Het gaat beginnen: Spanje voert gedwongen heffing op spaartegoeden in

Screenshot_16

Luis de Guindos

(Vertaling: E.J. Bron)

Spanje begint kin Europa als eerste en gaat een belasting op banktegoeden heffen. Met onmiddellijke ingang moeten alle spaarders een gedwongen heffing van 0,03% op hun spaartegoed betalen. Opmerkelijk: de belasting wordt met terugwerkende kracht ingevoerd.

De Spaanse regering heeft een wet aangenomen betreffende een vaste heffing van 0,03% op alle banktegoeden in heel Spanje. Enkele regio´s hadden de heffing daarvoor al ingevoerd, die het ministerie van Financiën nu uitbreidt over het hele Spaanse territorium. In de EU is Spanje daarmee de voortrekker als eerste land met een algemene heffing op banktegoeden.

De belasting werkt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014, daarmee is een belastingvlucht praktisch uitgesloten. Volgens het kabinet kan de heffing meer dan 340 miljoen euro opleveren. De spaartegoeden van de privésector in Spanje namen in het jaar 2013 met 3,1% toe naar 1,14 biljoen euro, aldus “El Mundo”.

De heffing heeft tot doel om “de markteenheid te versterken en te garanderen.” Tot nu toe tikt de heffing nauwelijks aan, maar als deze eenmaal ingevoerd is, kan het percentage gemakkelijk verhoogd worden. De Spaanse minister van Financiën, Luis de Guindos, over wie wordt gesproken als nieuwe chef van de Eurogroep, heeft daarmee in ieder geval zijn belofte van 2013 gebroken, toen hij tijdens de Cyprus-crisis de spaartegoeden onder de € 100.000,- nog “heilig”, dus onaantastbaar, had genoemd (meer hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Spanje, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

57 reacties op Het gaat beginnen: Spanje voert gedwongen heffing op spaartegoeden in

 1. Roger Catrysse zegt:

  Nu in Spanje wanneer in België

  Like

 2. Lis zegt:

  Dit is pure diefstal!!! Er zijn mensen die sparen om daarmee hun eigen pensioen te bekostigen bv. zzp-ers. Je hebt al inkomstenbelasting en BTW en weet ik wat meer betaald en dan gaan ze ook nog van afromen van hetgeen over is gebleven. Is het werkelijk niet mogelijk om hier iets aan te doen?

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Wanneer heel europa

  Like

 4. een patriot zegt:

  In Nederigland betalen we al onder dwang een jaarlijkse heffing van 1,2% over het vermogen dat de 20.000 pleuro overstijgt.

  Like

 5. Jean zegt:

  Politiek gespuis mag men NOOIT vertrouwen niet in Spanje nie in Nederland niet in Vlaanderen, nergens ant he is overal hetelfde schorem, ver de rug van de werkende bevolking lekker parasiteren.
  Het wordt hoogtijd dat wij burgers het roer in handen gaan nemen en al die lafaards, verraders en parasieten hun verdiende straf gaan geven.

  Like

 6. Geert zegt:

  Ik hoop dat er in de gehele eu minimaal 10% geheven gaat worden, dus ook als je huis bijna is afgelost, gewoon 10% van de marktwaarde betalen. Nederland en de gehele eu krijgt wat het verdient.

  Like

 7. Gaat overal komen;is al genoeg voor gewaarschuwd hier,en,door de politiek weer even hard ontkend!En NL zal slaafs volgen!Alleen :van mij worden ze niet rijk;ik sta altijd [helaas]op nul!

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Was het niet Vermeend die “wat” terug de 4 % heffing invoerde op vermogen?

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Ze willen met die heffingen veel verder omhoog dan die luttele 0,03 %. Er werd al gesproken over een jaarlijkse heffing van 10 %. Oftewel 330x zo hoog. Als het daar bij blijft. Zo zullen de meesten binnen zo’n 10 jaar van hun spaargeld beroofd zijn. Alle veranderingen gaan in de E.U. ongemerkt, en met hele kleine stapjes. Zodat het duffe kiesvee nooit zal protesteren, en alles zal slikken wat de dictator in Brussel bedacht heeft ! En na het spaargeld het onroerend goed…..

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  En daarna in de rest van Europa! Gloeiende vinketering, vuile RODE TYFUSLIJDERS van de EUSSR, op wiens bevelen, alle regeringen in EUROPA buigen als knipmessen. Het ENDSPIEL van het GEDROCHT EUSSR is begonnen! We worden aan de bedelstaf gebracht, maar het feesten bij de RODEN in Brussel gaat natuurlijk wel door. En onze grote LEUGENAAR RUTTE ( VVD) is zeer bereid ons ook nog meer te beroven, voor het MONSTER EU te Brussel!

  Like

 11. ieznogoud zegt:

  Eerste test : Cyprus
  Tweede test : Spanje
  Derde Test : ???
  Dan om het echie: Heel Europa

  Like

 12. peterselie1 zegt:

  Nu in Spanje wanneer in Nederland?

  Like

 13. Ahava zegt:

  …en in Duitsland, Frankrijk… Men is ziende blind. Totdat…

  Like

 14. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv CYPRUS 1ST,SPANJE 2,DAN WIJ?NEE! t gaat beginnen:Spanje voert gedwongen heffing op spaartegoeden in http://wp.me/p1O7aM-hfL

  Like

 15. wouteenhoorn zegt:

  Blijf dat stelletje leugenaars maar stemmen. Of verbiedt de EU het? Lachen

  Like

 16. Sjaak zegt:

  ONTEIGENEN NOEM JE ZOIETS !

  Like

 17. helletocht zegt:

  Dit klopt helemaal met de tot nu toe gevolgde strategie van de ECB. Ze houdt de rente voor spaarders historisch laag, en geeft op het zelfde ogenblik 1000 miljard aan de banken om te investeren. Het gevolg is dat banken ons spaargeld nauwelijks nog willen, ze betalen de spaarder 0,85 % meer dan ze aan de ECB moeten afdragen. Het tot nu toe uitgedeelde geld aan banken is echter niet geïnvesteerd in het MKB b.v., maar zweeft boven de aandelen markten. Draghi wil hiermee de schulden van de spaghetti en bino tinto landen goedkoop herfinancieren. Dit gebeurt door hedgefunds, dezelfde ratten die de crisis veroorzaakt hebben. Zij kopen de staatsobligaties uit de zuiderse landen tegen een voordelige rente, en die landen krijgen dan weer geld binnen om schulden af te lossen. Dat wordt ons voor gelogen, evenwel deze landen hebben zo veel schuld dat ze die nooit kunnen aflossen. Zelfs de rente op de schulden kunnen ze niet.aflossen, en als het misgaat staat de ECB garant, lees draait de burger/belastingbetaler ervoor op. Draghi manipuleert de rente die de burger krijgt bewust naar een ongekend laag niveau. Op die wijze hoopt hij dat de burgers niet meer sparen, maar het geld uitgeven. Dat de burger dan in de schulden raakt deert de criminele Europese bovenklasse niet. Op die wijze bereik je wat ze bereiken willen, een groot Europees proletariaat met enkel loonslaven die niets meer te zeggen hebben. De middenklasse, ooit de “backbone” van de maatschappij zal verdwijnen en we zullen perpetueel in een crisis belanden. Wat er nu in Spanje gebeurt, zal ook in ons politiek-correcte polder gebeuren. Ik voorspel zelfs dat we binnen zeer afzienbare tijd aan de bank een bedrag gaan betalen voor het stallen van ons spaargeld. We gaan parkeerbelasting betalen aan de Rabo etc. Maar goed we leven in de maatschappij en in het Europa dat we klaarblijkelijk willen. Een meerderheid van onverschilligen, malloten, dommerikken, profiteurs, linkse ratten, en bureaucraten stemt voor Europa. We komen door Europa en door onze walgelijke desinteresse in een uitzichtsloze situatie terecht waar het niet alleen over ons geld gaat, maar ook over onze manier van leven. Hoe lang denkt u dat we nog over onze vrijheid beschikken? ik voorspel niet langer dan 20 jaar, dan zijn we verworden tot een islamitisch semi-sharia territoir.
  Europeaan, Nederlander, maak u druk over uw I-Phone, u wordt wakker met een zwaard boven uw keel.
  * Wie de vrijheid liefheeft, verdedigt ze ( Dat doen Plassterk, Opstelten, en Timmermans in elk geval niet)

  Like

 18. realist zegt:

  is gemakkelijk als je uw schulden die je opgebouwd hebt door boven uw stand te regeren kunt recupereren door uzelf geld toe te eigenen van anderen(legale diefstal), dit zijn maffiapraktijken waarmee men welgestelden van het continent verdrijft,wederom een kortzichtige oplossing door onze onbekwame EU fascisten. stoppen met het importeren van armoede en beginnen met verwijderen van criminele en profiterende migranten zou ook al veel helpen,zo hoef je uw eigen volk niet van hun zuurverdiende spaarcentjes te beroven en zou de financiele crisis vlug opgelost kunnen zijn maar de wil en moed ontbreekt weer waarschijnlijk

  Like

 19. paulzwueste zegt:

  Wat zal gebeuren dat iedereen in Europa die over voldoende intelligentie en daadkracht beschikt zijn spaartegoed en/of vermogen van de bank zal halen en op de Kaaimaneilanden zal onderbrengen.

  Like

  • realist zegt:

   gewone burgers als ons zien dit van ver afkomen maar de zelfverklaarde intelligente elite(ubermenshen 2.0) blijkbaar niet.

   Like

  • tjonge zegt:

   @ paulzwueste,

   dat zullen de banken simpelweg niet toestaan, zodra ze lucht krijgen van een bankenrun zullen de banken het onmogelijk maken om groot geld op te nemen of over te boeken naar externe banken.

   maw, je hebt werkelijk geen reet te zeggen over jouw eigen geld op het moment dat balletje negatief begint te rollen in eu-land.

   Like

   • tjonge zegt:

    dus elk verstandig mens begint nu al om zijn spaargeld in stappen op te nemen of koop er goud/zilver van, dan heb je iig nog wat achter de hand zodra die euro explodeert

    Like

   • tjonge zegt:

    wel fysiek goud/zilver natuurlijk, EN LAAT HET DAN AUB NIET DOOR DE BANK IN EEN KLUIS BEWAREN !!! BEN JE NOG EVEN VER VAN HUIS !!!

    Like

   • Monalisa zegt:

    tjonge waar dan bewaren thuis kan ook niet ze maken je tegen woordig al af voor 25 euro.

    Like

   • Monalisa zegt:

    tjonge je bent gewoon een nummer wand die heb je het sofinummer ze weten alles over je

    Like

  • wim peters zegt:

   Maar wie zegt mij dat de ,,kaaiman eilanden te vertrouwen zijn ?

   Like

 20. Trucker zegt:

  Daar maak ik mij geen zorgen rond want heb GEEN spaargeld 🙂 en mijzelf kennende lig ik niet zoveel wakker van de één of andere zijne portemonné 🙂
  Koester geen illusies is het eurbia HQ brussel niet zou het wel de lokale overheid zijn die casht maar dat ze dat gaan doen is zeker want een kalifaat stichten kost geld

  Like

 21. Scarlatti Bombatti zegt:

  “tjonge zegt:
  17 juli 2014 om 21:24
  dus elk verstandig mens begint nu al om zijn spaargeld in stappen op te nemen of koop er goud/zilver van, dan heb je iig nog wat achter de hand zodra die euro explodeert”

  iig is het al met terugwerkende kracht van toepassing, ik dacht tot 1 mei 2014,
  las ik ergens…

  Like

  • tjonge zegt:

   tja, tot welke datum willen ze terug gaan dan ? kan ondertussen wel falliet gegaan zijn om maar een voorbeeld te noemen, moet ik dan nog steeds betalen met terugwerkende kracht als ik helemaal niets meer heb ?

   vraag me ten stelligste af of het wel juridisch toelaatbaar is om belastingwetgeving met terugwerkende kracht in te voeren ?

   Like

  • C.Venema zegt:

   Tamelijk dom advies om goud en zilver te kopen. De zilverprijs is nog niet zo lang geleden meer dan gehalveerd. Weg spaarcenten. Dan liever 0,03% belasting betalen of wel 30 Euro over € 100.000,– waar maakt iedereen zich druk over, In Nederland betalen we heel wat meet als rendementsheffing over ons spaartegoed. Het artikel vermeld niet of de ontvangen rente op spaartegoeden in Spanje ook belast wordt en op welke manier.

   Like

 22. Tempelier. zegt:

  Ik hoor het Dijsselbloem nog zeggen, “nee hoor dit is geen blauwdruk” gevalletje Cyprus.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3415179/2013/03/25/Dijsselbloem-redding-Cyprus-geen-blauwdruk-maar-specifiek-geval.dhtml
  Dit was voor mij de rode lijn !

  Like

 23. dgneree zegt:

  Het past allemaal in het ultimatum van de regering laatst om je ‘illegale’ vermogen op te geven, voordat er een boete zou volgen. Met het nieuw ingevoerde IBANnummer wordt iedere financiële transactie in Europa ‘geharmoniseerd’, lees: geregistreerd. Neem idd uw spaargeld zo snel mogelijk op en stal het ergens anders. Koop goud en zilver idd en begraaf het desnoods in de tuin. Goud is onverwoestbaar. Papiergeld en de waardeloze munten die we nu hebben vergaan al als je ernar kijkt. Bovendien kun je er iedere dag minder mee kopen.

  Het is een gigantische rip off

  Like

 24. dgneree zegt:

  Er zijn in veel europese landen al limieten aan hoeveel je per dag mag opnemen op de bank. In spanje is het 2.500 euro. In Nederland is er meen ik een betaallimiet van de flappentap van 1250 euro. Er zijn plannen om het 500-eurobiljet weg te doen. In de pinautomaten zijn de 500- en 200- eurobiljetten niet aanwezig en de meeste bankfilialen hebben geen cash geld meer in de kantoren. Deze biljetten moeten aangevraagd worden.

  En dan nog niets gezegd over de pogingen om contant geld helemaal te vervangen door plastic.

  Like

  • Lucie zegt:

   En daarom moeten we massaal afstappen van het pinnen,alleen nog maar contant betalen.
   Ik doe dit al jaren,pin zelden of nooit in een winkel,dat zou echt iedereen moeten doen.
   Dan zal het voor de elite veel moeilijker worden om het contante geld af te schaffen.

   Like

   • OmaS zegt:

    Precies!! Hetzelfde met de europese sepa-domicilieringen. Nu nog kun je dit weigeren via een knopje bij internetbankieren maar dat knopje is ook snel weg te nemen zodat ze dan elke bankrekening kunnen plunderen zoals ze willen! Probeer maar eens een domiciliering af te zeggen: je moet al gaan bedelen bij de schuldeiser om een domiciliering stop te zetten! Vroeger gaf je de bánk opdracht om een domiciliering stop te zetten, dat kan nu niet meer! En de meesten maken je dan nog wijs dat betalen zoals je WIL, via papieren overschrijving zonder domiciliering duurder is…raar toch: jaren geleden kon je zelfs geen maandelijkse, gesplitste betalingen krijgen, dat was veel duurder door de meer-administratie en nu is het duurder als je, zonder domiciliering, 2-maandelijks of trimestrieel wil betalen?! Vuile dieven en criminelen zijn het. Ten alle prijze vermijden dat mensen massaal het criminele systeem van domiciliering doorzien (aanloop naar leeghalen van elke bankrekening!) en nog weigeren om het weinige beheer dat ze hebben over hun eigen geld op te geven. Al maanden ben ik bezig om van ál mijn domicilieringen af te geraken, het verzet hiertegen is onvoorstelbaar, enkel dreigen om over te stappen naar een ander bedrijf helpt….

    Like

 25. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  De Grote Diefstal is begonnen! Binnenkort ook hier…

  Like

 26. sylvia58 zegt:

  ik spaar ook, lekker thuis…………….droge bonen van mijn volkstuin, volle jumbo en ah boekjes je weet wel koopzegels, in tijd van nood weet ik wat er buiten te eten is zoals brandnetel, zevenblad ect,
  van de kringloop heb ik voor een luttel bedrag wat wollen truien want in de winter word er weinig gestookt,
  in principe is ons geld al weg en zorg dan dat er houdbaar eten in huis is en ruilhandel, papier en munten kan je niet eten hoor

  Like

 27. Eva zegt:

  Het is gewoon sociaal darwinisme. In Vlaanderen lijkt een sociale clash bezig. Unizo vraagt “nepsollicitanten” aan te geven. Een werkgeversorganisatie regeert Vlaanderen. Alles wordt bekeken door een financiële/economische bril. De herverdeling gebeurt naar boven toe. Fraudeurs en criminelen kopen zich met veel winst zonder strafblad vrij. De diversiteit is niet divers en het cultuurrelativisme staat de schending van het gelijkheidsbeginsel toe. We worden geacht respect te hebben, voor achterhaalde barbaarse praktijken en fanatieke godsdienstmoordenaars. Het feminisme hedendaags,is trots zijn op je onderworpenheid aan de man en dit door je kleding uit te dragen. BOEH! Het volk komt alleen voor het voetbal op straat en schopt naar onder en likt naar boven, in de hoop zelf gespaard te worden. Goud en zilver kan je niet eten. @Sylvia58 wijze raad.

  Like

 28. Ruben Decloedt zegt:

  Dit is op Het betere wereldnieuws herblogden reageerde:
  Binnenkort ook in België …

  Like

 29. wim peters zegt:

  Ik geloof inderdaad dat de ,,oude sok,, de enige oplossing wordt! 30 jaar geleden zongen
  Frans Halsema en Jenny Arean al ,,vluchten kan niet meer,, en toen waren er nog niet zoveel van die smerige zakkenvullers zoals nu met de EU.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s