Midden-Oosten: Iran valt Israël aan, Hamas wil luchthaven Ben-Gurion beschieten

Screenshot_1

Het Israëlische leger bereidt zich blijkbaar voor op een grondoffensief in Gaza. Maar de uiteindelijke beslissing moet door de regering Netanyahu worden genomen

(Vertaling: E.J. Bron)

Iran heeft in het Gaza-conflict openlijk partij gekozen voor Hamas. Teheran zou de afgelopen jaren raketten aan de terreurbeweging geleverd hebben. Hamas wil de internationale luchthaven Ben-Gurion beschieten. De VN beschuldigt Israël van schendingen van de mensenrechten.

Volgens informatie van het Israëlische leger (IDF) werden bij luchtaanvallen in de Gazastrook zeven leden van Hamas gedood. Verder heeft de IDF 30 smokkeltunnels en 40 raketten van Hamas vernietigd. De afgelopen twee dagen werden er in totaal 2000 raketten vernietigd.

De Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN, Navi Pillay, vreest dat Israël in Gaza de mensenrechten schendt. “We hebben verontrustende berichten gekregen, volgens welke burgers – ook kinderen – door de luchtaanvallen op woonhuizen enorm geschaad worden. Er is aanleiding tot zorg dat Israëls aanvallen een overtreding zijn van internationaal recht en mensenrechten”, citeert “The Times of Israel” Pillay.

In de VS heeft de groepering Jewish Voice for Peace (JVP) opgeroepen tot protesten tegen de Israëlische luchtaanvallen. In 15 Amerikaanse steden vonden manifestaties plaats. “We bevinden ons hier om tegen de collectieve bestraffing van de Palestijnen te protesteren en de doden te herdenken”, zei de JVP-activiste Lisa Stampnitzky in Boston.

Maar ook pro-Israëlische organisaties hebben voor de komende dagen manifestaties gepland. “We zetten al onze kracht in om alle Israëli´s te ondersteunen, die zich in een uitzichtloze situatie bevinden, waarin een verwerpelijke vijand zweert de staat Israël uit te roeien”, zei Elana Margolis van het Jewish Community Relations in Boston.

Ondertussen heeft de Iraanse president Hassan Rohani Israël aangevallen: het is de taak van alle internationale organisaties om de Palestijnen te helpen en het “zionistische regime” van zijn “gruweldaden” af te houden. Maar deze reactie van Teheran verrast de Israëli´s niet.

De perswoordvoerder van het IDF, majoor Arye Sharuz Shalicar, zei tegen de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten”:

“Het is een feit dat Hamas raketten van het type M-302 bezit, die uit Iran afkomstig zijn. Iran maakt deel uit en subsidieert het terreurnetwerk van Hamas en Hezbollah. Hamas handelt als een filiaal van de Iraanse Revolutionaire Gardes. In de loop van vrijdag heeft Hamas tot nu toe 70 raketten op Israël afgevuurd. Hiervan konden 20 worden onderschept. Ze hebben het vooral op Tel Aviv en Ashdod voorzien, omdat deze beide steden het dichtstbevolkt zijn.”

Ondertussen heeft de president van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas tot een wapenstilstand opgeroepen. Maar daarmee oogstte hij kritiek van Hamas. De terreurbeweging wil vasthouden aan haar aanvallen op Israël.

Vrijdagmiddag had Hamas ervoor gewaarschuwd de luchthaven Ben-Gurion te bestoken. Deze werd in de loop van de dag aangevallen. Het gebied rondom de luchthaven werd beschermd door het raketafweersysteem “Iron Dome”. Ben-Gurion ligt maar 60 kilometer ten noorden van de Gazastrook en is de belangrijkste luchthaven van het land. De radicaalislamitische organisatie heeft het blijkbaar niet alleen voorzien op het doden van burgers, maar ook op de vernietiging van de civiele infrastructuur van Israël.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

16 reacties op Midden-Oosten: Iran valt Israël aan, Hamas wil luchthaven Ben-Gurion beschieten

 1. Willie zegt:

  Zou dit een leuk cadeautje zijn voor die terroristen ??

  Like

  • Perfide Albion zegt:

   Als ik president van Israel was zou het zeker zo gaan. Nog één piepklein raketje en dit is de reactie. Gelijk eentje op die andere sponsor van terreur Saoedie A en dan maar eens kijken wie er nog beweegt.

   Doen die islamnazi’s dit in elk geval nooit meer. Noodweer exces heet zoiets.

   Like

  • oud-marinier zegt:

   Idd een leuk cadeautje Willie …maar ‘k heb toch het gevoel dat we dan een 3e wereld oorlg ontketenen en dat de gehele mensheid zichzelf hiermee uitroeit. Denk dat het ’t beste is om de meest krachtige BOM , maar net GEEN nucleaire te droppen op de hoofdjes van dat Moslimtuig. En dan idd maar eens afwachten of die woestijnratten dan nog iets van zich laten horen. tweede optie is , indien men dan toch besluit om nucleaire wapens tegen het Moslimtuig in te zetten ,…dit wel 100% simultaan moet gebeuren , om op deze wijze een mogelijkheid van vergelding door Moslim landen , teniet te doen.

   Like

 2. jans zegt:

  Het is triest dat er kinderen om komen, maar als ik zou moeten kiezen tussen die van mij of die van islamitisch tuig zou de keuze ook snel zijn gemaakt.

  Like

 3. Harry zegt:

  Dat lijkt me de enige taal die ze begrijpen .
  Reusachtige champignons kweken , dat is de oplossing , anders komen we er nooit van af .
  Zo ook die rot-Iraniërs , sluwe smeerlappen , die willen alleen praten als ze tijd moeten rekken om hun snode plannen voort te zetten . Zo niet , dan donderen ze gewoon voort .
  Dat er in het westen toch nog stommelingen zijn die denken dat het allemaal wel mee zal vallen , doet mijn bloed stollen .
  En daaronder zitten ongeveer al onze leiders .
  Als het fout gaat hoop ik dat de Israëli’s de eersten zijn om op de knop te drukken .
  Zodat die lorrenkoppen eindelijk denken : ” jézus , ze menen het écht ” !
  Nét voordat ze verdampen .

  Like

 4. obermeijermiranda zegt:

  Je zult er toch schijtziek van worden elke keer maar weer….
  Ik wel en ik hoop dat Bibi eens woord houdt met zijn uitspraken; ‘Wij laten ons niet onder druk zetten door de internationale gemeenschap. Wij stoppen pas als de bedreiging over is.’
  Zien dan al die huichelaars (de wereldleiders/VN/EU) niet waar hamas mee bezig is?
  -Let maar op; Straks komt er een bemiddeling/staakt-het-vuren. Hamas gaat zich weer organiseren/herbewapenen en het hele riedeltje begint over een paar weken weer van voren af aan.-
  Geen enkel land zou dit accepteren maar Israël wordt er juist toe gedwongen.

  Bibi….geen woorden maar daden en veeg dat strookje schoon. Elimineer al die jihad-organisaties daar. Op de langere termijn hebben de gewone burgers daar ook voordeel van.

  Like

 5. Jan zegt:

  “Verder heeft de IDF 30 smokkeltunnels en 40 raketten van Hamas vernietigd.”

  Groundhog Day en daarom geef ik Israël geen 5 jaar meer omdat het te lam is om de Gazastrook volledig weg te vagen, dus dus inclusief de bevolking, geen genade voor dat teringvolk. Dat gekloot van gebouwen beschieten is ronduit lachwekkend en als je dan nog zo stom bent om dat volk van water, elektriciteit en voedsel te voorzien dan zit er toch echt een draad los bij de ‘regering’ (mét aanhalingstekens) Allemachtig, wat een wee gedrag.

  Like

 6. De V.N. moeten ze maar opdoeken;hoe durven ze Israel te beschuldigen van het schenden van de mensenrechten?Terwijl ze alle aanvallen vanuit de Gazastrook onbenoemd laten.Gore Hamaslikkers!Of werkt van Bommel daar soms?

  Like

 7. tijluylenspiegel zegt:

  Bizar.
  Dus als in een oorlog burgers en kinderen omkomen is het een schending van de mensenrechten, dat zou dus inhouden dat de geallieerden ernstige misdaden tegen de menselijkheid hebben begaan bij de omvangrijke bombardementen op Dresden en andere grote Duitse steden of golden er toen andere maatstaven ?
  Was het ook niet een oorlogsmisdaad als soldaten zich verschuilen achter burgers ?
  Dat gebeurt op dagelijkse schaal in Gaza maar daar hoor je niemand over.
  Zou het niet gewoon zo zijn dat er verschillende regels gelden voor Arabieren en Israëliërs ?
  Wat mij betreft mogen van die hele Gaza strook een parkeerplaats maken.

  Like

 8. Jan zegt:

  Abdullah II (betekenis: onderworpene van allah) van Jordanië zet een grote bek tegen Israël op (echt moslims): “de palestijnen lijden”. (Gebeurde dat maar)

  Jordan’s King Abdullah II fears Israel’s military operation against Hamas in Gaza will compromise efforts to achieve a two-state solution, and will further entrench the plight of Palestinians, he told US Vice President Joe Biden on Thursday in Washington.

  Referring to the crisis in Gaza as a “dangerous Israeli escalation,” the Jordanian monarch asserted that developments over recent days “would increase the suffering of the Palestinian people and foil attempts to resume peace talks between Palestinians and the Israelis.”
  http://www.jpost.com/Operation-Protective-Edge/Jordans-king-warns-of-dangerous-Israeli-escalation-against-Palestinians-362454

  Dat het bestaan van deze nul, vriendje van Beatrix&co, door ISIS volledig onder de voet gelopen wordt als zij richting zijn paleis kiezen en dus afhankelijk zijn van het Israëlische leger interesseert hem niet of ziet deze verdwaasde niet eens.

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Xerxes was het alleen gelukt de Joden te verslaan om dat de Joden de 10 Geboden niet hadden gehouden.Ayatollah is lang geen Xerxes hoor!niet eens de Shah van Persie.

  Like

 10. Jan zegt:

  Jammerende Tony Blair

  Like

 11. oud-marinier zegt:

  Wel ‘grappig” dat men hier spreekt over het feit dat Israel ONSCHULDIGE kindjes doodt men hun luchtaanvallen…….Maar dat er ook ONSCHULDIGE KINDJES aan Israelische zijde getroffen worden door de raketaanvallen van de Palestijnen en ander Moslimtuig t.o.v. Israel , DAAR hoor je niemand over…..ben het daarom volledig eens met enkele andere reageerders….Israel zou eens en voor altijd kortemetten moeten maken met die Islamitische grapneukers. Verder , zou ieder GEZOND en WELDENKEND Westers land (of ook ieder ander NON – ISLAM land/regering) Israel moeten steunen. Voor zover ik mij herinner , heeft NL toch een grote reputatie (WW II) om de Joden te helpen zo goed en zo kwaad als het ging destijds. WAAR is die loyaliteit gebleven t.o.v. de Joden en Israel ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s