Hoe Joop je (iets) wijs maakt: kleine linkse leugens die tot lering strekken

Screenshot_36

(Door: U.H. Don Bueno)

Het is nu 10u18 op zaterdagmorgen 5 juli 2014. Nog geen 10 minuten geleden was ik aan het kijken op Joop.nl. Een prachtige kop stond bovenaan de pagina: ‘Ontwikkelingshulp blijkt banenmachine’. Eindelijk een moment van zelfinzicht, dacht ik. Helaas, het bijbehorende stukje bleek te gaan over een onderzoek dat zou aantonen dat een aanzienlijk percentage van iedere euro uitgegeven als ontwikkelingssamenwerking terugvloeit naar de Nederlandse economie. Ik vond de kop echter dermate intrigerend dat ik er een stukje over wilde schrijven. Zojuist om 10u18 begon ik aan die taak en keerde terug naar Joop.nl om het artikel nog eens te bekijken en vooral om de kop letterlijk over te nemen. Geen spoor meer van kop of artikel, niets. Jammer dat ik niet meteen een printscreen gemaakt heb van die mooie, mooie kop. (Webmaster: echter met dank aan “Jan”: webcache.googleusercontent.com)

Zo ben ik dan maar wat verder gaan kijken op de bloedrode pagina van Van Jole. Ik lees eigenlijk nog maar zelden artikelen op die site en nog minder vaak lees ik ze helemaal uit. Mijn oog viel op een ellenlang artikel met de kop ‘Pedofilofobie van ene promovendus/schrijver Dennis Schep. Halverwege de tweede alinea ben ik al afgehaakt, na het lezen van deze zinsnede:

‘maar ook in het oude testament (sic) vinden we Lot, de neef van Abraham, die zijn twee maagdelijke dochters aanbood voor het gerief van twee als vreemdeling vermomde engelen’ 

Op de spelfout zal ik het progressieve weblog niet afrekenen, een kniesoor die daar tegenwoordig nog op let. De feitelijk onjuiste of in het aller-, allerbeste geval uiterst dubbelzinnige weergave van Genesis 19: 1-8 stuit me echter wél tegen de borst. Geeft de schrijver bewust een verkeerde voorstelling van zaken of is dit gewoon onbewuste domheid? Feit is in ieder geval dat tenminste één Joop-reaguurder (Jan de Boer op 5 juli om 11u50) deze voorstelling vervolgens alweer klakkeloos overneemt.

Eigenlijk geeft dit kleine voorbeeld precies weer wat me stoort aan die overwegend arrogante, linkse dwaallichten. Namelijk het verdraaien en aanpassen van feiten om hun eigen wereldbeeld te ondersteunen en te rechtvaardigen. Het ergste daaraan vind ik nog dat je nooit helemaal zeker weet of dat verdraaien met kwade opzet plaatsvindt of dat er gewoon sprake is van intellectuele luiheid of zelfs naïeve domheid.

Waarschijnlijk is het nu eens meer het één, dan weer meer het ander, maar het resultaat blijft hetzelfde: ík vertrouw het zaakje niet meer. Iedereen kan een Bijbelpassage opzoeken en als er al een grove onwaarheid staat over iets dat zo gemakkelijk te controleren is, hoeveel onwaarheden over zaken die niet zo gemakkelijk te controleren zijn kan ik dan nog verwachten in zo’n artikel?

Wat mij nog meer stoort, is dat een blunder van formaat, zoals de kop waar ik in het begin van dit artikel over schreef, niet ruiterlijk wordt toegegeven en netjes voor het oog van de lezers wordt rechtgezet. Nee, heimelijk en in het geniep worden kop en artikel dan (tijdelijk?) verwijderd alsof ze er nooit gestaan hebben. Door dit soort gebeurtenissen verdwijnt mijn toch al ernstig beschadigde vertrouwen volledig. Het komt immers te voet en het gaat te paard, zoals het spreekwoord zegt.

De tijd zal het leren, maar ik weet bijna zeker dat het stukje over de zogenaamde opbrengsten van de ontwikkelingssamenwerking binnen korte tijd en voorzien van een andere kop zal terugkeren op Joop.nl. De inhoud van dat artikeltje ondersteunt het Joopse wereldbeeld namelijk te goed om het niet te publiceren.

Ik heb in ieder geval mijn lesje geleerd vandaag en bij deze tenminste de gewraakte passage over Lot en zijn dochters in het artikel van promovendus Schep gered van de pijlsnelle -dat dan weer wel- linkse doofpotbrigade. Opdat wij niet vergeten:

Pedofilofobie

Het ligt in het wezen van een democratische samenleving dat we ook samen moeten leven met mensen die anders zijn dan wijzelf, met mensen die ons angst inboezemen, zelfs met mensen waarvan we walgen

2014 is een slecht jaar voor de Nederlandse pedofiel. Het begon in februari met de ophef rondom zwemleraar Benno L., die tot misnoegen van de overige Leidenaren besloot zich in hun stad te vestigen. In april sprak de Hoge Raad zich uit tegen vereniging MARTIJN, waarmee deze organisatie definitief verboden werd. En nu is er de onrust rondom Sytze van der V., die na een lange zoektocht in een flat boven een kinderdagverblijf in Amersfoort is komen wonen. Maar hoewel de strafbare handelingen van Benno L., Sytze van der V. en Ad van den Berg – de voormalige voorzitter van MARTIJN – buiten kijf staan, is het de vraag of deze periodiek opduikende hysterie veel met kindveiligheid te maken heeft.

Zoals bekend is het taboe op seks met minderjarigen van recente origine. In het oude Griekenland was een seksuele verhouding met een oudere man een vast onderdeel in de ontwikkeling van jonge knapen; Plato beschrijft deze vorm van liefde openlijk in zijn Symposium. De jonge leeftijd van Mohammed’s bruiden is alom bekend – maar ook in het oude testament vinden we Lot, de neef van Abraham, die zijn twee maagdelijke dochters aanbood voor het gerief van twee als vreemdeling vermomde engelen (en die na de dood van zijn vrouw door diezelfde dochters dronken gevoerd en aangerand zou worden). Natuurlijk: mores veranderen, en dat het in de bijbel staat wil niet zeggen dat het goed is – maar alvorens aan te nemen dat we sindsdien wijzer zijn geworden is het de moeite waard de voedingsbodem van de morele paniek die zich tegenwoordig op de pedofiel richt te reconstrueren.

En de reactie van Jan de Boer dan ook maar meteen, opdat we ook niet vergeten hoe die kleine leugens in zo’n stuk onmiddellijk een eigen leven gaan leiden:

Screenshot_35Door:
U.H. Don Bueno
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in hersenspoeling, Hypocrisie, Linkse Kerk, Rotzakken. Bookmark de permalink .

2 reacties op Hoe Joop je (iets) wijs maakt: kleine linkse leugens die tot lering strekken

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja…..Ik ben overigens wel eens met de stelling, dat de stemming aangaande pedofilie sinds de jaren ’80 weer totaal is doorgeslagen naar de andere kant en dat dit evenmin een goede zaak is.
  En dan bedoel ik uiteraard het volslagen hysterische, volksgericht-achtige karakter van die stemming. Waar ik me in dit verband zeker óók zorgen over maak, is het welzijn van de kinderen in kwestie: Zij zijn al slachtoffer en hoe je het ook wendt of keert, dit soort hysterische razernij slaat vrijwel zéker op hen terug. Leer mij ouders kennen die om welke reden dan ook hysterisch worden!
  Arme kinderen: Naast de dader krijgen gegarandeerd ZIJ de bui over zich heen.
  Hysterie is nooit goed En hysterie met betrekking tot de seksualiteit is misschien wel het ergste van alles!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ach, de smerige RODE JOOP, dat RODEMISBAKSEL waar wij verdomme via de Belastingen gedwongen aan mee moeten betalen….Dit land is finaal naar de kloten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s