COMMENTAAR: Nederland is een gepsychopathiseerd land

Screenshot_11

(Door: Robert Kern)

Op 14 juli plaatste de onvolprezen  Jean Wanningen  op de site De Dagelijks Standaard een artikel met de titel “We lijken wel mesjogge geworden in dit land”. Jean opent: “Antisemieten wordt geen strobreed in de weg gelegd om hun Jodenhaat te verspreiden, de moordenaar van Pim Fortuyn wordt al na 12 jaar vrijgelaten, maar heeft direct praatjes over de voorwaarden, en beroepsklagers zeuren over vermeend racisme bij Zwarte Piet. Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar ik zou er nog veel meer kunnen noemen. Het gaat niet goed met Nederland.” Hij waarschuwt verder voor de gevolgen die dictaturen kunnen hebben voor onze samenleving.

“Het plat gebombardeerde centrum van Rotterdam herinnert ons aan de gevolgen die dictaturen kunnen hebben voor onze samenleving. Dit geval, in mei 1940,was het resultaat van de linkse nationaal-socialistische dictatuur van het toenmalige Duitsland, maar als we niet oppassen overkomt het ons, bijna driekwart eeuw later, nóg een keer. Niet door de Duitsers, maar door een bepaald deel van onze eigen bevolking, dat volkomen doorgeslagen lijkt te zijn en er blijk van geeft niet langer helder te kunnen denken.(cursivering R.K.) In deze column wil ik waarschuwen tegen deze in mijn ogen gevaarlijke ontwikkeling in onze samenleving, waarbij ook de rol van de media niet onbenoemd mag blijven.”

Wanningen hekelt vervolgens de houding van de media ten opzichte van Israël die door de media wordt geframed als het ultieme kwaad. En het feit de het openbare bestuur met twee maten meet: “Een van de zaken die geconstateerd kunnen worden, is dat het Openbaar Bestuur in dit land met twee maten meet. Om bij het voorbeeld van de gemeente Den Haag te blijven: het blijft doodstil als demonstranten met borden met hakenkruisen rondlopen, maar als de Geuzenvlag wordt getoond op een bijeenkomst worden daar zelfs miezerige opmerkingen over gemaakt in ons parlement.  Als er ‘minder, minder, minder’ (Marokkanen, red.) wordt gescandeerd is het land te klein, maar over het misselijkmakende openlijke antisemitisme van diezelfde etnische groep in dit land over Joden, valt geen onvertogen woord.”

Terecht waarschuwt Wanningen dat als we zo doorgaan dat het volstrekt mis zou gaan met Nederland. Dit artikel versterkte mij in mijn al reeds aanwezig gedachte dat Nederland, maar ook andere landen in Europa, gepsychopathiseerd zijn. Het meest kenmerkende aspect van psychopathie is het gebrek aan een gezond functionerend superego ofwel geweten. Een klein elite houdt het volk met de hulp van de media in de greep. Om te beginnen moeten we ons realiseren dat Nederland een zeer corrupt land is. Corrupt in de zin van misbruik op grote schaal van de collectieve voorzieningen. Misbruik van de gezondheids- en sociale voorzieningen is wijdverbreid. De kosten van de gezondheidszorg belopen 70 miljard, waarvan het merendeel onnodig wegvloeit door gelegaliseerde fraude.  Door het door de NZA ingevoerde DBC systeem (Diagnose Behandel Combinatie) wordt creatief declareren gestimuleerd en het systeem is fraudegevoelig. Vaak worden in een DBC activiteiten samengevoegd, maar soms onnodig gesplitst omdat het beter beloont.

De Persoonlijke Budget regeling is ook weer een voorbeeld dat misbruik in de hand werkt. Met de diagnose PDD-NOS komt een kind van rijkaards in aanmerking voor een individuele tennisles! En een schoondochter die haar bejaarde schoonvader een voetbehandeling  geeft, kan reflexologiebehandeling declareren bij Persoonlijke Budget. Schoonvader heeft uiteraard geen baat bij de behandeling, maar het geld is natuurlijk goed.

Als een moeder in een bejaardentehuis wordt opgenomen en een van de dochters voor haar de was doet, wordt zij gewoon betaald uit het Persoonlijk Budget. Deze heeft natuurlijk daar geen baat bij, maar het geld is natuurlijk goed.

Jongeren die prima kunnen werken, worden in de uitkering Wajong gestopt vanwege de dubieuze diagnose ADHD. Er zijn in Nederland 240.000 jongeren in de Wajong-regeling. En volgens staatssecretaris Klijnsma heeft maar een derde deel van hen een blijvende handicap. Volgens haar kan deze groep van 80.000 gewoon aan het werk.

Zie: http://nos.nl/artikel/523356-herkeuring-voor-wajongers.html

Iedereen kent mensen die ten onrechte in een of ander uitkering zitten. Daarnaast wordt men door roekeloze politici en ander soorten Gutmenschen getrakteerd op vermeende vluchtelingen die ver van de Nederlandse cultuur staan en nooit zullen integreren. Waarom neemt de Gutmensch de zogenaamde vluchteling niet op in zijn eigen huis, waarom trakteert hij de gewone mensen hierop en als deze protesteren, dan zijn ze asociaal.

De euro en de EU kost de belastingbetaler miljarden, terwijl er bezuinigd moet worden op de opvang van bejaarden en chronisch zieken.

Politici spelen elkaar na hun politieke carrière goedbetaalde banen toe en wonen, vervreemd van elke maatschappelijke realiteit, in rustige wijken in hun mooie villa’s. Maar hoe reageert de gewone Nederlander op dit alles? Hij sluit zich af . Zijn mening vormt hij zich op door de elite gesubsidieerde media voorgeschotelde kost en probeert zelf ook te graaien in de pot . Werkethiek of belastingsethiek… vergeet het maar. Angst en hebzucht vieren hoogtij. Kortom, Nederland psychopathiseert.

Men wast zijn auto nog als het goed weer is en verft de kozijnen. Ook is het gras gemaaid in de parken en de straten zijn schoon. Maar onder de mooie oppervlakte bevindt zich een grote vuilnisbelt die bestaat uit onverschilligheid, angst en een defect superego. Logisch dat men antisemitisme toelaat. De angsthaas zal zijn nek niet riskeren voor een Jood, zoals vroeger de Dokwerker wel deed. (Eigenlijk hadden Amsterdamse dokwerkers niet speciaal iets te maken met de Februaristaking in 1941. Ze staakten wel mee tegen de Jodenvervolging van de Duitse bezetters, maar dat deden vele Amsterdammers. Toch is De Dokwerker van Mari Andriessen hét ‘symbool van verzet’ geworden.) Tegen Israël protesteren is veilig, de Joden zullen hen niet bedreigen. Zij zullen je niet vermoorden zoals Theo van Gogh vermoord werd. Het is veilig om te protesteren voor Hamas en een beetje antisemitisme neem je op de koop toe. Een beetje is natuurlijk cynisch bedoeld:

Vervolgens zendt de NOS de volgende rapportage uit : http://nos.nl. Oordeelt U zelf. En dit allemaal in Nederland.

Protesteren tegen de Israëlische zelfverdediging in Gaza is veilig. Tegen ISIS, die veel aanhangers in Nederland heeft, is gevaarlijk, dus laat je het maar. Ondanks de systematische moordpartijen die deze groep trots op YouTube zet. De wereld staat in brand, maar de media bekritiseren Israël. En waarom? Omdat Israël een beschaafd land is dat men veilig kan bekritiseren.

Pim Fortuyn voorspelde dit alles. Een gedegenereerd volk als de Nederlanders doet aan zelfislamisering uit angst. En als een moedige journalist of politicus  het duidt, dan wordt hij terstond gedemoniseerd. En de ontwikkelingen na zijn dood geven hem gelijk. Nederland is gehersenspoeld door de media en de politici en is gepsychopathiseerd. Geen zelfrespect en geen gezond geweten.

Ik geef het toe. De Nederlander heeft het niet gemakkelijk. Onze minister van Buitenlandse Zaken verontschuldigt zich voor een sticker aan een land waar vrouwen geen  auto mogen rijden en een land dat over de hele wereld terrorisme financiert. Wat moet de gewone man hiervan maken?

Gelukkig heeft Rutte zich van zijn betere kant laten zien. Op vrijdag 11 juli  in een interview met Pim van Galen stelde hij dat Israël alle recht heeft om zich te verdedigen en dat hij de terroristengroep Hamas weigert te vergelijken met een democratisch land als Israël:

Welnu, het is het een moedige verklaring van onze minister-president, maar de media zwijgen hier ijzig over. Ik heb meerder mensen gevraagd wat het standpunt van Nederland in het Gaza conflict was en niemand wist het. U ziet, de media hebben het laatste woord en helpen Nederland gestaag de afgrond in.

Door:
Robert Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, NOS, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

28 reacties op COMMENTAAR: Nederland is een gepsychopathiseerd land

 1. Ahava zegt:

  Gezond artikel over een doodziek land, Robert! Hulde.

  Like

 2. catharina zegt:

  Ja, de media maken m.b.v. de rechterlijke macht, de overheid en de mensen die wij ooit dachten “gastvrijheid”te verlenen, van “de Nederlander”. de blanke welteverstaan, een slecht mens. Zie nu weer die rechterlijke uitspraak over het debacle van Srebrenica, waar functionerend in Navo-verband, de Franse luchtsteun uitbleef. Dokken en excuses ad infinitum. De NL wordt volkomen gedemoraliseerd. Als we politici aanspreken op de Grondwet ivm artikel 1 en art 23 die omgedraaid zouden moeten worden, zeggen ze doodleuk dat het 11 jaar kost om de Grondwet te veranderen; ze beginnen er gewoon niet aan want geen persoonlijk succes mee te behalen.En natuurlijk deze: Jullie hebben ons zelf gekozen! De derde wereldoorlog is allang aan de gang. Het is de oorlog der ideeen en het duurt niet lang meer of die ideeen die wij niet ondersteunen worden de geldende mores. Maar inderdaad, het gevoel van urgentie is zoek bij de politiek, de Gutmensch, de bange rechterlijke macht (wanneer gaan die namen van die rechters es uit beeld?) en de tot psycholoog gedegenereerde politieagent, alles wijkt voor de op grond van religie beleden agressie

  Like

  • koddebeier zegt:

   Wedden dat het alleen weer om de schade vergoeding gaat !! Waar ook weer een gladde advocaat z’n zakken vult. Met dank aan de kromme ‘rechtspraak’ van de D66 rechters, die met z’n alle de geloofwaardigheid van de rechtspraak onderuit halen en van de totale overheid !!

   Like

 3. Tistochwat zegt:

  Goh, een land dat veranderd is in een open inrichting heeft een minister-president die één keer iets verstandigs zegt?
  Zou hij werkelijk op de hand van Israël zijn of is ook dit weer een leugen en draait hij om als een blad aan een boom als hem dit beter uitkomt?

  “De wereld staat in brand, maar de media bekritiseren Israël.”

  Laten we hopen dat het waar is wat er in de Bijbel staat, nl. dit:
  “Als ge al deze dingen ziet gebeuren, heft dan uw hoofd op omdat ge weet dat uw redding nabij is.”

  De wereld moet eerst een complete rampzalige chaos worden die door geen enkel mens meer kan worden opgelost…

  Like

 4. rotsus zegt:

  In 1 woord, geweldig!!!!
  Deze man slaat de nagel op zijn kop. Hij zegt dat de Nederlanders gepsychopatiseerd en gehersenspoeld zijn waarin ik hem helaas volledig gelijk moet geven!! Ik noem het merendeel van de Nederlanders al sinds een aantal jaren zombies. Weet eigenlijk niet wat treffender is maar dat maakt niet veel uit, we bedoelen in elk geval hetzelfde.
  Iemand die niet gehersenspoeld is door “onze MSM”(niet de mijne dus) moet dit toch nu wel zo langzamerhand ook zien. Als ik soms een praatje maak in de straat met iemand, waarbij deze dan een bepaald thema aanbrengt en zijn gedachte hierover geeft en ik hem vertel dat het (meestal) helemaal anders in elkaar zit met uitleg erbij, dan word ik aangekeken alsof IK een zombie of psychopaat ben. Ik wil werkelijk niet zeggen dat ik de wijsheid in pacht heb maar als ik af en toe hoor hoe de “gewone man/vrouw” (ben zelf ook maar heel gewoon) over bepaalde zaken denken weet ik gewoon dat de MSM hun werk uitstekend verrichten op onze kosten. Breinvervuiling, anders kan ik het niet noemen. Zeer zeker als ik het “heikele” thema van buitenlanders aanhaal zijn meestal de rapen gaar terwijl men zelfs in het dorp waar ik woonachtig ben al vele verschillende soorten “oostblokkers” ziet die ’s morgens een aantal dames afzetten en ze ’s avonds weer komen ophalen. Daarbij zie ik dat deze dames de gehele dag in ons dorp wat “rondlopen”. En als we het dan daarover eens een keertje hebben wordt me ook nog gevraagd: “wat zouden die vrouwen hier eigenlijk komen doen?”
  Dan heb je het toch wel gehad dacht ik zo. Hoe kom je nog door zoveel hersenletsel heen want dat is hier overduidelijk aan de orde. De inbraakpercentages in onze regio en ook in de aangrenzende Duitse regio NRW, alsmede het Belgische grensgebied, (onze gemeente grenst aan beide landen) nemen met sprongen toe!! Gek dat niemand hier een link legt als het eigenlijk jarenlang gelijk blijft en ineens (als de grenzen opengaan voor dit oostbloktuig) met sprongen omhoog gaat. Daar hoef je toch niet jarenlang rechercheur voor te zijn geweest!! Dan zwijg ik nog maar over de zgnd Bulgarenfraude waarin de staatssecretaris van Financiën (Frans Weekers) zij dat hij dit zou gaan aanpakken. Inmiddels zijn er miljoenen in rook opgegaan en geloof maar dat dit doorgaat.
  Ik weet ook niet meer hoe men hier een einde aan moet maken maar de straten zijn ’s avonds echt al rond de klok van half 9 leeg. Je ziet geen mens meer op straat en moet ik ergens heen met de auto kan ik voor het overgrote deel gebruik maken van 2 weghelften. Dit was voor 2008 nog echt wel anders.
  Ik zou graag de “dokwerker” zijn, hoewel dit misschien te veel eer zou zijn, maar er moet iemand beginnen om aan deze ellende een einde te maken. En ik zie nog steeds niemand achter de dokwerker staan en dan wordt het echt heel erg moeilijk.
  Ik ben er echter vast van overtuigt dat als we inzien dat we stelselmatig in onze grondrechten aangetast worden, wat nu toch echt wel de spuigaten gaat uitlopen, we binnen niet al te lange tijd GEEN GRONDRECHTEN MEER HEBBEN, maar daarvoor in de plaats ISLAMITISCHE WETTEN, want daar gaan we in sneltreinvaart naartoe.
  Wie behoed ons hiervoor als we nu ziet zelf het heft in eigen handen gaan nemen?
  Heb al vaker hierover gehad echter elke keer bleef de respons weer uit of was op zijn minst te noemen erg mager.
  Ik steek mijn nek graag uit, denk dat ik ook wel ideëen en redelijke plannen paraat heb, maar alleen richt ik niets uit, dat moge duidelijk zijn. Zit nu zelf in zeer zwaar weer zal ik maar zeggen maar dat maakt me alleen maar strijdzamer. Mensen, we moeten anderen om ons heen ziet te mobiliseren en de stekker uit dit gedrocht trekken. Eerst uit corrupt den Haag, dan uit de nog véél corruptere EU en met spoed de grenzen (althans voorlopig) hermetisch dicht en onze gulden weer terug. Dat is in elk geval alvast een goed begin.
  Ik wens u allen een fijne dag verder,
  W.g.
  Rotsus

  Like

  • rotsus zegt:

   Ter aanvulling zou ik dit korte youtube filmpje willen aanraden om een even te bekeijken. Vind ik wel passend bij bovenstaande reactie van mijn. En het gaat daarbij natuurlijk om de context wel te verstaan. Duurt maar 4.40 min maar is m.i. het aankijken meer dan waard!!! Veel kijkgenot naar mij absolute nr. 1 acteur Al Pacino’s inspirational Speech

   Like

  • Tempelier. zegt:

   Ik kan me geheel in uw betoog vinden, het is tijd voor samenkomen, maar hoe ?

   Like

  • Driek zegt:

   Beste meneer Rotsus, u heeft het heel mooi en duidelijk onder woorden gebracht, echter ik heb geen idee hoe deze kwestie aan te pakken, gezien de uitslagen bij de laatste verkiezingen. Gezien het enthousiasme over die vreselijke Alexander Pechtold, de onwetendheid van het merendeel der Nederlandse bevolking over de islam, zou ik echt niet weten hoe we de stekker uit dit gedrocht kunnen trekken. Ja, de barricaden op? Ik krijg iedereen over me heen wanneer ik iets ten nadele van de islam zeg, men schijnt nog altijd het idee te hebben dat we met de islam iets moois en spiritueels hebben binnengehaald. En al die discussies die ik heb gevoerd met mensen over de eu en de EU en de islam, ik heb er genoeg van.

   Like

   • rotsus zegt:

    @Driek 14.28 uur
    Geachte Driek,
    Wil toch graag even een reactie geven hierop.
    Ik begrijp heel goed dat u genoeg hebt van altijd maar weer uitleggen dat de Islam geen godsdienst maar een ideologie is, althans dat is mijn zienswijze op dit geheel echter vergeet niet het aloude spreekwoord, “de aanhouder wint”. Ik heb er eigenlijk ook genoeg van maar heb een hekel aan opgeven en dat doe ik dus ook nooit. Ik blijf proberen om deze zombies welke echte Nederlanders en dus landgenoten zijn de ogen open te maken. Weet dat dit een bijna ondoenlijke taak is echter als mensen zoals wij opgeven, die dus in principe standvastig zijn, wie moet er dan nog mee door gaan??
    Over dat enge ventje P waarvan ik de naam liever niet opschrijf want dan krijgt hij alweer een TAG op Google en ik kom aan het kotsen, wil ik geen 1 woord aan vuil maken want deze rasechte landverrader mag van mij aan kettingen een of andere kerker in.
    Rest mij de hoop uit te spreken dat u net als ik toch vol blijft houden.
    Ik zie, afgaande van de vele opmerkingen in alternatieve media (meestal Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse) van macro-economen en (ex)bankiers, dat er toch naar mijn bescheiden mening en kennis over de EGKS, EEG, EU, en daarmee samenhangend het verdrag van Rome, Maastricht en Lissabon en de toestand van de landen welke aan de rand van een totaal bankroet staan en in deze landen de werkloosheid tot de grootste hoogten ooit zijn gestegen wat natuurlijk nergens in de MSM geschreven staat, licht komen aan het einde van de nachtmerrietunnel. Ook zijn de mensen in de zuidelijke landen van de EU steeds meer in opstand aan het komen en in ons buurland Duitsland zijn er nu nagenoeg elke maandag de bekende “Mahnwachen”!!
    Reden temeer dus om door te gaan met mensen wekken, want als de bom barst moeten we met zoveel mogelijk inzien tegen wie we moeten vechten en WAAROM!!
    En ter afsluiting:
    Luctor et emergo (ik worstel en kom boven) of nog beter “Je maintiendrai”(ik zal handhaven, dé wapenspreuk van NEDERLAND sinds 1815)
    Met vriendelijke groet,
    Rotsus

    Like

 5. Marc Bouwman zegt:

  Ik onderschrijf de teneur van dit artikel. Er is een maar: Hitler was socialist noch nationalist. Ik weet dat het lang zal duren voordat deze traditionele opvattingen over Hitler de wereld uit zijn, omdat geschiedenisboeken zijn veronderstelde nationalisme benadrukken, en islamcritici zijn veronderstelde socialisme. Beide opvattingen zijn volstrekte onzin: Hitler misbruikte alles om met zijn zieke persoonlijkheid het Duitse volk te gebruiken en de rest van de wereld in het verderf te storten. Hitler was alleen zichzelf, haatte alles en hield van niemand! In die zin lijkt hij, alweer, op Mohammed.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Wat ben ik het ontzéttend eens met alles wat hierboven is geschreven! Als je het goed tot je door laat dringen, dan besef je pas in welke val wij gelokt zijn! Ons is allerlei moois beloofd (de EU staat voor nooit meer oorlog, en de euro brengt ons welvaart!); niets daarvan wordt waarheid. Nederland is een corrupt land geworden. Waarom denken we meestal aan Zuid-Amerikaanse landen als het over corruptie gaat, terwijl er onder onze ogen, ja, in Nederland (!), precies hetzelfde gebeurt? Wat is dat toch met mensen, dat ze daarover hun schouders ophalen, en zeggen: “wat kan ik er aan doen?”. Nee, ieder voor zich zal niet werken, maar met heel velen kan dit wel.
  Waarom pikken we het dat Israël/de Joden zo openlijk worden gehaat (velen doen er aan mee!), maar dat er van de islam niets verkeerds mag worden gezegd?
  Angst! Dát is het. We zijn bang geworden. Bang dat ook onze kop er op een dag af gaat. Want binnenshuis geven we misschien wel toe dat er hier veel mis is, maar naar buiten brengen kan levensgevaarlijk zijn!
  We dachten lange tijd dat we ons ongenoegen altijd nog via de mail konden uiten, maar ook op internet worden we in de gaten gehouden.

  Velen zullen veel te laat beseffen welke enorme dreiging er op ons af komt. De schrik zal groot zijn als Nederland doelwit is geworden van enorme aanslagen. Als onze overheid met de rug tegen de muur staat, en de zaak niet meer onder controle heeft. Ze wilden niet naar Wilders luisteren, maar ze luisterden ook niet naar Fortuyn. Door zelfingenomenheid, bewust wegkijken, en bang om een prachtige baan in Brussel mis te lopen, brengen ze de veiligheid van ons volk in gevaar.

  Wie durft onze burgers nog met een zuiver geweten onder ogen te komen, behalve Wilders?

  Like

 7. Caroline Vonhoff zegt:

  Ja, zo is het.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Komt ook door die geleerde dames en heren met bef.
  Nu moeten we weer betalen, is dat de erfzonde?
  De wereld is op hol geslagen, waar is de streep?

  Like

  • rotsus zegt:

   Beste Republikein,
   Als antwoord op uw vraag het volgende…….

   De streep is waar wij, het volk, hem zetten. Ik ben reeds begonnen om hem te trekken en ondervind nu de consequenties waarin ik NÓG alleen sta maar zal doorgaan. En ik zal ook niet klagen ondanks de problemen want laat ik helder zijn! Alles wat ik nu op dit moment doe doe ik bewust en met mijn volle verstand en ik zal u 1 ding verzekeren, er zijn inmiddels een groot aantal overheidsinstanties almede banksters niet meer zo blij met mij als ze me zien of horen en ik ben pas begonnen. Ik betaal geen belasting meer, de overheidsbedrijven krijgen geen cent meer van me en ook op vele andere gebieden welke ik hier helaas niet kan noemen ben in BURGERLIJK ONGEHOORZAAM en probeer het systeem zoveel mogelijk te ondermijnen met daarbij de opmerking dat ik hiervan zoveel mogelijk mensen om me heen opmerkzaam maak als iets positief uitvalt.
   Voor mij is DEZE overheid een gepasseerd station en geloof me maar dat ze op zijn minst een vieze smaak van me in hun mond krijgen want ik heb er 24 jaar voor gewerkt en ken een aantal van hun zwakke plekken.
   En om op uw eerste zin terug te komen:
   Zowel de staande als de zittende magistratuur moet zich schamen dat ze überhaupt nog eisen mogen formuleren en uitspraken mogen doen inzake het volk want ze meten zeer duidelijk met 2 maten.
   Met vriendelijke groet,
   Rotsus

   Like

   • Republikein zegt:

    Fijne reactie, thanks m8.
    Ik wil voortaan niet meer met u aangesproken worden, ben gewoon een boerenlul met 46 jaren noeste arbeid tegen onze vijand.
    Letterlijk en ook figuurlijk.
    Ik hou me aanbevolen, welgemeende groeten terug.

    Like

 9. koddebeier zegt:

  Chapeau !! Goed stuk. Nederland en de Europese Unie zijn een voort etterend kwaadaardig kankergezwel, zoals we hier op deze site allemaal al wisten !!
  Waar blijft de heelmeester die het lef heeft het zieke en door en door verrotte deel te amputeren ???

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het volkomen eens met het artikel, en de reacties daarop. Niets aan toe te voegen!

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  Misschien is Nederland toch wel wat minder gepsychopatiseerd dan het op het eerste gezicht lijkt. Ik bedoel, de tendens is wel aanwezig, natuurlijk, maar dat is in heel West-Europa het geval, niet alleen hier. Door de inderdaad zorgwekkende ontwikkelingen in eigen land willen we nog wel eens de neiging vertonen, ons daarop te focussen en na te laten, vergelijkingen te trekken met de ons omringende landen. Sommigen achten dat ook niet zo van belang. Ik acht dat wèl van belang, teneinde ernst van de situatie te kunnen meten en te kunnen inschatten of er voor ons nog enige hoop is.
  Ga maar na: De vrijheid van meningsuiting in Nederland is altijd zonder meer groot geweest en is dat nog: De site van E.J. Bron heeft tot nu toe geen weerstand van de overheid ontmoet, in tegenstelling tot, bijvoorbeeld, die van Brabosch in Vlaanderen. Er is weliswaar sprake van een resolutie-Halsema, maar die gaat minder ver dan de Vlaamse Resolutie-Anciaux. Het ‘afschaffen van de christelijke feestdagen’ waardoor we het vorige jaar werden opgeschrikt is tot nog toe alleen in praktijk gebracht in enkele Duitse, Franse en Belgische steden en, voor zover ik weet, in geen enkele Nederlandse stad; Niet eens ter spráke gekomen is het hier (Ja, ze etteren nu over Zwarte Piet, maar dat is, strikt genomen, meer aangezwengeld door de Caribische- dan door de islamitische populatie en gewónnen hebben ook díe dat pleit nog steeds niet.) Er zijn hier en daar inderdaad kleinere tendensen waar te nemen, niet direct van islamisering, maar van toegeven aan islamisatie in het basisonderwijs, maar die tendensen halen het tot op heden niet, vergeleken met wat er op hetzelfde gebied in GB plaatsvindt en, om eerlijk te zijn, de moslims hier vragen dat ook niet, althans niet en masse. Zeker is de toestand hier paradijselijk te noemen, vergeleken met de situatie in Zweden, waar de Zweden dan ook zelf voor een groot deel schuld aan hebben, doordat ze veel te veel concessies uit zichzelf doen en naar de aanmatigende immigranten-mentaliteit geen enkele vuist maken.
  Dan de politiek: Wij, Nederlanders kunnen met recht beweren, dat wij met Wilders iets unieks bezitten: Een anti-Islampoliticus, die daarover niet alleen geen twijfel laat bestaan, maar die tevens over de hele wereld bekend èn beluisterd is! Wie van de andere West-Europese landen heeft zo iemand? Vergelijkbare politici in Vlaanderen, Duitsland, GB en Zweden wordt daartoe door hun volk het podium niet geboden. Marine Le Pen (Frankrijk) heeft veel succes, maar zij is minder uitgebalanceerd anti-Islam dan Wilders. Nigel Farage (GB) geeft er niet eens blijk van dàt hij het zou zijn en krijgt juist daardoor dat podium wèl. (Maar wat koop je er voor) Paul Weston is, op een briljante manier, even duidelijk als Wilders en krijgt het weer níet. Filip Dewinter (Vlaanderen): Hetzelfde. Michael Stürzenberger (Duitsland) Lokaal, maar wordt tegengewerkt. En onze Geert?
  Die heeft, zoals overal, genoeg tegenstanders, maar krijgt dat podium tóch!
  Want de vrijheid van meningsuiting is in Nederland zó stevig verankerd, zó stevig…..dat we het bijna té vanzelfsprekend zijn gaan vinden en er overheen kijken.
  En dat zouden we niet moeten doen. We zouden niet zo snel in paniek moeten raken.
  Want oké, net als overal elders in het westen lopen er hier genoeg goedmenselijke gekken rond, maar tóch: Ergens zegt de Nederlander: Hó en dan IS het hó.
  Ook de moslim weet dan, onuitgesproken: Tot hier en (nog) niet verder.
  Waarom, anders, blijven de concessie aan de Islam hier op zo ’n betrekkelijk kleine schaal en zo relatief bescheiden?
  Waarom blijven de “Sharia-wijken” in Den Haag en Amsterdam minder uitgesproken dan die in Londen?
  Waarom, bijvoorbeeld, verliep de anti-Israël-demonstratie van afgelopen Zaterdag in Den Haag zoveel rustiger dan die in Berlijn en Parijs, waar het ècht uit de hand liep?
  Daarom!
  De moslims kunnen het evenmin benoemen, maar ervoor terugdeinzen dóen ze, vooralsnog!
  Daarom zou de realistische Nederlander zich niet zo gauw uit het veld moeten laten slaan en het machtige wapen dàt hij heeft, gebruiken.
  De situatie ís hier onderhuids niet zo hopeloos als hij op het eerste gezicht lijkt; we kunnen er nog veel aan doen.
  Maar dan ook niet gaan wanhopen: Moslims hebben wat dat betreft een dieren-instinct: Als ze angst voelen bij de tegenstander slaan ze toe. ( Net als in Zweden.)

  Like

  • kernrob4 zegt:

   Beste Theresa Het is fijn dat je mijn artikel enigzinds relativeert. Ik hoop dat jij gelijk hebt en niet ik. Dat Bron nog niet is gearresteerd zegt overigens niets dan moet nog bijkomen. Maar het doodzwijgen van de verklaring van de premier van Nederland zegt genoeg en het toelaten van onversneden antisemitisme maakt het nog erger.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, geen dank, hoor! Of ik gelijk heb weet ook ík niet zeker, maar ik geef weer, wat ik met eigen zintuigen waarneem, meer niet.
    Ook dacht ik nou nog niet direct aan de mogelijkheid, dat Hr. Bron gearrestéérd zou kunnen worden; dat is nou weer direct zo ’n stap. Maar voor zover ik weet, heeft hij tot nu toe van overheidswege evenmin waarschuwingen ontvangen of aankondigingen dat de site uit de lucht gehaald zou worden. (Nog) niets van dat alles. En Brabosch in Vlaanderen wèl; dat heeft hij hier zelf verteld omdat hij verbaasd was hóeveel er op een Nederlandse site…..laten we maar even onomwonden zeggen: uitgebrààkt kan worden. Zelf formuleerden zijn Vlaamse reageerders alles veel voorzichtiger en nóg kreeg hij waarschuwingen van overheidswege omdat ze kritiek hadden op de verkeerde zaken.
    Ziet U: DAT zit ‘m nou in die hier welhaast heilig verklaarde vrijheid van meningsuiting.
    Daar hebben Nederlanders wel zó ’n machtig wapen mee in handen, dat laat zich amper vóórstellen. En je mag er dan tegenwoordig wel veel goedmenselijke idioten bij hebben, knèchten laten ze zich niet, als het er op aan komt!
    Dat is het ‘m ook eigenlijk: Je kunt ze zo moeilijk duidelijk maken, dat het ooit zover komt.
    Ze zeggen niet: Nou ja, dan bínden we wat in, als de moslims dat fijn vinden; ze zeggen: De meeste moslims zijn redelijk en het kómt niet zo ver.
    Dàt verkeerde idee moet er uit, begrijpt U……

    Like

 12. Lucie zegt:

  De Nederlander is een angsthaas,kiest altijd voor de grote groep waar hij zich veiliger voelt.
  En Rutte blijf ik,ondanks deze uitspraak,een regelrechte kwal vinden.
  Of hij de waarheid sprak is ook nog maar de vraag,liegen kan hij immers als de beste.

  Like

 13. Vederso zegt:

  Ja, weer een zeer goed artikel en ik herken er veel in. Hoe dit gaat aflopen? Ik hou m’n hart vast.

  Like

 14. Pingback: COMMENTAAR: Nederland is een gepsychopathiseerd land | E.J. Bron | kernrob4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s