“Veiliger kan niet, houden we onszelf voor”

Screenshot_12

(Door: Leon de Winter)

TEL AVIV – Het stelde niet zo veel voor: gisteravond zaten we te eten in een restaurantje op Sheinkin, een van de hippe straten van Tel Aviv, en we hadden het luchtalarm niet gehoord. De ober kwam ons vertellen dat we mee moesten.

We volgden hem door de keuken heen naar het trappenhuis van het gebouw, een van de vele oude Bauhaus-panden in het hart van deze kosmopolitische stad. In gebouwen die geen schuilkelders hebben – nieuwe gebouwen worden daar wel mee ontworpen – moeten mensen het trappenhuis opzoeken. Dat geldt als een veilige plek. Of dat echt zo is betwijfel ik, maar het kalmeert de gemoederen.

We moesten daar een paar minuten wachten, een groep van twintig mensen, dicht opeen gepakt, luisterend naar wat komen ging. Na een minuut of zo klonken twee diepe, doffe knallen, ver weg, waarvan de kracht ook kilometers verder voelbaar was.

Lees verder>>>
De Telegraaf

(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Veiliger kan niet, houden we onszelf voor”

 1. paulzwueste zegt:

  Twee belangrijke zaken vallen mij op in de aangename collum van Leon de Winter.
  Een: Israëliërs houden van honden! Leuk en geweldig! Moslims haten honden! Raar!!!!
  Israëliërs handhaven zich in belangrijke mate door wetenschappelijke ontwikkelingen.
  Moslims hebben geen enkele ontwikkeling! Niet op sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied. Honger, armoede en ziektes zijn hiervan het natuurlijke gevolg! Volkeren die het goed doen zijn de daders. Slachtoffertechniek die zo langzamerhand absoluut niet mee zal aanslaan!
  Ook bij politiek-correct-links niet meer… die daardoor genezen zullen worden. (Overgroot deel althans…)

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Goed artikel van Leon de Winter. De Telegraaf heeft wat dat betreft enige goede commentatoren, buiten Dhr. de Winter, ook nog Dr. Smalhout. Deze mensen geven duidelijk blijk van hun liefde voor Israël, en huilen niet mee met de rode dwaallichten. Een verademing!

  Like

 3. Trucker zegt:

  Godverdomme, wat lees ik net op de website deredactiebe van de openbare KRomroep :

  “vanaf morgen 40 jaar islam in pelgie”

  dat gaat rotzooi geven want de media in Vlaanderen kennende zal dagenlang de multilkul als wierook over de DOMME kiezer verneveld worden.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Nog schieten ze bij ons geen raketten , maar dat kan nog wel gebeuren als ze sterke raketten hebben.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Ik ben altijd onder de indruk geweest van Israël, het is een prachtig volk, ken er velen, ze zijn intelligent, vele uitvindingen komen uit hun geest, ze zijn aangenaam en tolerant, in tegenstelling met de mensen uit hun omgeving, die zeer onaangenaam zijn en intolerant zijn, ze blinken overal in uit, duim omhoog voor Israël!!! Waarom ze gehaat worden??? Juist door de zaken die ik aanhaal, jaloezie speelt een grote rol. Arabieren zijn niet erg geestelijk ontwikkeld, ik heb gelezen dat dat komt door incest. Nou, we weten allemaal dat dat daar gebeurt, daar kun je de oorlog niet mee winnen, ook niet door die zandbakzitters, ze doen zeer weinig om zich te ontwikkelen, als ze geen olie hadden zouden er nog maar weinig in leven zijn. Ze zijn liever lui dan moe, slurpen een eind heen aan hun waterpijp :-}
  Mijn ouders waren ook zeer gesteld op Joden, zeer veel Joden werden door mijn ouders verborgen (heb ik al eens verteld) ik heb het niet meegemaakt, maar de verhalen die ze vertelden vond ik prachtig, ik zou hetzelfde doen! Als we iets kunnen leren van het Joodse volk is het hun doorzettingsvermogen, hun overlevingsdrift, intelligentie hebben ze zo wie zo in huis en aangenaam zijn de meeste van hen ook.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s