“Een hopeloze zaak”

Screenshot_12

(Door: Leon de Winter)

Gistermiddag, bij de tweede raketaanval die ik moest ondergaan, was ik in mijn eentje in het appartement in het hart van Tel Aviv. Mijn vrouw was naar yoga – in elke stad die we bezoeken moet ze dringend naar een bikram yoga studio – en ik zat op de bank te lezen. Een nieuwe roman van Stephen King. Geen bovennatuurlijke auto’s of duivelse clowns maar een prettige politieroman van de meester. Toen begon het luchtalarm te brullen.

Ik deed wat me was opgedragen door de eigenaren van dit appartement: ik ging in de keuken staan. Naast het appartementengebouw ligt een school, en op het dak staat de sirene die het rotgeluid produceerde. Iets verder ligt het nieuwe gebouw van het ministerie van Defensie.

Daar stond ik, beetje voor janlul, te wachten tot het voorbij is. In Gaza hadden opgefokte schoften een raket onze kant op geschoten, en nu stond ik te wachten of het gevaarte door de luchtafweer zou worden tegengehouden.

Lees verder>>>
Screenshot_13

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Religie van de vrede", Israël. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Een hopeloze zaak”

 1. lucky bee zegt:

  Tsia zo te zien leef je nog dus die daar boven heeft je beschutting gegeven. Toch?

  Like

 2. Trucker zegt:

  Meer mannen als Bibi en er zou minder islamieten rotzooi zijn.
  Misschien is deze video al gepost, toch de moeite om (nog eens) te luisteren

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Mee eens Trucker! Wat zal de politiek hiermee met zo een man als Netanyahu gediend kunnen zijn. Als ik de vrijheid neem om Premier Rutte onze ruggengraatloze zoetwaterkwal van mega grootte te vergelijken met de besluitvaardige patriot Netanyahu is gelijk aan een zeer contrastrijke zwart-wit foto, waarbij Netanyahu er heel erg gunstig bij afsteekt in mijn opinie.

   Grt

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Goed stukje Leon !! Palestijnen een hopeloze zaak, de wereld was beter af zonder die lui !
  Trouwens nog beter zonder is-lamstralen !!

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  De artikelen en analyses van Leon de Winter zijn van hoogstaande kwaliteit, lees deze artikelen meestal in de zaterdag editie van de Telegraaf en het valt mij op dat Leon de Winter één van de weinige auteurs eveneens als Joost Niemoller zijn die de toestand in het Midden-Oosten analyseert en vooral hun vlijmscherpe meningen durven te schrijven. Ook als feit geboekstaafd zijnde is de gebrouilleerde verhouding tussen wijlen Theo van Gogh en Leon de Winter die geen vrienden van elkaar waren, Theo van Gogh beschuldigde de schrijver ervan zijn joodse identiteit uit te venten en op zijn beurt werd Theo door Leon de Winter voor een antisemiet versleten.

  In ieder geval is deze kinnesinne tussen getalenteerde mensen kenmerkend door hun narcistische persoonlijkheden die elkaar geen streep toe willen geven en voor het publiek hun animositeit botvierden. Ach iedereen kent voorbeelden van narcistische getalenteerde schrijvers en kunstenaars wel, niets nieuws onder de zon. Wat wel eens eerder werd aangehaald dat de auteurs die voor de Dagelijkse Standaard schrijven allen politiek correcte schijtlaarzen zijn, die feilloos aanvoelen hoe de politieke wind op een bepaald moment waait en daar hun voordeel mee doen en verraad aan hun zelf en de lezers plegen.

  Ook Leon de Winter was bang geworden na de gewelddadige dood van Theo van Gogh, dit veroorzaakte bij Leon Winter hevige en tegengestelde gevoelens. De Winter’s benauwdheid om een dergelijk lot gewaar te worden, werd daar door aangezet en misschien was dit de stimulans om met zijn gezin een lange tijd in de VS te verblijven, net zoals Hirsi Ali die óók een veilig heenkomen in Amerika zocht.

  Like

  • Trucker zegt:

   Jaren geleden schreef hij (als steeds) uitstekende analyses op ElsevierNL (ik lees enkel de online versie) en ik dacht inderdaad zoals je schrijft dat hij vreesde voor de veiligheid van zijn gezin en Nederland verliet.
   Jammer, indertijd deed hij met Afshin Ellian scherpe én rake analyses (of opinies) over meestal de failliette multikulle samenleving.

   Like

 5. Jean zegt:

  Elke dag wordt het duidelijker dat hetgeen Gerald Celente verkondigd heeft gaat uitkomen nl. dat Europe tegen 2016 moslim/islamvrij geveegd wordt.
  Elke dag steek ik een kaarsje aan in de hoop dat te mogen meemaken.
  Ik ben die islam smeerlapperij spuugzat en kotsbeu.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s