Opnieuw bloedbad op christenen in Nigeria

Screenshot_18

Abubakar Shekau, de leider van Boko Haram

(Vertaling: E.J. Bron)

In het noordoosten van Nigeria is het opnieuw tot een bloedbad op christenen gekomen. Aanhangers van de islamitische terreurbeweging Boko Haram hebben zondagavond een christelijk dorp in het district Askira Uba aangevallen en platgebrand. Gevluchte dorpsbewoners, die zich de volgende ochtend veilig waanden en vanuit de omringende bossen terugkeerden, werden vanaf de omringende heuvels onder vuur genomen.

Daarop vluchtten enkele dorpsbewoners met een bus. Volgens officieel nog niet bevestigde meldingen heeft de Nigeriaanse luchtmacht de bus met twee gevechtsvliegtuigen aangevallen. Waarschijnlijk verwisselden zij de vluchtende mensen met opstandelingen. In totaal kwamen er bij de aanval minstens 38 mensen om het leven. Hoeveel van hen door Boko Haram of door de luchtaanval omkwamen, is op dit moment volledig onduidelijk.

Buitenlandse militaire hulp ongewenst

Boko Haram, dat zichzelf in de traditie van de Afghaanse Taliban ziet, wil in het noorden van het land de sharia invoeren. Daarbij treedt ze met enorme wreedheid op tegen christenen en gematigde moslims. “Ik geniet ervan iedereen te doden die Allah mij beveelt te doden”, pocht haar aanvoerder Abubakar Shekau in een video. “Net zoals ik ervan geniet kippen en schapen te doden.” Boko Haram vestigde onlangs de aandacht van de wereld op zich met de ontvoering van ongeveer 270 christelijke schoolmeisjes.

Shekau hoopt de meisjes te kunnen ruilen tegen gearresteerde strijders van Boko Haram. Maar tot nu toe heeft de Nigeriaanse regering van president Goodluck Jonathan de handel afgewezen. Critici verwijten de regering niet vastberaden genoeg op te treden tegen de organisatie, omdat zij bang is voor haar sympathisanten bij de politie en in het leger. Nigeria wijst nog steeds hulp bij de bestrijding van Boko Haram door de statengemeenschap van de hand.

Bron:
http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Opnieuw bloedbad op christenen in Nigeria

 1. Tom Hendrix zegt:

  Steeds weer, dag aan dag, deze vreselijke PEST ISLAM. Uitgeroeid dient deze ideologie, met wortel en tak!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  En de pers, die zwijgt.

  Like

 3. de 13de imam zegt:

  De oorverdovende stilte van onze moslimvrienden op dit gebeuren staat in fel contrast met de agressieve anti-Israël protesten van afgelopen weekeinde. Wat kunnen we hieruit concluderen? Dat moslims wereldwijd Boko Haram hartgrondig steunen. Duidelijk dus.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Gaat ebola gas geven?
  Ik zie geen andere oplossing.

  Like

 5. En dan staat vandaag de christen unie[weinig toepasselijke naam]op haar achterste benen,omdat de illegalen,naar hun mening,niet genoeg gepamperd worden!Over al de moordpartijen op christenen geen woord!Ik heb ze al voorgesteld hun naam te veranderen in gekleurde unie;de naam Christelijk slaat nergens meer op!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Yvonne van Cleef: 19.28. uur. Inderdaad Yvonne, ook de CU is net als het CDA volkomen los van de realiteit en de waarheid. Schijnchristenen, dat zijn het!

   Like

 6. Avidia zegt:

  Ik kan geen woord vinden over de walging ik heb over Links, Links is de wortel van zelfvernietiging , ik begrijp niets van Links, hoe ze onze samenleving willen ontwrichten, hoe ze de invoer van al die mensen die ze willen laten binnenkomen financieren over onze ruggen, en daar dan toch halleloeja over willen uitspreken, dat is toch stemmen ronselen of niet dan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s