Leger: Hamas neemt Israëlische kernreactor onder vuur

Screenshot_7

(Vertaling: E.J. Bron)

In de strijd tegen Israël heeft Hamas voor het eerst de enige Israëlische kernreactor in de Negev-woestijn onder vuur genomen. De terreurbeweging zet langeafstandsraketten in die afkomstig zouden zijn uit Iran. De beschieting van Israël gaat onverminderd door. Minister-president Benjamin Netanyahu bereidt een grondoffensief voor.

Palestijnse extremisten hebben volgens informatie van het Israëlische leger voor het eerst ook raketten op de enige kernreactor van Israël in Dimona afgevuurd. In totaal werden er drie raketten op Dimona afgevuurd, verklaarden de strijdkrachten woensdag. Daarbij vielen geen slachtoffers en werd er geen schade aangericht. De kernreactor staat in de Negev-woestijn, ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van de Gazastrook.

Israël en de Palestijnen hebben hun militaire confrontatie woensdag nogmaals verscherpt. Israëlische gevechtsvliegtuigen bombardeerden de Gazastrook om raketinstallaties en commandocentrales van de radicale Hamas en andere groepen uit te schakelen. Ook werden commandanten van de radicale organisatie op de korrel genomen. Volgens Palestijnse informatie kwamen er binnen twee dagen 38 mensen om het leven, waarvan 30 burgers.

Dinsdag had Hamas in totaal 155 raketten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd, zei een woordvoerder van het Israëlische leger (IDF) tegen de Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Daarvan zijn er 117 in Israël ingeslagen en 38 werden onderschept door het raketafweersysteem “Iron Dome”.

Woensdag zijn er tot nu toe 10 Hamas-raketten in Israël ingeslagen, 15 andere Hamas-raketten werden onderschept. De perswoordvoerder van het de IDF, majoor Arye Sharuz Shalicar, zei tegen de Deutsche Wirtschafts Nachrichten:

“Onder de door Hamas ingezette projectielen bevinden zich raketten van het type M-302. Deze hebben een bereik van 160 kilometer. Voor het begin van de operatie hebben we in totaal 80 raketten onderschept. Het klopt niet dat Hamas pas onlangs met de beschieting van Israël is begonnen.”

Screenshot_8

In maart stopte de Israëlische marine een vrachtschip met M-302 raketten. Het schip voer onder Panamese vlag. Israël beschuldigde Iran ervan de raketten te willen leveren aan Hamas

In maart had de Israëlische marine in de Rode Zee een vrachtschip met tientallen raketten van het type M-302 gestopt.

De Israëlische luchtmacht heeft tot nu toe 500 plaatsen in de Gazastrook gebombardeerd. Daarbij werden minstens 25 mensen gedood, meldt “The Times of Israel”.

Er werden elf woonhuizen van vooraanstaande Hamas-functionarissen gebombardeerd. Bij een van de aanvallen werden volgens het Palestijnse ministerie van Binnenlandse Zaken ook een belangrijk vertegenwoordiger van de groepering “Islamitische Jihad” evenals vijf van zijn familieleden gedood. Om het aantal burgerslachtoffers laag te houden, geeft het Israëlische leger meestal per telefoon een seintje om de gebouwen te verlaten, aldus bewoners.

De directeur van Amnesty International, Philip Luther, kwalificeert de aanvallen van Hamas tegen Israël als “oorlogsmisdaden”. Maar ook Israël dient zich met zijn luchtaanvallen slechts op militaire doelen te concentreren.

Intussen heeft de ex-burgemeester van New York, Michael Bloomberg, zijn solidariteit met Israël onderstreept. Hij vindt de reactie van Israël niet “buitenproportioneel”. Hij heeft veel sympathie voor mensen die het slachtoffer van terrorisme zijn. “Als de terroristen op een bepaalde plaats winnen, worden ze aangemoedigd ons overal aan te vallen”, aldus Bloomberg.

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu zei woensdag dat Hamas een hoge prijs zal gaan betalen. Het leger heeft toestemming om de operaties te intensiveren.

Het IDF had dinsdag duizenden reservisten opgeroepen voor een mogelijke inzet in de Gazastrook. Het leger heeft de troepen ertoe opgeroepen zich klaar te maken voor een grondoffensief (meer hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Gazastrook, Hamas, IDF, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

20 reacties op Leger: Hamas neemt Israëlische kernreactor onder vuur

 1. jans zegt:

  Dat israel maar snel van het islamitisch tuig verlost is. Islamverbod, de islam moet verboden worden.

  Like

 2. Yiooda zegt:

  GAZA MOET GEANNEXEERD WORDEN DOOR ISRAËL DAN IS ALLES ZOALS HET HOORT TE ZIJN,
  PALESTIJNEN BESTAAN HELEMAAL NIET ZIE MIJN ARTIKEL DAAROVER OP http://www.yiooda.nl

  Yiooda.

  Like

 3. Cathja zegt:

  God bless Israël..!

  Like

 4. Netjes van Bloomberg!Zul je van onze ministers niet horen;integendeel!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Yvonne van Cleef:23.22. uur, op 9/7. Zeker niet, Yvonne! Onze regering is compleet Anti-Israël, want daar heerst de RODE en politiek-correcte ziekte. Deze regering, die zelfs de eigen bevolking verraadt aan de EUSSR, heeft er dus ook geen moeite mee Israël te oordelen! Kijk maar naar onze huidige minister ban BuZa, TimmerfranSS!

   Like

 5. Jade zegt:

  Dit zijn wel zeer verontrustende nieuwsberichten…
  Israël moet van de kaart worden geveegd volgen velen.
  Laten we dan nu maar eens beginnen met de Gazastrook.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Niet vergeten dat in Iran niet meer Xerxes regeert, maar de Ayatollahs

  Like

 7. Jan zegt:

  Hamas: “Alle Israëliërs zijn nu doelwit”, wat aantoont dat zij hun ‘broeders en zusters’ dus ook zullen afslachten als zij de kans krijgen.
  http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/Hamas-All-Israelis-now-targets-for-missile-attacks-361965

  Like

 8. alidas1 zegt:

  Ik hoop dat Israel de eerste klap zal uitdelen die ze tot na denken zal stemmen maar het moet wel een hele goede zijn.

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Het is ontzettend jammer dat wij een linkse regering hebben die Hamas en Co steunen met geld en hun politiek middels de Publieke Omroep het Nederlandse volk probeert aan te smeren.
  Laat dat maar aan Timmermans over.
  Zo fout.

  Like

 10. fleckie zegt:

  NIW 7 OKT. 2011 ‘DODE ZEEROLLEN ONLINE’
  Het Israel Museum in Jerusalem heeft in samenwerking met GOOGLE een aantal Dode Zeerollen digitaal toegankelijk gemaakt. Door het Dead Sea Scrolls Digital Project zijn sinds 26 september snelladende, hogeresolutiebeelden van deze 5 rollen online beschikbaar.De site heeft een zoekfunctie en er zijn video’s met achtergrondinformatie over de teksten en hun geschiedenis te vinden. De Dode Zeerollen,waaronder de oudst bekende bijbelse manuscripten,geven een uniek inzicht in de JOODSE gemeenschap in ISRAEL ten tijde van de Tweede Tempel,bijna tweeduizend jaar geleden.Tot nu toe zijn vijf complexe rollen uit het Israel Museum gedigitaliseerd voor het project. Ze zijn te zien op dss.collections.imj.org.il.##########
  ##############################################################################
  NIW 17.nov.2006:STEEN toont aan:JERUSALEM al eerder HERBOUWD”……………De Hongaarse archeoloog Tabor Grull heeft een steen gevonden die afkomstig is van de triomfboog in Jerusalem die de ROMEINEN na 73 neerzetten ter ere van Flavius Silva. ………………………….van Nadav Shragal.
  ‘In het jaar 73 sloeg de Romeinse gouverneur van JUDEA,Flavius Silva, met zijn Tiende Legioen een beleg om MASSADA. De Romeinen bouwden een stormram om het fort op de steile berg bij de Dode Zee in te nemen. Nadat zij er in geslaagd waren door de muren van het fort te breken,zagen zij dat de verdedigers alle gebouwen hadden verbrand en zelfmoord hadden gepleegd. De gebeurtenissen op MASSADA maken sindsdien deel uit van het JOODSE COLLECTIEVE geheugen. Hetzelfde geldt voor de naam Silva,die door FLAVIUS JOSEPHUS wordt genoemd als de commandant………..Archeoloog dr.Tabor Grull was daarom plezierig verrast toen hij in van de Tempelberg uitgegraven puin een steen aantrof met een Latijnse inscriptie met de naam SILVA. Hij vroeg de officials van de Waqf, de islamitische organisatie die verantwoordelijk is voor de Tempelberg,naar de herkomst van het object. Volgens de Waqf was de steen gevonden bij opgravingen in 1999,toen een groot gat in de Tempelberg werd gegraven om de ingang v.d.zogenoemde stallen van SALOMO bloot te leggen. Dr.Grull mocht de steen fotograferen en beschrijven in een wetenschappelijk tijdschrift.Hij publiceerde zijn ontdekking eind 2005 in h.tijdschrift van het W.F.Albright Instituut voor Archeologisch Onderzoek………..Het artikel trok de aandacht van dr.Gabi Barkai v.d.Universiteit van Bar Ilan. Barkai is de afgelopen twee jaar bezig geweest met een onderzoek naar de afgegraven grond v.d.Tempelberg.De grond heeft al vele geheimen prijs gegeven,met vondsten die soms al dateren uit de tijd van de Eerste Tempel. Grulls steen is afkomstig uit dezelfde afgraving – de zuidoostelijke hoek v.d.Tempelberg-als Barkais grond. Barkai nam contact op met Grull en incorporeerde diens onderzoek in een groot wetenschappelijk artikel over de vondsten in de grond v.d.Tempelberg dat in het Israelische tijdschrift ARIEL werd afgedrukt……………PRIMEUR…………..Haaretz had de primeur van Grull’s foto’s. DE tekst op de steen is een fragment van een groter geheel;hij bestaat uit vijf regels en meet 97 bij 75 centimeter. De inscriptie is beschadigd. Volgens Barkai,die zich beroept op Grull,staat onomstotelijk vast dat de steen uit een triomboog afkomstig is,en dat de tekst het Latijnse woord voor ‘boog’ bevat. De inscriptie bevat de naam FLAVIUS SILVA, die gouverneur van JUDEA was van 73 tot 80. Ook de naam van de onbekende Romein Atnagorus wordt genoemd.Uit de context maakt Grull op dat het ontbrekende deel v.d.tekst de namen v.d.militaire commandanten Aspasianus en Titus bevat………..Barkai schrijft dat de inscriptie op de steen een sterk bewijs is dat er op de TEMPELBERG een triomfboog of herdenkingsboog heeft gestaan,om de Romeinse overwinning op Massada te memoreren.Dit is een teken dat de Romeinen na de verwoesting v.d.Tempel en van Massada onmiddellijk begonnen aan de reconstructie v.d.stad. Dit is opvallend,aangezien de Romeinen pas vijftig jaar later op dezelfde plek hun ‘nieuwe’hoofdstad AELIA CAPITOLINA stichtten………..De steen met de inscriptie is eigendom van de WAQF. De WAQF is eigenlijk TEGENSTANDER van ARCHEOLOGISCHE OPGRAVINGEN op de TEMPELBERG. Door deze oppositie is er slechts beperkt onderzoek gedaan: in de stad van DAVID en in het zuidelijk gedeelte van de westelijke muur,het deel ten zuiden van de KLAAGMUUR,alsmede in het noordelijke deel van de westelijke muur, de zogenaamde MUURTUNNEL’.<###### Dit artikel verscheen eerder in Haaretz.##########################
  ##############################################################################
  In het 4e jaar v.Vespasianus,…"MASADA,:HET HELDHAFTIGE VERZET van het JOODSE VOLK,'. (roman)van Ernest K.Gann,
  oorspronkelijke titel'De Antagonisten'. isbn 9021829274.
  MASADA(HEBREEUWS VOOR 'VESTING") is een ROTSPLATEAU aan de OEVER V.D.DODE ZEE, waarop keizer Herodes omstreeks het jaar 25 na Chr.een kasteel heeft laten bouwen.
  MASADA is 71 jaar na Christus'geboorte het laatste toevluchtsoord van 960 joodse mannen,vrouwen en kinderen die weigeren zich aan de ROMEINSE OVERHEERSERS te onderwerpen en liever hun leven dan hun vrijheid opofferen.
  GENERAAL Flavius Silva is de opperbevelhebber van het Tiende Legioen,die met zijn cohorten de verzengende hitte van de woestijn trotseert om een handjevol 'rebellen'tot gehoorzaamheid te dwingen.
  ELEAZAR ben Yair is de onbuigzame,vastberaden vrijheidsstrijder die zijn volk inspireert en aanvoert,doch die diep in zijn hart beseft dat alleen in de dood zijn idealen kunnen worden verwezenlijkt.
  SHEVA is het exotische joodse meisje dat het bed deelt met de Romeinse generaal en ondanks de genegenheid voor haar eigen volk haar hart heeft geschonken aan haar meester en minnaar.Om haar geliefde te behouden wordt zij echter gedwongen haar eigen eeuwenoude tradities te verraden.###########
  NOOT V.D.AUTEUR;'Ik heb er met scrupuleuze zorgvuldigheid op gelet,dat de authenticiteit in dit hele boek gewaarborgd is. Er waren veel feiten beschikbaar,hoewel bij benadering niet zoveel als men vindt bij het gewone onderzoek naar een historische gebeurtenis,Dus als ik gedwaald mocht hebben,komt dit niet,omdat ik niet mijn best gedaan heb. De werken van Josephus waren natuurlijk van onschatbare waarde,maar helaas was hij niet persoonlijk aanwezig om verslag over het beleg van MASADA uit te brengen. De magnifieke werken en archeologische onderzoekingen,plus de op mij overgedragen inspiratie van Yigael Yadin,hebben deze roman meer beinvloed dan wie of wat ook. Uit zijn ontdekkingen heb ik een verhaal kunnen samenstellen.
  Zowel Eleazar ben Yair,als generaal Flavius Silva hebben bestaan en waren de werkelijk antagonisten in Masada.Maar de carriere van Eleazar ben Yair vond zoals beschreven haar einde op Masada en Silva schijnt tegelijkertijd uit de historie te zijn verdwenen.###############
  ############################################################################

  Like

 11. Cathja zegt:

  Ik hoop dat de beveiliging optimaal is, zodat Hamas geen kans krijgt een verschrikkelijke ramp in Israël te veroorzaken! Beter zou zijn als die hele Hamas-troep van de aardbodem zou verdwijnen! Ze veroorzaken niets anders dan oorlog en ellende, en deinzen er niet voor terug om zeer velen te doden!
  Vreselijk, wat een drek!!

  Like

 12. de 13de imam zegt:

  Dit gaat zo niet langer, Gaza is al jarenlang een lanceerbasis voor raketten die steeds maar zwaarder en geavanceerder worden. Straks zullen ze nog eens met een chemische of nucleaire kop uitgerust worden, is slechts een kwestie van tijd. Israël kan hier niet op wachten en de IDF zou de Gazastrook nu geheel moeten ontruimen en als gedemilitariseerde zone moeten inrichten. Een beetje als de Golanhoogten zeg maar.

  Like

 13. fleckie zegt:

  ‘HERODES de GROTE’, koning der Joden, Moordenaar of politiek genie?,van Gerhard Prause, uit. H.Meulenhoff-A’dam/Brussel/ isbn 9010023354. pag.11,beginpagina;’ Ten onrechte verdoemd’…’Hoe de legende v.d.kindermoord in BETHLEHEM ontstond.Herodes en de christelijke traditie.Correcties door het moderne geschiedkundige onderzoek. De belangrijkste bronnen:twee tegenstrijdige voorstellingen van Herodes uit de pen v.d.oud-joodse historicus Flavius Josephus. …In de literatuur steeds weer als ‘grootste monster v.d.wereld’,als wrede en moorddadige tiran afgeschilderd.

  Like

 14. johannes zegt:

  de vn zal ook nog even een duit in de zak gaan doen vandaag de club van oet lullen.

  Like

 15. Harry zegt:

  Ben er van overtuigd dat Israel zich ook op militaire doelen WIL concentreren , maar hoe doe je dat bij vijanden die geen uniform dragen maar dezelfde lorren als bij voorbeeld de groenteboer en de bakker ?
  Wie is dan de terrorist ?
  Bovendien verbergen ze zich in de woonwijken , verschuilen ze zich in scholen en ziekenhuizen, hoe kan iemand dan verlangen dat je alleen militaire doelen aanvalt ?
  Ze schieten een raket af uit een achtertuin en rennen weg . Wat is dan dat militaire doel ? een bergje stenen ? Een paar pollen gras en drie takken ?
  Wat een waanzin .
  Maar zolang er meer dan EEN moslim overblijft zullen we gedonder houden met die barbaarse idioten .
  Zolang onze nieuwe NSB-ers niet begrijpen dat we radicaal afstand van die lui moeten nemen zal de strijd eeuwig voortgaan tot de laatste “ongelovige” uitgeroeid is .
  Het rode geteisem is tot alles in staat , moord incluis , maar de westerse samenleving tegen onheil beschermen ? Nee , dat effe niet .
  Capituleren , bij voorbaat !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, net als in Mei ’40.
   “Politiek van het gebroken geweertje.” Hartelijk dank, Colijn!
   (Was dan wel geen ‘rode,’ maar rood of confessioneel, dat was qua landsverdediging één pot nat, als het er op aankwam.)

   Like

 16. paulzwueste zegt:

  Het enige dat Israël nodig heeft is dezelfde geest van onverzettelijke strijdbaarheid en ongelofelijke moed die heeft geleid tot de verdrijving van de arabieren uit hun land en de gelijktijdige stichting van de Joodse Staat!

  Like

 17. Pingback: Noord-Korea: wapenleverancier van Hamas | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s