Zwarte Piet krijgt gezelschap van Politionele Piet en Dutchbat-Piet

Screenshot_9

Kinderfeest voortaan in teken van nationale schandes

Sinterklaas krijgt er vanaf dit jaar een aantal nieuwe knechten bij. Naast Zwarte Piet maken voortaan ook Politionele Piet en Dutchbat-Piet deel uit van de entourage van de Sint. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hoopt op die manier de controverse rond Zwarte Piet te beëindigen.

VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma legt uit: “De persoon van Zwarte Piet is voor veel mensen pijnlijk, omdat hij verwijst naar het slavernijverleden. Dat is echter niet de enige nare episode in de Nederlandse geschiedenis. Door de knecht van Sinterklaas ook te laten verwijzen naar de politionele acties en het drama in Srebrenica, plaatsen we hem in een breder perspectief. Daarmee komen we tegemoet aan de kritiek op Zwarte Piet, zonder hem af te hoeven schaffen.”

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Zwarte Piet krijgt gezelschap van Politionele Piet en Dutchbat-Piet

 1. Cathja zegt:

  Compleet geschift!! Als ik nog kleine kinderen zou hebben, ging ik uit protest niet meer naar een Sinterklaas-intocht. Zijn ze nou helemaal zot geworden, om een kinderfeest te bederven door er soldaten en politie-agenten aan mee te laten doen?
  En die Jorritsma mag van mij van het toneel verdwijnen. Heeft zij ooit iets positiefs voor de samenleving tot stand gebracht?

  Like

 2. janfreak zegt:

  Ik heb altijd al dat mens van Jorritsma een stom wijf gevonden.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ik weet op deze idioterie niet goed te reageren.
  Moet dit een grap verbeelden?
  Totaal geschift, dat wijf!

  Like

 4. Edwin Lauxen zegt:

  Is Annemarie Jorritsma weer uit het Psychiatrisch Ziekenhuis in Franeker ontsnapt?

  Like

 5. Giny zegt:

  Jorritsma is voor mij zeer pijnlijk en moet nodig verdwijnen dat gestoorde wijf!

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Kunnen onze peuters dan deze verschillende Pieten onthouden?Zwarte piet kunnen ze wel onthouden dat zijn de invasoren uit Spanje de Moren.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Als zwarte Piet verdwijnt uit Nederland verdwijnt ook deze zwarte Piet uit Nederland, dan wil ik niets meer met Nederland te maken hebben, dan ga ik naar mijn familie in Australië, daar wordt zwarte Piet wel in ere onderhouden bij de Nederlandse cultuur, Ik houd van onze cultuur, wij zijn daar Gods zij dank zo goed in, als een stel Surinamers ons dat willen afnemen ben ik vertrokken, maar trouwens, waarom vertrekken zij niet????? Zij brengen de boodschap en zijn te gast jawel te gast in ONS LAND. Wat hebben die z.g. Surinamers te maken met ONS LAND???? Ze houden alleen maar hun hand op, en wij mogen die anti Sinterklaas geliefden wel onderhouden om hen in leven te houden. Opdonderen allemaal terug naar het land van herkomst en snel a.u.b, jullie hangen onze keel uit, overgeven!!!! Weg met al die anti Sinterklaas mensen!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s