Wat onze media verzwijgen: Moslims eisen meer gaskamers voor Joden

Screenshot_17

“Joden hebben niets geleerd. Ze hebben Hitler meer dan ooit nodig.”

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: E.J. Bron)

Niets anders dan meer gaskamers voor Joden, zoals deze in het Derde Rijk bestonden, eist dit (niets vermoedende en door haar ouders misbruikte) meisje op het bord dat ze omhoog houdt. Joden – zo leren het de meeste moslims – zijn de ergste vijanden van de islam en moeten daarom gedood worden.
Elke gedode Jood staat voor 50 gedode niet-joodse “ongelovigen”, aldus de mondelinge overlevering. Ook in het huidige conflict tussen Israël en Hamas worden de eigenlijke oorzaken voor de haat van de Arabieren tegen de Joden – die in de religie islam en in de profeet Mohammed liggen – van de kant van onze pro-Palestijnse en anti-Israëlische media volledig buiten beschouwing gelaten.

Bron:
http://michael-mannheimer.info
Auteur: Michael Mannheimer

Bron oorspronkelijk artikel:
www.jdl-uk.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Moslims, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

28 reacties op Wat onze media verzwijgen: Moslims eisen meer gaskamers voor Joden

 1. jans zegt:

  De islam zal vernietigd worden! Korans zijn dan verbrand, want ze zijn te min voor schijtpapier. Moskeen zijn dan afgebroken, want ze zijn te min voor een toilet. Dan zal men nooit meer spreken over mohamed, want hij is het niet waard om over gesproken te worden.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ach ja, zeker door Links -en dan speciaal radicaal Links- wordt Jodenhaat nog altijd direct geassocieerd met Nazi ‘s.
  Dat is lekker handig, want op die manier kan datgene wat zijzelf op dit gebied presteren nóóit Jodenhaat zijn: Links staat immers bekend als de meest felle tegenstander van de Nazi’s, dus is het van hèn in geen geval Jodenháát; alleen maar terechte kritíek.
  Juist. Maar maak ze er op attent, dat Jodenhaat heden ten dage dan ook vooral bij de Islám gezocht moet worden en ze kunnen daar evenmin mee instemmen.
  Hoezo niet? Nou, omdat de moslims bij hen te boek staan als die zielige, verdrukte groep die geholpen moet worden. Ondenkbaar dat je die dezelfde wandaden zou aanwrijven waar je het liefste je voormalige doodsvijanden exclusief van beticht. Ook niet zo bevorderlijk voor je eigen positie trouwens, als je dat zou moeten erkennen.
  Intussen is het wel de waarheid, die de moslims-zelf niet eens ontkennen, omdat het letterlijk in de Koran te vinden is.
  Dus dan sla je maar geen acht op wat de Koran er over zegt; daar zit niets anders op…..
  Je bent een bevlogen goedmens of je bent het niet!

  Like

 3. Cat.Limburg zegt:

  Elke gedode Jood staat voor 50 gedode niet-joodse “ongelovigen”, aldus de mondelinge overlevering.
  Hebben jullie allemaal goed gelezen wat daar staat???
  Nou is het Joodse Volk aan de beurt en daarna wij, maar ja moeten er dan gelijk 50 van ons aan geloven.
  Nou zou zeggen laten we dat tuig eens een koekje van eigen deeg geven.
  50 van hun voor elke Nederlander die ze lastig vallen.
  Zijn we snel van het probleem af lijkt me zo.
  En spaart de belastingbetaler een hele hoop geld.
  Wordt Nederland weer leefbaar voor de Nederlanders.

  Like

 4. Frerik zegt:

  Als je dan gaat bedenken dat het uiteindelijk anders gaat lopen dan dat deze islamitische rotwereld wil.Dat was ook na de tweede wereldoorlog zo, mijn Opa Frerik zei in 1946 dat hij volgens de Bijbel zijn verwachting had dat de joden een eigen staat zouden krijgen, daar zei hij verdrietig bij, dat lijkt na deze holocaust verder weg dan ooit en lijkt erop dat het niet zal gebeuren. Maar toch 2 jaar later was de staat ISRAEL geboren . JAHWEH was zijn volk niet vergeten. Nu met deze vervolging staat er ook iets te gebeuren. nl. dat de joden terug zullen keren uit alle volkeren en zie dat is er nu ook gaande. Ze komen terug naar Israel. Maar dan zal het land te klein zijn voor al die mensen . Er zal ruimte worden gemaakt voor hen, het land zal uitgebreid worden dat het mesopotamie [middenrivieren = betekenis] erbij heeft, dus zie het land tussen de euphraat en de tigris. het irak van nu
  Is dat nou niet een mooie boodschap voor de moslims, als ze denken gewonnen te hebben hebben ze uiteindelijk niks Zegt het voort.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Frerik: 00.17. uur. Geheel me uw reactie eens!

   Like

  • Hermes zegt:

   Mensen die zogenaamd pro- Palestina zijn, zijn knettergek, kennen de geschiedenis niet, en komen op voor een volk dat eigen vrouwen en kinderen doelbewust op Israelische doelen neerzet. Om vervolgens zielig te doen in de media wat de Israeli’s hebben gedaan. Misselijke propaganda, De Volkskrant bv, doet er maar wat graag aan mee. Want oo wat zijn ze zielig die Palestijnen. Van mij mag Israel dat hele zooitje schoonvegen. Enige doel van Palestina is de vernietiging van de Joden. En dan zijn er mongolen die nog Pro-Palestina zijn. Zoals onze Politca Fatima Elatik. Dat soort idioten zouden ze publiekelijk moeten straffen. Schandpaal op de Dam. Schandalig dat dat soort pro-terroristen zichzelf in NL een politieke functie kunnen toe-eigenen.

   Like

   • En het ergste is dat Elatik dat doet op onze kosten,zonder enige schaamte,en er nog ongestraft mee weg komt!Soms is stenigen[eigen kultoer!!!]nog niet eens zo,n gek idee!

    Like

 5. In de Telegraaf net ook zo,n eenzijdig gekleurd stuk over Israel;ik heb ze even fijntjes doch scherp laten weten hoe ik over hun verslaggeving denk!Op facebook,zodat de wereld mee kan lezen!Ik ben het spuugzat om belogen te worden!

  Like

  • Frerik zegt:

   Goed zo Yvonne, goed om te reageren naar de bronnen, dan blijft het niet alleen hier maar ook daar waar het nodig is, dat moeten we allemaal doen . En de regering blijven bestoken.

   Like

 6. toetssteen zegt:

  @Theresa Geissler
  Jodenhaat is ook links, hoe raar het ook mag klinken! Socialisme is religie, lees gelijkvormigheid, en onderworpen aan de staat, baarden, het maakt niet uit. De profiteurs zijn overigens altijd dezelfden.

  Waarom omhelzen socialisten islam (want dat is op zijn minst opmerkelijk), omdat islam net zoals toentertijd het katholicisme en het stijve protestantisme diezelfde knielen of je kop eraf mentaliteit in het vaandel had.
  Het antwoord is simpel: elke vorm van socialisme (niet te verwarren men sociaal menselijk gedrag) is religie en zal worden gebruikt en misbruikt.

  Like

 7. Dr.Kwast zegt:

  Het eigenaardige van deze slogan is dat het verhult dat de niet moslims daar ook onder zit, wat door de gehersenspoelde menigte schijnbaar niet begrepen wordt. De tijd zal het leren wanneer de koppen ook van de Nederlander valt. Wat een tragedie om dit niet te zien.

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Dit is op vanhetgoor herblogden reageerde:
  van JDL-UK.org via E.J.Bron

  Like

 9. Sjaak_P zegt:

  Joden, homo’s / transgenders / feministen, moslims, arabieren & noord-afrikanen in het algemeen, socialisten / communisten… de lijst van mensen die ik verafschuw is niet klein. Maar soms denk ik ook: waarom zou ik HATEN ? Ze haten elkaar onderling al… laat ze elkaar lekker afslachten… het probleem lost zich dan vanzelf op 🙂
  Hier in Nederland / Europa hebben we met de moslims een 5e Colonne in onze maatschappij, dat baart iedereen zorgen ! Maar het reële gevaar komt uit het oosten ( communistische China ) en ook hier hebben we te maken met een dreiging van binnenuit: landverraders zoals socialisten (PvdA etc… ). Iedereen is zo gefocust op dat midden-oosten en Israël , maar we moeten eerst thuis de boel schoonvegen ! Helaas heb ik er geen vertrouwen in dat een partij zoals die van Geert Wilders in staat zal zijn om dusdanig veel macht te verkrijgen dat er etnische / politieke zuiveringen zullen plaatsvinden ! Dan kijk ik toch naar Israël en vestig ik mijn hoop op de aanzuigende werking van het midden-oosten, dat alle ellendelingen hier vrijwillig de biezen pakken om daarginds de Jihad te ondergaan. Dat de IDF ze spoedig met allah mag herenigen 🙂

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Uitermate vreemd comment: Je begint met het woord “Joden” die je haat, om af te sluiten met “dat de IDF (JODEN!) ze spoedig met allah mag herenigen”…

   Webmaster

   Like

   • Sjaak_P zegt:

    Ik voel geen specifieke haat tegen individuele personen ! Echter zie ik het jodendom wel als een machtsblok, waar ik niet toe behoor. Joden bevoordelen elkaar, dit uiteraard ten koste van niet-joden. Ik ben geen jood, vandaar kunnen joden wat mij betreft het leplazerus krijgen. De tijdelijke lichte sympathie die ik voel voor Joden / Israël komt voort uit hun strijd tegen de Islam ! Wat mij betreft is al het volk dat uit die regio komt ‘oorlogzuchtig tuig’ ! De islam is net als het socialisme een politieke ideologie die de vrijheid die ik / wij hier genieten ernstig bedreigt ! Het gezegde ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’ gaat hier gedeeltelijk op, want zodra de dreiging van de islam is geneutraliseerd, kan Israël wat mij betreft weer net zo hard van de kaart geveegd worden #whatever. Tot die tijd heb ik waardering voor jullie strijd tegen het fascisme van de islam !

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Opnieuw een dubbelzinnig comment. Vooral het stukje “want zodra de dreiging van de islam is geneutraliseerd, kan Israël wat mij betreft weer net zo hard van de kaart geveegd worden” staat me absoluut niet aan!! U bent bij deze gewaarschuwd. U komt in aanmerking voor een definitieve ban.

    Webmaster

    Like

  • Driek zegt:

   Sjaak_P zegt: Maar het reële gevaar komt uit het oosten ( communistische China ) en ook hier hebben we te maken met een dreiging van binnenuit: landverraders zoals socialisten (PvdA etc… ). Iedereen is zo gefocust op dat midden-oosten en Israël , maar we moeten eerst thuis de boel schoonvegen !

   Nou, beste meneer Sjaak, hier kan ik geen chocola van maken, dit raakt kant nog wal.

   Like

   • Sjaak_P zegt:

    Ga je eens verdiepen in de geschiedenis van West-Europa ! Sinds de tweede wereldoorlog is het vrije westen in staat van ‘koude oorlog’ met het communisme / socialisme. Amerika heeft verzaakt de communisten / socialisten die zich hier in Europa / Nederland verschansen te fusilleren. De bevrijding van Nederland is ontaard in een feestje voor de rode rakkers, de wrange vruchten plukken wij hier nog steeds van (PvdA) ! Amerika had moeten doorzetten, en die communisten kapot moeten maken ! Nu zitten we opgescheept met een tot op de tanden bewapend China ! En Rusland begint zich nu ook weer te roeren ! Ondertussen heeft dankzij de rode landverraders de onmenselijkheid van de islam ook voet aan de grond gekregen. Nederland moet UIT de EU ! Aansluiting maken bij het vrije westen ( USA ). Politiek en maatschappelijk afrekenen met de socialisten, dan ons grondgebied zuiveren van islam ! Dan is het ons probleem niet meer en wens ik Israël nog vele jaren plezier in het afschieten van amateuristisch gefabriceerde raketten etc…
    Maar het ‘vrije westen’ is ook corrupt en hypocriet ! Wie financiert terrorisme ? Wie geeft spendeert miljarden aan Olie ? Als we echt een einde willen maken aan de moslim-terreur, moeten we z.s.m. en radicaal overstappen op alternatieve energievoorziening. Dan veranderen we Saudi-Arabië weer in de zandbak die het altijd geweest is ! En droogt de financiering van het terrorisme vanzelf op !

    Like

  • fleckie zegt:

   uit der Spiegel, no 25 1992!!’ Pekings KP-Kapitalismus’.
   Chinas KP-Patriarch Deng Xiaoping 87,schwingt sich nun vollends zum kapitalistischen Supermann auf. In einer Politburo-Sitzung vom 16, Mai hat Deng den Genossen einen umfassenden Reformkurs gezwungen, der nicht nur die Kustenregionen und Sonderwirtschaftszonen in nahezu kapitalistische Inseln verwandeln will. Vielmehr muss das ganze Land vom “KAPITALISTISMUS lernen”.Sie sollen dem “streng geheimen ZK-Dokument 4/92” zufolge 30 Stadte mit dem kapitalistischen Sonderrechten ausgestattet werden, die bisher nur 14 Hafenstadten gewahrt waren. Gleichzeitig wird der Partei- und Verwaltungsapparat rigoros verkleinert. Vier Funftel der Angestellten der staatlichen Bank fur Aufbau etwa mussen ihren Hut nehmen. Wie schon in der Ara des gesturtzten Parteichefs, Zhao Ziang werden INVESTITIONSBEFUGNISSE wieder in die Provinzen und Kommunen verlegt. Immobilienmarkte sollen landesweit entstehen und auslandische Versicherungen sowie Banken in die Provinzen kommen. Fur den im Herbst geplanten 14. Parteitag sagen Insider nun “bedeutende personalpolitische Entscheidungen” voraus.
   #######################################################################
   Uit NIW 7.6.2013, ‘Chinezen weten niet wat antisemitisme is’, van columnist Salomon Bouman.
   Joden voelen zich veilig in Beijing, de gigantische Chinese hoofdstad. Hoe weet ik dat? er is geen bewaking bij het florerende Yaakov Chabad gemeenschapscentrum in een rustige wijk met veel groen. Ik heb er geen politieagent in de nabijheid v.h.gebouw gezien,ook geen stram staande soldaten die wel als onbeweeglijke pilaren bij de ambassades staan. Is er dan geen antisemitisme in de Chinese volksrepubliek?”nee”,zegt Ted Plafker, de Joodse China-correspondent v.The Economist met wie ik dineer in het kosjere restaurant v.h.Chabadgebouw.”Ik heb nog nooit een spoortje antsemitisme bespeurd”………..Barabara Demick,de correspondente v.d.Los Angeles Times in China merkt tijdens een lunch in de omgeving waar de ambassades zijn gevestigd lachend op dat de ‘meeste correspondenten in Beijing Joden zijn’.Ook zij stuit in haar werk niet op antisemitische gevoelens.Hoewel Joodse handelaren zich omstreeks de 9e eeuw in Kae-Fung-Foo,een belangrijk knooppunt langs de zijderoute,nestelden en daar een bloeiende Joodse gemeenschap vestigden,waarvan nog sporen en nakomelingen bestaan,kent het hemelse rijk.op enkele uitzonderingen na,geen Joodse geschiedenis. In de 19e eeuw vestigden zich wel Joden in het noorden van China. Meer Joden kwamen er na de Russische revolutie in 1917, en op de vlucht voor Hitler vestigden zich Joden in Shanghai waar nog steeds een bloeiende Joodse gemeenschap is……………Chinezen weten toch niet wat Joden zijn,zegt de Chabadrabbijn Shimon Freundlich.Hij buigt zich over de tafel waar ik met Ted Plafker en ex-NRC-correspondent Willem van Kemenade in het Chabadcentrum dineer.”Chinezen weten niet wat antisemitisme is”,zegt de rabbijn.Toch maakt hij een voorbehoud.Er zouden wel sporen van antisemitisme zijn te bespeuren onder deChinese Christenen.Hij heeft er echter geen kijk op hoe en of dat anti-Joodse instinct onder de grote Chinese christelijke gemeenschap uitpakt…………..Van de 1,3 miljard Chinezen belijden in dit communistisch land honderd miljoen mensen het christendom in zijn verschillende vormen. Ook is er een belangrijke islamitische minderheid. Vlak bij het hotel waar ik tien dagen verbleef vond ik 3 islamitische restaurants in de nabijheid van een moskee voor islamieten uit verre oostelijke provincies v.China die in Beijing werken.Zij dragen typische hoofddeksels waardoor zij duidelijk als islamieten zijn te herkennen……………In het hotel ontmoette ik een Chinees die een groot gouden kruis om zijn nek droeg en me dat met trots liet zien. Zijn vrouw vroeg me of ik mee naar de kerk wilde gaan. Ik weet natuurlijk wel dat christenen het moeilijk hebben onder het communistische regime,maar kennelijk is er toch een mate van tolerantie voor religieus leven,getuige de toestemming voor de bouw van het Chabadcentrum en de daarin gevestigde sjoel. Rabbijn Freundlich schat dat er tweeduizend Joden in Beijing zijn voor wie het Chabad-centrum zowel een religieus als sociaal ontmoetingspunt kan zijn. Er is voor de sjoeldiensten altijd minjan,maar in de winter komen niet meer dan 60 mensen naar de dienst. In de zomer verdubbelt dat aantal tot 120,door de komst van Joodse toeristen………..Het Chabadcentrum wordt door giften op de been gehouden maar heeft ook eigen inkomsten uit het uitgeven van kosjercertificaten aan Chinese voedselindustrieen. Het is een snel groeiende business want wegens de door de internationale media verspreide informatie over geknoei in de Chinese voedselindustrie heeft het kosjercertificaat een magisch effect op de export van Chinese voedselproducten naar de VS en andere landen. Rabbijn Freundlich fluistert in mijn oor dat hij 700 voedselfabrieken controleert. Het afgeven v.h.kosjercertificaat is niet alleen voor de Chinese ondernemer goud waard maar laat ook de kassa van Chabad rinkelen……………Kosjer is een Chinees keurmerk geworden in nauwelijks 12 jaar nadat Chabad zich in Beijing heeft gevestigd.Ondanks dat antisemitisme de Chinezen vreemd is,is er toch iets dat op een positieve uitzonderingspositie v.d.Jood wijst.”Het woord Jood refereert bij de Chinees aan slim,”merkt rabbijn Freundlich op. Dat heeft ook te maken met de bijzondere plaats die Israel in de Chinese media inneemt. Er is groot respect voor de hoogstandjes v.d.Israelische hightech en voor wat een Chinese minister van Voorlichting een paar jaar geleden in Israel zei:”Wij hebben een oude beschaving,jullie ook,wij ondergingen een holocaust[tijdens de Japanse bezetting],jullie ook,wij zijn een nieuw land in opbouw,jullie ook. Dat is de basis van onze vriendschap”,zei hij……………Toch is het me tijdens een voordracht van een Chinese Midden-Oosten-specialist duidelijk geworden dat het nieuwe Chinese leiderschap zich actiever in het Israelisch-palestijnse geschil gaat opstellen en zonder de banden met Israel te ondermijnen pal staat voor een onafhankelijke palestijnse staat binnen de bestandslijnen van 1967.”China wil een belangrijke rol in het Midden_Oosten spelen”,zei hij.”Dat gebied is heel belangrijk (OLIE) voor ons De veranderende situatie in het Mi-Oosten maakt vrede urgenter dan ooit”. Dat is een nieuw Chinees geluid. In 1965 zei David Ben Goerion tegen mij dat ‘de vrede in het Midden-Oosten van China afhangt’.,38 jaar later heb ik deze profetische uitspraak in China getest.####################################
   Uit “ONS’ v.d.KBO 4.4.2013, :’Terug uit de Tropen’, ‘JAREN GELEDEN VERTROKKEN ze naar verre oorden om missiewerk te doen. Nu zijn ze op leeftijd en om gezondheidsredenen terug in Nederland. Hoe was hun tijd in het buitenland? En hoe vinden ze het om weer terug te zijn? In een serie portretten toont ONS het leven van 3 mssionarissen.Deze keer :P.J.van Lierop.””Als missionaris verspreidde ik de zachte kant van de maatschappij:barmhartigheid en broederschap’.
   “‘De TOEKOMST voor het MISSIEWERK ligt naar mijn idee in de NIEUWE,MACHTIGE ECONOMIEEN van CHINA,INDIA,ZUIDOOST-AZIE,BRAZILIE en het opkomende AFRIKA. HET TRADITIONELE MISSIEWERK VAN EUROPEANEN LOOPT OP Z’N EINDE, HET is VERGRIJSD.Maar we moeten blijven streven naar levensverdieping,sociaal werk,economische gerechtigheid,wederzijds respect en samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat onze wereld steeds meer doorgroeit naar een door God bedoelde eenheid in verscheidenheid. Prachtig is dat”.##################################################################

   Like

 10. peterselie1 zegt:

  “Helaas heb ik er geen vertrouwen in dat een partij zoals die van Geert Wilders in staat zal zijn om dusdanig veel macht te verkrijgen dat er etnische / politieke zuiveringen zullen plaatsvinden” Nou Sjaak_P met het tussen de quotes staande zin heb je zelf al het antwoord gegeven de PVV is niet in staat om politieke en etnische zuiveringen te doen, moet ik dan aan het vermoorden van zoveel mogelijke islamieten en het uit de weg ruimen van politieke kopstukken denken?

  Nee toch je slaat de plank helemaal mis, misschien wel in je naïeve overtuiging dat de reguliere politiek welke met handen en voeten aan het beleid dat uit Brussel en Straatsburg komt gebonden is. Verder is in mijn belevingswereld Wilders de enige politicus die de islamisatie en de daarmee samenhangende problemen aan de kaak stelt. Dat er thans veel belangstelling voor de Joodse staat Israël is heel normaal gezien de westerse tegendraadse opinie tegenover Israël welke ik geheel ten onrechte vindt.

  Gezien de enorme problemen met de vermaledijde islamitische, terreurbeweging Hamas Palestijnen die de staat Israël heeft op het ogenblik. Stelselmatig wordt de wereld opinie tegen Israël gericht en ik hoop van ganser harte dat jij óók niet zo een persoon bent die Israël probeert te bashen op een of andere manier. Want dat zou mij geweldig teleurstellen gezien het groeiende aantal mensen, dat zich zonder enige onderbouwen tegen Israël keert. Of denk je misschien wat Timmermans doet kan ik ook doen in het klein.

  Like

 11. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  Dit soort plaatjes laten onze media niet zien!!!

  Like

 12. fleckie zegt:

  NIW 24.3.2000!!………’.RECHT in ONRECHT’………. door Ido de Haan,:’Hoe de Duitsers de rechtspraak in WO ll RADICALISEERDEN.:’ Een v.d.verbijsterende aspecten v.h.Duitse optreden in de Tweede Wereldoorlog is de schijn van wettelijkheid waarin de bezettende macht zich trachtte te hullen. Zelfs het grootste onrecht werd vaak nog omkleed met wetten en verordeningen,en uitgevoerd met behulp van een rechterlijke macht. In Duitsland zelf kneedde het nazistisch bewind de rechtspraak zonder al te veel moeite naar zijn politieke doelen. In de bezette gebieden was het recht in de eerste plaats een middel voor de behartiging van militaire belangen. Over de ontwikkeling en werkwijze van de Duitse strafrechtspleging in Nederland schreef de Amsterdamse politicologe en historica Geraldien von Frijtag Drabbe Kunzel een grondige en heldere disartatie,waarop zij in november promoveerde…………..Volgens Von Frijtag moet het Duitse strafrecht in bezet Nederland in de eerste plaats worden gezien als een variant op h.strafrecht dat pas na 1933 in Dld.tot stand was gekomen/ Daar raakten de normen van de rechtsstaat al snel ontwricht. Het recht werd steeds meer een politiek instrument,gericht op de uitschakeling van politieke tegenstanders en vermeende vijanden v.h.Duitse volk,om te beginnen de JODEN. Deze overgang werd niet in EEN KEER gemaakt:lange tijd bestonden rechtsstaat en ‘verordeningenstaat’ naast elkaar. De inhoud v.h.Duitse recht werd steeds onrechtvaardiger en de benoeming v.magistraten een volledig politieke aangelegenheid,maar tegelijkertijd werden in rechtszaken nog steeds rechtsstatelijke procedures gevolgd. Verdachten hadden recht op een verdediging:er waren,overigens steeds beperktere,mogelijkheden tot beroep;en soms bleek gratiering van opgelegde straffen mogelijk……………Eenzelfde gespannen coexistentie tussen recht en onrecht bestond er in Nederland. Von Frijtag waarschuwt ervoor de verhouding tussen rechtsstaat en verordeningenstaat niet gelijk te stellen aan die tussen Nederlandse en Duitse rechtsinstanties. Voor een deel bracht de introductie v.Duits recht ook nieuwe rechtsstatelijke normen met zich mee, terwijl het Ned.recht voor een deel ingezet werd voor Duitse politieke en militaire doelen. Net als in Dld. was de ontwikkeling v.h.Duitse recht in Nld.onderworpen aan de strijd tussen verschillende politieke en militaire instanties binnen het regime,en gekenmerkt door een gestage radicalisering,waardoor recht steeds meer verkeerde in onrecht…………….De periode waarin het Duitse ‘civiele’ strafrecht in Nld.enige betekenis had,was als gevolg van deze concurrentie en radicalisering daarom maar kort. Al in de loop van 1943,toen het aantal verzetsdaden toenam en de militaire krachtsverhouding in het voordeel v.d.Geallieerden begon uit te vallen,nam de repressie toe. Wat in naam nog strafrecht was, met een duidelijk verband tussen ‘misdaad’ en straf,moest steeds meer het veld ruimen voor standrecht en blinde vergelding. Ook in h.begin v.d.bezetting was het strafrecht nog niet dominant. In de eerste weken na de Duitse invasie waren de militaire rechtbanken nog dominant. Pas in juli 1940 werd een Duitse strafrechtspleging in Nld. geintroduceerd,die naast de Nederlandse rechtsspraak zou gaan functioneren. De Duitse rechters berechtten om te beginnen alle misdrijven begaan door Duitsers,maar daarnaast een reeks vergrijpen,begaan door wie dan ook,die volgens Duits oordeel een bedreiging voor hun gezag vormde. Ook de Ned.rechtspraak veranderde,om te beginnen al omdat niet langer ..in..naam..der..koningin, maar van het ‘recht’ werd gesproken. Daarnaast groeide het aantal wetten en verordeningen snel: steeds meer werd strafbaar en de strafmaat werd steeds hardvochtiger……………Als gevolg v.h.groeiend aantal wetten en verordeningen steeg ook het aantal vergrijpen.Von Frijtag wijst er wel op dat dit niet uitsluitend a.d.Duitse invloed kan worden toegeschreven:al in h.laatste kwartaal van 1939 stegen de criminaliteitscijfers in NLD. door de overtreding v.nieuwe distributiemaatregelen. De ook elders geconstateerde neiging v.Nederlandse bestuurders tot meegaandheid met h.Duitse regime zorgde ervoor dat deze tendens na de invasie doorzette. Het aantal veroordelingen steeg verder,om te beginnen d.d.uitgebreide reeks economische maatregelen die de Ned.secretarissen-generaal in de eerste maanden uitvaardigden. Later werd ook de verpaupering een motief,en wellicht de criminalisering v.delen van het verzet,waar soms de grens tussen sabotage en rood,liquidatie en moord vervaagde…………….Onder het groeiende aantal veroordeelden bevonden zich maar weinig joden. Weliswaar was ook voor hen een uitgebreide reeks maatregelen opgesteld,maar bij overtreding daarvan kwam het maar zelden tot een rechtszaak,omdat de meeste joodse verdachten al werden gedeporteerd voordat daarvan sprake kon zijn. In de weinige gevallen waarin joden voor de Duitse rechter kwamen,werden zij in verhouding zwaar gestraft……………De vraag die bij de lezing van dit boek vanzelfsprekend de hele tijd door het hoofd speelt is of hier nog wel sprake mag zijn van recht. Von Frijtag maakt overtuigend duidelijk dat het van belang is hier een genuanceerd standpunt over in te nemen. Zij zet zich af tegen de vroege geschiedschrijving v.d.rechtspraak,waarin veelal betrokkenen uit de rechterlijke macht zelf de lezer ervan probeerden te overtuigen dat zij op de bres voor het recht stonden. Tegenover dat standpunt brengt Von Frijtag in dat een groot deel v.d.rechterlijke macht meeging met d.ontmanteling v.d.rechtsstaat. Toch houdt zij vol dat er rechtsstatelijke aspecten, zelfs in de grootste duisternis,zijn aan te wijzen. Zo werd in ong.15% v.d.opgelegde doodstraffen gratie verleend. Nog meer blijkt het RECHTSKARAKTER v.d.Duitse strafrechtspleging uit het contrast met h.evidente onrecht v.d.standrechtelijke executies,de represailles tegen omstanders,en vooral de vervolging en vernietiging v.d.joden. ..Weliswaar werd die uitgevoerd met behulp van wettelijke maatregelen en verordeningen, maar die hadden met recht niets te maken,en komen in dit boek dan ook niet a.d.orde.’,####################################################################
  Geraldien von Frijtag Drabbe Kunzel:Het recht v.d.sterkste. Duitse strafrechtspleging in bezet Nederland’ Uitg. Bert Bakker, A’dam, 1992. isbn.9035121325. prijs f 59,50.
  ############################################################################

  Like

 13. fleckie zegt:

  ‘VERGIFFENIS IS NIET TE KOOP’. NIW 3.MRT.2000!! door (de helaas overleden )hr.z.l.G.Ph.MOK……………Nu Israel de ‘memoires v.d.vervloekte transporteur des doods Adolf Eichmann heeft vrijgegeven wordt warempel de illusie gewekt dat daar enig bewijs tegen de Sjoa-ontkenningen van schoften als de pseudo-historicus Irving of ene Ernst Zundel(niet te verwarren met Hollandse Schouwburgbewaker Alfons Zundler),auteur v.h.lijvige schandschrift ‘DID SIX MILLION REALLY DIE?’ ,aan ontleend zou kunnen worden. Nazimoordenaars waren en zijn schurken aan wie geen enkele geloofwaardigheid kon en kan worden toegeschreven. Wie meent dat Sjoa-ontkenners op extra bewijzen van hun ongelijk getrakteerd moeten worden zit er volkomen naast. Die lieden zijn ordinaire geschiedvervalsers van neo-nazisnit en verdienen slechts minachting…………….Dat ik ze persoonlijk zelfs het recht om te bestaan zou willen ontzeggen moet de lezer maar van mij aannemen;bewijzen zal ik dat nooit,want ik ben heus niet v.plan m’n door nazi’s versjteerde,maar thans vredige leven zelf met onbekookte activiteit naar de knoppen te helpen. Op vergiffenis mijnerzijds hoeven nazi’s en hun hedendaagse kompanen hoe dan ook niet te rekenen. Noch doet het mij een zier dat er plotseling een hausse is ontstaan van ‘spijt’ en ‘excuus’-betuigingen door politici die als ‘erfgenamen’ van [soms verre]voorgangers te maken krijgen met wat destijds is aangericht. Natuurlijk doel ik op de spijtbetuigingen van premier Kok jegens wat hij “de Joodse gemeenschap” heeft genoemd,en jegens regering en bevolking van Indonesie,welks president Wahid op zijn beurt deze week “spijt” betuigde over de bezetting van Oost-Timor door zijn land. ’t Is natuurlijk allemaal ‘ moutarde apres les diners’……………Het enige wat voor premier Koks zo schoorvoetend geuite verontschuldiging jegens ons geldt is dat hij klaarblijkelijk verwacht vergiffenis voor het misse gedrag van vele Nederlanders en Nederlandse overheidsdiensten in en na WO ll los te krijgen. Nou niet van mij,want ik heb geen vergiffenis namens mijzelf of wie dan ook in voorraad. Ik vond het destijds al moeilijk genoeg minister Ivo Samkalden niet te vervloeken toen hij de schurk Willy Lages-die persoonlijk de leiding had bij het wegslepen van mijn naasten uit de fabriek Hollandia-Kattenburg-op ‘humanitaire gronden’ liet aftaaien naar diens Heimat…………….Begin deze week zag ik drs.Ronny Naftaniel samen met Catherine Keyl in Andries Knevels voortreffelijke programma’Het Elfde Uur’ en beleefde ik er intens genoegen aan dat beide geinterviewden lieten blijken niks te zien in het bij wijze van onzinnige ‘genoegdoening’ verstrekken van minder pecunia dan de Ned.overheid zich na de Tweede Wereldoorlog aan van joden AFKOMSTIG GELD en GOED heeft TOEGEEIGEND. In het weekblad Vrij Nederland las ik twee interviews met jongelui van joodse komaf waarin gesuggereerd werd dat ‘geld niet gelukkig maakt’. Nou, dat zal waar zijn:geen geld trouwens evenmin. Maar het is natuurlijk onzin te denken dat het daar ook maar iemand van ons om zou gaan……………Evenmin gaat het – al zei drs.Ronny N. wel zoiets-om ‘erkenning’ van wat destijds misdaan is. Het gaat erom dat de dieven niet in het onterechte bezit van gestolen JOODS EIGENDOM moeten blijven. En dat het,zo dit niet aan rechtmatige eigenaars geretourneerd kan worden,dan maar verdeeld moet worden onder de slachtoffers v.d.Sjoa en hun erfgenamen.Wat die ermee doen moeten zij dan ZELF weten: charitas bedrijven, bomen in Israel planten, het verbrassen of kammenietschelen wat,dat gaat niemand wat aan. De ongelukkige suggestie die is gewekt door de bonje tussen het CJO (Centraal Joods Overleg,een zelfbenoemd clubje dat nochtans de eer toekomt het juiste inistiatief te hebben genomen) en anderen,onder wie het VBV(Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers) dat er grote verschillen van mening onder ons joden inzake het bedreven onrecht zouden bestaan,is inmiddels gelukkig achterhaald.’…………..Wat rest is de door drs.Naftaniel aangegeven noodzaak “door te vechten tot er werkelijk recht is gedaan” en dat kan alleen door uitbetaling van wat ten ONRECHTE in STAATSKAS en in de beurzen van VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJEN is VERDWENEN. Volledige kwijting kan vervolgens niemand enige (terug)betaler geven. Maar indien de betreffende ‘partijen’de indruk weten te wekken dat er in alle integriteit gepoogd is zoiets als recht te doen,dan zou dat zeker nut hebben. Terug nu naar de publicatie van Eichmanns memoires. Vandaar naar diens voormalige rechterhand Alois Brunner,die een heenkomen vond in Israels buurstaat SYRIE, is maar een klein stapje. Begin deze week kwam Europees TOPMAN PRODI in Israel vertellen dat de joodse staat “ter wille van vrede” Europese “hulp” zou moeten zoeken via de “uitstekende betrekkingen tussen BRUSSEL en DAMASCUS”. Uit die laatste stad regent het (overigens al jaren) hardnekkige ontkenningen dat de Sjoa ooit heeft plaatsgevonden. Europees protest is hiertegen niet aangetekend. Wie DAT nalaat en met het Syrische vertoon van antisemitisme vrede kan hebben,verspeelt zijn recht van spreken inzake het nota bene minder gevaarlijke Oostenrijkse fenomeen Haider. En moet zich al helemaal niet bemoeien met het LEVENSBELANG van de JOODSE STAAT.’######################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   …..’PROCES OM HOLOCAUST-LEUGEN’,….. : de Telegraaf 15 jan.2000,door Petra Janbroers, :’LONDON,zaterdag……………”Weet u dat mijn grootouders vergast zijn in AUSCHWITZ?” vraagt de vrouw als de geruchtmakende Britse schrijver David Irving het gerechtshof in Londen verlaat. Het antwoord v.d.historicus,die ooit voor zijn oorlogsboeken geprezen werd maar nu wordt verguisd,spreekt boekdelen:”Het zal u deugd doen te horen dat zij nagenoeg zeker zijn gestorven aan TYFUS, net als Anne Frank”, zegt hij zonder blikken of blozen………..Irving(62)die in zijn jonge jaren internationale faam verwierf met een reeks imposante boeken over de Tweede Wereldoorlog,zegt zelf dat hij de jodenvervolging niet ontkent. Wel vecht hij aan dat de nazi’s zes miljoen joden ombrachten:”Het is logistiek onmogelijk”. De eens gevierde geschiedschrijver beweert in zijn boek ‘Hitlers Oorlog’,dat in 1977 werd gepubliceerd en zijn goede naam danig aantastte,zelfs dat de Fuhrer tot 1943 niets afwist v.d.systematische,massale jodenvernietiging…………..”Ik heb nooit gepoogd Hitler van blaam te zuiveren,en in ‘Hitlers Oorlog’ heb ik een lijst opgenomen van misdaden die hij heeft begaan”,betoogt Irving afgelopen woensdag voor rechter Gray op de tweede dag van een opzienbarende rechtszaak die Irving heeft aangespannen tegen de Amerikaanse professor Deborah Lipstadt en haar uitgever Penguin Books. De omstreden auteur meent dat hij het slachtoffer van een “globale joodse samenzwering” is waarin Lipstadt een vooraanstaande rol speelt. Dat “complot”heeft zijn reputatie aan diggelen geholpen en hem nagenoeg failliet gemaakt, aldus Irving. ……….Lipstadt publiceerde in 1993 een boek over de ontkenning v.d.massamoord op joden en de toenemende verdraaiing van feiten en herinnering :’ DeOntkenning van de Holocaust: De Groene Aanslag op Waarheid en Ontkenning’. In deze eerste volledige studie over de ‘revisionisten’, zoals de holocaustontkenners zichzelf liever noemen,besteedt zij uitvoerig aandacht aan David Irving. Het feit dat Irving “een meester is in het opsporen en interpreteren van unieke documenten” maakt hem volgens haar extra gevaarlijk. ……………Irving maakte zich niet druk over Lipstadts boek tot in 1996 zijn nieuwste werk “Goebbels:meesterbrein van het DERDE RIJK’ op grote schaal bleek te worden geboycot. “Ik werd zwartgemaakt en als Hitler-bewonderaar afgeschilderd”.aldus Irving tegen rechter Gray,die tot het unieke besluit kwam de zaak wegens “de verwachte lange duur en hoeveelheid en complexiteit van het bewijsmateriaal”zonder jury te behandelen.Beide zijden zullen prominente getuigen oproepen en meters documenten aanslepen…………..Naar verwachting zal er ook vuurwerk zijn. Donderdag-avond bleek al dat Duitsland vorig jaar de Britse regering formeel om uitlevering van Irving heeft gevraagd vanwege een lezing in 1990 voor de ultrarechtse partij NPD, in de buurt van Stuttgart. In Duitsland is ontkenning van de holocaust illegaal..#####################################################

   Like

 14. Trucker zegt:

  Wou niet reageren op dit onderwerp tot ik het leesde… en wat blijkt…

  ene sjaak_P zegt: 14 juli 2014 om 12:41

  “…al het volk dat uit die regio komt ‘oorlogzuchtig tuig’ …”

  Ik ben geen webmaster en kan me dus iets partijdiger opstellen en als ik die sjaak p zijn gelul lees weet ik dat hij in het segment gehersenspoelden behoord die niet in staat is tot kritisch denken in tegenstelling tot zowat alle reageerders van Bron’s blog.
  Zal het duidelijk pennen GO FUCK YOURSELF want als er één natie respect verdiend is het Israël, dat je geen sodemieter afweet van Joden en Israël blijkt uit je gezwam.
  Ik heb grote problemen met PIEPELTJES die google en wikipedia nodig hebben om zich over iets te informeren en dan die rotzooi hier komen spuien als zijnde waarheid.
  Best mogelijk dat eurabia een kalifaat wordt maar geen FUCKING islamiet zal in staat zijn om Israël te vernietigen.
  Zoals het er nu voorstaat is het Poetin geweest die moslimbroeder hussein barack weerhouden heeft om in te grijpen in syrie, dus dat GEZWAM “…Aansluiting maken bij het vrije westen ( USA )….” je weet voor geen fuck wat er in de real world gebeurd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s