Hamas wil heel Israël wegvagen

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

In een recent onderzoek door het Washington Institute for Near East Policy zegt zestig procent van de Palestijnen dat het hun doel is om binnen vijf jaar een Palestina te stichten dat zich uitstrekt van de Jordaan tot aan de zee.

„Een levensvatbare Palestijnse staat”, roepen politici als ze willen omschrijven wat Palestijnen nastreven. Waarom is die staat er niet? Palestijnen hebben op zowel de Westoever als in Gaza ruimschoots de mogelijkheid om zo’n staat te stichten, maar ze doen het niet. Waarom niet?

Zowel Gaza als de Westoever is tribaal, net zo tribaal als Syrië en Irak en Saudi-Arabië en Jordanië. Tribale samenlevingen kunnen alleen door autoritaire regimes beheerst worden. Corruptie en het ontbreken van rechtsstatelijke instituties vormen essentiële onderdelen van tribale samenlevingen. Als er op de Westoever een Palestina komt, zal die staat ongetwijfeld een variant vormen van de vele corrupte Arabische dictaturen. ’Levensvatbaar’?

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)
Screenshot_19

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Westbank", antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, Islam, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hamas wil heel Israël wegvagen

 1. janfreak zegt:

  Van mij mag Israël Hamas helemaal wegvagen.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Dat weten we al van af het begin van de Hamas.Oog om oog tand om tand geldt bij de joden nog steeds toch?

  Like

 3. Dit stuk is zóóó ongelooflijk slim “psychologisch” geschreven!
  En zóóóó ongelooflijk wáár!
  Onovertrefbaar!
  Een enkele fundamentele vergissing slechts: ik ben bang dat De Winter de “progessieve journalisten” in hun alliantie met het Kwaad toch te intelligent inschat.
  Ik geloof niet dat ze de intellectuele en morele vermogens hebben om in te schatten hoe totáál vernietigend dit stuk is voor 40 jaar “linkse” journalistiek over Israël en de islam.
  Alex Burghoorn is nog steeds chef buitenland bij de Volkskrant en was vroeger correspondent Jeruzalem.
  Zijn echte opleiding is . . . . . . . musicoloog: https://twitter.com/alexburghoorn
  Ik heb in 2008 een stuk over deze volstrekte idioot geschreven:
  http://martienpennings.wordpress.com/2008/12/29/alex-burghoorn-verkracht-in-twee-zinnen-alle-waarheid-en-fatsoen/
  Kijk eens naar die foto bij mijn stuk!
  Die heeft ook de laatste 6 jaar niks geleerd.
  Ze zijn onverbeterlijk.
  Titanium platen voor die koppen

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  “Wanneer gij daarom het walgelijke ding dat verwoesting veroorzaakt, waarover door bemiddeling van de profeet Daniël gesproken is, in een heilige plaats ziet staan (de lezer gebruike onderscheidingsvermogen), laten dan zij die in Judea zijn, naar de bergen vluchten” (Mt 24:15, 16).

  Zou “het walgelijke ding dat verwoesting veroorzaakt” misschien betrekking hebben op de islam?

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  Welke terroristische islamitische groepering men ook kan duiden: ze zijn alle psychisch-sociaal gedegenereerde geloofsrobots in de plichtmatige uitvoering van de koran opdracht. De Palestijnse groep is daar geen uitzondering op. Zeker niet versus Israël.
  Het koranmotto: iedere ongelovige dood en wij bij Allah. Na 1400 jaar, 5x daags gebrainwasht, en inteelt…. Wat was er anders van te verwachten van modern gewapende (massa)moordenaars?!

  Like

 6. Thomasson zegt:

  Israël is een vreemd land. Bij bezoek aan kennissen in Jeruzalem zat ik een e-mail naar Nederland te schrijven. Ineens, uit het niets, is de Tweede Wereldoorlog in het heden gedrongen …Luchtalarm met dezelfde geluid als tijdens de Blitz in Londen meer dan 70 jaar geleden https://www.youtube.com/watch?v=erMO3m0oLvs
  Vlug! Zei een van de jongelui. ‘Wij hebben precies 15 seconden in de schuilkelder of beschermde ruimte te zijn’. Ik liet de laptop voor wat het was en ging mee. In zo’n surrealistische sfeer, dacht ik aan mensen zoals Vinston Churchill, Generaal Patton en “Bomber Harris”. Ik sprak met mensen in de beschermde ruimte. Ik zei dat nu de raketten zelfs Jeruzalem bereiken, is de rek uit “Gutmenschen spel” bijna uit. Men moet de Gaza strook bombarderen zoals in april 1945 Dresden werd gebombardeerd (door dezelfde Bomber Harris). De enige wijze om het eindeloze spel van aanvallen te beëindigen, is de Arabieren dezelfde psychologische trauma’s te bezorgen als de Nederlanders na de bombardement van Rotterdam, de bombardement van het Engelse Coventry (november 1940) en natuurlijk de ‘bommentapijten’ over Duitsland. . Mensen keken mij aan of ik gek ben. “Dat kunnen wij niet maken!. Dat is onmenselijk! …Wat zou de wereld dan zeggen?” Mijn antwoord was dat de wereld heeft er een schijt aan hen. De volgende keer zouden de raketten chemisch- of biologische kop dragen. Moet iemand wachten totdat de wereld daarop zal reageren? Zelfs een vrouw die haar man in een terreuraanslag had verloren (juni 2002) was er zwaar tegen.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Israël mag nooit meer bestreden worden, de laatste oorlog heeft dat al bekend gemaakt, Israël heeft zich al op de kaart gezet, het meest vruchtbare land vanuit het niets. Lang leve Israël, mijn complimenten!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s