Verlies Nederlanderschap bij deelname aan jihadistisch trainingskamp

Screenshot_6

Het Nederlanderschap kan ook worden ingetrokken als iemand een opleiding volgt in een terroristisch trainingskamp of daar als instructeur aan meewerkt om vaardigheden en kennis over te dragen, bijvoorbeeld voor jihadistische strijders. Het gaat om een bestaand strafbaar feit waarvoor straks het Nederlanderschap kan worden ingetrokken. Dit blijkt uit een wetsvoorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie waarmee de Rijksministerraad heeft ingestemd. De maatregel sluit aan bij de integrale aanpak van Jihadisten.

Verlies van Nederlanderschap was al mogelijk als iemand lid is van een terroristische organisatie of vrijwillig dienst neemt in het leger van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk of tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is.

(Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie)

Lees verder>>>
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Jihad, Justitie, Moslims, Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Verlies Nederlanderschap bij deelname aan jihadistisch trainingskamp

 1. Edwin Lauxen zegt:

  Grappig he? Ik Citeer:

  Verlies van Nederlanderschap was al mogelijk als iemand lid is van een terroristische organisatie of vrijwillig dienst neemt in het leger van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk of tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is.

  Einde Citaat !!!

  Wordt weer een extra dode letter van de wet? vast wel !

  Like

 2. janfreak zegt:

  En de terugkerende Jihadisten ook niet meer in ons land toelaten. Het enige dat ze voor ogen hebben is door het plegen van aanslagen onze samenleving te ontwrichten en angst te zaaien.

  Like

 3. Harry zegt:

  Dit zet ook weer geen zoden aan de dijk ! Straks sturen ze geen filmpjes meer rond en hoe bewijs je dan dat ze aan gevechtshandelingen hebben meegedaan en niet verbandjes gewisseld ?
  Dat zo’n grote lummel als Op Stelten nou niet met iets meer substantieels voor den dag komt !
  Als iemand vertrekt , meteen familie van uitkering en paspoort ontdoen en exporteren . En ze hebben grote families . Niemand is onschuldig in die islamitische hoek !
  En het tuig zelf NOOIT meer het land in .
  Heb schijt aan die rotregeltjes van Brussel en wees een echte vent zoals je postuur suggereert , Opstelten !
  Breek nou eens door die EU-terreur heen en je wordt onsterfelijk !

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Kàn worden ingetrokken, ja. Gebéurt het ook, in de praktijk?
  That ’s the question.

  Like

  • treintrien zegt:

   Jij bent ook wakker…
   de piemelemuisjes in onze regering hebben ook kleine balletjes en gaan dat dus nooit hard maken.
   Net zoals dat de studiefinanciering kan worden stopgezet… bij hoeveel van die pluisbaardjes was dat al gelukt? Twee of zo? En dat dan ook nog brengen als een énorm succes.
   ’t Is werkelijk triest.

   Like

 5. Eindelijk!!!!Laten ze dan laten zien dat het menens is en beginnen met de teruggekeerde jihadisten!Alhoewel……met die open grenzen zal het ook niet veel helpen!Dus,als logisch vervolg:grenzen dicht en grensbewaking!Vanaf morgen!

  Like

 6. Leo zegt:

  Bron: Mmmmm ……ministerie van veiligheid en justitie.
  Veilig is het nergens meer en de rechtspraak is verworden tot kromspraak.
  Kan je berichtgeving van zo n ministerie eigenlijk nog wel serieus nemen ??
  Nee, natuurlijk niet.
  Ze strooien berichtjes uit angst de pers in( om het volk te sussen ) om zich te vrijwaren voor de ellende, die door hun “verantwoordelijkheid ” ontstaat als het uit de hand loopt in dit land
  En als het fout loopt dan treden ze gewoon af,wetende dat het hen financieel aan niets zal onbreken tot in lengte van dagen.
  Werden met deze lui ( bij falen ) echter direct AFGEREKEND op hun verantwoording , dan zal de pers andere berichtgeving publiceren en werd het land op andere wijze geregeerd.

  Slappe ( bange ) hap, daar in Het Haagje !! Opoe Opstellten voorop !

  Like

 7. En wat met degenen die hier al weer terug zijn en een flinke som geld van al die jarenlange bijstand met terugwerkende kracht hebben gekregen, Moeten zij dit niet terugbetalen?

  Like

 8. Giny zegt:

  Inderdaad, als eerste de grenzen dicht, anders heeft het totaal geen zin!
  Vooral het tien punten plan van de PVV opzij schuiven!
  Veronderstel!!!

  Like

 9. fleckie zegt:

  het woord ‘KAN’, is in feite een ‘open vraagstelling’, dus nog GEEN ‘ vaststelling’

  Like

 10. roger catrysse zegt:

  Een poging van de minister om zijn gezicht te redden meer niet

  Like

 11. Jan zegt:

  Met minder dan het vuurpeleton neem ik geen genoegen.

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Of dat een zware straf is ?Ze willen toch in het Kalifaat blijven en sterven?

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Ik vermoed dat het weer niks wordt. Het handelt hier om een wetsontwerp, waarover de Raad van state nog iets mag roepen en die raad dient slechts het policor kalf.
  Dan is er gerechtelijke uitspraak nodig en justitie in ons land dient ook het policor kalf.
  Het zal er wel op neer komen dat M&F per ongeluk over de grens waren beland en uitsluitend van plan waren blikjes te rapen op de slagvelden van het geloof in het Midden – Oosten. En dat tal van linxe advocaten klaar staan om ze het juiste verhaal aan te reiken.
  Daarnaast blijft het zo dat van dienst nemen geen sprake kan zijn, want vechten voor allah, of kalf, mag vanwege de grondwet, geloof en afkomst. Regels gelden alleen voor autochtonen.
  M.a.w. onze overheid verzaakt altijd. Ze graaien, maar besturen niet. En een echte aanpak van haattoerisme zal er niet komen, want de regering heeft geen enkele probleem met haatinternaten, haatscholen, haatwijken, haatstrijders, tweepaspoorten, enz.
  O ja, wanneer het nu niet lukt om illegalen binnen 10 jaar terug te sturen, gaat dat dan wel lukken met haatstrijders? Open grenzen, wanneer ga je ze aanhouden? De media; “moet Mohammed nu het land uit omdat hij zijn grootmoeder broodjes ging brengen in Aleppo??” Zielig, kan nie, magnie…….
  Haatpardon, zojuist verzonnen, en bittere waarheid over twee jaar?

  Like

  • Jan zegt:

   Let op. Mag niet van Brussel.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Leefbarbaar: 07.30. uur. Precies, er gaat GEEN FLIKKER van dit wetsvoorstel terecht komen. Zeker niet van dat laffe slappe zooitje van politici in Den Haag, van VVD,PvdA,CDA en D66,GL,CU,SP. En de partijen die de problemen juist sinds 1972 hebben veroorzaakt, PvdA,CDA,VVD en D66, zouden deze problemen dan gaan oplossen? Ik weet zeker van NIET!

   Like

   • Jan zegt:

    Ik hoor het links volk al zeggen: “Nederland tweede Gaza, grootste openlucht gevangenis van Europa, beperkt bewegingsvrijheid wat in strijd is met de mensenrechten”

    Like

  • Leo zegt:

   Raad van State ? Raad van STASIE zal je bedoelen.
   “Rechtspraak” in eigen huis, gelijk de rechtspraak tijdens de bezetting 40 – 45.
   4 handen op 2 buiken

   Like

 14. Q zegt:

  Oh, nou ik vermoed dat dit wel gaat lukken hoor. Natuurlijk worden niet onze knuffelallochtonen hier het slachtoffer van -stel je voor zeg- maar voor je weet ben je straks van je Nederlanderschap af als je bijvoorbeeld op sites zoals deze de mensen oproept om met pek en veren, en fakkels en hooivorken op te rukken naar het binnenhof.

  Like

 15. oud-marinier zegt:

  Kan iemand a.u.b. definieren wat een terroristische organisatie is …????? Voor zover ik mij kan herinneren als militair …houdt dit het volgende in : ” Het ‘leren , propageren en/of daadwerkelijk’ van geweld en terreur in welke vorm dan ook . ” Dit zou dus inhouden dat men OOK de Islam als terroristische organisatie kan en mag betitelen (ook al doet men dit onder het mom van zijnde een religie)…daar dit nl. de LEER van de Islam is. Hiermee zou dus de betreffende wetgeving ONMIDDELIJK in werking gesteld kunnen worden en zouden al deze aanhangers van die ZOGENAAMDE religie tot terroristen bestempeld kunnen worden en NL uitgezet kunnen worden. Is er dan niemand die dit ziet ??? De bestaande wetgeving GEEFT dus al MEER dan voldoende vrijheid om deze lui KEIHARD aan te pakken .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s