COMMENTAAR: De strijd van Israël (1)

Screenshot_11

(Door: Robert Kern)

Gisteren 20.45 uur. Ik spreek met David, die op de zesde verdieping woont in een flat in het noorden van Tel Aviv. Hij vertelt elk moment een sirene te verwachten, die aankondigt dat hij en zijn familie naar de kelder van hun gebouw moeten vluchten. Hamas heeft op haar eigen televisiestation aangekondigd om 21.00 uur Tel Aviv te zullen aanvallen met een zware rakettenregen van langeafstandsraketten. Dit wordt door iedereen zeer serieus genomen.

Heel Israël ligt binnen het bereik van de langeafstandsraketten van Hamas. Ondertussen zijn de inspanningen van de IDF er vooral op gericht om burgerslachtoffers in Gaza te voorkómen en de raketten te ontmantelen. David is niet bang, maar bezorgd. Het Israëlische leger is in staat om binnen een dag Gaza te bevrijden van Hamas, maar men kiest niet hiervoor.Men tracht de eigen bevolking te beschermen met het geavanceerde afweersysteem “Iron Dome” en Hamas voorzichtig te bestoken vanuit de lucht.

Inmiddels gaat het alarm af en wordt het gesprek met David afgerond. Om 21.15 uur is het alarm voorbij. Men kan terugkeren naar huis. 10 raketten waren afgevuurd op Tel Aviv. Drie werden onschadelijk gemaakt door “Iron Dome” en zeven vielen op niet bewoond gebied. Maar er is veel schade in Beër Sjeva, Sderot en andere plaatsen. Een benzinestation  is in brand gevlogen en veel woningen zijn ernstig beschadigd.

Geen zorgen, Israël verdedigt zich moedig en is sterk. Wat David vooral steekt, is de houding van veel Europeanen ten opzichte van Israël. Men volgt op tv anti-Israëldemonstraties. Bijvoorbeeld die in Den Haag. Vlaggen met hakenkruisen, waarbij Israël wordt vergeleken met de Nazi’s. Ook lopen Nederlanders mee in demonstraties waarbij “Hamas,Hamas, alle Joden aan het gas” wordt geroepen.

Op Twitter worden de journalist van DDS Frank Verhoef en Ronny Naftaniel voor rotte vis uitgemaakt, vooral door linkse Gutmenschen.

David weet nog hoe Nederland in 1967 als één man achter Israël stond. Mensen gaven geld en bloed. Politici spraken zich met liefde en zorg uit voor het klein landje, dat toen aangevallen werd door drie verschillende Arabische landen: Syrië,Egypte en Jordanië. Die steun deed Israël toen goed en nu voelt men zich eenzaam en onbegrepen. Wat is er in godsnaam aan de hand met de wereld, vraagt men zich af. Terwijl je burgers continu aangevallen worden met raketten  door een vijandige entiteit als Hamas, die in haar handvest opgenomen heeft dat haar primaire doelstelling  de vernietiging van de staat Israël is. En men koestert nog sympathie voor deze groep?

In Israël kan men het niet meer volgen. Men is diep teleurgesteld en kiest ervoor om zich af te sluiten van wat elders wordt gezegd en geschreven.

Maar het leven gaat door en Brazilië-Nederland gaat beginnen. Ik leg de hoorn neer en probeer me te richten op de wedstrijd. Dankzij de benutte penalty van van Persie lukt het een beetje.

Door:
Robert Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

32 reacties op COMMENTAAR: De strijd van Israël (1)

 1. Vederso zegt:

  Beoordelen of overzien kan ik het niet maar Daniel Pipes ziet verbazend veel steun voor Israël;

  http://www.danielpipes.org/blog/2014/07/surprising-support-for-israel-not-hamas

  Like

  • kernrob4 zegt:

   Dank Vederso.Zeer leerzaam stuk. De steun van El Sissi wordt in Israel gezien en erg gewaardeerd. De hoop is nu dat Hamas haar rakketarsenaal niet meer kan aanvullen. Met Morsi was het anders.

   Like

 2. jans zegt:

  Al het islamitisch tuig en hun families in de gaza moeten ze dronen.

  Like

 3. helletocht zegt:

  David weet dan nu dat Nederland nu niet meer het Nederland is dat we graag zouden willen hebben. Dit land is qua politek verantwoordelijken en ook demografisch gezien zodanig veranderd dat het niet meer te vergelijken is.In ons politiek-correcte bestel is het voor nieuwslezers en journalisten veiliger de kant van hun broodheren te kiezen, daar weten ze bij de NOS alles van. Stel dat je je griezelig grote salaris kwijtraakt door eerlijk te zijn. De voorlichting aan het volk is dan ook heel selectief pro-Hamas, een afgrijselijke terreurclub. Hamas wil niets liever dan de vernietiging van Israël, de vernietiging van de wereld, en de vorming van een wereldwijde islamheerschappij. Dat de baardmannen daar zelfs op een nietsontziende wijze hun eigen burgers voor opofferen ontgaat hier blijkbaar de bevooroordeelde pers. Verleden week werd een Joods meisje vermoord door een Palestijnse radicaal, dat kwam niet eens door ballotage van de Nederlandse Staatsomroep. Nederland wordt wakker, u wordt van binnen en van buiten bezet!!!!

  Like

 4. Vederso zegt:

  Tweet van Fjordman;

  Links: Wij denken dat de Palestijnse moslims hun eigen land moeten hebben. We denken niet dat de Noren, Denen en Zweden hetzelfde moeten hebben. (via Snaphanen).

  Like

 5. janfreak zegt:

  Gelukkig zal Israël altijd echte vrienden blijven houden. Mensen die waardering hebben voor hetgeen ze daar opgebouwd hebben en zich ondanks alle dwarsliggerij van de Arabische staten weten te handhaven.

  Like

  • Clara Klein zegt:

   janfreak: amen

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Jawel, maar het is toch geen fijne ontwikkeling als je land langzamerhand het imago begint te krijgen van een ‘Goedmensen’staat, waar naar de pijpen van de Palestijnen (lees: moslims) gedanst wordt.
   Je kunt over Isaël denken zoals je wilt, maar het is en blijft de enige westers-georiënteerde democratie van het Midden-Oosten.Dat alleen al zou een reden moeten zijn om altijd wel min of meer achter haar te blijven staan, niet achter wat in feite nog altijd kloterige moslims zijn……
   Temeer daar die ons er uiteindelijk heus niet erkentelijk voor zijn; Die lachen alleen maar in hun vuistje om die dhimmi ’s die in elke soort van taqiyya trappen!

   Like

 6. meneertje zegt:

  Israël moet uiteraard zelf beslissen hoe het de affaire aanpakt, maar ik zou er alle begrip voor hebben als het deed wat het zegt te kunnen doen (en inderdaad ook ongetwijfeld werkelijk kan doen), namelijk die overbevolkte achterbuurt (meer dan tien maal zo dicht bevolkt als Nederland!) in één dag militair bezetten.
  Dan kan het daar Hamas grondig uitroeien en alle raketten in Gaza vernietigen.

  Ongetwijfeld zouden daarbij veel burgerslachtoffers vallen, maar als je zo’n hulpeloos overbevolkt lapje grond zonder bestaansmiddelen bent als Gaza, moet je maar niet zo gruwelijk stom zijn je veel sterkere buurman eindeloos te bestoken en op andere wijze te tarten.

  De hele wereld zou natuurlijk weer eens over Israël heen vallen, maar ja, dat doet die hele wereld toch al, dus wat maakt het nog uit.

  Like

  • Driek zegt:

   meneertje zegt:De hele wereld zou natuurlijk weer eens over Israël heen vallen, maar ja, dat doet die hele wereld toch al, dus wat maakt het nog uit.

   Ik ben dat volkomen met u eens, even doorbijten, maar dan zijn ze meteen voorgoed van dat gesodemieter met Hamas af.

   Like

 7. koloth zegt:

  Het punt is dat: de gewone Nederlander ver weg wordt gehouden van de politieke waarheid hier en overal.
  We worden al zo lang gehersenspoeld door het de m.s.m. zodat het ongeinterreseerde volk de waarheid echt niet weet en uit alle eerlijkheid de msm napraat en je raar aankijkt als je vertel hoe het echt zit.
  Ze douwen ons vol met sport / video spelletjes / NOS, we zijn volkomen daaps geworden.
  En de redding is in geen velden of wegen te bespeuren, iedereen heeft het ook druk met z’n eigen verslechterde situatie.
  We zullen het zelf moeten doen, wij mensen die menen het grote bedrog te zien.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta onverkort achter Israël, en haar bevolking. Ik vind het een grof schandaal, dat 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog, weer nieuwe nazi’s in Nederland hun “ding”, kunnen doen. En de nieuwe nazi’s zijn de moslims en hun 5e colonne de RODEN.

  Like

 9. dgneree zegt:

  Het zou mooi zijn als Frank Verhoef hierdoor wakker wordt en tot het besef komt, dat er maar 1 partij is in Nederland die altijd al gewaarschuwd heeft hiervoor. Misschien komt er dan een einde aan het PVV-gebash door hem en misschien zijn kompanen, Bart Schut en Dirk Jan van Baar. En die eeuwige puber Tim Engelbart.

  Like

  • Harry zegt:

   Goed gezien hr . Neree !
   De bewuste door U genoemde “schrijvers” tonen een ongelofelijk soort onnozelheid , kromzicht en infantilisme , waar maar geen verbetering in wil komen .
   Kennelijk hebben ze geen last van voortschrijdend inzicht .

   Like

 10. Pingback: COMMENTAAR: De strijd van Israël (1) | E.J. Bron | kernrob4

 11. koddebeier zegt:

  Jammer genoeg hebben we tegenwoordig veel foute Nederlanders. Socialisten of Nationaal Socialisten er is weinig verschil tussen die twee groepen.
  Je komt ze bij alle politieke partijen tegen: PvdA,D66,SP,CDA, Groen links, VVD en bij de zgn. gutmenschen.

  Like

 12. johannes zegt:

  Tom Hendrix. 18;57 helemaal en 100% mee eens

  Like

 13. “In Israel kan men het niet meer volgen”.Nou.ik ook niet;waar zijn we in verzeild geraakt?We worden omgeven door nazi,s en nsb,ers.Ik schaam me om een Nederlander te zijn!En waarom,waarvoor?Alles om de moslims te behagen.En nu?Ik weet het niet meer.Genoeg medestanders schijn je niet te hebben of te kunnen krijgen in dit bananenland.Wij vechten tegen een overmacht,zonder wapens,zonder iets,tegen,veelal,gewapende barbaren,tegen de regering,tegen de Eu;hoeveel kan iemand tegelijk bevechten?

  Like

  • Driek zegt:

   Yvonne van Cleef zegt: We worden omgeven door nazi,s en nsb,ers.Ik schaam me om een Nederlander te zijn

   Ik voel mij al heel lang geen Nederlander meer, en ik vraag ik mij dagelijks af, waar zijn we in hemelsnaam in verzeild geraakt, en de overmacht is niet te behappen, wanneer we niets doen gaan we er allemaal aan.

   Like

 14. Trucker zegt:

  De GODVERDOMSE schoften van de openbare KRomroep BRT met hun suggestieve berichtgeving, al hun berichtgeving over Israël is (als het informatie van het IDF betreft ) als volgt geduid “volgens Israël…”, die ‘volgens’ is iets dat de openbare KRomroep heel vaak hanteert om feiten (die onomstotelijk bewezen zijn en waar de islam(iet) bij betrokken is) te duiden en dan gaat het van verkrachting over moord tot in dit geval oorlogsvoering van de FUCKING islamiet.
  De voorleester van dienst had het op een theatrale manier over “xxx doden zijn er al gevallen waarvan xxx procent zelfs kinderen zijn” geen woord over islamieten die op daken kruipen om het IDF te weerhouden van een aanval, geen woord over de dagelijkse aanvallen met raketten, geen woord over de moordenaars die bij settlers binnendringt en iedereen tot baby’s toe de keel oversnijd, geen woord dat die moordenaars levenslang uitbetaald worden door de FUCKING palsetijnen tuig overheid.
  Hopelijk zal het IDF grondig optreden en geen oog hebben voor meedogen is in islamieten context een luxe die men zich niet kan veroorloven.
  Go Bibi fragmenteert ze allen.

  Like

 15. oud-marinier zegt:

  @David ….NL is NIET meer wat het geweest is ….helaas…..en erg jammer……Veel te Moslims in NL die TE veel politieke macht hebben verkregen …hetzij direct ..hetzij indirect. Maar weet …dat er individueel gezien….nog VELE NL-ers voor de VOLLE 100% achter Israel staan….IK ben er 1 van.

  Like

 16. Avidia zegt:

  Ik sta ook 100% achter Israël, zo’n prachtig intelligent volk, ook geweldig zoals ze dat land vruchtbaar hebben gemaakt. Moet je de woestenij zien van de omliggende landen, wat een verschil, het is allemaal jaloezie.

  Like

 17. ruud beijer zegt:

  Ook ik als PVVer sta achter Israel.Een democratie tussen Barbaren.Israel het land van God.

  Like

 18. ruud beijer zegt:

  P.s Yvonne,we moeten vooral op de PVV blijven stemmen en hopen dat we aan de macht komen.Dan krijgen we Nederland terug en behoort de islam tot het verleden.Stem PVV

  Like

  • Ik stem al vanaf het begin Pvv en blijf dat ook doen;werk ook als vrijwilligster voor de Pvv.maar ik geloof niet meer in sprookjes!Zo lang Nederlanders als los zand aan elkaar hangen,zal Geert nooit de macht krijgen om de hier heersende wantoestanden te keren,helaas!

   Like

  • fleckie zegt:

   hoe zit het dan met de terreinen,gekocht !! door de koppensnellers, voor hun mosketen, beschouwen ze dat niet als VEROVERD gebied?

   Like

 19. Pingback: COMMENTAAR: De strijd van Israël (2) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s