Hamas-oorlog tegen Israël: Het mediapatroon

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

Door historische, politieke en religieuze oorzaken is de joodse liberaal-democratische staat Israël de frontlinie van het vrije Westen tegen de islam geworden. Israël is de buffer van beschaving tegen een voortdurend aanwezige genadeloze islamitische barbarij. De onlangs door Hamas geprovoceerde oorlog werpt de vraag op: Waarom willen ze nu oorlog? Hoe gaat het met Hamas? Willen ze zich profileren tegenover ISIS en consorten?; voelen ze zich geïsoleerd of zijn ze gewoon failliet? Nee, ze hebben weer eens besloten oorlog te voeren tegen Israël, zich er terdege van bewust dat ze op het militaire slagveld zullen verliezen, maar ze zijn niet ongegrond optimistisch op het politieke slagveld te kunnen winnen.

Ze weten, dat Israël omgekeerd weet dat het militair zal winnen, maar een politieke nederlaag moet vrezen – slechte pers, VN-resoluties enz. Hamas heeft wereldwijde veroordeling van Israël nodig. Dan borrelt niet alleen het geld; ook de pers, de pro-Palestijnse demonstraties en andere westerse ondersteuning.

En de pers rent. De verslaggevers verstoppen zich daarbij net zo achter de burgers zoals Hamas dit voordoet. En de activisten voor Palestina hebben deze beelden van de civiele “slachtoffers” nodig als wapens in de ideologische strijd tegen Israël.

De 10 gebruikelijke fases in de media, waarin een “standaard” crisis tussen Hamas en Israël verloopt:

Fase 1: Hamas provoceert Israël door te proberen Israëli´s gevangen te nemen, Israëli´s te doden en/of massaal raketten op toevallige doelen in Israël af te vuren. De wereldpers gaapt en er wordt zelden of helemaal niet over bericht.

Fase 2: Op zeker moment zijn de Israëli´s de provocaties van Hamas beu. Ze reageren met chirurgische luchtaanvallen tegen bepaalde terroristische doelen, waarbij ze proberen Arabische burgerslachtoffers te vermijden.

Fase 3: Er gaat een belletje rinkelen bij de journalisten dat de Israëli´s gereageerd hebben en ze beginnen het conflict tot onderwerp te maken; in de regel met de volledig misleidende titel: “Israël valt Gaza aan” – dat komt ongeveer overeen met wanneer kranten in september 1939 geschreven zouden hebben: “Engeland en Frankrijk vallen Duitsland aan”…

Fase 4: Hamas vuurt massaal raketten af – bijna altijd vanuit burgerhuizen. Gelukkig richten de raketten geen grote schade aan, omdat Israël het raketafweersysteem “Iron Dome” heeft ontwikkeld. Wanneer Israël reageert en het huis verwoest, zijn Hamas en de journalisten blij. Nu hebben ze hun verhaal. Dat Israël zijn geld voor een raketafweersysteem en Hamas voor raketten heeft gebruikt, wordt door de journalisten ten nadele van Israël uitgelegd: Israël heeft “Iron Dome”, de zielige Palestijnen hebben niets…

Fase 5: De journalisten houden nu hun microfoons onder de neus van Arabieren, die in burgerkleding burgerslachtoffers beklagen. Journalisten houden onder elkaar een wedstrijd wie het meeste medelijken kan wekken voor de arme Arabieren. Slechts uiterst zelden brengen ze reportages over Israëlische slachtoffers van de raketten van Hamas.

Fase 6: De VS, de EU en de VN en alle mogelijke anderen verlangen nu van Israël zich te “matigen”. Stel je voor dat Israël “buitenproportioneel” zou reageren. Dat zou immers Hamas bang kunnen maken…

Fase 7: Arabieren in burger laten aan van ontsteltenis druipende journalisten huizen zien die door bommen werden getroffen, en beklagen al die kinderen, vrouwen en oude mannen die door de boze Israëli´s gedood werden. Een heel groot deel van deze huizen werd tijdens de laatste oorlog getroffen, maar dat weten de journalisten niet, en dat interesseert hen overigens ook niets. Dat voor een niet gering deel ook “nieuwe” huizen door verdwaalde raketten van Hamas getroffen kunnen zijn, interesseert de journalisten ook niet.

Fase 8: DeVS = Obama, de EU en de VN dringen er bij Israël op aan de militaire operaties stop te zetten, voordat deze helemaal uitgevoerd zijn.

Fase 9: Via Egypte/Jordanië enz. wordt weer via onderhandelingen een wapenstilstand bereikt.

Fase 10: De VS en de EU beginnen onmiddellijk met de financiering van de wederopbouw van Gaza. Het zou toch erg zijn wanneer Hamas/Palestijnen nare gevolgen van hun raketaanvallen zouden ondervinden – dan kan het immers zijn dat ze hiermee zouden stoppen.

En wat als de Arabische broedernaties eindelijk eens de “Palestijnse vluchtelingen” als burgers erkennen en de wereldgemeenschap Israël zou verdedigen als bruggenhoofd tegen de scharen islamitische Jihadisten?

Enkele video´s die het liegen laten zien:

Kinderen als schilden van Hamas:

 

“Pallywood” – mislukte vuiligheden:

 

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Pallywood", antisemitisme, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Islam, Israël, Joden, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, political correctness, propaganda, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hamas-oorlog tegen Israël: Het mediapatroon

 1. twix zegt:

  Hopeloos allemaal
  Dit valt echt niet te winnen.
  Politiek werkt eraan mee, en denk maar niet dat je als autochtoon echt partij bent voor zo een
  moslim.
  Ondanks hun beperkte intelligentie zullen ze toch heel wat sterker blijken te zijn dan de westerse god is liefde mens”, met hun toetsenbordvingers, hangbuiken, en alcohol-levers.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Het is dus aandacht trekken bij de pers die de rest doet. Daar is over nagedacht.
  De macht van de pers is groot maar ……
  de macht van de social media is vele malen groter en die macht kunnen wij gebruiken door de waarheid aan het licht te brengen en te verspreiden.
  Daar moeten we ons op concentreren door het verspreiden van dit bericht naar zoveel mogelijk mensen in het westen om ze te laten zien welke taktiek bijvoorbeeld HAMAS gebruikt om de zieligheidsindustrie te activeren.
  Druk mensen in het westen met de neus op de feiten, namelijk dat HAMAS geen humanitaire ideeen najaagt maar haar eigen mensen offert om maar aandacht te trekken.
  Verspreid zoveel mogelijk dat beeld van die kleuter met de bomgordel. Dan moet je toch een totaal verdorven mentaliteit hebben om een levende kleuter te gebruiken als explosief. Wij gaan er vanuit dat we respect moeten hebben voor LEVEN. Dat interesseert HAMAS niet. Boem! En maak de volgende kleuter maar klaar om geofferd te worden!
  Dat is geestelijke BARBARIJ van het ergste, onmenselijke soort. Dat moet iedereen weten voordat ze ook maar een gering beetje respect kan hebben voor HAMAS als moorddadige terroristische organisatie.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  De SMERIGE VUILE RODE PERS, deze vuile RIOOLJOURNALISTIEK is verspreid door heel Europa, en de USA. Wat kunnen we tegen deze 5e colonne ondernemen? Leve Israël!

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat de wereld zich ontdoet van dat soort nazie journalisten !!

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  De linkse pers is, als zij wil, ook weer een rechtse hoer! Als we zo ver zijn hebben we verloren!

  Like

 6. Ik wou dat ik rijk was,dan zette ik een eigen nieuwsdienst op en kocht dagelijkse zendtijd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s