VIDEO (Engelstalig): “Wat is Palestina? Wie zijn de Palestijnen?”

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “win”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina". Bookmark de permalink .

5 reacties op VIDEO (Engelstalig): “Wat is Palestina? Wie zijn de Palestijnen?”

 1. Yiooda zegt:

  Moslim Sheikh: ‘Joden hebben recht op heel Israël’
  Leider Italiaanse Moslims zegt dat Palestijnse volk niet bestaat

  Afgelopen maand waren er in Israël veel protesten tegen de door de regering Netanyahuafgekondigde bouwstop in de Joodse nederzettingen in Judea en Samaria.

  Net zoals er een klein groepje Joden is dat zich verzet tegen Israël, zijn er -veelal geletterde- Moslims die juist pro-Israël zijn. Sheikh professor Adbul Hadi Palazzi is de leider van de Italiaanse Moslimgemeenschap en verklaarde deze week tijdens zijn bezoek aan Jeruzalem dat de Joden recht hebben op héél Israël, en de Palestijnen er niet alleen niets te zoeken hebben, maar als volk zelfs niet eens bestaan.

  Palazzi was in Jeruzalem voor een gesprek met Aryeh King, activist, directeur en oprichter van de Israël Land Fund organisatie.

  De locatie waar beide heren elkaar ontmoetten, het Intercontinental Seven Arches Hotel in Oost Jeruzalem, was niet toevallig gekozen: in hetzelfde hotel werd ooit de Palestijnse terreurorganisatie PLO opgericht en werd verklaard, dat de Palestijnen niet zouden rusten voordat iedere Jood de Middellandse Zee in zou zijn gedreven.

  King: ‘Als de mensen dit zouden begrijpen, zouden ze weten dat het helemaal niet gaat over de ‘groene lijn’ (de grens van vóór 1967) of over Hebron, Jericho of Oost Jeruzalem.

  De strijd gaat om héél Israël, inclusief Tel Aviv, Haifa en Ashdod. Jammer genoeg zijn er veel leiders, ook Israëlische, die dit niet begrijpen.

  Gelukkig zijn er ook leiders zoals Abdul Hadi Palazzi, die dit wél inzien, en die het belang van Jeruzalem(voor de Joden) erkennen, zoals het feit dat hier, op de plek van de Rotskoepelmoskee, ooit de Tempel van Salomo stond.’

  De Italiaanse Moslim Gemeenschap, de organisatie waar sheikh Palazzi leider van is, zet zich in voor een positieve houding van Moslims tegenover de Joden in Israël en baseert zich daarbij op authentieke Moslim bronnen.

  Volgens hem moet Israël gewoon doorgaan met het bouwen van nederzettingen in Judea en Samaria (de Westelijke Jordaanoever), zeker zolang er nog geen onderhandelingen met de Palestijnen plaatsvinden.

  ‘De regering van Israël moet moedig zijn,’ aldus Palazzi. ‘Ze moeten zeggen klaar te zijn voor onderhandelingen, maar dat zolang de Palestijnen weigeren Israël als een Joodse staat te erkennen, deze onderhandelingen zinloos zijn.’

  ‘Tot nu toe denkt de Palestijnse Authoriteit dat de tijd in hun voordeel werkt. Ze krijgen ontzettend veel maar doen ondertussen helemaal niets.

  Hun leiders worden toch wel betaald door de internationale gemeenschap, maar dat geld gebruiken ze alleen om hun eigen positie te verstevigen.

  Maar pas als ze eenmaal doorkrijgen dat, zolang ze Israël niet erkennen als Joodse staat, de tijd níet in hun voordeel werkt omdat er geen onderhandelingen plaatsvinden, kan hierin verandering optreden.’

  Palazzi is fel tegen de door regering Netanyahu aangekondigde bouwstop in de nederzettingen. ‘Zolang er geen onderhandelingen plaatsvinden wordt dit gezien als een teken van zwakte.

  Ja, de Europese Unie en president Obama zullen protesteren als de bouwactiviteiten doorgaan, maar wat kunnen zij ertegen doen?
  Niets!

  Daarom moet de Israëlische bevolking in álle gebieden juist groeien, zodat Israël laat zien dat onderhandelingen niet bedoeld zijn om één partij te verlammen.’

  ‘De Joden hebben het recht op héél Israël als hun eigen land. Het volkomen verkeerde uitgangspunt van de (eerdere) onderhandelingen was dat er steun werd uitgesproken voor de Palestijnse claim (op een eigen staat).

  Tijdens het Britse mandaat werd het gebied verdeeld in twee landen: Jordanië en Israël, met de rivier de Jordaan als grens.
  De wereld moet accepteren dat Israël de Zesdaagse oorlog (1967) heeft gewonnen en het land tot de Jordaan veroverd heeft.

  De Jordaniërs die er woonden kunnen daar blijven, mits ze hun status als buitenlandse inwoners op Israëlische grondgebied accepteren, zoals dit in ieder ander land gebruikelijk is.
  De claim dat ze op dat Israëlische grondgebied nu een eigen staat willen oprichten kan daarom niet geaccepteerd worden.’

  Palazzi vervolgt dat de Palestijnen als volk nooit bestaan hebben, en daarom geen enkel recht hebben op wat voor deel van Israël dan ook. ‘De PLO vertegenwoordigde geen staat en was geen politieke authoriteit.

  De meeste leiders van de PLO waren afkomstig uit de regio; Arafat was bijvoorbeeld een Egyptenaar, Faizal Husseini(rechterhand van Arafat) kwam uit Irak.
  De grootste fout is daarom geweest dat deze mensen erkend werden als de vertegenwoordigers van de lokale Arabische bevolking.

  Het is zelfs zo dat de Arabieren die er woonden hen aanvankelijk niet wilden accepteren als hun leiders, maar zichzelf meer als Jordaniërs -en dus niet als Palestijnen- bleven beschouwen.’

  ‘Tijdens ‘Oslo’ (vredesakkoord van 1993) was dit echter geheel veranderd; alle Arabische landen waren bang om zich tegen de PLO uit te spreken. Daardoor werd de situatie na ‘Oslo’ alleen maar slechter, voor zowel Israël als voor de Arabische bevolking.’

  Volgens Palazzi zijn er steeds meer Moslims die het in stilte met hem eens zijn. Dit is volgens hem onder andere te danken aan de herhaaldelijke dreigementen van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad om Israël te vernietigen.

  Als bewijs hiervan noemt hij een door zijn organisatie georganiseerde demonstratie bij de Iraanse ambassade in Rome, toen ook een andere Moslimorganisatie zich bij hen aansloot.

  ‘Er zijn in Rome veel Moslimleiders die de extremistische situatie in hun thuislanden zijn ontvlucht.

  Daarom beschouwen ze de dreiging die ze in deze landen ondervonden als dezelfde dreiging die Israël nu ondergaat.’

  Xander

  Like

 2. Ahava zegt:

  Elke pro-Palestijn is een leugenachtige feitenontkenner. Zo simpel is dat. Arabieren die een Israëlisch paspoort hebben, willen voor geen goud in de door Palestijnen bezette gebieden wonen. Dat heb ik ze zelf horen zeggen. Alleen tegenover hun soortgenoten kunnen ze dit nooit zeggen, ze overleven dat domweg niet.

  Like

 3. Jan Van zegt:

  Goede video. Heb ik vanavond zitten kijken…..

  Like

 4. Jan Van zegt:

  Blijft wel een feit dat in ’67 weldegelijk Israël de eerste aanval heeft gedaan op Egypte.
  Volkomen logisch ook, wat de dreiging was er zeker. De Egyptenaren waren zich echter nog aan het versterken.
  De Jordaanse koning is door Israël gesmeekt NIET betrokken te raken bij deze oorlog, maar daar waren ze doof voor.
  Resultaat: De Westbank werd door Israël bezet.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Palestina zijn door Romeinen uitgedachte naam van Kanaan toen ze de Joden in de diaspora stuurde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s