Gesprek met een massamoordenaar van ISIS

Screenshot_2

(Door: Vanesse Schlesier – Vertaling: E.J. Bron)

Abu Ahmad vocht negen maanden lang met de terreurbeweging Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS). Intussen is hij eruit gestapt – en bericht over het dagelijks leven van een beul “in opdracht van Allah”.

Toen Abu Ahmad al-Idlebi voor het eerst een mens doodde, voelde hij een intense bevrediging. Langzaam sneed hij zijn slachtoffer de keel door. Het was de terechte straf, vond hij, voor iemand die het niet verdiende om te leven. De man had een studente verkracht. Op straat, tijdens een vreedzame demonstratie in het Syrische Aleppo. Daarna stak hij een mes in haar en liet haar doodbloeden. Abu Ahmad voelde zich de wreker. Dat zegt hij in ieder geval.

Hij maakte een foto van de dode. Dat deed hij vaker wanneer hij een mens vermoordde. Hij heeft meer dan 100 van zulke foto´s op zijn bekraste smartphone opgeslagen. “Er ontbreken er 200”, zegt hij. Abu Ahmad was met hangende schouders een café in het centrum van Istanbul binnengekomen. Op de binnenplaats bevindt zich een grote tuin met veel kleine hoekjes, waarin men kan wegduiken. Hij begroette de contactpersoon met een handslag en knikte naar de verslaggeefster. Vreemde vrouwen aanraken is “haram”, een taboe.

Abu Ahmad heet in het gewone leven anders. Hij is nu zelf bang om gedood te worden. Hij maakte deel uit van de terreurbeweging ISIS. Een groepering, die in het Midden-Oosten een Allah-staat wil oprichten en op dit moment bijna iedere dag in het nieuws is, omdat zij in Irak meerdere steden heeft ingenomen of een gifgasfabriek heeft bezet. Van de wrede bendes is zij vermoedelijk de wreedste. En Abu Ahmad, schoonzoon van de ISIS-emir van Idlib, in de structuur van de terreurorganisatie daarmee een prins, was een beul in naam van Allah. Nu echter is hij bang, want hij is geen prins meer.

De andere terreurbewegingen waren hem te slap

Abu Ahmad was lid geweest van twee radicaalislamitische groeperingen, die gelieerd waren aan Al Qaida. Ze waren hem te slap. Zo is alles begonnen. In september verleden jaar begon hij een moordenaar in dienst van ISIS te worden. “De islamitische samenleving is mijn ideaal”, zegt hij. De sharia als wetgeving. Geen immoreel gedrag, geen sigaretten, geen alcohol, geen vrouwen. “ISIS-leden zijn zuiver en gedragen zich voorbeeldig. Ze geloven in datgene dat ze doen. Eerlijk en serieus”, zegt hij. Hij inhaleert diep de rook van zijn sigaret met aardbeiensmaak. “Mijn gebrek. Niet goed.”

Oude radicaalislamitische metgezellen van Al-Nusra hadden hem voor ISIS gewaarschuwd. “Ze zullen je de kop afhakken.” Hij dacht er het zijne van: wat komt, dat komt.

Hij vond Al-Nusra in ieder geval niet meer consequent genoeg. “Het stoorde me dat ze alleen bij regimesoldaten de shariawetten toepasten, niet bij de bevolking.” Over ISIS hoorde hij dat deze radicaler en rijker was: “Kennelijk kregen de strijders tienduizenden dollars bij hun bruiloft. Heel veel zouden in een BMW X5 rijden.” Een emir van Al-Nusra, een soort regionale vorst, gaf hem een aanbevelingsbrief mee.

Op de eerste dag van de sharia-cursus eist een bewaker dat hij zijn pakje sigaretten inlevert. “Ik smeekte hem, kom, jij rookt toch helemaal niet, laat me ze houden.” Hij doet een wanhopige gezichtsuitdrukking na. Maar het hielp niets. Zo begonnen zijn negen maanden bij ISIS. In het begin werd hij bang van de ISIS-strijders, zegt Abu Ahmad. Ze hebben hun ogen donker geschminkt, net als de profeet. Al korte tijd na zijn aankomst in september 2013 was hij van nieuweling leraar geworden. Hij was opgegroeid in Saoedi-Arabië, hij kende de sharia.

“Verkrachters onthoofden was mijn ding”

Een gesprek met Abu Ahmad is een van de zeer zeldzame mogelijkheden om een inkijkje te krijgen in een organisatie, die op dit moment voor angst en schrik in de westerse wereld zorgt. Het gesprek duurt vijf uur. Het is alleen daarom tot stand gekomen, omdat een contactpersoon hem op straat herkend en aangesproken heeft. Abu Ahmad was bang bij de politie te worden aangegeven.

Het is niet altijd even gemakkelijk om erachter te komen of Abu Ahamad de waarheid vertelt of gewoon een verhaal. Er zijn dingen die niet te controleren zijn. Hoeveel mensen hij werkelijk heeft vermoord bijvoorbeeld. Maar het heeft sporen nagelaten. Veel van datgene wat hij over zijn leven en zijn tijd bij ISIS vertelt, kan bevestigd worden. Ook details over plaatsen, mensen en gebeurtenissen uit zijn vroegere leven. door voormalige metgezellen, door vijanden en ook door Duitse geheime diensten.

Een van de dingen die het Westen wellicht al over ISIS weet, is dat alle nieuwelingen eerst een sharia-cursus moeten bezoeken: “Het begint helemaal bij nul”, zegt Abu Ahmad, bij de geloofsbekentenis. “Er bestaat geen andere god dan Allah en Mohammed is zijn profeet.” Drie weken lang leren ze hoe ze moeten bidden, hoe ze moeten vasten en hoe ze correct iemand onthoofden. “Daarvoor bestaan regels. Er moet een getuige aanwezig zijn, die bevestigt dat de misdadiger de daden gepleegd heeft”, zegt Abu Ahmad. Hij heeft verkrachters onthoofd. Dat was zijn ding geweest. Om dieven de handen af te hakken, kon hij niet.

ISIS, zegt hij, is niet wreed. “Ze bestraffen alleen maar.” Een dikke maand geleden behoorde hij tot diegenen die bestraft hebben. Nu is hij zelf bang door ISIS bestraft te worden. Hij is, kun je zeggen, gedeserteerd. Eind vorig jaar, na ongeveer twee en een halve maand, bverliet hij de shariaschool. Hij wilde vechten.

Abu Ahmad hoefde het doden niet leren

Direct na de sharia-cursus kregen de nieuwelingen wapenles, zegt Abu Ahmad. “De AK 47, een zwaar machinegeweer en een luchtdoelkanon.” Hij had ook deze cursus niet nodig. Abu Ahmad weet vanaf de eerste dagen van de Syrische revolutie hoe men doodt. Hij vocht nu in Afrin tegen de Koerden. De emirs van ISIS verdelen de fronten in gedeeltes. “B1, B2 enz. Het is allemaal goed georganiseerd.” Korte tijd later stapte hij over naar een eenheid in de buurt van zijn geboortedorp in Idlib. Hij was daar samen met 32 andere strijders uit Bosnië, Afghanistan, Duitsland en Frankrijk. Hij raakte in die tijd 19 kilo kwijt. Iedere ochtend, een uur voor het eerste gebed, gingen ze joggen.

Abu Ahmad zegt: “Er bestaat een groep alleen voor Duitsers, in Azaz. Daar bevinden zich honderden Duitse strijders.” De geheime diensten kennen het gerucht. Of het kamp bestaat, wordt niet door documenten bewezen. Zeker is, dat in de gelederen van ISIS radicale islamieten uit meer dan 70 landen vechten, ook veel Europeanen. “Veel van hen”, zegt Abu ahmad, “blijven daar slechts een maand en komen ook niet meer terug. Het is allemaal zeer goed georganiseerd.”

De buitenlanders worden ontvangen in hotels in Istanbul en Ankara. Men neemt alles van ze af: mobiele telefoons, laptops, Door goede contacten aan Turkse zijde worden ze over de grens gesmokkeld. Daar krijgen ze hun spullen terug. Veel strijders nemen hun vrouwen mee. “Ik werd verliefd op een duitse vrouw. Haar ogen waren zo blauw als jouw sjaal”, zegt Abu Ahmad. “Ze was vreselijk knap.”

ISIS bezit een reuachtig netwerk

Door de vele buitenlanders, zegt Abu Ahmad, heeft ISIS een reusachtig wereldwijd netwerk. Op een basis heeft hij de kaart van de Islamitische Staat gezien die ze plannen. Deze steekt zich uit van Syrië over de grens naar Irak. Hij vraagt om een stuk papier en tekent het rijk na. Het ziet eruit als een boemerang. “Ze bereiden een netwerk van Jihadisten voor, dat machtiger is dan Al Qaida ooit was.”

Hij zegt dat ISIS zichzelf financiert met behulp van twee grote olievelden rondom Hama, midden in Syrië, en via meer dan 150 kleinere olievelden langs de grens naar Irak. Olie is de belangrijkste bron van inkomsten. “Ze produceren dagelijks 13.000 barrel en verkopen een barrel voor 20 dollar.”

Enkele dagen geleden kreeg het Irakese leger USB-sticks in handen, waarop de complete financiële data van de organisatie te vinden waren. Een man van de geheime dienst zei tegen de Britse “Guardian”: voor de aanval op Mosoel had ”hadden alle contante geld en beleggingen een waarde van 875 miljoen dollar.” Vooral buitgemaakt uit de oliebusiness in het oosten van Syrië aan de grens met Irak. Na de rooftocht had ISIS zelfs een geschatte 1,5 miljard dollar meer.

Abu Ahmad, de prins, van wie men niet zo goed weet of hij dit nog is, wil dat men naar hem luistert. Dat men al zijn aandacht op hem richt. Als je hem onderbreekt om zijn verhaal samen te vatten, zegt hij niets meer en wacht tot iedereen weer stil is. Dan vertelt hij verder, blijkbaar ongestoord.

Zijn leven wordt doortrokken door een bloedspoor

De wrede verhalen vertelt hij heel uitvoerig. Zijn ogen laten je niet meer los. Ogen, die je kil en roerloos aankijken. Hij is rusteloos. De rode draad in zijn leven is een bloedspoor. Hij heeft in vier groepen gevochten sinds hij in april 2011 begon mee te doen in de Syrische burgeroorlog. Hij heeft van partij gewisseld, is naar de vijand overgelopen. En weer terug als hij daar zin in had. Hij is gewoon weggelopen, meerdere keren. Ook nu. Bij ISIS. Hij heeft plotseling vastgesteld dat hij alles niet wil wat ISIS wil.

Hij wil roken, vrouwen, alcohol. Hij heeft genoeg van de gevechten en de verwondingen, zegt hij. Daarom is hij bang. Daarom is hij hier. Maar hij heeft ook al weer genoeg van Turkije. Hij zegt dat hij weer naar ISIS teruggaat. Maar misschien heeft hij het deze keer met de verkeerde aangelegd.

Met het moorden, met al die doden heeft hij geen probleem. De gezichten achtervolgen hem niet, ook niet in zijn dromen. Hij zegt:”Jullie hebben een andere wet. In mijn wet is dat goed.”

Bron:
www.welt.de
Auteur: Vanessa Schlesier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, koran, Krankzinnigheid, Mohammed, Moslims, Rotzakken, sharia, Terrorisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Gesprek met een massamoordenaar van ISIS

 1. John Wolf zegt:

  Sujetten zoals deze verdienen geen platform ,maar een dodelijke injectie na een lange tijd eenzame opsluiting

  Like

 2. Ik denk dat je iemand als Alexander Pechtold op zulke mensen moet afsturen.
  Die heeft zo’n man binnen een paar uur overtuigd van het Redelijke Alternatief.

  Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Noem zoiets, of wat dan ook, in verband met Pechtold en ik zie er de “LOL” al niet meer van in, eerlijk gezegd.
    Overigens, @Martien, was dat “Redelijk Alternatief” een vinding van pragmaticus Jan Terlouw, zéker niet van A. Pech-drol, eh….Pechtóld.

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Op dit moment is hij om de een of andere reden zelf bang voor zijn hachje, dat is alles. Hij heeft niets geleerd: Hij isnog steeds net zo ’n verwrongen geest als al die anderen.
  Eén gesprek met zo ’n pracht-exemplaar en je realiseert je weer, wat een goede oplossing het is als dat soort monsters elkaar afmaakt; niets aan verloren.
  Jammer genoeg laten ze zich meestal nog te veel afleiden door het vermoorden van Joden en christenen, voor ze aan elkaar beginnen.
  Dus misschien zou het verspreiden van een immense gifgaswolk in hun gebieden zo ’n slechte oplossing nog niet zijn.
  Muskieten verdelg je tenslotte ook met spuitbussen…….

  Like

 4. Trucker zegt:

  Lekker voer voor de ramp en gruwel toeristen.
  Ze kunnen terug de vingers aflikken en de vrouwtjes opgewonden kreetjesslaken.
  HAAT RAMPTOERISTEN

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Dat is geen mens maar de duivel perzoonlijk.

  Like

 6. win zegt:

  hij kan altijd nog huurmoordenaar voor de (westerse) georganiseerde misdaad worden.

  Like

 7. Duinsnip zegt:

  Als christen schaam ik me voor partijen als het CDA en de CU en de SGP. Zij steunen een kabinet dat de Islam knuffelt. Geef mij de vroegere protestanten maar. Zij dorsten te schrijven en uit te dragen dat de Rooms-katholieke eredienst een vervloekte afgoderij is, en dat is de Islam ook.
  Maar het zal ook nu wel weer op geweld uitdraaien tegen hen die dat wel durven zeggen, voordat de “samenleving” een keer wakker wordt. Zij die de Islam knuffelen zijn de moordenaars van hun eigen kinderen. Wat een volk.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Onze regering deugd van geen kant, ze heulen met de vijand, wie op hem gestemd hebben hebben het goed mis gehad. Ik ben rechts, maar niet rechts zoals de VVD, ik heb op Wilders gestemd of dat rechts is weet ik niet zeker. Rechts is geen profiteurs, maar of Wilders profiteurs toelaat weet ik niet, als dat zo zou zijn ben ik teleurgesteld, ik haat profiteurs!!!!

  Like

 9. exter39 zegt:

  Uit het hele verhaal blijkt toch , punt 1 ;Dat er NOOIT samen valt te leven met deze cultuur,
  Punt 2 .Dat de regeringen moeten besluiten dit geloof ,wat geen geloof is maar een sekte Europa uit te werpen, zo niet dan is Europa verloren ,en zal onze cultuur totaal met de Europeanen verdwijnen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @exter39: 10.30. uur. De islam is een perverse, en smerige ideologie. En deze ideologie, dient zo snel mogelijk te verdwijnen, uit Nederland en uit Europa, dus helemaal met U eens exter39.

   Like

 10. Aragon zegt:

  Sauron is onder ons. Zijn orks vertonen zich in vele gedaanten. Zijn zwarte toren staat in Mekka.
  Ik voorzie dat we over een jaar of dertig in west Europa toestanden gaan krijgen die vergelijkbaar zijn met die in voormalig Joegoslavië.
  Tenzij onze overheden eindelijk een keer wakker gaan worden.
  Het klinkt misschien raar, maar ik begin ook steeds meer een zekere sympathie voor generaal Mladic te voelen. Ik praat zijn daden overigens niet goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s