Chef Opinie Azijnbode wil graag meer vluchtelingen

Screenshot_19

Arnout Brouwers

Chef Opinie van de Volkskrant Arnout Brouwers vindt dat het tijd is voor wat zelfreflectie over de manier waarop Nederland met vluchtelingen uit Syrië omgaat. Daar mogen er 250 van naar Nederland komen, naast ‘die paar duizend‘ die uit eigen beweging zijn gekomen dat is, en volgens meneer Brouwers is dat maar een beetje karig. Kijk naar Duitsland joh, aldus Brouwers, daar nemen ze er wel 10.000 op! Enfin. Het bekende verhaal waar rechts geen trek in heeft en dat links toch altijd afsteekt. Het boeiende aan dit soort verhalen blijft desalniettemin het gebruik van het woord ‘we’. Bijvoorbeeld: ‘Zijn we eigenlijk tevreden over wie we geworden zijn?’ Dat is dezelfde we als in zinnen als ‘we moeten meer vluchtelingen opvangen’. Altijd ‘we’. Nooit ‘ik’. Dat zou ons toch een partij verfrissend zin, man. Dat je de prettig genestelde Chef Opinie van het huisblad van ’t Goede Volk kan lezen met zinnen als ‘ik neem twee Syrische vluchtelingen op in mijn huis’.

Lees verder>>>

(h/t Tom Hendrix)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Krankzinnigheid, Linkse Kerk, mainstream-media. Bookmark de permalink .

22 reacties op Chef Opinie Azijnbode wil graag meer vluchtelingen

 1. helletocht zegt:

  Toen ons land in de 17e en 18e eeuw geplaagd werd door vele oorlogen in allerlei verschillende allianties, moesten er vaak eigen troepen, maar ook soldaten van de tegenpartij bij mensen ingekwartierd worden. Dat gebeurde altijd bij arme mensen, en niet bij de toenmalige hogere klassen of bestuurders. De enige keer dat ze het deden was toen Napoleon dreigde ook hun zonen als conscript op te roepen. Toen de Jodenvervolging in volle gang was in WO 2, werden de Joden door voornamelijk eenvoudige Nederlandse mensen (studenten) naar onderduikadressen gebracht. Die adressen behoorden ook toe aan gewone mensen en niet aan de hogere klassen. Zo waren ook in België bijna alle ondergedoken Joden bij eenvoudige burgers ondergebracht en niet bij de hogere klassen. Nu zie je ook dat de linkse rijke z.g. gutmenschen vanuit hun ivoren toren hun geweten vooral in de media en het openbaar witwassen. Zij zitten meestal zo goed in de slappe was dat het hun niet raakt. De gewone belastingbetaler draait toch voor de kosten op. Ze worden rijk van de politiek, ondanks het feit dat ze een kapitaalvernietigend beleid voren ten detrimente van de burgers. Zij betalen rustig hun hypotheek aan met 300.000 euro. Een gewone Nederlander kan dit echt niet, of je moet tot de criminele klasse horen. Zij staan overal vooraan, als de baantjes uitgedeeld worden en floreren in hun neopotistisch walhalla.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Ja Tom, ik snap het ook niet.Ze zijn niet wijs, of ik ben gek.
  Moet me maar weer verdiepen in het alternatieve, misschien leer ik ook een kunstje.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Aan zijn visage kan je zien dat het een rijke geworden Marxist is.

  Like

 4. Jean zegt:

  Als “we” allen die krant de straat op likkeen dan zijn “we” van derglijke idioten velost, geen links gelul meer.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 15.13. uur. Ik neem aan Jean, dat je bedoelt gooi die krant de deur uit. Dat zou massaal dienen te gebeuren. Dat LINKSE VOD de Volkskrant, komt er bij mij in ieder geval niet in!

   Like

  • Thomasson zegt:

   De term “Wij” of “we” is afkomstig van de Sovjet “Pravda”. Daar werd ook steevast een referentie van het “Volk heeft besloten”, “in de naam van het Volk” en natuurlijk. Het gebruik van “wij” in meervoud om te laten zien dat “zij” onderdeel maken van het hele volk. Echter de meeste van ons, behalve professionele links graaiers, hebben met de “wij” van deze linkse club weinig mee te maken. Zij zijn niet met ons, maar vooral tegen ons.

   Like

 5. Jean zegt:

  Likkeen moet zijn flikkeren, sorry maar de walging voor links is gigantisch, vandaar.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Het oude liedje van de socialist. De hele wereld verbeteren op kosten van een ander. En intussen er zelf een flinke boterham mee verdienen.
  Toch komt het moment dat Nederland overvol raakt. Dat er hier rellen en onlusten zijn, omdat we te dicht op elkaars lip zitten en te verschillend zijn om samen door één deur te kunnen. Dan woont de socialist al lang op zijn kasteeltje in Frankrijk en doet aan wijnproeven en rondtoeren in oldtimers.
  Gelukkig weet de VK-lezer inmiddels wel beter: veel reaguurders geven duidelijk te kennen dat genoeg, genoeg is en vol ook vol is.

  Like

 7. Leefbarbaar:dat moment komt niet ,maar is er al lang!Waar dacht u dat al die korte lontjes vandaan komen?Je raakt geirriteerd als je geen leefruimte meer hebt!Je ziet om je heen dat voor allochtonen alles kan,wat voor jou niet kan;je wacht 10 jaar of langer op een betaalbare woning,enzovoorts.Je wordt dag in dag uit constant geconfronteerd met de uitwassen van de islam,tegen je wil en moreel in!Eens barst de bom,en ik hoop dit jaar nog!De toestand wordt onleefbaar en onhoudbaar voor heel veel Nederlanders !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Yvonne van Cleef: 15.39. uur. U zegt-terecht- ” De toestand wordt onleefbaar en onhoudbaar voor heel veel Nederlanders”. Dat zie ik ook zo Yvonne.

   Like

   • koddebeier zegt:

    Ik sluit me hier bij aan, jammer genoeg uiteraard ik wou dat het anders was.
    Nederland is mijn land niet meer, ik voel mezelf al jaren een vreemdeling in eigen land.
    Het land uit mijn jeugd is verkwanselt aan de instoom hordes, die hun boosaardig stempel op onze samenleving drukte, we zijn te tolerant geweest en de politici hebben ons verkocht en verraden, uit dank voor Uw stem, want er bleken bitter weinig partijen voor de autochtone Nederlander te zijn.

    Like

   • Op Petities.nl staat een nieuwe petitie voor een leefbaar Nederland;ik heb hem getekend en hoop jullie ook?Niet dat het alles zal oplossen,maar het is belangrijk om tenminste te protesteren tegen de hedendaagse gang van zaken!

    Like

  • leefbarbaar zegt:

   Beste Yvonne van Cleef,
   bij ons zijn de ogen al lang open. Ik woon zelf in Rotterdam en kan echt een woordje meespreken over het haatvolk.
   Voor mij is het goed nieuws, dan zelfs bij de Azijnbode een meerderheid van de reaguurders geen heil meer ziet in het opvangen van zielige moslims. Ze hebben Janmaat vertrapt, zijn vrouw invalide gemaakt en Fortuyn vermoord, maar zeggen nu zelf dat Nederland vol is.

   Like

 8. John Wolf zegt:

  Niet alleen in Nederland,ook hier in Vlaanderen en vooral in Frankrijk loopt het helemaal fout ,daar kan je er zeker van zijn dat Hollande nog dieper door de knieën gaat voor het tuig dat ons wil komen domineren

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Dit commentaar zag ik nog staan, op http://www.geenstijl. nl Goedmensen en andere linkse dwaallichten, hebben in het algemeen, vaak een heel goede baan, met bijbehorende HUT, in een mooie villawijk, zodat ZIJ nooit de geldelijke en persoonlijke gevolgen ondervinden van deze instroom van onaangepasten, moslims en gelukzoekers. Trouwens waarom nemen de RODEN, en de andere LINKSE DWAALLICHTEN niet een paar van deze IMMIGRANTEN in huis? Oorverdovende stilte, bij de rode linkse kerk….

  Like

 10. peterselie1 zegt:

  Tsa het misselijk makende we en wij deze persoonlijk voornaamwoorden zijn de core business van de socialisten en worden bijna altijd gebruikt om te laten zien dat iedereen het er mee eens is. Het in feite opgedrongen wij gevoel ook, net zoals de auteur van het artikel het al zei: nooit ik. Dat zal toch voorpagina nieuws wat zijn als deze vermaledijde linkse rand debiel zelf eens een paar van deze kansparels in huis neemt, dan weet hij na een poosje waarvoor hij ‘gewerkt’ heeft.

  Maar dat zal nooit gebeuren want de portemonnee van Arnout Brouwers zit zo stevig in zijn zak dat deze met een koppel Belgische trekpaarden er niet uitgetrokken kan worden. Chef Opinie van de Volkskrant Arnout Brouwers weet donders goed wat er speelt, want als je te lui om te werken bent en te laf om flink te graaien, dan solliciteer je naar een dergelijk baantje wat hij nu heeft. Ellenlange mooie artikelen schrijven hoe de burgers zich eigenlijk verplicht moeten voelen in het cryptisch, communistisch gedachtegoed wat Brouwers en zijn club in de MSM en de social media uit lopen te venten.

  Socialisme wat door Brouwers wordt bedreven kan men het beste voorstellen als een tuin waar veel onkruid groeit, elke beweging die gemaakt wordt om een onkruidplantje te verwijderen is een nutteloze beweging welke in de tegenovergestelde hoek een nieuw socialistisch onkruidplantje groeien doet, een verloren strijd mijns inziens. Dat het socialisme zoveel invloed in Nederland heeft kunnen verwerven doet mij altijd nog verbazen, een totaal verbijsterd gevoel blijf over wanneer men getuige is van de politieke zelfmoord in iedere nieuwe regeringsperiode van de naïeve politieke gutmenschen heeft menig psychiater zijn hoofd over gebroken, en de genetische code wat deze mensen zo uniek in negatieve zin maakt is nog steeds niet ontdekt.

  Like

 11. Joost Visser zegt:

  Daarom wordt ik altijd zo moe van die Samson. Gebruikt altijd de zin ´we hebben dat met elkaar afgesproken´. Wie zijn we? Ik in ieder geval niet. En de overige 128 kamerzetels volgens de peilingen ook niet. Kan de televisie daar nu geen ´bliep´ opzetten,net als in de VS’

  Like

 12. Thomasson zegt:

  De hoogachtende heer, Arnout Brouwers van de Volkskrant, hoeft niet naast deze mensen te wonen. Zijn oude moer of grootmoe hoeft niet uit haar stulpje in de ‘Orangerie’ van Eindhoven te worden weg gedonderd om daar de zielige vluchtelingen uit Syrië en andere denderende landen te herbergen. Zie: http://www.nujij.nl/algemeen/eindhoven-gooit-ouderen-uit-tehuis-plaatsmaken.28272270.lynkx
  Mijnheer Brouwers en de Volkskrant horen bij de club “professionele linksen” die goede munt uitslaan ten koste van andere mensen. Een goede Hagenees zou zeggen: Laat hem en zijn club maar lekker de tyfus krijgen met hun valse barmhartigheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s