Netanyahu spreekt uiteindelijk zijn gedachten uit

Screenshot_1

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu

(Door: David Horovitz)

Op zijn vrijdagse persconferentie heeft de minister-president de volledige Palestijnse soevereiniteit uitgesloten, en hij bespotte de Amerikaanse aanpak aangaande de Israëlische veiligheid en hij heeft zijn Midden-Oostenvisie uiteengezet met een ongekende openhartigheid. Zijn opmerkingen zijn niet wijd en zijd gemeld; zoals zou moeten.

Ondersteunt premier Benjamin Netanyahu echt een tweestatenoplossing, of is zijn retoriek daartoe geveinsd? Wilde hij echt overeenstemming bereiken met de Palestijnen tijdens de negen maanden van de door de VS bemiddelde onderhandelingen die in april in elkaar klapten, of hield hij gewoon de Amerikanen en de Palestijnen aan het lijntje, terwijl zijn hart in feite echt lag bij de nederzettingenonderneming?

Dit zijn fundamentele vragen – vragen waarvan je denkt dat Israëli’s en de wereld sinds lang naar de beantwoording hebben uitgezien, vooral gezien het feit dat Netanyahu Israëls tweede langst dienende premier ooit is. In feite, hoewel veel Israëli’s beweren definitieve antwoorden te hebben, erkennen veel experts dat ze nooit helemaal zeker waren hoe Netanyahu de potentiële oplossing voor het Palestijnse conflict ziet, en voor welke concessies hij echt klaar staat om te doen, en wat zijn visie is op lange termijn, en hoe die eruit zal zien.

Maar nu weten we het.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

10 reacties op Netanyahu spreekt uiteindelijk zijn gedachten uit

 1. guusvelraeds zegt:

  Een twee staten oplossing is alleen mogelijk als beide staten elkaar volmondig kunnen respecteren. Dit is teveel gevraagd van de P.A. en zeker ook Hamas. Teveel gevraagd omdat de Koran de oer motor is van dit conflict. Hoezeer de leugenachtig Arabische en met hun de mee heulende Werst Europese pers ons anders wil doen geloven. Naast de Koran zijn eveneens de niet aflatende subsidie stromen richting corrupte Arabische regiems gelijk medeschuldig aan het voortbestaan van deze al bijna 100 jaar bestaande Arabische waanzin en eeuwige strijd tegen een Joodse entiteit in nota bene het thuisland van de Joden. Dit conflict is niet ontstaan in 1948 bij het uitroepen van de Joodse staat, dit conflict nam al zijn aanvang in het begin van de 20tigste eeuw. Het ging toen niet om grond en het gaat ook vandaag niet om grond en ook in de toekomst zal het nooit om grond gaan. De Arabische wereld kan niet leven met het idee dat land ooit onder islamitisch bestuur nu onder Joods bestuur staat. Binnen de islamitische denkwereld is de Jood het meest verachte individu. Dat nu juist dezelfde Jood laat zien in staat te zijn een florerend land op te bouwen in gebied waarin de moslim in duizend jaar niet in staat is geweest enige welvaart te creëren is een deuk van vanjewelste in het ego van de zich superieur wanende moslim man en vrouw. Deze aantasting van hun eer kan in hun zieke geest (de islamitische geest in zijn algemeen kan alleen maar ziek zijn als je alle ellende aanschouwd die ze creëren) alleen hersteld worden met toepassing van terreur en geweld. Geweld is het enige dat de islam en met de islam de Arabier ooit heeft voortgebracht. De islam is plat en materialistisch en mist elke vorm van spiritualiteit en vermogen tot samenwerking met andersdenkenden. De islam past niet in een toekomstige wereld de enige manier om hen dat te tonen is uitsluiting en alle energie van de vrije wereld richten op zelfverdediging tegen het islamitische monster. De dag zal hoe dan ook komen dat de hele wereld dit gaat begrijpen. Alvorens dat gebeurd zal nog veel islamitische ellende op ons neerdalen.

  Like

 2. Jade zegt:

  Hulde, ik mocht willen dat onze regering zo opkwam voor ons, het volk…

  Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  Nuchter!

  Like

 4. Bas Koning zegt:

  De dagelijkse standaard: offline. De vrije chroniquers: offline.

  Is de blog-o-sfeer under (ddos) attack?

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  Klasse Bibi. Met muzels kun je nooit tot een vergelijk komen. Al zou je Israel oppakken en elders neerplempen dan nog zou er nimmer vrede in het MO zijn want islam, dar al islam noeme men beter dar al onderlinge verdeeldheid of dar al eeuwigdurende verongelijktheid.

  Like

 6. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv I AM PROUD OF YOU MR B. @netanyahu HE FINALLY SPEAKS HIS MIND AND SO HE SHOULD! http://wp.me/p1O7aM-hg8 via @wordpressdotcom

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  Het is eindelijk definitief afgelopen met die soevereiniteit van GAZA! HIEP HIEP HOERA!!!
  Het is naar mening heel duidelijk, Israël zal eerst Hamas opruimen… daarna de grens met Egypte permanent afsluiten en vervolgens GAZA VOOR ALTIJD! onder haar permanente controle stellen!
  Afgelopen met die idiote en monsterachtige souvereine staat GAZA!!! We kunnen er nu zeker van zijn dat de EU geen Eurocent meer naar GAZA zal overmaken om nu het Israëlisch beleid aldaar te ondersteunen! Trek zelf je conclusies maar! Wat een monsterachtige kritiek zal Israël nu gaan krijgen vanuit het Westen. Vooral óók van de smerige moslim obama!!!
  Hulde aan Netanyahu!!! Hulde aan het Israëlische volk!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s