De Franse president François Hollande blundert zelfs bij brilkeuze

Screenshot_9

De nieuwe bril van Hollande met een zwart montuur is afkomstig uit Denemarken. Voor de Fransen is dit een belediging

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse president François Hollande is de topkandidaat wat betreft de grootste politieke blunderaar in zijn vaderland. Na politieke en privéaffaires ziet het Franse staatshoofd zich nu geconfronteerd met een “brilaffaire”. Stijladviseurs hadden de stugge Franse president een nieuwe brillenlook gegeven. Deze moest meer dynamiek verlenen aan de ongelukkige president. Het uitgekozen model is echter niet afkomstig uit Frankrijk, maar komt uit Denemarken. Daarmee was de binnenlandse politieke trammelant voorgeprogrammeerd.

De brilkeuze leidde onmiddellijk tot een brede maatschappelijke discussie over het door het staatshoofd geleefde economisch patriottisme. Hollande viel daarbij zowel bij de branchevertegenwoordigers van de industrie als bij het grote publiek direct door de mand. Men verwacht van hem het dragen van merkproducten van Franse makelij.

Producenten voorzien de president van gratis brillen

Naast de lopende discussie over zijn nieuwe look en zijn ontbrekende gevoeligheid tegenover de Franse economie wordt Hollande er nu ook nog mee geconfronteerd dat Franse brilproducenten het staatshoofd hebben voorzien van gratis brillen om in het openbaar kijkhulpjes van Franse makelij te dragen. Als hij nu daadwerkelijk opnieuw van bril verandert en weer overstapt naar de gratis brillen, is dit nog een signaal van zijn zwakte en besluiteloosheid.

Daarmee zou de discussie echter nog lang niet afgesloten zijn, want slimme tegenstanders van de president kunnen uit het gebruik van de gratis brillen wel degelijk de beschuldiging van succesvol lobbyisme, het verboden aannemen van geschenken respectievelijk omkoping en daarmee het delict van corruptie construeren. De brillenaffaire is in ieder geval nog een verkiezingsaanbeveling voor Marine Le Pen en het Front National, die steeds verder uitloopt op de beide rood-zwarte Franse systeempartijen, de socialisten en de conservatieven.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Denemarken, Frankrijk, Front National, Graaien, Hypocrisie, Marine Le Pen, Socialisten. Bookmark de permalink .

12 reacties op De Franse president François Hollande blundert zelfs bij brilkeuze

 1. lucky bee zegt:

  Welke socialist in Frankrijk blunderd niet?Het was met Mitterand begonnen.Nu krijgen ze de Algerijnen nooit meer weg!

  Like

 2. Vederso zegt:

  Ik had liever gezien dat “Unzensuriert” z’n tijd en energie had besteed aan Hollande’s steun voor Israel die opmerkelijk is;

  https://www.middleeastmonitor.com/news/europe/12690-french-president-supports-israels-aggression-against-gaza

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Vederso is die steun fout dan???

   Like

   • Vederso zegt:

    Nee, die steun blijft te waarderen en was er ook al in de eerste besprekingen over Iran’s nucleaire mogelijkheden, maar in de EU is de houding van Hollande opmerkelijk. Daar kan Timmermans een voorbeeld aan nemen.

    Like

 3. Cathja zegt:

  Ik ben echt geen fan van Hollande hoor, maar moet je nu ook al politieke trammelant krijgen als je een ‘foute’ bril draagt?
  Kom op zeg, zijn er geen véél belangrijker zaken in Frankrijk aan de hand om je druk over te maken?
  Denk eens aan de Joden die momenteel massaal bedreigd worden!
  Dan maak je je toch niet druk over een bril?

  Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Wat een idioterie.
  Frankrijk, één van de belangrijkste landen binnen de EU.
  President betuigt zijn instemming met de tegenmaatregelen van Israël.
  Bestuur van de Europese Unie geeft miljarden steun aan de Palestijnse Autoriteit, die nu samen met HAMAS een nieuwe regering heeft gevormd. De EU steunt deze nieuwe regering.
  HAMAS staat toch op de lijst van terroristische organisaties?
  Hoog tijd dat de EU wordt ontbonden. Terug naar de EEG en weg met het Schengenverdrag.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Wat een geouwehoer!!!!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Alhoewel. Ik heb er nog eens ’n nachtje over geslapen… en ik moet zeggen de Duitse schrijver heeft gelijk. Hollande blundert zelfs als hij een bril op heeft! Dat was de boodschap! Dat we dat niet begrepen hebben! Zodus, als hij geen bril zou op hebben is helemaal het hek van de dam! Dat is het. Hier valt alweer duidelijk uit af te leiden dat die vermaledijde Bilderberg Groep bewust voor een president mèt bril heeft gekozen!
   Ze hebben ook overal de hand in!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s