Terug uit het Heilige Land

Screenshot_2

(Door: Dirk-Jan van Baar)

Afgelopen donderdagavond landde ik na twee uur vertraging (het vliegveld Ben Gurion is doelwit voor de raketten van Hamas) weer veilig op Schiphol, na een journalistenreis van acht dagen naar Israël en een privéverblijf van vier dagen in Jeruzalem.

De reis was door het CIDI georganiseerd en bracht ons naar Jeruzalem (met bezoeken aan de Knesset en Yad Vashem en een rondleiding door de oude en de nieuwe stad, inclusief de Joodse uitbreidingswijk Gilo), Ramallah (het graf van Yasser Arafat en een bezoek aan het vluchtelingenkamp al-Amari), Rawabi (een in aanbouw zijnde Palestijnse stad ten noorden van Ramallah), Shilo (een Joodse nederzetting diep op de “Westbank”), een kibboets in de buurt van Afula, de Golan (vanwaar we de rookpluimen van de oorlog in Syrië konden zien), een ziekenhuis in Noord-Israël bij de Libanese grens (waar Syrische oorlogsslachtoffers werden verpleegd), Haifa, Tel Aviv en Sderot (waar de nacht ervoor dertig raketten terecht waren gekomen en vanwaar we vanaf een uitkijkpunt Gaza konden zien liggen). Een enerverende trip, met een razend vol programma, waarin we van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat allerlei mensen hebben gesproken en lezingen kregen waarbij alle facetten van het conflict tussen Israël en de Palestijnen aan bod kwamen. Bepaald geen vakantiereis dus. Dat gold ook voor het privégedeelte in Jeruzalem, dat voor ontspanning en sight seeing was bedoeld, maar in het teken kwam te staan van ‘the situation’. Dat wil zeggen: het afschieten van raketten door Hamas, de onrust in de Arabische stadsdelen van Jeruzalem na de ontvoeringen van en moord op Joodse en Palestijnse tieners, en de airstrikes in Gaza door de Israëlische luchtmacht in het kader van de operatie Protective Edge.

Lees verder>>>
Screenshot_19

(h/t Katan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Heilige Land. Bookmark de permalink .

5 reacties op Terug uit het Heilige Land

 1. paulzwueste zegt:

  De vuile hypocriet!!!! Geloof die verrader niet! hij kan wel degelijk kritisch zijn over dat kleine landje… Wat een smeerlap!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik vertrouw die van Baar, voor geen meter!

  Like

 3. Avidia zegt:

  Ik ook niet, verrader!!!

  Like

 4. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  Een prachtig stukje onafhankelijke journalistiek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s