Het blijft niet bij het sprookje Sinterklaas verbieden

Screenshot_12

Theodor Holman

(Door: Theodor Holman)

Er zijn mensen die geloven in sprookjes. In één van die sprookjes figureert een tovenaar en die heet God. En in dat sprookje heeft God op aarde mensen rondlopen die net als hij kan toveren. Die tovenaars noemen we heiligen. Sinten. Die sinten zorgen weer voor andere sprookjes.

Klaas is zo’n sint. En die Klaas heeft in zijn sprookje helpertjes die allemaal Piet heten en een zwarte kleur hebben.

Klaas’ sprookje is verwerkt tot een toneelstukje.

Elk jaar verkleedt een man zich als Sinterklaas en verkleden kinderen zich als Pieten. Om duidelijk onderscheid te maken tussen Sint en Piet, krijgt Sint een mijter op en wordt Piet zwart geschminkt.

Hoe gaat dat toneelstukje?

Lees verder>>>
(h/t sprx)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Het blijft niet bij het sprookje Sinterklaas verbieden

 1. catharina zegt:

  link is niet actief!

  Like

 2. Jade zegt:

  Helemaal waar, als er niets veranderd wordt ons straks alles ontnomen.

  Like

 3. Jean zegt:

  Gelukkig geloof ik in geen enkel sprookje en zeker niet in sprookjes die berusten op volksbedrog, sprookjes voor kinderen zoals sinterklaas met zwarte piet spelen we wel mee want dat maakt kinderen gelukkig en als mijn kinderen en kleinkinderen gelukkig zijn ben ik ook gelukkig.
  Helaas komen die allochtonen hier veel vernietigen en spelen de politieke huichelaars dat vuile spel mee puur om behoud van stemvee.

  Like

 4. catharina zegt:

  Ik vind het wel eens op zijn plaats om u te bedanken, E.J. Bron voor uw noeste arbeid om zoveel info door te spelen, te vertalen en op het internet te zetten. Dank!!

  Like

 5. Charles Martel zegt:

  Sinterklaas racistisch? We maken er toch gewoon een zwarte Sinterklaas van, met een witte Piet en uiteraard zonder kruis.
  Wat die VN psychoten beogen is het verwijderen uit de openbaarheid van alles wat van dichtbij of van ver maar iets met het christendom te maken heeft. Op dit vlak zitten ze duidelijk op dezelfde lijn als de Isis en andere terroristen, die overal ter wereld kerken platbranden, christenen afslachten of ‘kruisigen’. Iets gehoord van die ‘anti-racistische’ VN-psychoten (om van zielige rechtertjes nog te zwijgen).

  Like

 6. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 7. Jean zegt:

  Al wat het vuile spel meespeelt en constant reten likt wordt opgenomen in het waardeloos clubje klaplopers met tteltjes z.a. lord, barones, graaf enz. allemaal titeltjes die walging oproepen.
  Nooit of te nimmer zou ik een eikel of trut met zoiets aanspreken, ik spreek zelfs niet met dergelijke rioolratten. Bah. de koude rillingen lopen me over de rug, kijk maar eens naar die as ton, brrrrrrrr.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ik vraag me altijd af waarom die ‘edellieden’ menen dat ze het recht hebben om zich ‘hooggeplaatst’ te vinden!

   Like

   • Jean zegt:

    Edele delen ken ik maar edellieden? Mij geen enkele bekend, jawel, ik ken er, mijn ouders mijn vrouw mijn kinderen en mijn kleinkinderen en de strijders voor onze onafhankelijke republiek.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Ik heb dat woord niet voor niets tussen aanhalingstekens gezet…

    Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Doodmoe en kotsmisselijk, ben ik van de socialisten, de groenen, de verenigde nazies,de rest van de politiek-correcte kliek, die moslims, zwarten en gelukzoekers dag in dag uit, OVERAL hun ZIN IN GEVEN, en dat WIJ- geboren Nederlanders- het MAAR TE SLIKKEN HEBBEN. Ik ben er zo klaar mee, voor mij mogen de politici en de rest van deze klootzakken, de pleuris krijgen!

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Alles draait om het EISEN van allochtonen, en het goedkeuren daarvan door de autochtonen.
  Stoppen de autochtonen niet met dat rare gedrag, dan zal de boel steeds verder gaan escaleren.
  En natuurlijk ook het kiesgedrag. Zolang het gros van de Nederlanders zo zot is om steeds maar weer links te blijven stemmen, is dit alles niet meer als olie op het vuur gooien. Zo je wilt, de goden verzoeken. Velen moeten dus niet klagen, maar eerst bij zichzelf te rade gaan. Verbeter de wereld,
  maar begin eerst met jezelf zou ik tegen hun zeggen !

  Like

 10. Dat is godslastering,om God een tovenaar te noemen.Er zijn miljoenen mensen die geloven in God.Als God bestaat ,dan bestaan er ook wonderen en Sint Nicolaas(syrisch:Mor Zoge) zou die wonderen kunnen verrichten.
  Ik geloof dat hij een Syrische bischop was en vermoed dat de diaken de pieten zijn en die zouden best wel uit India kunnen komen,aangezien er toen missie was in India.

  Like

  • bigljohn zegt:

   Sint Nicolaas kwam uit Turkije, uit het plaatsje Myra. Dat is gelegen in de Turkse landstreek Lycie. De overblijfselen van de Sint werden naderhand herbegraven in de Italiaanse stad Bari. De Zwarte Pieten zijn van toegevoegde waarde, want volgens het verhaal had de Sint geen Pieten (Zie link onder voor Wikipedia). Overigens zou ik de Zwarte Pieten voor geen cent willen missen. Owee degene die ze probeert aan te vallen ! En de liedjes over de Sint braken maar uit dat hij uit Spanje komt. Het valt nog mee dat die liedjes niet gaan over de Sint uit Afrika, of misschien eentje uit China. Spanje…… http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Piet

   Like

   • Toen de christelijke syriers universiteiten hadden,toen leefden de turken in de steppen van mongolie.Dat gebied was toen onder de heerschappij van de Grieken(Oost Romeinse rijk) en er woonden toen hoofdzakelijk Assyriers/Syriers.

    Like

  • Ahava zegt:

   Met je eens, Syrier. De ene G’d die alle schiep, mishaagt deze uitspraak ook. Allah bestaat niet, maar Hij wel. En helaas heeft die krankzinnige kinderverkrachter Mohammed ook echt bestaan…

   Like

 11. Tistochwat zegt:

  Volgens mij had ik deze (nog steeds actuele) cartoon al eerder naar heer Bronmaster gestuurd, maar bij deze nogmaals het werk van Toon van Driel en *kuch* mij:

  Like

 12. Tempelier. zegt:

  Ik zou me toch eens afvragen wat ze zouden doen als die pieten vervangen zouden worden door echte negers , die niet zo’n probleem hebben met zwarte piet, racisme valt dan direct af.

  Like

 13. Het is gewoon ede zoveelste treitercampagne,zonder inhoud!En die doos van een rechter?Die trapt er,volgens d66 normen en waarden met open ogen in!Tijd dat de hele rechterlijke macht vervangen,en asiel-advocaten verboden worden!In Australie,vele malen groter dan NL ,bepalen ze binnen 1 week!!!!,of een asielzoeker wel of niet mag blijven.Zo niet,wordt hij/zij ook per omgaande uitgezet!Waarom kan dat hier niet?Omdat er hier duizenden aan verdienen en de instroom als stemvee moet dienen!Ik vind dat misdadig!

  Like

 14. Theo Prinse zegt:

  Ik blijf erbij dat achter de hetze tegen Pierre Noir Bert Koenders zit.
  Vanavond had Nieuwsuur een repo. Hier een insteek over Emile Roemer bij Karhof tegen een bredere achtergrond

  Met vml R-damse hoogleraar economie en sinds jaar en dag gewaardeerd tegenstander van de Euro munt unie Arjo Klamer als parttime wethouder voor de SP in Hilversum heeft Hans Wiegel – die eerder een SP VVD Provinciaal college in Brabant formeerde – een punt dat de SP en de VVD – bij eerlijke (PvdA-Obama-JSF) media tijdens campagne – ook de regering in Den Haag zouden kunnen vormen.
  De SP is oppositie partij gebleven en wil geen deelname in een in wezen gedoog regering maar het CDA lijkt t.a.v gedogen draaibaar. Nogmaals: het CDA en een flink deel van VVD (Wiegel) is pro bouw, makelaardij, hypotheek maffia en de goedkope huren SP of blind of tegen terwijl D66 de hypo rente aftrek wil schrappen.
  Maar Wiegel wil naast SP en VVD het CDA erbij maar dat is nog niet genoeg. Als D66 bij SP VVD en CDA moet dan haakt de SP weer af. Rutte, Opstelten en Samson zijn overigens weg terwijl Schultz, Schippers, Zijlstra en Teeven om uiteenlopende redenen wel door kunnen.
  Bij oneerlijke opgeklopte zwevende kiezer (PvdA-Obama-JSF) media campagne is het moeilijk inschatten.
  Een republikeinse overwinning in november – VOORDAT Rutte II sneuvelt – verandert electoraal in NL niet noodzakelijk veel. Amerika is ongewis vanwege aanhoudende geruchten dat in de vloed van de Mexico thug immigranten ook veel via Venezuela moslim terroristen zitten.
  De electorale winst voor de republicans door het geklungel van Obama met Obamacare, Egyptische Muslim Brotherhood, de Saudies die Al Sisi steunden, de Krim enz IS VOORBIJ.
  De demonische Obama is weer terug met het door Ben Rhodes ‘transponeren’ van Al Qaeda in ISIS als a.s electoral narrative. (Bin Laden = dead & Al Qaeda on the run !)
  De recente Libische muslim arrestant inzake Benghazigate is ook een Obama move om de a.s nov elections de republicans te neutraliseren.
  De joodse US assistant secretary of state Victoria F**k Europe Nuland, Zbigniew Brzezinski, van Baalen, Verhofstad inzake Oekraïne sluiten aan bij John McCain en Obama, Valerie Jarrett John Brennan.
  Iran hoop dat de Oekraïne splijtzwam wordt tussen Rusland en Amerika om een atoommacht te kunnen worden en Amerika komt niet in Irak waar Iran meer belangen heeft.
  De de facto 3e intifada komt daar nog bij.
  De apathie van Timmermans inzake het PVV verzoek onderzoek Turkije bewapenen ISIS i.v.m NL Patriots toont aan hoe gevaarlijk vervlochten de PvdA en Rutte is met het monster Obama. En dat trekt weer aan de eerlijkheid van de media in een a.s. campagne als Rutte II sneuvelt

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Wanneer zouden de woorden ‘negéren’ en ‘négeren’ worden verboden?
  http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/negeren2

  Like

 16. Avidia zegt:

  Tistochwat zegt:
  9 juli 2014 om 19:25

  Zo schattig!!!

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  Degenen die opnieuw rotsvast vinden dat Zwarte Piet onverenigbaar is met Sinterklaas omdat dit slavernij of sprookjes zouden zijn? Ik kan je alvast verzekeren, zoals ik eerder vertelde, dat mijn grootvader Jules Vismale Sr. (die zelf ironisch genoeg van Surinaamse afkomst was, bruin van huidskleur bleek én dus ook een afstammeling van zwarte slaven) nóóit en te nimmer daar moeilijk over deed! Wij vierden geregeld met hem Sinterklaas thuis en hij had (maar dat weten sommigen ook al) zich ooit, samen met zijn broer Evert, op het oude station van ‘s-Hertogenbosch verkleed als Zwarte Piet!
  Wat bovendien die slavernij betreft: in de 20ste eeuw hebben de twee grootste tirannen van de wereld, Adolf Hitler en Jozef Stalin, namelijk tientallen miljoenen Polen, Russen, Oekraïners, Wit-Russen, joden e.v.a. mensen eveneens als slaven gehouden of vermoord en velen van hen waren overwegend blank van huidskleur! Hitler wilde in 1936, tijdens de Olympische Spelen van Berlijn, de Amerikaanse neger Jesse Owens géén hand geven, en zelfs Stalin leek me niet bepaald een negerliefhebber!
  En als zij, en alle linkse multiculturele blanken, Surinamers en Antillianen die Zwarte Pieten Sinterklaas (of ze nou wel of geen sprookje zijn) verafschuwen, nou eens ‘De Negerhut van Oom Tom’ lazen van Harriet Beecher Stowe, waarin de vreselijke slavernij aan de kaak was gesteld, dan kon je daarin lezen dat de gruwelijke blanke slavendrijver Simon Legree (en hij was zeker géén Sinterklaas!) de hoofdpersoon Tom eveneens in een soort “Zwarte Piet” wilde veranderen! Dat hield alleen in dat Tom zijn medeslaven niet de roe moest geven maar de zweep om ze keihard af te beulen om zo meer katoen te gaan plukken! Maar Tom (hij geloofde rotsvast in God en was een christen die meer voor anderen overhad dan voor zichzelf) wilde absoluut NIETS hebben van de aangeboden collaboratie wat hem daarna zijn leven kostte maar waarmee hij ook de akelige Legree (een duivel-aanbidder haast) meesleurde in zijn ondergang!
  Dus aan al die figuren in de VN en daarbuiten die Zwarte Piet willen uitbannen: wees goed op jullie hoede want voor jullie het weten krijgen jullie dadelijk al je vijanden (verkleed als Zwarte Pieten), die zich Sinterklaas nooit door jullie laten ontnemen, op jullie af! En die gaan jullie beslist géén lekkers geven in de vorm van pepernoten of marsepein maar wél zeker jullie zondige achterwerken tuchtigen met de roe! Sinterklaas zullen jullie ons in geen eeuwigheid gaan ontmenen, laat staan dat jullie ons dwingen om moslims te gaan worden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s