Waarom Hamas niet aan op zwart zaad zit

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

Het jongste grote offensief van Hamas tegen Israël heeft een prijs, die Gaza zich volgens alle officiële berichten eigenlijk niet zou kunnen veroorloven, mits daar niet de (onofficiële) samenwerkende politieke groeperingen via Qatar, Iran, Egypte enz. waren… De meerderheid van de burgerbevolking van Gaza moet sowieso een dagelijkse strijd om te overleven voeren, terwijl de vooraanstaande Hamas-leden het zich goed laten gaan, want zij hebben in de islamitische landen machtige sponsoren en bondgenoten.

De rakettenproductie van Gaza functioneert vooral op basis van kennis uit Iran, de financiering verloopt, zoals zo vaak wat betreft Jihad-zaken, via Qatar. Als je ervan uitgaat dat Hamas zo langzamerhand wel aan de grond zal zitten en de beschieting van Israël weldra zal stoppen, kun je wel eens bedrogen uitkomen, want de financiële middelen zijn enorm.

Iedere dag die Hamas tegen Israël vecht, verslechtert de situatie van de burgerbevolking in Gaza. De nieuwste schattingen gaan uit van een werkloosheidspercentage van 40%.

Een belangrijk figuur wat betreft de financiën bij Hamas is Ismail Haniya, Hij was van maart 2006 tot juni 2007 minister-president van de Palestijnse autonome gebieden en behoort tot de top-5 van de politieke leiders van de terroristische Hamas. Hij werd quasi in één klap schatrijk en heeft een geschat grondbezit ter waarde van 4.000.000 Amerikaanse dollar.

Al in het jaar 2010 berichtte het Egyptische tijdschrift “Rose Al-Yusuf” dat Haniya voor 4 miljoen dollar een stuk grond van 2500 m² in Gaza verwierf. Om hierover pogingen tot opheldering uit de weg te gaan, registreerde hij het grondstuk op naam van zijn schoonzoon Nabil. Bovendien kocht hij meerdere huizen in de Gazastrook en zette deze op naam van zijn 13 kinderen.

In ieder geval met betrekking tot zijn oudste zoon lijkt het erop dat de appel niet ver van de boom valt, want die werd aan de Egyptische kant van de grensovergang Rafah met een vermogen van 1 miljoen dollar cash opgepakt.

De handel via de illegale tunnels van Hamas floreerde. De functies hebben een belangrijke functie in het sterker maken van Hamas.

Screenshot_2

Ismail Haniya

Hamas-leiders en –medewerkers zijn niet bang hun rijkdom te tonen. Luxe villa´s, die niet minder kosten dan een miljoen dollar, werden gratis overgelaten aan mensen, die in rechtstreeks verband stonden met de oprichting van Hamas – omkoping.

Chairat el-Schater, de politieke arm van de Moslimbroeders in Egypte, die een eigen zakenimperium bedrijft, sluist miljoenen in cash door naar de oude regering in de Gazastrook en naar commandanten van de militaire vleugel van Hamas. Het geld wordt op een veilige plaats in Gaza opgeborgen, bovendien investeert men in Egypte in verschillende vermogensfondsen. Vaak gaat het bij de zakenpartners om leden van de Moslimbroederschap.

In enkele gevallen zorgde Ayman Taha, de voormalige woordvoerder van Hamas, ervoor dat er ondanks de gesloten grenzen naar Egypte zaken konden worden gedaan. Taha zelf verwierf in het jaar 2011 een luxe villa van drie verdiepingen mideen in de Gazastrook voor 700.000 dollar. Een jaar daarvoor werd hij een Egyptische agent.

De afgelopen drie jaar is er n de bevolking van Egypte grote woede ontstaan vanwege de financiële winst van Hamas ten koste van het Egyptische volk. In een tunnel in Rafah bijvoorbeeld bloeide de benzinesmokkel. De brandstof wordt vanuit Egyptische zijde in de Gazastrook ingevoerd en via een lagere prijs gesubsidieerd. Hij wordt echter tegen een acht maal hogere prijs verkocht. Hamas-leden maken enorme winsten met de verkoop van brandstof, terwijl Egypte klaagt over brandstoftekort.

In dit verband zei Dr. Ahmed said Karima, een voormalige docent aan de Al-Azhar universiteit in Egypte, dat de Hamas-beweging lange tijd miljonairs heeft geproduceerd, kennelijk niet minder dan 1200.

Maar niet alleen Hamas-leden in de Gazastrook werden rijk. Khaled Mashal, de politieke chef van Hamas, ondersteunt Hamas naar believen. In het jaar 2012 werd bericht dat de Jordaanse kant Mashal ondersteunt en de enorme som van 2,6 miljard Amerikaanse dollar voor een groot deel in Qatar en op Egyptische banken vastzet. Daarbij gaat het waarschijnlijk om een door Hamas al jarenlang via schenkingen en investeringen in verschillende projecten in de Arabische en islamitische wereld opgebouwd vermogen. Er is o.a. bekend dat Hamas in het verleden heeft geïnvesteerd in onroerend goed projecten in Saoedi-Arabië, Syrië en Dubai.

Screenshot_5

Khaled Mashal

De verbanning van Hamas uit Syrië was een zware financiële klap voor de beweging. Hamas in Syrië bezat voor het begin van de burgeroorlog in 2011 een vermogen van 550 miljoen dollar. Hamas investeerde in onroerend goed en verschillende handelsmaatschappijen en transportondernemingen, die geregistreerd stonden op de naam van een Syrische zakenman.

Net zoals overal bij Hamas, geldt ook voor deze zaken strikte geheimhouding. De investeringen worden door schijnfirma´s gedaan, notariële inschrijvingen vinden plaats op de namen van familieleden en medewerkers. De met Mashal verbonden ondernemingen in Qatar staan bijvoorbeeld geregistreerd op naam van zijn vrouw en zijn dochter.

Toen Mashal genoodzaakt werd het kantoor in Damascus te sluiten, verklaarde hij dat zijn plaats in Qatar was. Daar beweerde hij dat er 12.000.000 Amerikaanse dollar in Damascus verloren waren gegaan. Nauwelijks iemand gelooft dit verhaal, veelmeer wordt vermoed dat Mashal ook dit geld op geheime rekeningen heeft verstopt.

Betrouwbare bronnen berichten dat een project van de firma in onroerend goed, “Qatar Real Estate”, van zijn zoon Fadil Mashal en diens vrouw is. Het gaat om een prestigeproject in Doha, de hoofdstad van Qatar, met o.a. vier kantoorgebouwen met een totale oppervlakte van 27.000 m², bovendien om kantoorruimte en bouwgrond met een oppervlakte van 10.000 m². De onderneming geeft geen openheid van zaken wat betreft de financiën.

(Bovenstaande tekst is gebaseerd op een artikel van het Israëlische economische tijdschrift “Calcalist”, dat hier in het Engels kan worden gelezen).

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", Gazastrook, Graaien, Hamas, Hypocrisie, Islam, Israël, Midden-Oosten, Moslims, Qatar, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Waarom Hamas niet aan op zwart zaad zit

 1. Edwin Lauxen zegt:

  Ik heb gelezen dat Hamas voor elk raket rond de 1000 euro betaald en wanneer je de lijn doortrekt betekend dat de Nederlandse belastingbetaler het betaald.

  Ik wil niet betalen voor de ondergang van het Joodse volk, u wel?

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Waren daar Dries van Agt en Greeta Duizenberg niet de hoofdschuldigen die ons belastings geld aan ze verspillen?

  Like

 3. Avidia zegt:

  Ik wil heel veel veel betalen voor de veiligheid van het Joodse volk, maak me niet uit hoeveel, weg met dat vreselijke Arabische volk, ik haat ze, sorry.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt vuile RODE,LINKSE KERK, dat WIJ gedwongen zijn de PALESTIJNEN en MOSLIMS te BETALEN! Vuile klootzakken in Den Haag. Hoe kunnen we daar onderuit komen- betalen van belasting- voor de HAATBAARDEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s