Israëls geduld is ten einde: IDF rukt op tegen Hamas

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

Al meerdere weken lang worden de gemeenten in het zuiden van Israël door terroristen met raketten bestookt. Gezinnen brachten dag en nacht in bunkers door. Nu heeft de Israëlische regering besloten om massief op te treden tegen de radicaalislamitische Hamas in de Gazastrook. In de nacht naar dinsdag begon de militaire operatie “Protective Edge” (Hebreeuws: “Tzuk Etan”) met hevige luchtaanvallen. Israël heeft reservisten opgeroepen en overweegt blijkbaar ook de inzet van grondtroepen.

Maandagavond escaleerde de beschieting door de terroristen. Vanuit de Gazastrook werden meer dan 85 raketten op Israël afgevuurd. Het defensiesysteem “Iron Dome” kon ongeveer een tiental raketten onschadelijk maken. De hele nacht door was er luchtalarm, voor het eerst sinds vele maanden ook in het stedelijk gebied Tel Aviv.

In het zuiden van Israël blijven vandaag de kleuterscholen en scholen gesloten. De Ben-Gurion-universiteit in Beër Sjeva  heeft de voor vandaag geplande examens afgezegd. De Bescherming Bevolking heeft de bewoners in het grensgebied naar de Gazastrook – een ongeveer 40 kilometer brede strook – ertoe opgeroepen in de buurt van de bunkers en schuilkelders te blijven. Daar riep de staat de noodtoestand uit. De openbare schuilkelders werden geopend. Ook vandaag gaat de raketbeschieting door – Hamas toonde zich niet onder de indruk van de nachtelijke aanvallen van de Israëli´s.

De luchtmacht had naar eigen zeggen ongeveer 50 doelen aangevallen. Ook de marine nam deel aan de aanvallen, die vanuit de middellandse Zee doelen beschoot. De aanvallen waren gericht tegen verborgen raketwerpers, commandocentrales en stellingen van Hamas. Maar ook de woonhuizen van vier hoge Hamas-functionarissen werden aangevallen. De bewoners daarvan waren van tevoren door het Israëlische leger telefonisch gewaarschuwd.

Volgens Palestijnse informatie eisten de Israëlische aanvallen minstens 17 gewonden,van wie echter niemand in levensgevaar verkeert. Een woordvoerder van de terroristen verklaarde dat met het bombarderen van huizen van Hamas-functionarissen Israël een rode lijn  overschreden en voor een “ernstige escalatie” gezorgd had, die met een “aardbeving” beantwoord zou worden. Hamas dreigde raketten op Tel Aviv af te vuren.

De Israëlische minister van Defensie Moshe Ya´alon zei dat Israël is voorbereid op meerdere dagen of zelfs weken durende militaire acties. De actie wordt langzaam uitgebreid. In het zuiden werden de afgelopen dagen al tanks en troepen samengetrokken (foto). Er werden 1500 reservisten opgeroepen. Op strategisch belangrijke punten in Israël heeft het leger nog meer installaties van het defensiesysteem “Iron Dome” in bedrijf genomen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, IDF, Israël. Bookmark de permalink .

41 reacties op Israëls geduld is ten einde: IDF rukt op tegen Hamas

 1. joopklepzeiker zegt:


  Hamas gets its first taste of Israel’s retaliation on Gaza

  Updates hier, een verzameling van nieuws van kranten, you tube, tv en meer !
  http://warsclerotic.wordpress.com/

  Like

 2. Jan zegt:

  “De bewoners daarvan waren van tevoren door het Israëlische leger telefonisch gewaarschuwd.

  Ja, vooral doen, je zou eens moordenaars en terroristen doden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Doet mij aan de ETA denken: Die doen dat ook bij elk gepland doelwit.
   Wel heel menslievend natuurlijk,maar….inderdaad, omgekeerd zou Hamas dat nooit doen. En het IS oorlog!
   Je hebt wel gelijk: Al te goed is buurman’s gek.

   Like

  • Jan zegt:

   Nuke them …voor wat hoort wat , piepen ze wel anders als ze net zoveel raketten op hun daken krijgen

   Like

 3. lucky bee zegt:

  Alles wat de Joden doen heeft de zegen van de God van Abraham in tegen stelling tot Allah breekt onze God nooit zijn woord.Lees de Predikkingen van Mohammed uit zijn Mekka tijd en die uit de Medina tijd .Voor de Hijrah en na de Hijrah.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:


  IDF Targets Two Terror Sites in Op. Protective Edge

  Like

 5. Flip zegt:

  Goed zo! Lik op stuk, zij durven tenminste. Toonden ‘onze’ hoogwaardigheidsbekleders maar eens wat minder tolerantie jegens de intolerante medelanders. Hup Oranje, Hup Israël!

  Like

 6. de 13de imam zegt:

  Ik wens de Israëlische troepen in ieder geval alle succes van de wereld. Hopelijk kunnen ze de nodige schade aanrichten voordat ze, onder druk van onze eigen laffe westerse regeringen de operatie uiteindelijk (en waarschijnlijk voortijdig) zullen afblazen. Met Obama en Timmermans zal het IDF weinig speelruimte krijgen vrees ik.

  Like

 7. Jean zegt:

  Hopelijk maakt Israel nu het werk eens af tot het einde zodat we noot nog horen spreken over de hamasbende, opgeruimd staat netjes.
  Laten we wel goed opletten wat die huichelaar vanRAMPuin achter onze rug zou kunnen flikken wnt die is in staat met een koffer vol geld af te reizen naar dat hamastuig, u weet wel, vriendjes helpen vriendjes.

  Like

 8. Kraftavilqa zegt:

  Wanneer bulldozet Israel nou eindelijk eens die hele verdomde gazastrook als ik het wel heb een gebied niet groter dan Texel moet toch zo gepiept zijn zal wel even wat gemekker van de usual suspects opleveren maar geeft op de langere termijn toch veel rust en is een stap op weg naar de twee staten oplossing staat 1 Israel (dar al welvaart en beschaving) staat 2 de rest van het MO (dar al achterlijkheid en barbarij).

  Like

 9. Ahava zegt:

  Schoonvegen die strook, jullie hadden daar nooit weg moeten gaan, Israel!

  Like

 10. paul damen zegt:

  Maak van die ‘Hemschut’ effe ‘bescherming bevolking’, want dat is het.

  Like

  • Flip zegt:

   Als we de haatbaarden met radicaal rellende nakomelingen niet weg mogen sturen, dan wil ik hier ook een muur. En als Dries zich zo betrokken voelt, dan mag hij samen met Gretta lekker aan de andere kant er van gaan wonen. Maar die ballen heeft ie als VVD coryfee niet en waarom zou hij, veilig in z’n villa?

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta volledig achter deze actie van Israël! Shalom Israël, en laat de VERRADERS van Europa, en de MUZELMAN Obama maar verrekken!

  Like

 12. Sjaak zegt:

  Maak het met de grond gelijk !
  Ook een waarschuwing voor de Islameikels in Europa !
  Ga te ver en we vegen de vloer met jullie aan tapijtvreters !

  Like

 13. De vijand waarschuwen voor de aanval, dat zouden moslims nooit doen, die opereren als sluipmoordenaars. En als je ze humaan behandelt, zien ze dat als zwakte en als uitnodiging om alles te overheersen (kijk maar naar Europa!)

  Like

 14. Tempelier. zegt:

  Dat was te verwachten, ik geef ze groot gelijk. Veeg Gaza maar schoon en neem het gebied maar terug, ze zijn het niet waard !!!!

  Like

 15. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  De tijd van de andere wang toe keren is voorbij, knal er maar op Israel mijn zegen heb je.
  Ik ben er nooit geweest en ken Israel van horen zeggen en de landkaart maar geloof me ik hou van ze.

  Like

 16. Jan zegt:

  Nou pas …eindelijk dus toch , mooi e nzou ook tijd worden ..Ik had niks tevoren gewaarschuwd , doen die terroristen toch ook niet ? Maar goed , laat Israel en IDF tenminste wel en wel haar menselijke kant zien wat bij dat hamasschorem wel heel ver te zoeken is . Volkomen terecht ..aanpakken en liefst ook keihard

  Like

 17. A.Sklias zegt:

  Mooi zo !

  Like

 18. Scarlatti Bombatti zegt:

  Eindelijk dan! Hier heb ik zo op gehoopt, al TIJDEN trouwens!

  Like

 19. Cathja zegt:

  Ik wens de bevolking van Israël toe dat ze ongeschonden door deze strijd komen! Het is heel begrijpelijk en verdedigbaar dat Israël reageert op de beschietingen van Hamas, ook al zal het grootste gedeelte van de wereld de waarheid wel weer verdraaien, en Israël veroordelen.
  Ik hoop dat ze Hamas uit kunnen schakelen!

  Shalom Israël!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 15.59. uur. Zo denk ik er ook over Cathja! En een troost voor onze Joodse broeders en zusters is: DE WACHTER VAN ISRAËL SLAAPT NOCH SLUIMERT! De G’d van Abraham, Isaäc en Jacob, laat Israël NOOIT in de STEEK!

   Like

 20. koddebeier zegt:

  Er moet maar is voor eens en altijd een einde gemaakt worden aan de Gazastrook.
  Genoeg is genoeg en wie niet luisteren wilt moet maar voelen !!

  Like

 21. En de media maar schreeuwen,zo ook de Volkskrant!Niet erbij vermelden dat Israel al tijden wordt aangevallen;nee hoor,het vermelden niet waard!Nou,van mij mogen ze alle Palestijnen roosteren;het heeft lang genoeg geduurd!

  Like

 22. Wans Horst zegt:

  Ik heb hier lang op gewacht. Nu Obama zich in ieder geval gedraagt alsof hij een Mujahadin is en niet als een president van de VS en de bevolking voor een groot deel nog steeds achter hun keuze staat, denk ik dat je dat Derde Wereldland op kan geven als grootmacht, dat zorgt er ook voor dat de VS Israel niet kunnen terugfluiten zoals ze in het verleden gedaan hebben. Israel heeft nog lang niet laten zien wat ze in huis hebben. They will prevail!

  Like

 23. Arriën zegt:

  Hetgeen geschreven staat gaat komen. De geest van de antichrist briest als een brullende leeuw, verslindende wat hij kan verslinden. Totdat het tijd is op de klok van de God van Israël en zij die in Hem geloven. Ik hoop van harte, dat nog velen en ook islamieten, moslims, etc. zich nog zullen bekeren tot de God van de Bijbel. Nog is de tijd van genade aanwezig, maar hoe lang nog …

  Like

 24. vigilante zegt:

  Géén hudna deze keer je weet dat het tuig dat alleen gebruikt om te hergroeperen.
  Gazanen hebben massaal voor hamas gekozen.
  Binnenvallen hamas verwijderen en een Israelische politiemacht installeren.

  Like

 25. johannes zegt:

  de stront lul allah is zeker niet thuis,hij helpt in elk geval niet, z’n kut profeet trouwens ook niet.
  en zijn volgelingen janken en dreigen en die lullen stellen ook nog voorwaarden,maar niets heeft ook maar de geringste invloed op het hele gebeuren ze worden gewoon in de pan gehakt,met hun veel tegrote moslim smoelen.

  Like

 26. fleckie zegt:

  jammer, dat Israel die aanvallende ‘raketten’, nog niet? ‘retour afzenders’ kunnen ‘terugsturen’.

  Like

 27. Mike zegt:

  Mooi zo pak maar terug die gaza!! (and then some)
  Die ratten kunnen dr niet mee omgaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s