Moskou wijst op toenemend “Jihad-toerisme” uit Europa

Screenshot_3

De Russische viceminister van buitenlandse Zaken, Ilja Rogatsjov, heeft gewezen op de in Europa toenemende populariteit van het zogenaamde Jihad-toerisme. Moskou wil nu in de VN en de OVSE op dit probleem wijzen.

“Mensen uit verschillende landen, die op geen enkele wijze gedupeerd worden door conflictsituaties, reizen ergens heen om, zoals de meesten denken, ´ voor het geloof´ te vechten”, zei de hoge diplomaat in een gesprek met Ria Novosti. “Meestal zijn dit geen financieel zwakke en wanhopige mensen, maar vertegenwoordigers van de middenklasse – goed ontwikkelde mensen, die een gezin, werk, een stabiel inkomen en een woning hebben.”

Deze tendens is in het Syrië-conflict aan het licht gekomen. “In het geval van Syrië heeft dit unieke dimensies bereikt. Honderden mensen, o.a. uit Europa, trokken naar Syrië en naburige landen, die geteisterd werden door conflicten, om zich militair te laten opleiden.”

Moskou spant zich in om dit probleem bij internationale organisaties, waaronder de OVSE en de VN, op de agenda te krijgen, aldus Rogatsjov.

“De Algemene Vergadering van de VN heeft een resolutie aangenomen, die de al in 2006 aangenomen Globale Antiterreur Strategie van de VN heeft bevestigd. In de resolutie wordt met duidelijke woorden naar dit probleem verwezen. Men moet echter een bepaalde weerstand overmeesteren: Vertegenwoordigers van het Westen geven er de voorkeur aan dit probleem onder elkaar te regelen. Ze willen niet praten met Syrische autoriteiten. Wij van onze kant spannen ons in om een niet door politiek beïnvloede internationale dialoog in stand te houden.”

Screenshot_4

Bron:
http://de.ria.ru

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Europa, Islam, islamitische ideologie, Jihad, Moslims, Rusland, Verenigde Naties, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Moskou wijst op toenemend “Jihad-toerisme” uit Europa

 1. Charles Martel zegt:

  De Russen lijken er meer van te begrijpen dan die EU softies die met mooie linkse praatjes de problemen onder het tapijt vagen.Ze zijn medeschuldig aan de moord op massa’s onschuldigen, duizend maal meer dan in Sbrenica.

  Like

 2. dgneree zegt:

  Voor de Europese landen, NL incluis, kan dit nog wel eens voor grote problemen zorgen en sommige internationale betrekkingen ernstig verzieken.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad ik vertrouw Rusland meer, als het EUSSR gedrocht en de MOSLIM OBAMADRAMA. Tevens herinner ik mij, de smerige politiek, van de VN, de EU, en de smeerlap Clinton, tijdens het Joegoslavië conflict. De Serven kregen de schuld, maar ze vergaten de smerige MOSLIMLEIDER ORIC, die meer dan 100 Servische dorpen uitmoordde. Vuile hypocrieten van EU, de VS, en de Verenigde Nazies!

  Like

 4. Van de V N hoeft Poetin niets te verwachten;die komen altijd op voor alles wat islamgerelateerd is en altijd tegen ons!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s