Europees Parlement kiest Juncker tot voorzitter van de Europese Commissie

Screenshot_22

Jean-Claude Juncker

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Luxemburgse minister-president Jean-Claude Juncker is de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. De 59-jarige behaalde vandaag met 422 stemmen in het Europees Parlement de absolute meerderheid. 250 Europarlementariërs stemden tegen hem. 47 stemden blanco. 10 stemmen waren ongeldig.

In zijn toespraak verdedigde Juncker de europolitiek van de EU. De gemeenschappelijke munt heeft de EU niet gespleten, maar beschermd. Het is het doel van zijn voorzitterschap om de burgers weer enthousiast te maken voor de statengemeenschap. “We hebben een nieuwe start nodig”, riep Juncker op. Tegelijkertijd waarschuwde hij voor “nationalistische tendensen” in de lidstaten. Nationalisme leidt altijd tot oorlog, benadrukte de Luxemburger. In het verleden had hij Duitsland er steeds opnieuw toe opgeroepen meer financiële verantwoordelijkheid te nemen in de eurocrisis.

Farage trekt Sovjetvergelijking

De eurokritische partij Alternative für Deutschland (AfD) had al van tevoren aangekondigd tegen Juncker te stemmen. “Ik kon nauwelijks geloven hoe de kandidaat voor zo´n functie de realiteit van economische zwakte, massale werkloosheid en een afnemend concurrentievermogen in de eurozone door het herhalen van de oude bekende eu(ro)forische leuzen verdrong”, bekritiseerde plaatsvervangend partijvoorzitter Hans-Olaf Henkel.

Na diens toespraak had hij de indruk gekregen dat Juncker “sociaaldemocraat, Groene, christendemocraat en liberaal verenigd in één persoon is”, benadrukte Henkel. Ook de Britse EU-criticus Nigel Farage viel Juncker aan. Het stemmen over slechts één kandidaat vergeleek de chef van UKIP met de verkiezingen in de voormalige Sovjet-Unie. De geheime verkiezing is “een belediging van de kiezers”. Farage beloofde zich te blijven inzetten voor een verdere decentralisering van de EU.

Britten met een nieuwe EU-kritische minister van Buitenlandse Zaken

Inmiddels werd bekend, dat de Britse minister-president David Cameron de EU-kritische politicus Philip Hammond benoemd heeft tot nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Het tijdstip werd vast niet toevallig gekozen. Cameron had de afgelopen weken geprobeerd Juncker als voorzitter van de Europese Commissie te verhinderen. Deze is “een man van het oude Europa”, beet de regeringschef. Uiteindelijk lukte het Cameron echter niet een meerderheid achter zich te krijgen.

Bron:
http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, dictatuur, Elite, EU-critici, Eurofielen, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, nieuw fascisme, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Europees Parlement kiest Juncker tot voorzitter van de Europese Commissie

 1. Sjaak zegt:

  Een voorval met een smerige linkse achterbakse EU parlamentvreter !
  Bij de aankondeging van de aanspraak van Marine Le Pen begon deze
  smeerlap onaangekondigt zijn smoelwerk open te trekken zonder op te horen !
  Uiteindelijk hebben ze hem eruit gesodemietert ! En nadat Marine Le Pen en
  Nigel Farage in hun toespraak nog eens duidelijk herhaalt hebben dat de Europese
  bevolking NIET deze twee vieze gluipers ( Junckers en Schulz) gekozen hebben !

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  De communistische internationale, heeft haar keuze gemaakt, we hebben weer een nieuwe/oude RODE TSAAR, Juncker. Deze hele EUSSR is volkomen losgezongen van de realiteit, en wij mogen de rekening betalen, kan de idioot RUTTE (VVD) weer een vrachtwagen van ONS gestolen geld brengen naar de KOMINTERN te Brussel.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Dat is niet de eerste keer dat de EU commisie een verkeerde beslissing genomen hebben.

  Like

 4. Avidia zegt:

  Juncker??? houd je hart maar vast, ik wil uit de EU en wel direct, een smeriger zooitje was er nooit tevoren, weg met de EU !

  Like

 5. Roger Catrysse zegt:

  Kan je de redevoeringen van BV Marine Le Pen en anderen niet weergeven

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s