Tien belangrijke verschillen – Palestijnen en Israëli’s

Screenshot_12

(Door: Awi Cohen)

Tien belangrijke verschillen tussen de Palestijnen en de Israëli’s op een rij:

1. Palestijnse terroristen willen zo veel mogelijk burgers doden, liefst kinderen, hoewel dat een oorlogsmisdaad is. Israëli’s vechten tegen volwassen strijders, mensen die zelf kiezen voor geweld. Dat is legitieme zelfverdediging. Palestijnen starten het geweld, Israëli’s reageren daarop.

2. De Palestijnse leiders – zowel van Fatah als Hamas – stellen terroristen tot voorbeeld van de Palestijnse maatschappij. Terroristen krijgen royale uitkeringen, onder andere betaald met Nederlands belastinggeld, en worden als helden bewierookt in de Palestijnse media. Als er Israëlische slachtoffers vallen, wordt er feest gevierd in de Palestijnse straten en verklaren de moeders van de daders hoe trots ze zijn. Zoals recent bij de dood van de drie gekidnapte en vermoorde scholieren weer gebeurde. Een Palestijnse moeder verklaarde trots over haar zoon: “Ik weet niet of hij het gedaan heeft. Maar als dat zo is, ben ik trots op hem.” Het is de merkwaardige cultuur in het Midden-Oosten, waar moord op mensen van een ander geloof of geloofsrichting wordt bejubeld. Israël daarentegen betreurt gedode burgers, van beide kanten, en heeft een rechtssysteem dat wandaden van beide kanten bestraft. Zo ook nu met de moord op een Palestijnse jongen.

Lees verder>>>
(h/t Vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tien belangrijke verschillen – Palestijnen en Israëli’s

 1. Theodoor zegt:

  Het meest opvallende verschil is wel dat de Arabieren onmensen zijn tegenover een volk dat probeert het beste ervan te maken ondanks eeuwenlange vervolging door moordenaars.

  Like

 2. janfreak zegt:

  Ik denk dat je het Palestijnse volk het best kunt omschrijven met een primitief volk. Ook dat houdt van de dood, eerbied voor het leven komt pas nadat ze enige beschaving hebben gekregen. En dat kan heel lang duren.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  En een ding heeft Awi Cohen vergeten, de joden zijn in Kanaan thuis, de Arabieren zijn onwelkomene indringers.Dat was zinds Abraham zo, en is nog altijd zo gebleven.
  Hij heeft Hagar en haar zoon Ismael, uit Kanaan verbannen.en dat geldt tegenwoordig nog steeds.Ze mogen overal leven maar niet in Kanaan.

  Like

 4. Rudi zegt:

  Dit artikel vond ik op de site van Knack. Het is van de hand van, hou je vast, de woordvoerder van Vrede vzw.
  http://www.knack.be/nieuws/wereld/de-israelische-repressiepolitiek-moet-even-scherp-veroordeeld-worden-als-de-moord-op-3-joodse-tieners/article-opinion-263595.html

  Let vooral op de manier waarop deze activist zichzelf ‘journalist’ noemt:
  ‘De journalistiek heeft een verantwoordelijkheid en daaronder valt ook duiding en achtergrond bij de feiten met oog voor elementaire waarden zoals mensenrechten.’

  Maar de toon wordt eigenlijk al gezet in de eerste zin: ‘De aandacht voor de moord op drie jonge Joodse kolonisten,…’ Waarom werd het woord ‘tieners’ uit de titel vervangen door het woord ‘kolonisten’? (En waarom gebruikt overigens geen enkel lid van het journalistengilde deze term als het gaat om immigranten in Europa?)

  (Let op de definitie van ‘kolonist’ die ik vond op http://www.woorden.org/woord/kolonist)
  iemand die zich vestigt in een vreemd gebied om er te blijven wonen
  Voorbeeld: `Joodse kolonisten vestigen zich in de Palestijnse gebieden.`

  Maar goed, terug naar ons genie hier…
  ‘Het gaat niet om religieuze spanningen of een terrorismeprobleem, zoals je hier en daar wel eens hoort. De basis van het conflict is structureel en valt samen te vatten onder de noemers ‘bezetting’ en ‘kolonisatie’. ‘
  Lust er nog iemand peultjes?

  Dus als ik meneer de woordvoerder van Vrede vzw goed begrijp, is geweld gerechtvaardigd zolang het conflict zich ergens ver weg afspeelt tussen een blanke (steevast de kolonist en dus heeft hij het zelf gezocht) en een derdewereldlander (steevast het slachtoffer en gerechtvaardigd in het gebruik van geweld) waardoor je het onder de noemer ‘bezetting’ en ‘kolonisatie’ kunt samenvatten.
  Wat zou meneer De Brabander schrijven als Europese politici zoals De Winter en Wilders hun partij zouden omschrijven als ‘anti-kolonisatiepartij’ die ijvert voor de dekolonisatie van Europa?

  Het volgende zinnetje tart ook al alle verbeelding:
  ‘Velen zijn mishandeld of worden gefolterd, een courante praktijk in Israëlische gevangenissen.’
  Heeft meneer de journalist annex activist dit met eigen ogen gezien? Waar haalt hij die gegevens? Laat me raden, Amnesty International? Objectief hoor…

  Like

 5. Louisa zegt:

  Prima stuk van Avi Cohen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s