Belastingverspilling: VN-programma´s zonder enig effect

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

De programma´s van de Verenigde Naties (VN) zijn duur – maar vaak zonder succes. De afgelopen jaren werden miljoenen dollars uitgegeven tegen de moedersterfte – zonder enig resultaat. Alle programma´s werden gefinancierd met belastinggeld. Nu gaan er voor het eerst stemmen op om een foutenanalyse te maken.

Twee analyses van moeder-gezondheids-programma´s in ontwikkelingslanden brengen een verbazingwekkend resultaat aan het licht. De jarenlange inspanningen en investeringen bleven bijna zo goed als zonder resultaat. Nu is het de vraag waarom al dat geld überhaupt werd uitgegeven en welke conclusies hieruit getrokken moeten worden.

De onderzochte programma´s garanderen o.a. de verstrekking van goedkopere medicijnen zoals magnesiumsulfaat, om geboortecomplicaties te behandelen. De programma´s zorgen echter ook voor het inzetten van preventieve antibiotica voor vrouwen die een keizersnede nodig hebben.

Maar de wetenschappers vonden geen verband tussen de zogenaamd levensreddende interventies en het sterftecijfer van vrouwen bij de geboorte. Streken, die gebruik maken van deze maatregelen, hebben geen beter overlevingscijfer voor moeders dan gebieden, waarin deze niet worden toegepast. Dat bericht “andersleben”.

Morgen begint in Zuid-Afrika een internationale bijeenkomst van de VN-partners. Daar moet nog meer geld voor zulke programma´s worden ingezameld.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Graaien, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

6 reacties op Belastingverspilling: VN-programma´s zonder enig effect

 1. windwens zegt:

  Welk project heeft er dan wel gewerkt het is al decennia lang daar het zelfde liedje laat ze het eens zelf gaan opknappen en zichzelf redden. Dat moeten wij ook van de overheid.Geef e-learnings cursussen en een paar pc en laat het ze zelf via participatie zelf over brengen. Of een cursus joods praten in de synagogen werk ook al eeuwen.

  Like

 2. Lis zegt:

  Elke interventie dient altijd samen te gaan met onderzoek naar de resultaten. En als het niet succesvol is, dan dient dit gestopt te worden. Het blijft anders dweilen met de kraan open. Waardoor er wel weer acties als het Glazen Huis worden opgestart om deze interventies te blijven financieren.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Kijk dat heb je nou bij zo’n organisatie, de VERENIGDE NAZIES, compleet overheerst door de Moslimlanden, het lijkt precies op de EUSSR! Zeer frappante overeenkomst!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Laten die Sinterklazen dat geld liever besteden aan een met uitsterven bedreigde diersoort?

  Dat volk in die ‘ontwikkelinglanden’ moet zich toch zo langzamerhand, na al onze tientalllen miljarden, zélf kunnen bedruipen?
  Zo slecht kan het met het bestand trouwens niet zijn, want er komen steeds meer exemplaren bij, die wij óók weer moeten ‘ontwikkelen’

  Maar nee, blijf maar trekken aan een dood paard met ons belastinggeld!
  Zolang de ‘gulle gevers’ zichzelf maar kunnen blijven wentelen in weelde, maken ze zich over ons niet druk.

  En intussen creperen onze bejaarden in hun luiers…

  Like

 5. V.N.mogen ze van mij opdoeken;werkt toch altijd tegen of ten koste van ons;nutteloos!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s