Demografische oorlogsvoering is de belangrijkste belemmering voor vrede

Screenshot_7

Trendwatcher Adjiedj Bakas wijt de Gaza-oorlog aan een jongensoverschot

Het wapengekletter in Gaza staat weer op de voorpagina’s van de kranten. De twee partijen die elkaar al langer dan een eeuw in een houdgreep houden herhalen een vast ritueel. Deze nieuwe minioorlog is zeker niet de laatste in deze kruitvat-regio. Al eerder betoogde ik in het boek The Future of Faith en in dagblad Trouw, dat het gekijf om het Heilige Land het beste opgelost zou kunnen worden door dat Heilige Land uit te breiden door land uit zee te winnen. Dat maakt de koek groter, en dat maakt verdeling natuurlijk makkelijker. Zo’n pragmatische Nederlandse oplossing lijkt nu verder weg dan ooit. De belangrijkste oorzaak van het steeds weer oplaaien van vijandigheden ligt in het jongensoverschot in Gaza. Hier de trends voor een explosief gebied op een rij.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Demografische oorlogsvoering is de belangrijkste belemmering voor vrede

 1. marie zegt:

  Jongensoverschot is beslist een factor, maar het kardinale punt van haatopvoeding blijft onbesproken. Die drive van moslim moeders om te juichen als hun kinderen omkomen in de uitvoering van haatacties is zo ziek dat er geen vergelijking is in de historie van de mensheid. Fokken om te moorden, en dat doen die Palestijnen, zoontjes indoctrineren met haat zodat ze geen vragen stellen bij de opdrachten om Joden uit te roeien. Het hele dysfunctionele bestaan van het liegende en bedriegende volk lijkt naadloos opgepakt te worden door het liegende en bedriegende selfserving leugencircus ter linkerzijde.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Volgens de Bijbel zijn de Joden de rechtmatige bewoners van Kanaan. Wat de Palestijnen betreft,dat zijn Arabieren ze mogen overal leven, behalve in Kanaan. Daar zijn ze indringers opgedreven door de Islam.
  Genesis 21,1-21

  Izak geboren Hagar en Ismaël uitgedreven

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Vriendelijke meneer Adjiedj Bakas heeft hier een bijzonder glashelder overzicht gegeven over de ware oorsprong van de huidige situatie in en vlak bij Gaza. Uitstekend!
  Een verademing om in een reportagestijl allerlei feitelijkheden te lezen, vermengd met een sarcastisch bijna humoristisch tintje. Het heden perfect verwoord en de toekomst onthuld.

  Like

 4. Republikein zegt:

  In ieder geval één overschot naast het doel.
  De afloop is ongewis.
  Kan ook niet anders, het is altijd naast of over.
  Zielig voor die kinderen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s