Gaza-bewoners: “We zagen de tak af waar we zelf op zitten.”

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in het nieuwst conflict tussen Hamas en Israël is weer sprake van veel negatieve beschuldigingen tegen de joodse staat. Maar er is iets nieuws: Onder de inwoners van de Gazastrook zijn zachte stemmen te horen, die uitdrukking verlenen aan hun ergernis over de terroristen.

“Iedereen hier haat Hamas”, zegt taxichauffeur Abu Ali tegen Associated Press. “Maar de mensen zijn ook heel bang om dat openlijk toe te geven. We krijgen levensmiddelen uit Israël, maar wat we hen teruggeven zijn raketten – raketten, die zelfs nog geen gat in de bodem slaan.”

Abu Ali staat hierin niet alleen. We hebben gesproken met een jonge vredesactivist uit Gaza, die ons vertelde dat hij wil dat Israël de kustenclave gewoon herovert, zodat de bewoners bevrijd zijn van de heerschappij van Hamas.

Tot maandagavond hebben Hamas en haar terroristische geallieerden de afgelopen 10 dagen bijna 1000 raketten op Israël afgevuurd, wat op zijn beurt een harde reactie van de kant van Israël opriep. Gistermorgen had Israël tientallen terroristische infrastructuren in het noorden van de Gazastrook verwoest, nadat het leger de lokale bewoners zondag al had gewaarschuwd het gebied te verlaten.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Gazastrook, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

7 reacties op Gaza-bewoners: “We zagen de tak af waar we zelf op zitten.”

 1. catherine zegt:

  Mbt de op islamitische leest geschoeide terreur waar de wereld in toenemende mate onder te lijden heeft, zijn alle stemmen zwak. Het is precies de reden waarom die niets en niemand ontziende terreur niet afneemt maar juist toeneemt. Als wij als mensheid niet in staat zijn om onze grenzen (ook letterlijke) te laten zien, werken wij zelf mee aan de eigen ondergang. Op de verwende overheid en haar dito bureacratische leger dat tegen de autochtone bevolking wordt ingezet, hoeven we niet te rekenen. De wal moet hrt schip keren!

  Like

 2. Waarom ziet de wereld niet wat er gaande is;hoe haalt iemand het in zijn botte hersens om Israel te verbieden zich te verdedigen?Ik snap de wereld,de mensen niet meer!Het lijkt wel of het gros van de mensheid voor het kwaad kiest;wat een rot wereld!

  Like

 3. Lucie zegt:

  Ja,dit is het grote verschil tussen Israël en de criminele extremistische organisatie hamas.
  De één vol van mededogen,de ander vol van haat.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Het zijn moslims ze zullen de befelen van Allah uit de Koraan en a Hadith volgen. En die ziet niet erg leuk uit voor de Joden.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Oh ja, er is wel degelijk en ontwikkeling gaande! Zoals altijd. Alles is altijd in beweging.
  De eenvoudige mensen zien het zo langzamerhand niet meer zitten. Dat is oud nieuws maar de weerstand zal sterker en sterker worden. Wat daarna zal gebeuren is in het duister gehuld.
  De islam is onverbiddelijk en nietsontziend! En zolang er overwegend islam aanwezig is die machtig is… zal het heel slecht gaan!

  Like

 6. obermeijermiranda zegt:

  Hopelijk gaan we hier ooit nog eens open en bloot over praten op hoog niveau.
  Het besef dat hamas burgers als menselijk schild misbruikt was er al maar begint nu ook door te dringen bij de massa.
  Mensen zien in dat Israël er alles aan doet om zoveel mogelijk burgers te ontzien (pamfletten, twitter berichten, telefoontjes, video filmpjes, etc…).
  Berichten dat juist hamas het tegenovergestelde doet komen ook steeds meer op het vrije net te staan.
  Gazanen vragen vriendelijk en nederig hun huizen te ontzien/gebruiken voor de strijd. Maar daar heeft hamas lak aan. Als je pech hebt wordt je ook nog gegijzeld in je eigen woning zodat je later kunt sterven als ‘martelaar’ (wat ze eigenlijk niet eens willen).

  Btw; hamas sluit nu zelf de overgang naar Israël voor de burgers. Niemand komt er nog in of uit. Ook niet de hulpbehoevenden (kankerpatienten bijv.) die daarvoor bij de Israëlis moeten zijn.

  Hopelijk komen dat soort berichten nog veel meer naar buiten.
  Die troefkaart van de hamas (de slachtoffer spelen) moet maar eens uitgespeeld zijn.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Die primitieve, volkomen onderontwikkelde ongediertes begrijpen niet dat de media die ze zelf misbruiken om aan de macht te komen zich tegen hen keren!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s