Het hoge woord is eruit; Caribische landen willen puur geld zien

Screenshot_29

Het logo van Caricom

De Caribische landen die dankzij het toerisme een hoop geld verdienen, vinden het nog niet genoeg. Ondanks het feit dat hun en onze voorouders eeuwen geleden leefden, willen ze geld zien voor de misstanden van destijds. Volgens het Caribische samenwerkingsverband Caricom heeft de huidige generatie nog steeds last van de slavernij die eeuwen geleden plaatsvond. Uiteraard wordt niet gesproken over de honderden miljarden aan ontwikkelingshulp, gezondheidszorg en uitkeringen die de (inwoners van) betreffende landen gedurende de laatste decennia hebben gekregen en dat het geld meestal door hun eigen corrupte bestuurders is verduisterd.

De Caribische landen willen dat Nederland als oud-kolonisator van Suriname komt praten over financiële compensatie voor de slavernijperiode. Ook Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Portugal worden uitgenodigd om over compensatie te komen praten op een conferentie die eind dit jaar of begin volgend jaar gehouden moet worden. Als de Europese landen niet op de uitnodiging ingaan stappen de voormalige koloniën naar de rechter.

Lees verder>>>
(h/t José)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Het hoge woord is eruit; Caribische landen willen puur geld zien

 1. janfreak zegt:

  Laat ze maar mooi de pest krijgen, wij zijn toch niet verantwoordelijk voor hetgeen onze voorouders gedaan hebben.

  Like

 2. Edwin Lauxen zegt:

  Geld ? wij zijn zeker Sinteklaas niet…LOL 😉

  Like

  • Jan zegt:

   Zij krijgen van ons nu definitief de zwarte piet toegespeeld.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hou op! Ik kan op het ogenblik niets over sinterklaas of over de Cariben lezen zonder aan dat aanmatigende loeder Verene Shepherd te denken!
   Wist U dat ze al wéér bezig is?
   Het mens mag dan geen positie van veel betekenis hebben binnen de VN, van ophouden weet ze evengoed niet!

   Like

   • koddebeier zegt:

    Ja en laten uit de VN stappen en stoppen met onze zeer royale contributie te belalen aan dat opvreters clubje !!

    Like

  • rs zegt:

   ZWARTE PIET deelde toch altijd de kado’s uit ?????

   Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Wedden dat de ongewervelde kruipdieren die voor onze regering doorgaan daar nog op in gaan ook.

  Like

 4. roger catrysse zegt:

  Alle ontwikkelingsgelden naar die landen stopzetten en de corruptie van hun bewindsmannen aanklagen

  Like

 5. Jan zegt:

  Het stereotype beeld dat wij hier van Antillianen hebben is geen vooroordeel, maar komt voor 100% overeen met de realiteit: aartslui, geld belust en intens leugenachtig.
  Dat volk kan zo naar Afrika als zij denken dat zij het daar beter hebben, maar ja, dan is er geen honingpot waaruit zij kunnen graaien.

  Twee regels in het volkslied Aruba (refrein):
  De grootsheid van onze mensen
  Is hun geweldige hartelijkheid

  Uit het volkslied van Curaçao:
  maar wij geloven nog altijd
  elke keer te kunnen overwinnen
  door middel van arbeid!

  Uit het volkslied van Bonaire:
  Laat ons dus elke dag proberen
  om ons Bonaire een goede naam te geven

  Uit het volkslied van Suriname:
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Ik ben benieuwd hoe recht de ruggen en hoe sterk de knieën zullen zijn van onze politici! Zoals alles hier om zeep geholpen wordt, en meestal door lieden die hier hun wortels niet hebben liggen, zal ook dit keer wel net zo lang geprest en gedreigd worden totdat Nederland toegeeft en het ons vele miljoenen (?) gaat kosten! En wij, de belastingbetalers, moeten dus eigenlijk recht trekken wat onze verre voorouders enkele honderden jaren geleden verkeerd hebben gedaan. Te gek voor woorden! Alsof ze wérkelijk nog hinder ondervinden van het slavernij-verleden. Nee, het draait allemaal om de poen!
  Daar zijn ze niet vies van.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Gaan ze nou ook bij de Arabische landen zeiken, dat waren en zijn nog steeds de grootste slavenhalers en houders.
  Het lag er al die tijd zo dik bovenop dat het alleen om geld te halen ging….

  Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  Als het niet om te huilen was,zou je er om lachen!Inhalige luie rotzakken!Ik wens niet verantwoordelijk gesteld te worden wat honderden jaren geleden mijn voorouders heel misschien misdaan hebben!Net zo goed als zij daar geen hinder meer van kunnen ondervinden!Wij onderhouden al het grootste deel van de wereld;ik vind het meer dan genoeg;ga er zelf maar voor werken!Alleen al aan Verene Shepherd kun je hun vieze mentaliteit aflezen!Net als in de bijbel:u zult gestraft worden tot in het 7e geslacht!!!!Fuck off!Daarom ben ik ook van mijn geloof af,al heel lang!En dan zullen wij ons nu nog eens laten besodemieteren door dat inhalige,onbetrouwbare,luie volk?Echt niet!Ik denk dat ik ook maar eens schadevergoeding ga aanvragen voor het feit dat ik iedere dag ongevraagd geconfronteerd wordt met de islam,en daar letterlijk misselijk van wordt;getraumatiseerd heet dat!

  Like

 9. Claudia M. zegt:

  De claim die wist dat zou komen:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22820719/__Uitnodiging_slavernijclaim__.html
  Dan zou ik nu graag willen weten hoeveel geld Nederland de laatste 150 jaar al in het Caribisch gebied heeft gestoken; zowel voor als na de “onafhankelijkheid”!
  Ik hoop dat deze mensen beseffen; dat het gewone volk hiervoor op mag gaan draaien. Het gewone volk, wat het 150 jaar geleden nu ook niet bepaald florissant had! Het moet echt eens gaan ophouden; ik ben het spuugzat met die klanten!

  Nabrander; en als ze dan toch aan rekenen slaan; doe dan ook maar gelijk wat al die “Caribiërs” ons vandaag de dag in dit land kosten! En daarmee bedoel ik ook de momenteel ongebreidelde instroom uit Afrika! Laten we het daar eens over gaan hebben!

  Ik heb zo’n idee dat wij meer dan voldoende bijdragen aan alle ellende in de wereld en dat wij zo langzamerhand gevrijwaard zouden mogen zijn van oneindig gezeik over wat er allemaal zo lang geleden heeft plaatsgevonden en waar wij part noch deel aan hadden en zelfs helemaal niets aan overgehouden hebben! Ga nu zelf maar eens een poosje de handjes uit de mouwen steken i.p.v. ze op te houden!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Ach, deze ONNOZELEN der VERENIGDE NAZIES, ik heb er alleen VERACHTING voor. Voor mij mag er een grote bom op dat DUIVELS HOOFDKWARTIER in New York vallen!

  Like

 11. johannes zegt:

  onze voor ouders lieten hen een paar jaar voor ons werken,wij moeten al minstens40 jaar voor hun werken,en er komt geen einde aan hun gezanik,van mij mogen ze oprotten als het ze hier niet aanstaat weg met die zwarte zeikers,oprotten

  Like

 12. bigljohn zegt:

  Eerst zwarte Piet onmogelijk maken, en nu; De Joden hebben meer fatsoen, die stellen niet van die rare eisen. Stel dat de Joden nu eens Duitsland financieel verantwoordelijk gaan houden voor die 6 miljoen vermoorde Joden. Iedere Jood kan goed zijn voor 100.000 Euro, is in totaal €600.000.000.000, zegge zeshonderdmiljard Euro. En dan die overige oorlogsslachtoffers 54 miljoen x €100.000 = €5400.000.000.000. Alles bij elkaar €6000.000.000.000 zegge zesduizendmiljard Euro. Duitsland zou in een klap bankroet zijn. En ach natuurlijk, hier boven op komt nog de wiedergutmachung voor de eerste wereldoorlog…..

  Like

 13. guusvelraeds zegt:

  Mijn oma zij vroeger, hoe meer je mensen geeft, hoe ondankbaarder dat zij worden. Mensen die zichzelf helpen openen de poort naar geluk, mensen die dat niet doen vervallen in zelfbeklag en geven de weldoener de schuld van hun ellende. Mijn oma was een wijze vrouw.

  http://www.arjennijeboer.nl/artikelen/waarom-ontwikkelingshulp-niet-werkt-en-hoe-afrika-zich-wel-kan-ontwikkelen/

  Like

 14. tjonge zegt:

  ik weet een hele goede compensatie, we brengen al die gasten terug naar afrika, het land van herkomst en hun “roots”.

  opgelost toch ? of zouden ze dat niet willen 🙂 .

  Like

 15. Rick zegt:

  Nou; dát opent legio perspectieven….
  Claim bij Duitsland i.v.m. Batavieren die de Rijn af kwamen zakken.
  Schadevergoeding van Italië voor de daden der Romeinen.
  Bakken vol geld uit Spanje door gedrag van Alva en consorten.
  Onmetelijke rijkdommen vanuit Frankrijk ter compensatie van Napoleons wandaden.
  Tenslotte nog treinladingen vol geld vanuit Duitsland n.a.v. tweede wereldoorlog. Met extra toeslagen voor Rotterdam.
  Volop werk voor het Internationale strafhof. Zodra ál deze gelden binnen zijn; kunnen wij autochtone Nederlanders óók de rest van ons leven op onze lauweren rusten 😉

  Like

 16. Jan zegt:

  Al dat jankende, klagende en grienende volk heeft hun welvaart en welzijn te danken aan de WESTERSE CIVILISATIE, dus ipv dankbaarheid te tonen krijg je stank voor dank van een stel uitvreters en oplichters. Geen wonder dat een psychopaat als van der Sloot zich thuis voelde op die eilanden tussen dit door en door corrupte volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s