“Islamisten”: Uiterst explosief mengsel van barbarij en hightech

Screenshot_7

(Door: Henryk M. Broder – Vertaling: E.J. Bron)

De “Arabische Lente” was fataal. In plaats van democratie ontketende zij brute krachten. De Allahstrijders maken gebruik van de wapens van het Westen om hen tot bloedens toe te bestrijden. Maar waar zit de reset-knop?

Als je nu de berichten en commentaren leest die in het begin van de “Arabische Lente”, dus ongeveer drie en een half jaar geleden, geschreven werden, wrijf je je van verbazing je ogen uit. Wat was het dat er toen in de lucht zat? Hoop? Vertrouwen? Wishful thinking? Of een beetje Crystal Meth?

Plotseling leek het tot dan toe ondenkbare, onmogelijke binnen handbereik: Democratie in Arabische en islamitische landen, die tot dat moment geregeerd werden door despoten en dictators zoals Gaddafi en Moebarak. Miljoenen mensen gingen de straat op, duizenden stierven voor het idee van de vrijheid.

Gaddafi, Moebarak en nog enkele soortgelijke schurken werden ten val gebracht, verjaagd of voor de rechter gesleept, in veel landen vonden nieuwe verkiezingen plaats, wat aandeed als een stap naar een betere toekomst, ook al werd daarbij de duivel met Beëlzebub uitgedreven.

Bij alle verachting voor figuren zoals Gaddafi en Moebarak en bij alle respect voor de mensen die hun leven opgeofferd hebben, moet je je intussen afvragen of de Arabisch-islamitische landen en de rest van de wereld niet beter af geweest zouden zijn als de “Arabische Lente” een droom gebleven was.

Vanaf het begin verkeerd gelopen!?

Egypte wordt nu, na een kort tussenspel met vrij gekozen “islamisten”, opnieuw geregeerd zoals ten tijde van Moebarak en Nasser, door een sterke man met een militaire achtergrond.

Uit Libië hoor je weinig, maar dat volstaat voor de vraag of het resultaat de inzet waard was. In Syrië vindt een burgeroorlog plaats, die de omvang heeft bereikt van een volkerenmoord.

In Irak, dat door de Amerikanen “gepacificeerd” werd, vloeit het bloed in stromen, sjiieten en soennieten slachten elkaar af in naam van dezelfde barmhartige god. Het “nation building” in Afghanistan komt erin tot uitdrukking dat de verliezer van de verkiezingen de winnaar beschuldigt van verkiezingsbedrog.

Terwijl president Obama het onvermoeid over “successen” heeft en zich aan de Israëli´s en Palestijnen aanbiedt als onderhandelaar.

Robots in gevechtstenue: Hamas en ISIS

Alles is vanaf het begin een beetje verkeerd gegaan, zou je kunnen zeggen. Diegenen die intervenieerden zouden het graag nog een keer proberen, maar dan goed!

De isolationisten zijn er voor om de dingen op hun beloop te laten en 10 of 20 jaar later diegenen op de thee uit te nodigen die overgebleven zijn. Dat is door beide zijden buiten de waard gerekend.

Het tempo en de koers van de twist wordt niet door strategen in Washington, Londen of Berlijn bepaald, maar door die robots in gevechtstenue, die optreden onder het label “Hamas” of “ISIS”.

Men weet niet echt goed wie ze zijn en waar het geld voor hun chique outfit vandaan komt, terwijl de mensen om hen heen honger en gebrek lijden. Maar je moet toegeven dat ze succesvol optreden.

Israël krijgt de vrijetijdssoldaten in Gaza niet klein

De hightech superpower Israël krijgt de vrijetijdssoldaten in Gaza niet klein; de strijders van ISIS brengen de ene na de andere provincie van Irak onder hun controle, terwijl de Amerikanen over “alle opties nadenken” die zij na hun aftocht uit Irak nog over hebben.

Het Westen, de veel geroemde “waardegemeenschap” van de democraten, heeft het communisme en het fascisme overwonnen, staat echter op het punt om de derde totalitaire ideologie van de 20e eeuw, het “islamisme”, te verliezen.

De situatie is niet alleen asymmetrisch, ze is absurd. Want de tegenstander is niet superieur. Hij is de mindere, in alle opzichten: intellectueel, militair, technisch. Zijn kracht ligt alleen in zijn grenzeloze wreedheid.

Wie gevangenen kruisigt en onthooft en de terechtstellingen op internet zet, opdat de hele wereld hiervan getuige wordt, hebben niet alleen schijt aan de Vredesconferentie van Den Haag en aan de Geneefse Conventies. Die laat ook zien hoe hij over diegenen denkt die discussiëren over het inzetten van drones, omdat deze de oorlog ontgrenzen en ontmenselijken.

Allahs soldaten houden meer van de dood dan van het leven

Allahs soldaten, aldus verkondigde Osama Bin Laden, houden meer van de dood dan van het leven. En wie bereid is zichzelf op te offeren, aarzelt ook niet om drones in te zetten als hij deze zou hebben, wat vermoedelijk slechts een kwestie van tijd is.

We hebben hier met een verwarrend fenomeen te maken, een combinatie van barbarij en hightech. Wie de orde en de heerschappijverhoudingen wil herstellen zoals ze ten tijde van de profeet, dus in de 7e eeuw, waren, zou zijn doel met vuur en zwaard en te paard moeten volgen, niet echter met behulp van mobiele telefoons, navigatiesystemen en laptops van een mobiele commandocentrale in de laadbak van een Toyota-pickup. Dat zijn allemaal verworvenheden van een civilisatie die veracht wordt door de Allahstrijders.

Hij maakt gebruik van de producten, zonder er over na te denken onder welke voorwaarden deze zijn ontstaan – de vrijheid om te denken en te onderzoeken, vragen te stellen en naar antwoorden te zoeken die in geen enkel heilige schrift staan.

De barbarij wordt pas door hightech bekroond. “Islamisten” die meisjes ontvoeren om ze tot slaaf te maken en met hun daden op internet opscheppen, weten precies wat ze doen. Ze verslaan de moderniteit met de wapens van de vooruitgang.

“Islamisten” zijn net onopgevoede kinderen

De woordvoerder van Hamas in Gaza, Ismail Haniye, heeft er absoluut geen probleem mee om zijn aan kanker lijdende schoonmoeder in een Israëlisch ziekenhuis te laten behandelen, dat inmiddels binnen de reikwijdte van zijn raketten ligt.

De meeste deskundigen zijn het er met elkaar over eens. De Arabisch-islamitische wereld bevindt zich in een ingrijpende verandering die tientallen jaren kan duren. Niet in staat zichzelf te hervormen, willen de “islamisten” de wereld opnieuw het vrezen leren.

Net onopgevoede kinderen, waarvan de ouders niet weten hoe zij zich tegenover het opstandige kroost moeten gedragen. Het stel lawaaimakers een nieuwe Playstation kopen om ze bezig te houden of ze net zolang voor de deur te zetten totdat het rustig is geworden?

De Nederlandse voetbaltrainer Johan Cruyff heeft voor een wedstrijd tegen een zwakkere tegenstander zijn ploeg gewaarschuwd. “Die kunnen niet van ons winnen, maar wij kunnen wel van hen verliezen.”

Dat is alles waarop het aankomt in de omgang met Allahstrijders.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Henryk. M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Islamisten”: Uiterst explosief mengsel van barbarij en hightech

 1. peterselie1 zegt:

  Islam : driemaal is scheepsrecht
  Nu de oprukkende islam ook in ons land steeds duidelijker in beeld komt, d.w.z. uiteraard niet via de MSM, hier een interessante bijdrage van een van onze regelmatige lezers , die u nog eens haarfijn uitlegt wat u zo al te wachten staat. Zijn mening liegt er niet om, waarbij het zeker de moeite waard is de onderbouwingen ook eens na te lezen. Wilt u dat in een verkorte vorm doen, lees dan ons artikel uit 2010 !!! waarin wij het reeds over de in het onderstaande artikel geciteerde Thilo Sarrazin hadden.

  Imam Ahmad ibn Hanbal (780-855 n.Chr.) vermeldt in zijn Musnad (een boek met verzameling van Overleveringen van de Profeet Mohammed, vzmh) dat Abdullah bin Amr bin Al-’As het volgende vertelde.

  “Terwijl wij rondom de Profeet (Mohammed) zaten te schrijven, werd hem gevraagd: “Welke van deze twee steden zal als eerste worden veroverd (door de Moslims): Constantinopel of Rome?” Hij (de Profeet Mohammed) antwoordde: “De stad van (keizer) Heraclius (nl. Constantinopel) zal als eerste worden veroverd.”

  Constantinopel – het huidige Istanboel in Turkije – was het centrum van het Oost- Romeinse of Byzantijnse Rijk en Rome het centrum van het West-Romeinse of Heilige Roomse Rijk. Constantinopel werd in 1453 ingenomen door de Moslims onder leiding van de Ottomaanse sultan Mehmet de Tweede. Het Byzantijnse Rijk hield toen op om te bestaan.

  Uit de hierboven geciteerde woorden van de Profeet Mohammed kunnen worden afgeleid, dat de Moslims zullen doordringen tot in het hol van de leeuw: Rome met het Vaticaan, het hart van het Christendom. Mijn zeer hartgrondige dank gaat uit naar de mensen van de ‘Linkse Kerk’ (socialisten, sociaal-democraten etc.) die de sluipende islamisering van het Westen vergemakkelijken door de rode loper te hebben uitgerold voor de Moslims middels massa-immigratie.

  Twee keren werd de Islam verdreven uit Europa: uit Andalusië (Spanje) en uit Wenen (Oostenrijk).

  In zijn maiden speech zweert ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi, de zelfbenoemde kalief, de verovering van Rome te zullen leiden. Om daarbij verzekerd te zijn van de steun van de Moslims wereldwijd, heeft hij hen opgeroepen zo spoedig mogelijk te emigreren naar de door hem gestichte Islamitische Staat. “……als u hieraan vasthoudt, zult u Rome veroveren en de wereld bezitten, zo Allah het wil”, zei de kalief tot slot.

  Bron: http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/5913-isis-leider-wil-rome-veroveren

  [Hebben de staatshoofden van de landen aangesloten bij de Islamitische Organisatie voor Coöperatie (OIC) inmiddels hun eed van trouw al afgelegd in handen van kalief Abu Bakr al-Baghdadi?]

  Ik schat dat tegen het jaar 2050 (1950 + 100) de islamisering van Europa heel erg ver gevorderd zal zijn. Sir George Bernard Shaw (Iers toneelschrijver, socialist en theatercriticus, 1856-1950) zei: “Indien een godsdienst de kans maakt om over Engeland, neen (over) Europa, te regeren binnen de volgende honderd jaren, dan kan het Islam zijn…..”

  Thilo Sarrazin, ex-bestuurder van de Duitse Centrale Bank, heeft een boek geschreven getiteld ‘Duitsland schaft zichzelf af’, waarin hij scherp uithaalt naar de moslim-immigratie in Duitsland. Naar analogie van de woorden van G.B. Shaw had de titel beter dit kunnen zijn: ‘Duitsland, neen Europa, schaft zichzelf af’.

  Noot:

  – ‘Driemaal is scheepsrecht’ betekent: als iets twee keer niet gelukt is, lukt het de derde keer vast wel.

  – kalief is de paus, president en generaal van de moslimwereld

  Ahmad Jhawnie ‘al-Bewakufi’ (de Dwaze) >>>

  http://www.geennieuws.com/2014/07/islam-driemaal-is-scheepsrecht/

  Like

 2. bobzelf zegt:

  En om dan toch maar effe bij Johan Cruyff te blijven :

  ALS deze malloten, dan wel vollledig geschifte middeleeuwse figuren elkaar nou gewoon een jaartje of zo de strot af blijven snijden , en wij laten ze vanaf de zijkant toekijkend gewoon lekker hun gang gaan , we betalen vanuit nederland gewoon een gratis vliegreis naar de betreffende gebieden !!! , zeg maar we sturen de hele driehoek uit Den haag naar de vrolijke onthoofding gebieden !!!

  DAN HEB ELLUK NADEEL WEER ZIJN VOORDEEL !

  Like

 3. dgneree zegt:

  uitstekend artikel, waar gemakkelijk een aantal dingen aan toegevoegd kunnen worden.

  De totale hypocrisie van het zogenaamd willen leven als Mohammed, maar wel gebruiken wat ze uitkomt om hun doel te bereiken. Wat schreef Mohammed zelf over deze hypocrieten? “Ze zijn erger dan de ongelovigen en hun lot in de hel is nog zwaarder”.

  Like

 4. Daiyu-ninja zegt:

  De barbaren die beweren dat zij goede moslims zijn om dat zij de zuivere leer van de islam volgen, zijn niets meer dan grote huichelaars.
  Ze dwingen de moslims de oer-islam na te leven, maar zelf doen ze dat niet.
  Kijk, wat er voor hun neus ligt en wat ze om hun pols dragen!
  In de tijd van mo bestonden er geen laptops en horloges.
  Dus ze volgen in de verste verte niet de zuivere leer van de islam……………..de hypocrieten.

  Like

 5. windwens zegt:

  Zou zeggen aivd, MI 5 etc etec er is een taak voor u weggelegd hoe loopt de stroom omtrent de bestellingen van Toyota pickup auto’s. Daar zit in elk geval al een geldschieter.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  We zullen ze uit alle macht…. en met inzet van alle middelen…. en op een zelf nietsontziende wijze, helpen om hun dood zo snel mogelijk te ontmoeten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s