VIDEO: ISIS-leider: ‘Ik ben uitverkoren om alle moslims te leiden’


De leider van terreurgroep ISIS Aboe Bakr Al-Baghdadi, die door zijn groep tot ‘kalief’ of ‘leider van alle moslims’ is uitgeroepen, heeft in een videoboodschap de moslims opgeroepen hem te gehoorzamen. Het was de eerste keer dat Baghdadi, die zelden in het openbaar verscheen, in een videoboodschap te zien was.

De jihadleider lanceerde de oproep vrijdag tijdens een preek in Mosoel, de tweede grootste stad van Irak, die sinds 9 juni in handen is van ISIS. Volgens Iraakse media zou de man gewond zijn geraakt bij een luchtaanval, maar op de video waren daar geen sporen van te zien.

Lees verder>>>
(h/t Scarlatti en Wringer)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS. Bookmark de permalink .

28 reacties op VIDEO: ISIS-leider: ‘Ik ben uitverkoren om alle moslims te leiden’

 1. Willie zegt:

  Uitverkoren?? Zolang hij niet tegen een stuk lood op loopt zeker ??

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Iemand zou dat eensmoeten uitproberen……
   Maar het is een feit, dat dat juist in moslimlanden heel weinig gebeurt met die ‘geestelijke leiders.’
   Raadselachtig, omdat al die verschillende stromingen elkaars bloed wel kunnen drinken, maar willekeurige burgers uitmoorden vinden ze kennelijk tóch ‘veiliger…..’
   Zo ’n imam…..Béétje link, kennelijk.

   Like

   • fleckie zegt:

    zijn ‘lijfwachten’ [gegarandeerd dat die er zijn] zijn niet te zien.[…………..”Nichts ist heilig, ALLES ist erlaubt”.

    Like

  • Driek zegt:

   @Maar, beste Willie, u kunt er nu wel een grapje over maken, maar de situatie is wel doodernstig, want die ISIS leider Aboe Bakr Al-Baghdadi,heeft hier in Nederland een boel volgelingen, misschien wel meer dan een miljoen, en als die straks allemaal tegelijk de boodschap van die klootzak Aboe gaan uitvoeren, breekt de hel los, en op onze regeringsleiders hoeft u niet te rekenen, want die zijn dan allang weggevlucht, dat zijn geen heldhaftige lieden. Nee, ik zie het somber in voor Nederland. Straks moet de hele mannelijke bevolking van Nederland zijn baard laten staan, gaan we vijf keer per dag met onze kont omhoog, en dan heb ik het maar niet hoe onze mooie Nederlandse vrouwen erbij lopen. Ik vind het allemaal steeds triester en angstwekkender worden. De lol is er voor mij allang af, ik ben te oud om naar een ver land te gaan, maar de jonge lieden onder de lezers van E.J. Bron, die adviseer ik hun heil elders te zoeken, dit wordt niks meer. Zoals het er nu voor staat, met de kans dat straks zo’n dom figuur als Alexander Pechtold minister president wordt, zou ik mij geen moment bedenken.

   Like

   • Willie zegt:

    Driek : ik maak GEEN grapjes :zoiets zal trouwens de enige manier worden voor ons om te overleven maar de meesten willen dit niet beseffen
    Btw : desnoods kunnen we dit nog wel vanuit een rolstoel ,hehehhe
    It is better to die on your feet than to live on your knees man !

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Jouw redenatie Driek is helemaal gelijk aan mijn gedachtegang, te lang en te veel is er over gematigde, zelfs calvinistische moslims gesproken. Alsof deze gematigden of calvinistische moslims er toe doen, dat het later niet uit de klauw gaat lopen, zo een zwakte bod kan alleen uit een links brein ontsproten zijn. Politiek correct Nederland denkt het met overredingskracht te winnen wanneer het mes al op de hals staat.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Driek: 20.51. uur, op 5/7. Ook ik zie het heel donker in, Driek! Het is allang 5 minuten over 12 uur. De Islam krijgen we niet meer vreedzaam uit Nederland en Europa.

    Like

 2. catherine zegt:

  Mohammed 3.0; wat n lachertje, zo n gehersenspoelde figuur. Maar we weten wat de laatste zielepiet in 40-45 heeft uit kunnen halen dankzij het gebrek aan weerstand van de goegemeente.

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Eerst zwemles !!!

  Like

 4. L'esprit de Lois zegt:

  Weer zo’n eikelbijter die denkt dat hij de mahdi is

  Like

 5. Jade zegt:

  Het moet toch niet zo moeilijk zijn om deze man met een drone uit te schakelen?
  Maar Obama en z`n bazen zullen het wel mooi vinden zo…

  Like

 6. maxime zegt:

  nu we weten hoe hij er uitziet zouden we ook maatregelen kunnen nemen

  Like

 7. aquarius4422 zegt:

  Weer zo’n grootheidswaanzinnige met een Napoleon complex.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Geheimzinnige ISIS-leider voor het eerst gefilmd

  De geheimzinnige leider van ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, is voor het eerst opgedoken in een video die vandaag op internet is verspreid. Het is de eerste keer dat dit gebeurt: Al-Baghdadi verschijnt zelden in het openbaar en er zijn maar twee foto’s van hem bekend. Hij wordt daarom ook ‘de onzichtbare sjeik’ genoemd.
  Al-Baghdadi is de leider van het kalifaat dat ISIS vorige week heeft uitgeroepen in de gebieden die de extremistische organisatie in handen heeft. Ze veranderde ook haar naam van ISIS, dat staat voor Islamitische Staat van Irak en groot-Syrië, naar kortweg IS, Islamitische Staat.

  Vandaag doken er paspoorten op die in het kalifaat zouden zijn uitgegeven. Op de kaft ervan staat dat ‘het leger de houder van dit paspoort zal verdedigen’ als hem kwaad wordt aangedaan.

  De Arabische zender Al-Arabiya meldt dat het document verspreid zal worden onder de 11.000 burgers die in het kalifaat wonen dat zich uitstrekt van Syrië tot Irak. Het paspoort zou zijn gedrukt in het Irakese ‘Identificatie en Paspoortcentrum’ in Mosul dat volgens vanaf volgende week Irakese identiteitskaarten had moeten gaan uitgeven.

  Eerste vrijdagsgebed
  Het lijkt erop dat de video gisteren is opgenomen tijdens het vrijdagsgebed in de Al-Nouri Moskee in Mosul, in het noorden van Irak. Het was de eerste gebedsdag van de islamitische vastenmaand ramadan.

  Al-Baghdadi riep vanaf een balkon van de moskee alle moslims op naar zijn kalifaat te komen. Hij zei daarvandaan de islamitische wereld terug te leiden naar ‘waardigheid, macht, rechtvaardigheid en leiderschap’. Hij vroeg ook om hooggeschoolden voor de opbouw van het kalifaat, met name artsen, rechters, ingenieurs en geleerden die kennis hebben van de islamitische wetgeving.

  ‘God schonk jullie mujadideen-broeders na lange jaren van jihad en geduld de overwinning’, aldus Al-Baghdadi. ‘Zij riepen het kalifaat uit en zetten een kalief aan het hoofd. Dit is een plicht voor moslims waar al eeuwen geen gehoor aan is gegeven.’

  ‘Kalifaat is onzin’
  De gerenommeerde Egyptische soenniet Yusuf al-Qaradawi zei zaterdag in Qatar dat Baghdadi’s kalifaat onzin is. Het is bovendien in strijd met islamitisch recht, want de moslimgemeenschap kan wel de titel verlenen, maar niet een enkeling of een kleine groep die bovendien gruwelen pleegt, aldus Qaradawi.

  Baghadi treedt voor het voetlicht net nadat Iraakse militairen hadden gemeld dat hij gewond was geraakt bij een aanval. Daar was op de opnames die dit weekeinde zijn verspreid, niets van te zien. >>>

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13828/Burgeroorlog-in-Syrie/article/detail/3684614/2014/07/05/Geheimzinnige-ISIS-leider-voor-het-eerst-gefilmd.dhtml

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Te laat. Overheid nu pas in paniek over ISIS Nederland.

  Een van de dingen die geleerd konden worden van de reconstructies na de moord op Theo van Gogh, was dat de AIVD het er enorm bij had laten zitten. Ze hadden de groep rond Bouyeri in principe in het oog, ze wisten dat Bouyeri zelf in hoog tempo radicaliseerde, maar ze stapelden blunder op blunder, informatie werd niet doorgegeven aan de plaatselijke autoriteiten enzovoort enzovoort.
  Is het inmiddels beter geworden, is dan de bange vraag. Kennelijk niet.
  In Den Haag werd de groei van ISIS oogluikend toegestaan. De burgemeester van Den Haag vindt het prima dat ISIS er een demonstratie organiseert. Zo wordt een niets ontziende terroristische beweging domweg gelegaliseerd. Achter de schermen lijkt bij de gemeente Den Haag de paniek weldegelijk uitgebroken, want men trekt daar nu ineens een groot bedrag uit voor de ISIS bestrijding in de stad. Te laat, denk je dan. Want hoe lang gaat het wel niet duren voordat dergelijke bedragen worden toegepast?
  Ook in Arnhem, zo leert het laatste AIVD rapport, is al een flinke ISIS gemeenschap ontstaan.
  En zelfs als de plaatselijke moskee initiatief ontplooit en de lokale overheid inlicht over radicalisering van moslimjongeren, dan doet de gemeente niets, zo blijkt nu weer uit een reconstructie uit Delft in NRC Handelsblad.
  De ISIS groeperingen in Europa provoceren verder met foto’s waarin ISIS symbolen gehouden worden voor typische terrorismedoelen, zoals het Centraal Station in Amsterdam.
  Minister Plasterk bezweert dat het bij de AIVD allemaal veilige handen is, en toch worden nu ineens aangekondigde bezuinigingen weer terug gedraaid.
  Paniekvoetbal. En veel te laat. Het monster is wakker.

  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet.

  Gerrit Komrij †

  10 mei 2002, na de moord op Pim Fortuyn.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 01.24. uur. Beste Peter, zo rolt dat in Nederland, op vandaag. ” Als het kalf verdronken is, dempt men de put”. En door een volledig verraderlijke politiek, denk aan de motie HALALSEMA, komen we zonder gevaar voor eigen lijf en leden, niet van het MONSTER Isalam af!

   Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Fed up with dead Jews

  No Holds Barred: Fed up with dead Jews | JPost | Israel News.

  By SHMULEY BOTEACH

  07/05/2014 23:29

  The status quo is unacceptable; no-one quite knows how it can be remedied, but what we do know is that the option of dead Jews is no longer acceptable.

  Hebron
  IDF soldiers man a checkpoint in Hebron on June 17 Photo: MARC ISRAEL SELLEM/THE JERUSALEM POST

  There have been other Jews murdered at the hands of terrorists. Countless, in fact. Walk the streets of Jerusalem and see all the plaques on cafes, pizza shops and street corners memorializing Jews murdered by Palestinian terrorists.

  But something changed with the murder of these three innocent teens. It was not just the senselessness of the act; three defenseless teen boys killed for no reason other than that they were Jewish, for no other purpose but to indulge Palestinian hate. Rather, it was a feeling that this had happened one too many times. That there was a critical mass of dead Jews that had now been reached, beyond which the Israeli public and the world Jewish community is not prepared to mourn any more.

  That we were finally fed up. That we weren’t going to take it any more. That we weren’t going to make peace any longer with the fact that Jews are born to die. That Israel doesn’t have to make do with the sight of children’s carcasses found rotting in caves.

  That Israel, even after all the innocent men women, and children it has buried in the Arabs’ 66-year war to annihilate it could still be shocked by the sight of more young Jews dying just because they wore yarmulkes.

  Israel and the Jews are fed-up with the sight of dead Jews.

  Fed up with Palestinians justifying barbaric murder in the name of their grievances.

  Fed up with the foul moral equivalence of Jews dying as targets of terrorists and Palestinians dying undertaking acts of terrorism.

  Fed up with a world that has indulged in anti-Semitism for thousands of years continuing to scapegoat the State of Israel and overlook dead Jews.

  Fed up with Western media that makes more of Israelis adding rooms to apartments in east Jerusalem than 150,000 Arabs killed in Syria.

  Fed up with the United Nations condemning the only democracy in the Middle East while overlooking the ghastly human rights abuses of its Arab neighbors.

  Fed up with watching Jewish mothers and fathers wailing over the coffins of their children.

  Fed up with Palestinians ululating at the same scene.

  Fed up with Islamic terrorists believing they were getting sex with virgins in heaven for killing children on earth.

  Fed up with haters of Israel being more concerned with how Palestinian terrorists are treated in Israeli jails – humanely – than with their victims’ families, whose lives have been destroyed forever.

  Fed up with an American government which, with the best of intentions, pushes Israel to recognize a Palestinian unity government with Hamas when the United States would never even talk to al-Qaida, which murdered so many innocent Americans.

  Fed up with seeing Israeli communities in the West Bank surrounded by barbed wire to keep killers out while the Palestinian villages live openly and without fear because they know Israelis don’t target children.

  Fed up with the big lie that Israeli settlements are the reason for Palestinian terror when the PLO was founded before Israel ever conquered the West Bank in a defensive war; Hamas has launched thousands of rockets at Israel even after Israel forcibly removed every last settler.

  Fed up with morally confused churches like the Presbyterian Church USA initiating boycotts against Israel for simply protecting its citizens from terrorists, while overlooking Arab atrocities against Christians throughout the Middle East.

  Fed up with having to teach our children to fear the basic neighborliness that was once so common in Israel, like hitching, lest your children never arrive home.

  Fed up with Arab nations claiming to feel humiliated by, and swearing eternal enmity toward, a tiny little sliver of Jewishness that is a but a small fraction of total Arab land.

  Fed up with a never-ending river of Jewish tears.

  Fed up with a tragic history that never seems to recede.

  And we have every right to be fed up. No nation should have to live like this. No nation should have to die like this. Something has to be done. The status quo is unacceptable. No-one quite knows how it can be remedied, but what we do know is that the option of dead Jews is no longer acceptable. We have a right to live.

  http://warsclerotic.wordpress.com/2014/07/06/fed-up-with-dead-jews/#comments

  Like

 11. Jean zegt:

  Please, mag ik die eikel eens scheren?
  Mag ik die kinderverkrachter ook voorzien van ondergoed?
  Alle werk samen 15 min en we spreken nooit meer over die vuiligheid.

  Like

 12. Jean zegt:

  Na alle reacties aandachtig gelezen te hebben weet ik een zaak zeker, als puntje bij paaltje komt dan loopt diezelfde dag Pechdrol in vodden met een baard en een theedoek over het hoofd en Halalsema in een boerka want bij dat uitschot voelen ze zich safe.
  Ik snap niet dat die vuiligheid Pechdrol en Halalsema nog een forum krijgen, de strop is het enige wat ze moeten krijgen.

  Like

 13. tjonge zegt:

  moet zijn; ISIS-leider: ‘Ik ben uitverkoren om alle moslims te laten lijden’ 🙂

  Like

 14. Jan zegt:

  “Ik wijs alles wat westers is af” (behalve mijn Omega-horloge)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s