VN: “Civiele Gaza-slachtoffers hadden de kans om te vluchten.”

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

Een rapport van de VN bevestigt dat Israël zijn uiterste best doet om burgers bij aanvallen op terroristische doelen in Gaza te ontzien. En dat gezien het feit dat onschuldige mensen door de terroristen als menselijke schilden worden gebruikt. Dat heeft Hamas al openlijk toegegeven.

Uit het actuele bericht van het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken (OCHA) blijkt dat Israël meer dan 900 aanvallen op doelen in Gaza heeft uitgevoerd, waarbij de meerderheid van de burgerslachtoffers om het leven kwam, toen enkele tientallen huizen verwoest werden die óf van belangrijke Hamas-functionarissen waren óf als wapen- en rakettenopslagplaats dienden.

Het bericht maakt duidelijk dat m.b.t. de aanvallen op deze huizen “de bewoners in de meeste gevallen van tevoren gewaarschuwd werden om het gebouw te verlaten, óf door een telefoontje van het Israëlische leger óf d.m.v. een lichte waarschuwende mortiergranaat.”

Dit komt overeen met de uitspraak van het Israëlische leger, dat verzekert dat het als geen enkel ander leger in de wereld probeert burgers te ontzien, waar de terroristen zich achter verbergen.

Ook de onderstaande video onderstreept de tactiek van het Israëlische leger. Het is beeldmateriaal van een aanval op een terroristendoel in de Gazastrook. Als de Israëlische piloot ziet dat kennelijk enkele kinderen het doelwit naderen, blaast hij de aanval af.

 

Israëls inspanningen op dit gebied werden al door de internationale media geprezen, waaronder de Amerikaanse nieuwszender CNN. Een ander belangrijk detail, dat het VN-bericht niet verzwijgt, is het feit dat de huidige spanningen uitgingen van Hamas en zijn bondgenoten.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, IDF, Israël, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

3 reacties op VN: “Civiele Gaza-slachtoffers hadden de kans om te vluchten.”

 1. paulzwueste zegt:

  De wereld heeft ondertussen, dankzei de israélische tact en zelfbeheersing, echt wel door wat voor een extreem primitief en hersenloos spel hamas speelt! Islam = LOZING!!!

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  En toch krijgt de ZIELIGHEIDSINDUSTRIE het nog steeds voor elkaar om de stroom aan geld en hulpmiddelen richting HAMAS en andere terroristische organisaties rijkelijk te laten vloeien. Er komt vermoedelijk wel een wapenstilstand, waarna na enige tijd de pesterijen met raketten op burgerdoelen weer hervat worden.

  Like

 3. jitskesez zegt:

  Dit is op My Blog herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s