“Denk positief”: Hollande belooft belastingverlichting voor middenklasse

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

In de volgende episode van Hollandes belasting- en economische politiek belooft de president belastingverlichting voor de middeninkomens in Frankrijk. Maar de staat moet bezuinigen. De belastingvoordelen passen niet bij de bezuinigingen op de begroting. Hollande roept de Fransen ertoe op niet constant te klagen en positiever te denken. Hijzelf dreigt bij de geplande arbeidsmarkthervorming aan het verzet van de vakbonden te mislukken.

De Franse president François Hollande heeft de middenklasse belastingverlichting in het vooruitzicht gesteld. De middeninkomens werden in het verleden te zwaar belast, zei Hollande maandag in een tv-interview. Deze kunnen “voor de geleverde inspanningen gecompenseerd worden.”

Dit jaar en volgend jaar worden er voor de middenklasse extra inspanningen ondernomen. Voor meerdere honderdduizenden Fransen dient de belastingdruk verlaagd te worden. De Fransen betalen veel belasting, gaf Hollande toe. Dit jaar daalt echter voor drie miljoen mensen de inkomstenbelasting, bijna een miljoen mensen betaalt deze helemaal niet.

Hollande riep zijn landgenoten er op 14 juli, de nationale feestdag, toe op om positiever te zijn. De Fransen zijn zeer trots, tegelijkertijd echter is er sprake van een soort ziekte om altijd te klagen en iets belachelijk te maken, bekritiseerde Hollande, wiens populariteit in de peilingen onverminderd zéér laag blijft.

Het werkloosheidspercentage is gestegen naar over de 10%, ondanks versoepelingen in het arbeidsrecht en bij de ontslagbescherming of werkgelegenheidsprogramma´s van miljarden voor jonge en oudere werklozen.

Confrontatie met vakbonden

De Franse president François Hollande stuit met zijn inspanningen voor een arbeidsmarkthervorming op aanzienlijk verzet van de vakbonden. Na de beide grote vakbonden CGT en FO zegde dinsdag ook de grootste onderwijsvakbond van het land, de FSU, haar verdere deelname aan het tweedaagse overleg met de regering. Secretaris-generaal Bernadette Groison bekritiseerde het verloop van het overleg en verwees naar de geplande bezuinigingen op de sociale uitkeringen en andere openbare uitgaven. De beide andere vakbonden hadden maandag al uit ergernis over de concessies van de regering aan de belangrijkste werkgeversvereniging Medef aangekondigd de tweede dag van het overleg te boycotten.

Hollande staat bij zijn landgenoten vanwege de record werkloosheid enorm onder druk. Tegelijkertijd moet hij greep krijgen op de staatsschuld om de stabiliteitsrichtlijnen van de Europese Unie te vervullen. Daartoe heeft hij een serie begrotingsbezuinigingen door het parlement gedrukt, tegelijkertijd ondernemingen echter versoepelingen bij belastingen en loonkosten met een volume van 40 miljard euro toegezegd. Met hun in het begin van het jaar ingeslagen ondernemersvriendelijker koers hebben de socialistische president en zijn nieuwe minister-president Manuel Valls de vakbonden tegen zich in het harnas gejaagd, net zoals met het plan om nog meer te bezuinigen op de sociale uitkeringen.

Bron:
http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Denk positief”: Hollande belooft belastingverlichting voor middenklasse

 1. John zegt:

  Promisses, promisses…

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Opassen voor de beloftew van Marxisten, hun doel blijf het zelfde , namelijk de Dictatuur van het prolettariaat.Zinds de franse revolutie wordt frankrijk alleen door despoten geregeerd egaal hoe ze heten Robbes Pierre, Napoleon Bonnaparte, of de Bourbons, ze hebben allemaal als een absolute heersers geregeerd.Ondanks de revolutie.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Veel beloven en weinig geven, doet gekken en dwazen in vreugde leven! Deze rode Hollande is net als iedere andere socialist niet te vertrouwen. Hij liegt net zo hard als Rutte (VVD) bij ons in Nederland!

  Like

 4. Leo zegt:

  Bes ma cul !

  Like

 5. Wans Horst zegt:

  Het zoet na het zuur, hebben wij dat ook niet ergens eerder gehoord?
  Anyway, (T)rutte heeft al aangekondigd niet aan lastenverlichting te denken…
  Die Hollande moet toch wat om de boel een beetje bij elkaar te houden?

  Like

 6. Harry zegt:

  Dat deed onze socialist Rutte ook .
  Ook geen donder van terechtgekomen , integendeel .
  Eigenlijk zou je kunnen stellen dat de belofte van een socialist altijd het tegendeel inhoudt of het omgekeerde teweegbrengt .
  Socialistische taqquiya of gewoon stom .
  Ze liegen dat ze barsten en deden ze dát nou maar eens letterlijk .

  Like

 7. Roger Catrysse zegt:

  Ik denk dat Hollande dat zei uit schrik voor Marine Le Pen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s