Islamcriticus Hamed Abdel-Samad keert Duitsland de rug toe

Screenshot_2

Hamed Abdel-Samad

(Vertaling: E.J. Bron)

De islamcriticus Hamed Abdel-Samad heeft aangekondigd Duitsland te verlaten. Duitsland wordt steeds minder prettiger voor mensen zoals hij, schreef Abdel-Samad op Facebook. Dat is geen beschuldiging, maar een waarschuwing. “Ja, ik ben moe geworden en kan de druk niet meer volhouden, maar ik ben niet verbitterd. Het was per slot van rekening mijn eigen beslissing om zo te handelen als ik gehandeld heb. En ik heb er geen spijt van!” Het wordt tijd om een nieuw thuis te zoeken, waarin ik een beetje “normaliteit” en rust vind en me kan bewegen zonder politiebescherming.

Abdel-Samad staat bekend om zijn scherpe kritiek op de islam, die hij o.a. met fascisme vergelijkt. Daarvoor werd hij meerdere keren met de dood bedreigd. Verleden jaar bijvoorbeeld riep de Egyptische prediker Assem Abdel-Maged er na een voordracht van Abdel-Samad in Cairo toe op deze te doden, omdat hij zogenaamd de profeet Mohammed beledigd had. Sindsdien wordt de schrijver door de politie beschermd.

Abdel-Samad beschuldigde Duitse islamwetenschappers ervan het publiek bewust te misleiden door te beweren dat islam en democratie verenigbaar zijn.

Lees eveneens:

https://ejbron.wordpress.com & https://ejbron.wordpress.com

Bron:
http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

15 reacties op Islamcriticus Hamed Abdel-Samad keert Duitsland de rug toe

 1. Jean zegt:

  Islam met vrede is zoals water met vuur.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Ik stel me zo voor dat Angela Merkel reageert met; “te betreuren,… maar wij zijn wereldkampioen”, en gaat over tot de orde van de dag.

  Like

 3. Joost Visser zegt:

  Een ex-buurman van mij, Irakees, zo´n dertig jaar geleden naar Nederland gevlucht, eigen succesvol restaurant opgebouwd. Quote:´Ben ik gvd dertig jaar geleden hier naartoe gevlucht voor die pokkemoslims, kan ik weer vluchten´.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Joost Visser: 22.24. uur, op 14/7. Deze Irakese man heeft gelijk, Joost. En dat hebben wij te danken aan de PSYCHOPATEN der politiek, te weten: VVD,PvdA,CDA en D66.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Kan ik zo goed voorstellen! Maar ik zou in zijn plaats zeggen: “Nu is het eindelijk genoeg!” En als de tijd dáár is er zoveel mogelijk naar hun totale ontbinding sturen!

   Like

 4. Dus zowel Samad als uw Irakese buurman moeten weer vluchten voor dat wat zij ooit ontvlucht zijn;triest!Het lijkt wel of je nergens ter wereld nog veilig kunt zijn,dankzij die tering islam!

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Er zijn slechts 2 mogelijkheden;
  Of de westerse politici zijn dommer dan ik denk of
  ze zijn doortrapt gemeen omdat het veel geld voor hun oplevert.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Volgens mij is het dat 2 de.
   Wel even erbij zeggen dat wij, de belastingbetaler dat zelf betalen.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theodoor: 23.59. uur, op 14/7. De laatste Theodoor. En WIJ worden verplicht- door het politieke schorum- om onze EIGEN ONDERGANG te financieren! Zo is dat nu in Nederland annex ABSURDISTAN!

   Like

 6. Wans Horst zegt:

  Dit is begrijpelijk en ook nodig, niet alleen voor hem. Als mensen het gevoel krijgen niet langer beschermd te worden, breekt er paniek uit. Wat zou er gebeuren als Geert Wilders er in de Tweede Kamer mee zou ophouden. Het zoveelste paarse kabinet zonder enige oppositie? Het als de PvdA-VVD-D66-CDA-kliek langzaam z’n oude fratsen weer gaat oppakken krijgen we een landelijk Haren. En dat weet de politiek ook wel. Machtig mooi dat de politiek bang is voor de burger, want zo hoort het. Het zou nog mooier zijn als beiden vrijwillig in harmonie konden samenleven, maar wanneer deze utopie waarheid wordt durf ik niet te voorspellen.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Beste mensen.
  Ik bemerk hier op de site telkenmale jullie oprechte wanhoop.
  Die kan me dat héél goed voorstellen, maar geloof mij, wees onverzettelijk! Dat is het geheim. Geef niet en nooit toe. Zoek de confrontatie als je voelt dat ze je eigen wezen bedreigen…
  Maar wijk nooit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s