Het gebrek aan Palestijnse autoriteit

Screenshot_3

Uitzicht over Ramallah

(Door: Dirk-Jan van Baar)

Op maandag 30 juni, de dag dat in de buurt van Hebron de dode lichamen van de drie ontvoerde Joodse tieners zouden worden gevonden, brachten wij op journalistenreis met het CIDI een bezoek aan Ramallah, de Palestijnse ‘hoofdstad’. Een gedenkwaardig bezoek en ik ben nog lang niet uitgedacht over alle dingen die ik daar heb gezien. Maar hier toch enige indrukken die zijn blijven hangen.

Voordat we naar Ramallah vertrokken, hadden we in ons hotel in Jeruzalem een ontmoeting van een uur met Mark Regev, de woordvoerder van Benjamin Netanyahu. Zelden zo’n professionele functionaris gezien. Op elke vraag had Regev een antwoord en op de meeste vragen anticipeerde hij al. Hij was niet ‘smooth‘, wat je vaak bij communicatiestrategen hebt die de media-oorlogen voor hun bazen voeren, maar zette zelf de zaken op scherp. Niks geen gedraai, gewoon antwoord geven en het (véél) beter weten dan het journaille dat tegenover hem zat. Je zou kunnen zeggen (een derde Intifida hangt in de lucht) dat hij alle stenen al opving voordat wij ze konden gooien. Eigenlijk liet hij ons westerse mediavertegenwoordigers uit het sympathieke Nederland alle hoeken en gaten zien. Later die avond zagen we Regev terug op de Engelstalige zenders in het vijfsterrenhotel in Ramallah, waar hij BBC World en CNN te woord stond over de toenemende spanningen na de vondst van de lijken van de drie ontvoerde tieners. Alleen al door Regev had de Israëlische regering autoriteit.

Lees verder>>>
Screenshot_19

(h/t Katan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Heilige Land. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het gebrek aan Palestijnse autoriteit

 1. joopklepzeiker zegt:
 2. vanhetgoor zegt:

  Over het algemeen wordt aangenomen dat joden erg goed kunnen nadenken, noem de Nobel-prijswinnaars maar op. De beste advocaten zijn van het uitverkoren volk en dezen kunnen alleen ingehuurd worden voor zeer hoge bedragen. De beste bioscoop van Nederland was van de jood Tushinsky. De beste pornosites zijn van de inmiddels overleden Menno Buch (ook een jood). Professoren, artsen en noem maar op. Er is geen hoed groot genoeg om alle veren in te steken.

  Over het algemeen kunnen joden goed nadenken, maar in het geval van het joods-Palestijnse conflict kunnen ze niets, ze hebben een blinde vlek voor de ogen, te lang getuurd in één richting wellicht. Toch is het probleem erg eenvoudig op te lossen. Allereerst moet het probleem bij de bron worden aangepakt, en die bron van het probleem is de islam.

  Men moet stoppen met die idioterie om verworden hersenafwijkingen te accepteren als een vaststand feit en als onveranderlijk. De islam is een ziekte in het hoofd en deze ziekte is behandelbaar. Het kost aardig wat moeite en aardig wat tijd, maar er moet toch wel ergens één psychiater te vinden zijn die er iets mee kan aanvangen?

  De islam is bedacht om domme mensen tot slaaf te maken. Zolang de islam bestaat zullen er domme mensen worden aangezocht om zich aan te sluiten bij die islam. In het huidige tijdsgewricht is de islam schijnbaar sterk in opkomst. Schijnbaar maar niet heus! Maar dat heeft andere redenen dan wat men doen laten voorkomen. De islam is niet populair. Er zijn vrijwel geen mensen die er bij willen, maar er zijn veel domme mensen met een uitzichtloos bestaan die geen andere keus hebben dan om er bij te gaan. Leven is de ‘woestijn’ is moeilijk, er is geen water genoeg en daarom moet er worden gevochten om wie er de rechten heeft over de schaarse rijkdommen. Zolang er domme mensen zijn die zich laten leiden door machthebbers zijn de bezittende klasse en de machthebbers veilig voor de represailles van de massa. En de massa daarentegen wordt dan rustig gehouden door een opperwezen, omnipotent en alwetend.

  (als ik dit stukje teruglees lijk ik wel een oude communist die tegen de kerk aan het vechten is)

  Wat er gedaan moet worden om er voor te zorgen dat er geen nieuwe slachtoffers van oplichting zich aansluiten bij het misdaad-syndicaat dat wij islam noemen. Daarom moeten er maatregelen getroffen worden. Mensen moeten een eerlijke kans krijgen. Iedereen moet kans maken om zijn eigen situatie te verbeteren, zelf verantwoordelijk zijn voor de eigen toekomst. De islam kankert alleen maar voort op plaatsen waar mensen worden onderdruk en waar de rechten van de mens geweld wordt aangedaan. Het resultaat is alleen een verergering van de situatie.

  Door nu deze vicieuze cirkel te doorbreken voorkomt men dat er meer mensen bijkomen die ook geen toekomst meer zullen hebben. De islam is in opkomst, maar dat geldt ook voor aids en voor ebola, er is nu meer kanker op de wereld dan vijftig jaar geleden, er zijn nu meer moslims op de wereld dan ooit te voor.

  De oplossing in het joods-Palestijnse conflict ligt in het opheffen van de Palestijnse Autoriteit en het aanklagen van de leden van de Hamas en de leden van de El Fatah / Palestijnse Autoriteit als misdadiger tegen de menselijkheid, niet voor wat zij de joden hebben aangedaan maar voor hun onrecht naar de zogenaamde Palestijnen. Vervolgens moeten die honderdduizenden zogenaamde Palestijnen naar een dé-programmering om die verworden geestesziekte uit het hoofd te laten praten. Probleem opgelost. Mag ik dan misschien voor dit Vanhetgoor Vredesplan de Nobelprijs voor de vrede hebben? Of is het niet kies om jezelf voor te dragen?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   @vanhetgoor. Uw reactie is geschreven vanuit een uiterst nobele en beschaafde inborst.
   Echter, u weet net zo goed als ik, dat de islam niet door welk uitgebreid
   dé-programmeringsprogramma dan ook kan worden opgelost. Was het maar waar.
   Helaas, wat wat het zwaarst weegt zal het zwaarst wegen zeg ik maar.
   Dus hierbij stel ik de totale vernietiging van alle bestaande moslims voor.
   Dit wel met ‘zogenaamde’ keuzemogelijkheid natuurlijk, dat weer wel.
   Eigenlijk net als ten tijde van onze geheiligde Kruisvaarders in de mode was.
   Diegenen die willen afvallen krijgen een chip, de anderen worden verdampt.
   Zo en dan kunnen we met een schone lei opnieuw beginnen.
   Ik denk dat alle Westerse grootmachten plus Rusland, China en India hiervoor te vinden zijn. Laten we eerlijk zijn. We staan aan de vooravond van het op de markt brengen van onze eigen nieuwe energiebronnen en we hebben “lebensraum” nodig.
   Wat denkt u? Welk vredesplan zal de Nobelprijs mogen genieten?
   Dat van U of van mij?

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Af en toe kom ik niet door de stukken van Dirk-Jan heen maar dit was de moeite van het lezen waard.

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Ja, ook bij DDS schrijft men: “Goed stuk Dirk!”
  Nou dat lijkt zo. Maar deze man heeft tijden lang het tegendeel geschreven en nu ineens issie als bij toverslag Rechts-correct?! Dat is namelijk voor hem de juiste benaming: “Rechts-Correct!”
  Daar is alles bij hem mee gezegd! Ook al beschrijft hij nu plotsklaps “Die Andere Seite!”

  Like

 5. fleckie zegt:

  w 22.3.2002…………….BROEDERHULP………….door Victor POLAK.
  De uittocht uit Egypte vond zo’n 32321230 v.d.g.j) jaar geleden plaats. Het was een van die grote volksverhuizingen van vluchtelingen die we uit de geschiednis kennen. In het moderne Midden-Oosten wordt een vijftig jaar oud vluchtelingenprobleem kunstmatig in leven gehouden – door de ARABIEREN althans. Want waarom zijn die palestijnse arabieren nooit opgevangen door hun verbaal zo solidaire broeders? Zo’n 650.000 arabieren vluchtten destijds uit Israel. We gaan even die resterende joden de zee in gooien – joodse immigratie was succesvol verhinderd door arabische pressie voor en tijdens de SJOA – en dan alles in bezit nemen,zo werd hen door mede-arabieren beloofd………..Er zijn nu 5 miljoen nakomelingen van die arabische vluchtelingen. Meer dan 2 miljard dollar heeft de VN aan hen besteed,voornamelijk gedoneerd door..westerse..landen. De meeste arabische staten verlenen GEEN staatsburgerschap aan de palestijnse arabieren, noch andere steun.Behalve goedkope retoriek natuurlijk. In het Engels bestaat een aardige uitdrukking;’put your money where your mouth is’! De arabische broeders kijken er wel voor uit om dit op te lossen.De miljoenen nakomelingen v.d.gevluchte palestijnen wordt namelijk voorgehouden dat ze ooit naar Israel terug kunnen keren.Dat houdt de haat jegens Israel lekker levend,en leidt de arabische massa’s af van hun eigen corrupte en kleptocratische,repressieve heersers…………….Er zijn na 1945 12 miljoen etnische Duitsers (Volksdeutschen) uit Oost-Europa verbannen,omdat ze als verraders werden gezien. Die zijn allemaal geabsorbeerd door Duitsland zonder dat er hoop op repatriering werd geboden. IN 1948 vluchtten bijna 8 miljoen Hindoes uit Pakistan en 6 miljoen moslims uit India, ze kregen geen compensatie,en dat gold ook voor de 1 miljoen Joden die MET achterlating van AL hun bezittingen de arabische landen moesten ontvluchten. DE arabische deuren bleven echter gesloten voor ..arabische..vluchtelingen. Sterker nog,;in 1948 BEZETTEN JORDANIE en EGYPTE het voor palestijnen bedoelde land. Zonder protest. NIETS werd door de arabieren gedaan om de palestijnen met hetzelfde geloof,taal en cultuur uit hun misere te helpen. Integendeel. De palestijnen,op hun beurt,beloonden de getoonde gastvrijheid in LIBANON en JORDANIE door hun gastheren aan te vallen. Dat leidde weer tot de Zwarte September in JORDANIE..[25.000 palestijnse doden],en slachtpartijen onder Libanese Christenen,die weer wraak namen in Sabra en Sjatilla. In Koeweit heulden ze met de Iraakse bezetters………..Het gemakzuchtige Westen weet… DE …oplossing. “Niet zeuren jongens,eerlijk ISRAEL delen”!. Terwijl Israel een vier-honderdste van het totale arabische grondgebied klein is.
  …..Zou Nederland onder dreiging van terreur de helft van zijn historische grondgebied aan Duitsland afstaan, met het risico dat het vervolgens volledig van de kaart wordt geveegd?
  Vast wel. Over de 50-jarige Chinese heerschappij over Tibet (tenminste 100.000doden) of het Turkse bezit van noord- Cyprus hoor je niemand over. Vreemd.Waren Chinezen en Turken ook slachtoffer van volkerenmoord,aangevallen door alle dictatoriale buren, in hun bestaan bedreigd? Heeft Van AARTSEN het ook “helemaal gehad” met Jiang Zemin?…………..Hoe nu verder? DE staatus quo is geen oplossing.Alternatieven?Laat de palestijnen eens wat te verliezen hebben. Proff.Dershowitz kwam met het volgende plan:terreur wordt bestraft met actie tegen specifieke doelen .DIe lijst van potenriele palestijnse doelen moet openbaar worden gemaakt. De boodschap;elke keer dat palestijnen weerloze Israelische burgers doden,worden automatisch ook palestijnen getroffen……………Andere mogelijkheid’als vredesaanbod een lijst van overdraagbare geebieden aan de palestijnen te maken. Maar na elke terreuractie gaat een gedeelte van dat gebiedd automatisch en definitief van die lijst af. Boodschap;dit is de prijs van TERRORISME. Zo wisten ook de TALIBAN de prijs voor terrorisme;geef het terrorisme op of de macht. De keus is aaan jullie. Het is onacceptabel dat het oudste nog bestaande volk,dat de wereld de Bijbel heeft gegeven ,na de grootste volkerenmoord uit de geschiedenis in het eigen PIEPKLEINE land niet eeens veilig is…………Kosjere en vredige Pesach toegewenst.#########################
  ############################################################################
  ‘GANGSTERS in JERUSALEM’, NIW 28 JULI 1995!.. van AMIEL UNGAR ……………Eigenlijk illustreren kleine verhalen soms nog het beste wat er werkelijk a.d.hand is. Van die verhalenwaarbij weinig toelichting wordt gegeven. Afgelopen donderdag arresteerde de Israelische politie elf leden van JIBRIL RAJOUBS ‘preventieve veiligheidsmacht’. Dit omdat zij in Jerusalem arabische winkeliers hadden afgeperst. De heer Farai staat a.h.hoofd van deze eenheid. Het bleek dat hij er een gewoonte van had gemaakt aan belangrijke arabische winkeliers’uitnodigingen”. Hen werd verzocht acte de presence te geven in ondervragingscellen v.h.kantoor vddiienst in JERICHO. Als men aan zo’n ‘uitnodiging’ geen gehoor gaf,kon dat buitengewoon vvervelendegevolgen hebben. Maar er was natuurlijk wel een oplossing te vinden. Als men bedrag betaalde,kon de ‘uitnodiging’ opzij worden gelegd. Zo vond een aanzienlijke som ggeld zijn weg naar de PALESTIJNSE AUTORITEIT, die deze praktijken volledig door de vingers zaag. Deze eigentijdse beschermingszwendel heeft ongetwijfeld Rajoubs positie versterkt in zijn fellle strijd met andere zogenaamde palestijnse veiligheidshoofdmannen………..Het incident werpt eechter niet zozeer een smet op de goede naam van JASSER ARAFAT – die vooral handelt naar hhoe het hem uitkomt – alswel op de regering van premier Rabin. Hij schoof de PLO naar voren als dee te vertouwen compagnon bij uitstek en keurde een politiek goed volgens welke Rajoub carte bblanche kreeg in de gebieden waar ARABIEREN wonen. Maar in feite getuigt al het gepraat over palestijnse politie of een palestijnse minister v.Justitie van een verkeerde woordkeus. Het versterkkt de illusie dat wij te maken hebben met een equivalent van Westerse instituties. Dit terwijl deze mensen de regels v.d.wet hebben geleerd in zulke gebieden als Saddam Hoesseins IIrak of het Soedan van Toerabi. De palestijnse politiemannen zijn veteranen v.h.palestijns bevrijdingsleger,dat tot taak had om Jasser Arafat met alle mogelijke middelen in het zadel te houden.En het bestaan van dat zadel wordt deels zeker gesteld door het beheer over financiele bronnen. De PLO mag dan de beschermeling zijn van minister v.Buitenlandse Zaken Shimon PPerres- die zijn best doet voor deze organisatie fondsen te werven – in werkelijkheid beheert de PPLO rekeningen en fondsen ter waarde van MILJARDEN dollars………..Rabin was niet blind voor dde ware aard van zijn nieuwe bondgenoten.In tegendeel:hun verharde trekken waren hem zeer weelkom.Rabin pochte in het openbaar over een arabisch veiligheidsapparaat dat niet zou hoevenn tee handelen binnen de beperkingen zoals die worden gesteld door een Hooggerechtshof en ook niet hoefde te beantwoorden aan de eisen van mensenrechtenorganisatiees. Toen Amnesty International onlangs kritiek uitoefende op sommige ppraktijke v.d.palestijnse Autoreiteit,wwas Rabin furieus:hoe durfde deze organisatie de juistheid vvan handelen van zijn bondgenoten te btwisten? Getuigde de Israelische regering- zo kan men zzich afvragen- ooit van een dergelijke morele verontwaardiging op momenten dat de beschuldiginngen van Amnesty op Israels eigen veiligheidsdiensten gericht waren?……….Het is dat de gangsterachtige beschermingsdiensten a la Rajoub meer op hun eigen belang uit zijn dan op dat van Israel ;zij willen hun macht uitbreiden en ‘beloningen’ verwerven.Voor het Israelische publiek werd een deal geheim gehouden die Rajoub en co.zo veel gezag gaf over Gaza en Jerichoo dat zij mensen konden kidnappen,inclusief degenen die Israel hebben geholpen in demartelkamers in Jericho. Maar waarom zouden ze daar ophouden?Voor Arafat en Rajoub is de PRIJS;JERUSALEM .En zoals Rabin zelf toegaf tijdens een bijeenkomst in de Knesset waarbij gelegenheid was tot vragen stellen,heeft Rajoub in Jerusalem tweehonderd agenten voor zich werken…………Dit brengt ons op een ander onderwerp; waar haalde Rajoub het vertrouwen vaddaann om zijjn afpersiingsppraktijken tot Jerusalem uit te breiden,als die stad nog steeds onderIISRAELLISCHE souvereiniteit valt? De regering-Rabin getuigt nog steeds van zijn oneindige loyaliteit jjegens een verenigd Jerusalem. En haar opstelling wijkt hier wel heel duidelijk af van die jegens een gebied als de Golanhoogvlakte tten aanzien waarvan die fervente loyaliteit van korte duurr bbleekk. Ook hier is de uitglijer duidelijk. De palestijnen ggenereren uit het Orient house een rivalliserend hoofdstad,waarvan de status wordt beschermd in een geheime brief,wederom aan Peeres ttooegesschreeven. Deze rivaliserende hoofdstad is voor ministers van Buitenlandse Zaken uit DE EUUROPESE UNNIE inmiddels net zo’n belangrijk heiligdom geworden als het Herinneringgscentrum Yad Vashem. Rabin zei dat hij wetgeving nodig had om met het Orient House te kunnen omgaan. De Knesset gaf daaraan gehoor,maar die wet is allang achterhaald en innmiddels een dode letter. Een andere geheime overeenkomst die onlangs aan de oppervlakte kwwam en waarover beide partijen- om Rabin niet in verlegenheid te brengen-bezwoeren hun mond te houden, veroorlooft de palestijnse autoriteit in Jerusalem belasting te innen. Jerusalemse arabieren moeten ook kunnen stemmen en een plaats krijgen in de wetgevennde maccht v.d.palestijnse autoriteit.Arafat en Rajoub begrijpen de aarzelingen hierover.,,,,,,,,,Ondertussen is het natuurlijk wel zo dat nu Faraj en zijn elftal zijn gearresteerd,zij inn Jericho snel op borgtocht zullen worden vrijgelaten,waarna anderen hun plaatsen kunnen innemen…….Macht heeft een grondige hekel aan vacuums en als Israel aarzelt zijn soevereiniteitt over Jerusalem uit te oefenen,zullen Arafat en Rajoub het land gaarne van dienst ziijn.Je zou bijna geloven dat de regering zich schuldig maakt aan een criminele vorm van verwaarlozing.Een andere sinistere mogelijkheid zal zich als vanzelf voordoen door de politiek van bbuitensporige terughoudendheid;deze vormt de opmaat tot een verdeling van Jerusalem…………als het de palestijnse autoriteit is toegestaan zich grondig te vertakken en met haar terreur overwicht te verkrijgen,komt de eenheid van Jerusalem in gevaar. De israelische regerring zal zijn burgers dan vertellen dat zij wel moet zwichten voor de realiteit(die zij zelf heeft ggeschapen)een concessies met betrekking tot Jerusalem zijn dan onvermijdelijk. Gegeven de staaat van dienst v.d.regering-Rabin behoren beide uitkomsten- ieder apart dan wel samen-absoluuut tot de mogelijkheden…………##Dr.Amiel Ungar is politicoloog,werkt a.d.Bar-ilan Universiteit in Tel Aviv en schrijft columns in het Israelische maandblad NEKOEDA.

  Like

 6. fleckie zegt:

  ……..”..PALESTIJNS ONDERWIJS onder de LOEP”. NIW 19 mei 2000!, ‘De kindertjes van Jasser Arafat leren dat Joden vals zijn en stinken’. …..Door Rachel Levy…………..”..Maak logische zinnen van de volgende uitdrukkingen: “een wijze mening/..het zionistische gevaar../hij riep op tot een Jihad/ramp/terwijl hij het hoofd koel hield”. Een opdracht uit ONZE Arabische taal.DEEL 1, een leerboek voor palestijnse kinderen in groep zes. En dit is nog maar een v.d.vele bundels die het Center for Monitoring the impact of Peace onlangs geanaliseerd heeft………..Initiatiefnemer voor dit Jerusalemse centrum is Andre Marcus,een zakenman uit Monaco. Marcus stelt dat de vrede in het Mi-Oosten pas een succes kan worden als de man en de vrouw in de straat ook echt willen samenleven met hun regionale buren. En of zij dat willen,hangt af v.d.beeldvorming,waarbij onderwijs en kennis van andermans cultuur..het sleutelwoord vormen. Reden waarom Marcus liet onderzoeken ..wat..palestijnse,Israelische,..Syrische en Jordaanse kinderen op school over elkaar leren. Als eerste is onlangs een rapport uitgekomen over de palestijnse aanpak……………..”De uitkomst ..is..nog..negatiever dan we hadden verwacht”, zegt onderzoeker Itamar Marcus (geen familie v.d.zakenman). Marcus was reeds lid v.d.trilaterale werkgroep van Israeli’s,palestijnen en jordaniers die zich bezighoudt met het tegengaan van ophitsing en negatieve beeldvorming in de media. Vandaar dat hij al heel wat schokkende uitspraken gewend was. Marcus :” De palestijnse publieke tv-zenders, de kranten en natuurlijk Jasser Arafat doenregelmatig extreem antisemitische en anti-Israelische uitspraken. En zeggen dingen die in het algemeen discriminerend of racistisch zijn”……………..Via het centrum van zijn naamgenoot kon Marcus nu structureel onderzoek doen naar de beeldvorming in de palestijnse schoolboeken. “we hebben vrijwel alle nieuwe palestijnse schoolboeken doorgenomen”,vertelt hij. “Nieuw” betekent:van na de OSLO-AKKOORDEN. tot dan wisten we namelijk precies waarmee de palestijnen werkten”. Marcus legt uit dat het onderwijs na de Israelische bezetting v.d.Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook JORDAANS bleef. Een bezettingsmacht moet volgens het internationale recht namelijk de status quo respecteren van een ggebied dat het verovert. Toen echter bleek dat de schoolboeken veell discriminerende en antisemitische passages bevatten,vroeg Israel de Ver.Naties toestemming om die te verwijderen. Dat lukte. Het ging om een unieke uitspraak,aangezien de VN zich meestal tegen Israel keren.
  Itamar Marcus: ‘Wij waren daarom des te verbaasder toen bleek dat men na “OSLO” de moeite heeft genomen om alle boeken opnieuw te drukken,die vreselijke passages er weer in te zetten EN er nieuwe,vreselijke dingen aan toe te voegen. Het is schokkend”…………….Nog een voorbeeld uit een taalboek;’Maak de volgende zin compleet met gebruik van de vier mogelijkheden hieroonder..De zionistische vijand kan je herkennen aan [a] zijn stank;[b] zijn gewoonte iedereen te bedriegen;[c] zijn lafheid;[d]zijn lichaamslengte”……………..In het geschiedenisboekje voor groep 5 staat;’Onthoud;het uiteindelijke en onvermijdelijke gevolg is de overwinning v.d.moslims op de joden’. In het verlengde hiervan krijgen iets oudere kinderen in Hedendaagse geschiedenis v.d.arabieren ..en ..de.. wereld ..de..opdracht ;’Vertel in je eigen woorden wat de overeenkomsten zijn tussen nazisme,,ffascisme en zionisme’. Even verderop leren de kinderen zogenaamd over de Talmoed.”De Talmoed stelt ‘Wij,de joden,zijn Gods volk op aarde en alle andere volkeren moeten ons dienen als slaven.God heeft de wereld zo geschapen dat wij anderen mogen misbruiken en hun regeringen mogen overnemen. We moeten onze mooie dochters uithuwelijken met hun koningen, ministers en adellijken,en onze zonen moeten we in de verschillende religies laten INFILTREREN, zodat wij uiteindeliijkde baas zijn en alle landen in onze macht hebben. We moeten ze bedriegen en onrust stoken,zodat ze elkaar en niet ons bevechten. Niet joden zijn varkens die God in zijn naam heeft geschapen zodat ze geschikt zijn voor slavendienst aan de joden,want voor hen heeft God de wereld geschapen”…………….De trilaterale commissie zal het rapport bespreken en aanbieden aan de Israelische regering. “De politiek is nu aan zet”,zegt Marcus…………….Over een maand of twee verschijnen de rapporten over de situatie in Jordanie en Syrie. ..Marcus;’Ook in die landen is de onderwijsstijl zeer ophitsend,racistisch en antisemitisch. De lesboekjes bevatten de meest antijoodse,agressieve en racistische passages en uitspraken die je je kunt indenken. Het koningshuis mag dan vrede met Israel hebben gesloten,maar aan het onderwijs zie dat de monarchie geen enkele grip heeft op de ministeries en de bevolking’……………’Ook aan het Israelische onderwijs schort nog genoeg’,stelt Marcus.’We zijn net begonnen met de analyse van de Israelische boeken. Je kunt duidelijk zien dat de auteurs na de vedesakkoorden hebben geprobeerd een evenwichtiger beeld v.d.geschiedenis te geven. Beide kanten worden belicht,zowel de Israelische als de palestijnse. Zoiets zie je nergens in de palestijnse boeken.Toch vinden wij dat het nog beter kan. Minder stereotiep, genuanceerder’….RL.
  ################################################################################

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s