Commentaar: Spanningen in Israël en de Gutmensch

Screenshot_11

(door: Robert Kern)

Spanningen in Israël en de Gutmensch (elders de “Pronks” genoemd)

Over de ontvoering en het vermoorden van de drie joodse tieners en de wraak op een 16-jarige Arabische jongen heeft u zeker al voldoende gelezen of gehoord. Het meest treffend hierover schreef Anshel Pfeffer in de Israëlische krant Haaretz: ‘De moordenaars hebben Joodse waarden verraden door een 16-jarige te ontvoeren en te vermoorden. Men voegt eraan toe dat onze (Israëlische) samenleving zulke zaken tenminste veroordeelt, terwijl de Palestijnen het doden van kinderen ophemelen. Onze moordenaars zijn slechts een rotte appel, hun hele boom is vergiftigd.’ Dit geeft te denken over de allochtone kinderen in Europa met hun drie vingertjes omhoog. Maar dit terzijde.

De Gutmensch (in het Hebreeuws yafei nefesh)

Ik wil het nu hebben over de reacties van de linkse Gutmensch op dit alles. Op dit moment ben ik in Brussel en gisteren werd het volgende onder mijn aandacht gebracht. Op een Facebook-site, waar getreurd werd om de drie Israëlische jongens, schrijft een zekere Albert: ‘Hi Mirjam, did you hear the news today? Burned alive! The young 16 year old Palestinian has been burned alive. Isn’t that horrible?’

Mirjam wist dat toen nog niet en er was nog niet bekend in welke hoek de dader gezocht moest worden. Albert reageert vervolgens agressief: ‘Don’t know by whom?! Very easy to guess. Unless you are blind, deaf or stupid.’ Mirjam (voorspelt wat later precies gebeurt): ‘But if Jews are responsible, the Israeli police will say so once determined and politicians will strongly condemn this. Unlike the politicians in Gaza, who have celebrated the murder of the three boys.’ Dan antwoordt Albert het volgende: The investigations held by Israel will never be objective. Like many Jews unfortunately.’

Inmiddels hebben Israëlische artsen vastgesteld dat de onschuldige Palestijn levend verbrand is en de Israëlische politie heeft de daders al gearresteerd.

Screenshot_8

Bij Albert leest u onverbloemd antisemitisme. Maar vergis u niet, er is meer aan de hand. ISIS heeft verklaard de baas te zijn van een kalifaat van Turkije tot Afrika. Duizenden Sjiieten worden vermoord en verjaagd. De beelden die door henzelf op internet werden gezet, zijn met afschuw te aanschouwen. Syrië, Irak en Libië staan in brand. Er zijn miljoenen vluchtelingen sinds de zogenaamde “Arabische Lente”is begonnen. De enige plaats in het Midden-Oosten waar rust en democratie heerst, is Israël. Een piepklein land, waarin zes miljoen joden zich staande proberen te houden tegenover meer dan 200 miljoen vijandige Arabieren.

De Gutmensch vindt dit allemaal niet erg, maar is wel bezorgd om het veiligheidshek en de “kolonisten”. Hij geeft niet om de rechten van 35 miljoen Koerden en om de Ayatollah-dictatuur in Iran. Ook mag Israël zich niet verdedigen tegen de raketten van Hamas, een terroristische organisatie. Sinds vorige week vielen honderden raketten op Sderot en Ashkelon. Eindelijk besloot Israël gisteren over te gaan tot tegenactie, Protective Edge. En wat schrijft een Nederlandse Twitteraar, weer zo’n Gutmensch, aan Ronny Naftaniel (de vorige CIDI-directeur): ‘Schande wat Israël doet, zij denken zich alles te kunnen permitteren!’ Dit is natuurlijk antisemitisme pur sang. Een Jood moet zich laten afslachten, hij mag zich niet verdedigen. Ik antwoordde deze Gutmensch: ‘Tsja, verdediging door Israël na honderden raketaanvallen uit Gaza, waar de terreurorganisatie Hamas heerst, is natuurlijk een gotspe.’

Screenshot_10

Representatief

Zijn deze Gutmenschen representatief? Ja, helaas wel. De linkse Gutmensch is in groten getale aanwezig in Nederland en Europa. Het is gewoon een nieuw gezicht van het Europese antisemitisme, vermomd als anti-Israël zijn. Het wordt tijd dit kwalijke fenomeen te ontmaskeren. Ik koos ervoor om dit fenomeen te benaderen vanuit de individuele mens en zijn denkwijze. De Gutmensch en de Pronks zijn vooral te vinden in de kringen van de kiezers van de SP, PvdA en Groen Links. Maar helaas zijn er ook binnen het CDA veel van aanwezig.

Cijfers en feiten

‘Minstens 5 miljoen Nederlanders hebben een duivelse visie op Israël. Dit valt te concluderen uit het in 2011 gepubliceerde rapport van de Universiteit van Bielefeld voor de Duitse sociaaldemocratische Friedrich Ebert Stichting.Het heeft in Nederland nauwelijks aandacht gekregen.In hun opinieonderzoek vroegen de auteurs of men van mening was dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voerde.In Nederland beantwoordde 39% van de ondervraagden dit bevestigend. Dat was iets onder het gemiddelde in de andere West-Europese landen van het onderzoek: Engeland, Duitsland, Italië en Portugal. Het Nederlandse resultaat viel nog enigszins mee vergeleken met dat van een Eurobarometer- poll uit 2003. Daarin werd gevraagd: Welke landen zijn een gevaar voor de wereldvrede? Na Iran kwam Israël op de tweede plaats. Het Europese gemiddelde hiervoor was 59%. Nederland was het land waar het hoogste percentage van de ondervraagden dit bevestigde: 74%.

“De beschuldiging dat Israël bezig is de Palestijnen uit te moorden, is demonisch. In de twee jaar van eind 1941 tot eind 1943 zijn alleen al in de vernietigingskampen Treblinka, Belzec en Sobibor twee miljoen Joden door de Duitsers vermoord, waaronder een groot gedeelte van het Nederlandse Jodendom. De technologie van uitroeiingsmethoden is sindsdien zeer ‘vooruitgegaan.’ Was de genocidaire beschuldiging van Israël waar, dan leefde er allang geen Palestijnse volwassene of kind meer. In werkelijkheid is het aantal Palestijnen in de laatste tientallen jaren sterk toegenomen.”
(Manfred Gerstenfeld, 6 maart 2013 op De Dagelijkse Standaard)

Screenshot_9

Door:
Robert Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", antisemitisme, demoniseren, Desinformatie, Groenen, hersenspoeling, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, political correctness, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

32 reacties op Commentaar: Spanningen in Israël en de Gutmensch

 1. Edwin Lauxen zegt:

  De linksmensch, Ah zulke zieke mensen lopen bij ons in Groningen ook rond en moeten gauw de oude rijn over geschopt worden, terug naar Holland waar het vandaan komt !

  Op zaterdag 11 juni 2011 stonden zogenaamde ‘Vrouwen in het Zwart’ weer eens op de Grote Markt te Groningen om te protesteren tegen de ‘grove schendingen van mensenrechten’ door Israel.

  Waaronder GroenLinks (ex-)politica Fennie Stavast.

  Als sympathisante van de terreurorganisatie Hamas, die streeft naar de vernietiging van de joodse staat Israel, voelde zij zich blijkens een mail van 23-6-11 het slachtoffer van ‘afschuwelijk gescheld’ door de verslaggever van PopNed

  Like

  • Cathja zegt:

   Je zou dat mens toch bij kop en kont pakken en haar onder een ijskoude douche zetten!!
   Wát een ‘kennis’ van de feiten zeg…! Net zo’n verschrikkelijk figuur als Gretta Duisenberg! Er valt gewoon niet met die mensen te praten. Ik vermoed dat ze nog nooit in Israël is geweest, zodat ze met eigen ogen zou kunnen zien dat de mensen daar in vrijheid leven.
   Dom mens, maar gevaarlijk ook. Een verspreidster van vergif!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Die vrouwen van gevorderde leeftijd, die de wereldverbeteraar willen spelen, dat zijn de ergsten.
   Je hoeft maar naar pracht-exemplaren alsGretta, Anja en deze Fennie te kijken om dat te beseffen.
   En tegelijkertijd weet je dan, wat voor een type het famke Femke over 20 jaar is.
   (Oké, ik ben het zelf ook, maar dan van de realistische soort. Ik hóóp, dat dat nog wat uitmaakt.)

   Like

  • kernrob4 zegt:

   Dank voor je reactie Robert

   Like

 2. Pingback: Commentaar: Spanningen in Israël en de Gutmensch | Nikontino's Blog

 3. Cathja zegt:

  Het lijkt me onmogelijk om deze gedachten over Israël en het Joodse volk om te buigen. Israël kan in veler ogen nauwelijks goed doen, terwijl dat land bekend staat als een democratie, en waar men zeer hulpvaardig is, zelfs naar diegenen toe die hen het liefst zouden vernietigen.
  De hardnekkigheid van de leugens over Israël zouden kunnen afzwakken als we een regering hadden die pro-Israël zou zijn. Helaas, dat zijn ze grotendeels niet, al zijn er gelukkig nog wel politieke partijen die het voor dat land opnemen.
  Overheid, radio- en TV-programma’s laten vaak een (zeer) kritisch geluid horen als het om Israël gaat. Ik denk hierbij ook aan de ‘heer’ Timmermans met zijn boycot!

  Smerig, deze houding richting het meest democratische land in het Midden-Oosten, waaraan wij ook nog eens zeer veel steengoede uitvindingen te danken hebben!!

  Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Goedmensch Femke Halsema beweerde gister op twitter dat het tegen het internationaal recht is dat Israël zich verdedigt tegen de Hamas terreur.
  Een sprekend voorbeeld van de totale stupiditeit van de goedmenschen.

  Like

  • johannes zegt:

   dat rot wijf is al jaren de weg helemaal kwijt.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   WAT beweerde ze?!
   Enfin, dat is hetzelfde als: “Wilders, heb je nu je zin?”
   En uit welke hoek komt het allebei weer?
   Juist: Die van het rariteitenkabinet GroenLinks!
   En dat noemt zich intellectuelen! Totaal van de pot gerukt, dat slag!

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Dan is het in haar ogen dus ook tegen het internationaal recht om tegen de islamterreur te verdedigen?

   Like

  • Tempelier. zegt:

   Femke trut moet haar laadklep eens dicht houden, kunnen ze haar in Israel niet gebruiken als luchtafweerraket, dan weet ze tenminste waar ze over lult. sorry voor het taalgebruik maar als er iemand is die mij grote zure oprispingen geeft dan is zij dat wel.

   Like

   • Daiyu-ninja zegt:

    Tempelier. zegt:
    9 juli 2014 om 19:18

    Femke trut moet haar laadklep eens dicht houden,kunnen ze haar in Israel niet gebruiken als luchtafweerraket, dan weet ze tenminste waar ze over lult.

    femke zou het goed doen als menselijk schild………………zal hamas blij mee zijn.

    Like

 5. wouteenhoorn zegt:

  Nou, nou ik denk dat het percentage Linksmensch in Groningen het hoogst is. Dus werk aan de winkel.

  Like

 6. Pingback: Commentaar: Spanningen in Israël en de Gutmensch | E.J. Bron | kernrob4

 7. gert-jan wassink zegt:

  gutmenchen vind je ook in de CU en zelfs de SGP

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Sorry maar de Arabieren zijn de vreemdelingen in Kanaan , en de joden zijn daar gewoon thuis.Staat in de Bijbel geschreven van Genesis tot op heden ten dage.

  Like

 9. JooJootje zegt:

  Zou wel eens naar zo, n manifestatie of protest willen gaan en bij de toespraken luid applaudisseren waarna ik mijn gettoblaster aanzet met oude Duitse mars muziek.

  Like

 10. Vederso zegt:

  Welke Nederlandse krant zou dit als opinie-artikel willen plaatsen? Hulde voor dit stuk!

  Like

 11. Thomasson zegt:

  Slecht nieuws voor de Gutmensch. De wraakactie op de 16 jarige Arabische jongen heeft bij de Israelische bevolking een gevoel van boosheid en vooral walging gebracht. Mensen in Israel zijn net zo teneergeslagen van de moord op dat Arabisch kind als de bevolking van Noorwegen tijdens de moord op de kinderen in Utoya. Noorwegen moet met de gruwelijke misdaad van Anders Behring Breivik leren leven en Israel leeft nu met de gruweldaad van zes Breivik- achtige monsters . De Israelische politie was snel op hun spoor . De jonge psychopaten zitten nu in voorarrest. Geen rechter , of wie dan ook, zal zo’n daad goedpraten. De moordenaars zouden de zwaarste straf krijgen die de Israelische Wetboek van Strafrecht kent. Bij de Palestijnen zijn zulke psychopaten ware helden.
  De Europese linkse Gutmenschen (en de Israelische ) zijn op hun manier ook pathologisch. De vraag is waarom hecht de “Gutmensch” zo veel waarde aan de Palestijnen? Waarom heeft een Palestijn meer waarde dan bijv. een Tibetaan? Wat maakt deze schreeuwerig, en bloeddorstige volk zo bijzonder? Waarom hebben Moslim Palestijnen meer marktwaarde voor de Gutmensch dan de Christelijke Palestijnen? Niemand van de Gutmenschen heeft gereageerd op de wijze waarin de Hamas met de Christenen in Gaza omgaat. Nienand van ze vindt het erg dat er in de West Bank vindt een stille etnische zuivering plaats onder de Christenen. Waarom laat het lot van de Palestjnse Christenen de Gutmensch koud? Ja! Wij weten dat de Israelische Joden zijn, in de ogen van de Gutmenschen, nu eenmaal rotlui. Ze houden niet zo veel van Allah en ze hebben de schijt aan wat de Gutmensch denkt. Hij is toch een (stille) vijand en zo iemand houdt men ver van het bed. Maar waarom hechten Europeanen zo veel waarde aan de Gutmenschen? De Gutmensch is tot een meervoudige monstermens geworden. Behalve anti Joodse sentimenten koestert hij ook een diepe haat tegenover zijn eigen autochtone volk en streeft de verwoesting van de natiestaat op na. Zijn natte droom is de Europese volkeren knechten en onderwerpen aan een dictatorial Sovjet achtige staat. Dat zal de Gutmensch doen met behulp van de Islam. Als belonging zullen de Moslims Kaliphaten mogen bouwen op de ruinen van de natiestaten.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En het allerergste is nog, dat de Gutmensch zich van dit alles niet eens bewust is op de koop toe.
   Of, preciezer gezegd: Dat hij weigert, zich daarvan bewust te zijn.

   Like

 12. koddebeier zegt:

  De gutmensch is een geestesziek exemplaar van de mensheid meestal links of christen, stemt over het algemeen P.v.d.A, CDA, Groen Links, D66, SP en ook wel VVD.
  Verziekt over het algemeen het leefklimaat voor anders denkenden.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @koddebeier: 18.42. uur. Precies de genoemde partijen zijn debet aan de huidige spanningen van de geboren Nederlanders versus de volgers der islam en de zeurpieten.

   Like

 13. Avidia zegt:

  Ik moet me echt inhouden, wat een vreselijke venijnige vrouw, zo ziet een linkse trut eruit, een en al venijnigheid, die mond is een en al venijn, ik heb er geen woorden voor, zij zal vast en zeker ook tegen onze eigen zwarte Piet zijn, wedden???? Straks zie je haar met een anti Piet bord rond sjouwen. Wat haat ik al die fanatiekelingen!

  Like

 14. Avidia zegt:

  Jole op ned 1 over zwarte Piet, die moet door links afgeschaft worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s