Spreek nu of zwijg voorgoed

Screenshot_6

(Door: Eylon Aslan-Levy – Vertaling: Vederso)

Als en wanneer Israël aan een groot offensief tegen Hamas in de Gazastrook begint, gaan een heleboel mensen – vanaf een veilige afstand toekijkend – heel boos zijn. Human Rights Watch zal op z’n achterste benen staan; Amnesty zal woedend zijn. De BBC, CNN en Al Jazeera zullen schrijnende foto’s (echte en verzonnen) van Israëls “buitenproportionele” actie tonen. Mijn Facebook-feed zal vol zitten met vrienden die hun afschuw over de Israëlische luchtaanvallen in Gaza uiten en # GazaUnderAttack wordt trendsetter op Twitter. Dit alles begeleid op de melodie van de zich herhalende oproep tot terughoudendheid door de diplomatieke koren van buitenlandse regeringen.  Dus voor iedereen die, zoals het steeds minder onvermijdelijk lijkt, straks kreunend en steunend Israël veroordeelt voor het eindelijk wraak nemen op Hamas, heb ik een boodschap:

Spreek nu of zwijg voorgoed

Ik zeg dit als iemand die wil dat er vrede over dit land regeert en ik stel me zo voor dat jij dat ook wilt (toch?). Ik zeg dit als vriend, wiens maag zich omdraait als hij foto’s van gewonde kinderen ziet en wiens hart breekt als hij van hen foto’s ziet als ze zijn gedood. Ik wil niet nog een “Cast Lead” of “Pillar of Defence”, dus neem dit als een welgemeend advies van de ene  persoon die wanhopig geeft om mensenrechten tot – vermoedelijk – de ander.

Hier is een samenvatting van wat er vanavond in Israël is gebeurd. Tussen 20:00 en 21:00 vuurde Hamas elke minuut een raket op Israël af, met als doel om zoveel mogelijk burgers te vermoorden. Inwoners van het zuiden hebben vijftien seconden om te vluchten en dekking te zoeken. Zelfs in Jeruzalem loeiden de sirenes.. Hamas dreigt toe te slaan in Tel Aviv. Ziekenhuizen verhuizen de babies in schuilkelders. Dit alles vindt plaats in het kielzog van de escalatie in de afgelopen dagen, en,  waar je waarschijnlijk niet van hebt gehoord, waarin een kinderdagverblijf een voltreffer opliep. Israël heeft Hamas een ultimatum van 48 uur gegeven, maar deze is 48 uur geleden verstreken. Zeg niet dat je niet werd gewaarschuwd.

Dus daarom verzoek ik u hier vriendelijk om nu te spreken, of voorgoed te zwijgen. Want als je niet het Palestijnse terrorisme veroordeelt en jouw verontwaardiging voor de reactie van Israël bewaart, heb je geen moreel recht om te klagen. Als je zegt dat je om onschuldige burgers geeft, zal niemand dat in Israël geloven. Als je zegt dat je vrede wilt, zullen Israëli’s je in je gezicht uitlachen. Als je zegt dat geweld niet de oplossing is, zullen velen in Israël het met je eens zijn, maar iedereen zal willen weten waar je gisteren was en waarom je je nu pas herinnert dat je wel om huilende kinderen gaf toen Palestijnse kinderen tranen huilden.

En hierom is dit belangrijk: want als je je nu niet uitspreekt, als je nu niet uit alle macht klaagt en protesteert, zul je niet geloofwaardig zijn voor de mensen wier gedrag je probeert te beïnvloeden. Je zult niet in staat zijn om Israël te overtuigen met schieten te stoppen wanneer het duidelijk is dat je niet om z’n mensen geeft. Waarom zouden ze naar je luisteren? Wie denk je dat je dat bent? Je zult nooit in staat zijn om mensen van jouw oplossing te overtuigen als ze jou in het beste geval zien als een zielige meeprater of in het slechtste geval als een apologeet voor de wereldwijde jihad.

Jouw woorden van verontwaardiging zullen jouw geweten sussen en dat geeft jezelf een zekere morele zelfvoldaanheid, maar ze zullen volledig ineffectief zijn. Dus neem je “Stop de Oorlog”-borden en marcheer rechtstreeks naar Trafalgar Square en anders weet ik wel een plek waar je ze in kunt steken.

Spreek nu en spreek luid of zwijg voorgoed.

Want nu, op dit moment, boven het gehuil uit van de sirenes en kreten van “iedereen naar de schuilkelders!” uit, is er de echo van je eigen morele nietszeggendheid en onoprechtheid die het meest hardst weerklinkt.

Bron:
http://blogs.timesofisrael.com
Auteur: Eylon Aslan-Levy

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “win”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, IDF, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse joden, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

28 reacties op Spreek nu of zwijg voorgoed

 1. Shalom… I am a Jew!!!

  Like

 2. Ahava zegt:

  Mooi verwoord, dit zou de opening van het NoN-journaal moeten zijn.
  De huichelaars daar in Hilversum…
  Maar “wie Mijn volk haat, die zal ik haten”, zo staat geschreven.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Als die islam-terroristen nog even door gaan met raketten met chemische wapens ed., en dat zullen ze zeker doen, zal Israël ze massaal uitroeien in Gaza.

  Like

 4. Mowdes zegt:

  Ik sla de trom……

  Ik sla de trom en dreun de droomers wakker.
  Wie droomt verraadt zijn vrouw, zijn kind, zijn makker.
  Geen eerlijk man kan zich gelukkig voelen
  Als zijn gelijken, die het goed bedoelen
  En nooit hun ruggen nek hebben gebogen.
  Door liederlijke landsknechten bespoten,
  Getrapt, geslagen worden totterdood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom, het is geen tijd voor zingen,
  Voor maanlicht, minnepijn en mooie dingen,
  Als de gerechten, onze zielsgenooten
  In donkre martelkampen weggesloten
  Verteren zonder hoop op beter morgen,
  Als dronken loeders godenzonen worgen,
  Het beste volk geprangd wordt totterdood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom, het voordeel van deze aarde
  Verloor, voor wie een hart heeft, alle waarde.
  Wie denkt aan ketenen en ballingsoorden
  Veracht muziek en gruwt van groote woorden;
  Zoolang de besten in hun cellen zuchten,
  Dweept men niet met opalen avondluchten,
  Het leven is verbitterd door den dood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom, stroomt samen, wij zijn velen.
  Mijnwerkers komt met bijlen en houweelen,
  Gij boeren scherpt Uw zeisen en Uw grepen,
  Matrozen neemt de haken van Uw schepen,
  En jagers laadt met scherp Uw jachtgeweren,
  Wij zijn de laatsten en wij moeten ’t keeren.
  Boven den knoet verkiezen wij den dood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom, we zijn in ’t nauw gedreven,
  Wij die in vrede en vriendschap wilden leven,
  Werden een zee van purperroode vlammen
  Die zich een weg baant door betonnen dammen:
  Bezielde mannen die voor vrijheid vechten
  Zijn sterker dan een troep betaalde knechten.
  Wij vreezen niets, den duivel noch den dood.
  Wordt wakker, want de nood is groot.

  Ik sla de trom; eens komt een eind aan ’t lijden,
  Na deze ellenden rijzen zachte tijden.
  Dan bouwen we weer onze luchtkasteelen.
  Dan mogen onze kinderen weer spelen,
  Dan glijden weer op ’t meer de blonde barken,
  Dan vrijen weer de paren in de parken……
  Het leven wint het eindlijk van den dood!
  Maar wordt nu wakker, want de nood is groot.

  Jan Greshoff

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Eindelijk, Israel is wakker geworden. Ze hadden al veer eerder die zooi moeten aanpakken. Maar nu geen half werk he ?

  Like

 6. janfreak zegt:

  Ik heb sinds de oprichting van de staat Israël bewondering gehad voor de inwoners ervan en daar zal ik ook altijd achter blijven staan. Ik had ook al veel eerder verwacht dat Israël op de niet aflatende rakettenregen van Hamas zou reageren. Hoop dan ook dat ze dit nu zo grondig doen dat ze voorgoed Hamas uitschakelen, zodat die niet langer het leven van Israëlische burgers kunnen bedreigen. Opzettelijk burgerdoelen beschieten is een regelrechte oorlogsmisdaad, maar de hele wereld zwijgt, nu Israël eindelijk terugslaat begint wel de hele wereld te blaten, wordt er geschermd met de woorden “slachtpartijen” en “buitenproportioneel”, ik hoor het Timmermans en van Agt al roepen. En wordt er weer geroepen dat Israël geen vrede wil. Mensen zijn helaas gauw geneigd feiten te vergeten, maar het waren de omringende Arabische landen die daags na de uitroeping van de staat Israël dit land binnenvielen, ook nog eens zonder enige oorlogsverklaring, met de bedoeling alle inwoners te doden of de zee in te drijven. Ahmadinejad heeft ook gezworen dat hij Israël van de kaart zou vegen en ik ben er ook van overtuigd wanneer hij de beschikking had gehad over een kernbom hij dit ook zeker gedaan zou hebben. Zelfs wanneer dat ook het leven van duizenden Iraniërs gekost zou hebben. Deze mensen worden ook niet gedreven door gezond verstand maar door een ziekelijk fanatisme dat hun denken volkomen vertroebelt.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het geheel eens met het artikel.

  Like

 8. Jan zegt:

  Een menselijk schild toont het karakter van de dappere djihad-strijders

  Joden zijn de nieuwe nazi’s

  Van een holbewoner kun je niet iets anders verwachten

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan: 18.59. uur. Juist deze Palestijnen en hun matties de muzelmannen zijn NAZI’S! Net als de grootmoefti die thee dronk met Adolf Hitler!

   Like

 9. Charles Martel zegt:

  Ja we horen ze allemaal in koor: de EU die die bende subsidieert, Van Rompuy, Ashton, Obama die de godsdienst van de vrede promoot, onze eigen regering, de mensenrechtenorganisaties, de VN zwarte pieten, allemaal in koor: “islam is een misdaad tegen de mensheid en tegen de menselijkheid!”. Isis, Hamas, bokoIslamharam, Mali, Somalie, Soedan, Centraal Afrikaanse republiek, hoeveel bewijzen moeten onze intelligente betweters nog hebben? Of wachten ze gewoon af tot wij aan de beurt komen? De terroristen zitten in ons midden, dank zij hun intelligent beleid. maar dat willen ze niet gezegd hebben.

  Like

  • Jade zegt:

   Het is gewoon de bedoeling, Charles… Het is gewoon één vies smerig complot…
   Eerst krijgt de islam de hele wereld toegespeeld , en vervolgens wordt iedereen
   uitgeschakeld met neutronenbommen en/of chemtrails.
   Pas dan komen Rutte, Samson en Pechtholt samen weer uit de atoombunker,
   samen met onze Beatrix in enen rolstoel…
   Willie en Max wachten het waarschijnlijk gewoon af in Argentinië.
   Gelukkig voor hen staan zij wel op de lijst van 500 miljoen, en wij niet…

   Like

 10. win zegt:

  mooi vertaald, vertaling staat nu ook op mijn facebookpagina,
  win

  Like

 11. oud-marinier zegt:

  Shalom Allecheim …… Israel , IK STA ACHTER U !!!

  Like

 12. Theodoor zegt:

  Israël ik bewonder je overlevingsdrang en wens je een grootse overwinning toe.

  De West Europese landen hebben hun koppen al in het zand gestoken, het wachten is op een leider à la Churchill.

  Like

 13. isidor zegt:

  vervuld van intense woede en het gevoel machteloos te zijn tegen deze moslim idioten geeft mij gedachten die ik bij mezelf nooit gezocht had.
  maar een ding weet ik zeker als dit hier start kom ik ze halen als is het een voor een misschien hou ik het maar een dag vol maar dan is de trent gezet tegen dit mosdom crapuul en ik hoop dat vele me dan zullen volgen.

  Like

 14. Joke Bosman zegt:

  israel iam prey for you houd stand

  Like

 15. Infidel Pride zegt:

  Israël had allang een keer moeten afrekenen met hamas in de Gaza.
  Telkens, en nu waarschijnlijk ook weer, worden zij teruggefloten door de internationale gemeenschap.
  Wat is er toch mis met die mensen?
  OK, ik heb makkelijk lullen hier op de PC, maar deze situatie moet een keer stoppen (raketten vanuit Gaza op Israël).
  Schoon schip (Gaza) moeten ze maken!
  Schijt hebben aan die intern. gemeenschap die alleen reageert als Israël reageert. Als er 10tallen raketten uit Gaza komen hoor je ze niet terwijl ze weten dat Israël dat niet zomaar laat gebeuren.

  Veel meer mensen dan wij kunnen bedenken hebben bloed aan hun handen d.m.v. deze strijd in stand te blijven houden.

  Like

 16. Israel mag van mij zo ontzettend hard terug slaan,dat er geen ene terrorist meer het er levend afbrengt;ze hebben geduld genoeg gehad!

  Like

 17. guusvelraeds zegt:

  Vanmiddag op radio 2. De journalistieke smeerlappen. Kwamen met het volgende korte nieuwsitem. Ze doen het met opzet, geloof me op mijn woord. Hier komt het: Israël is gestart met een gecoördineerde lucht aanval op Gaza. Meerdere doelen zijn geraakt en ook zijn er slachtoffers gevallen. Vanuit Gaza wordt nu TERUG geschoten. Dat was het dan. Niets vertellen over de eerdere jarenlange raket aanvallen vanuit Gaza die de aanleiding gaven. Niets over de continu Hams terreur, allemaal niets. Een Voodoo poppetje zou dat helpen bij dit soort nieuwsomroepers. ik denk dat ik morgen ga proberen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds: 21.01. uur, op 9/7. Ziedaar onze zogenaamde neutrale pers! Compleet ROOS/SOCIALISTISCH, ik kijk niet naar deze SMERIGE VERRADERSKLIEK!

   Like

 18. lucky bee zegt:

  Sorry Israel julie moeten het zelf doen, ik moet ervoor zorgen dat Nederland vrij blijf, in niet worden veroverd door deze idioten.Gisteren voor dat ik slapen ging hebben ze minstens een kwartier geschoten , waar precies weet ik niet maar wel degelijk hier in Dordrecht.Dus ik moet hier blijven.

  Like

 19. alidas1 zegt:

  In Japan wilde ze ook niet luisteren tot klap boem toen was het gauw afgelopen moet Israel ook doen

  Like

 20. Trucker zegt:

  (Komt van BNI)

  Re: “Disproportioneel geweld door Israel”- dit is van 2009 maar nu relevanter dan ooit tervoren

  Like

 21. exter39 zegt:

  Ja als het dan toch moet ,dan moet het maar, er is geen land wat zo voor zijn vrijheid moet knokken als Israël en de rest van de wereld kijkt toe, hoe een stel Arabische hyena’s wachten op het juiste moment ,eerst heel de wereld vergiftigen met leuzen van dood aan Israël , met allerlei leugens en zielige verhalen en beelden, maar zij vragen er om ,om van deze wereld te verdwijnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s