Boodschappen doen tijdens de ramadan

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

De cultuurgevoelige Engelse Julie Cottle (43, foto boven) heeft het gewaagd om in het noorden van Londen in een supermarkt van “Tesco” met ham en wijn naar de kassa te gaan. Dat was teveel van het goede voor de streng gelovige, vastende kassier.

De Aziatische moslim verwees de klant naar een zelfbedieningskassa, omdat hij deze onheilige producten niet mocht aanraken. De klant reageerde uitermate verstoord en verlangde de filiaalchef te spreken. Deze legde aan de Britse klant uit, die blijkbaar niet helemaal op de hoogte was van de tijd waarin ze leeft, dat de kassier het recht had om haar in dit geval niet te bedienen tijdens de heilige maand van de ramadan. Per slot van rekening bevond de werknemer zich in de periode van het rituele vasten. Ook hij verwees de klant naar de zelfbedieningskassa.

Zoveel begrip voor de medewerkers kan de onverbeterlijke Engelse helemaal niet vatten. Tegenover de “Daily Mail” zei ze:

Ik weet dat hij zijn geloof heeft – ik ben een christen – maar hij dient in staat te zijn z´n werk goed te doen. Ik walg ervan. Als hij weigert zijn werk te doen, moet hij hier helemaal niet zijn. (…) Hij verdween gewoon naar het achterste gedeelte van winkel. De filiaalchef zei dat ik naar de zelfbedieningskassa moest gaan. Ik was zó pissig toen ik thuiskwam, dat ik Tesco heb gebeld om een klacht in te dienen. Het enige dat ze zeiden, was: dat klinkt niet goed, maar als de filiaalchef zegt dat het oké is, dan is het oké.

Inmiddels heeft de firma Tesco bij de klant zijn verontschuldigingen aangeboden en haar gegarandeerd dat er met de desbetreffende medewerker is gesproken. De firma liet verkondigen geen speciale bedrijfspolitiek te hebben, maar zulke aangelegenheden pragmatisch behandelt. Een half jaar geleden zei Tesco echter nog dat de firma het nut er niet van inzag personeel aan te stellen dat om religieuze redenen deels weigert te werken.

In het geval van een Noord-Ierse banketbakker, die geweigerd had een taart voor een homohuwelijk te bakken, laat men zulke beslissingen niet gewoon over aan het desbetreffende bedrijf. Burgemeester Andrew Muir – een bekennende homoseksueel – kondigde juridische stappen aan. Hij was zelf een van de gasten op de homobruiloft. In zijn motivering zegt hij:

Winkels mogen niet zelf kunnen bepalen wie zij wel bedienen en wie niet. (…) Opdat Noord-Ierland gedijen en verschillen overmeesteren kan, hebben we een nieuwe samenleving nodig, waarin de ondernemingen bereid zijn iedereen recht te doen, onafhankelijk van religieuze opvattingen, politieke mening, handicap, ras, leeftijd, seksuele oriëntatie, burgerlijke staat, geslacht en andere achtergronden.

Homohuwelijken zijn in Noord-Ierland niet toegestaan. Desondanks kreeg de banketbakker van de “commissie gelijke behandeling” , die hem toedichtte klanten te hebben gediscrimineerd. Daarom wilde men, indien nodig, verdere stappen tegen hem ondernemen. De banketbakker is een bekennend christen, maar met zijn religieuze gevoelens zal waarschijnlijk geen mens rekening houden.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, Dhimmitude, Eurabië, Groot-Brittannië, Islamisering, Islamofilie, koran, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, ramadan, Rotzakken, sharia, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Boodschappen doen tijdens de ramadan

 1. Jean zegt:

  Als die moslimvuiligheid het recht krijgt in onze westerse gemeenschap om zich zo op te stellen dan hebben wij als westerlingen ook het recht om die moslimvuiligheid een heel jaar door te negeren wat we uiteraard ook doen want wij trekken ons van lafaards die denken ons te kunnen verplichten die moslimvuiligheid te aanvaarden niets aan, we hopen van harte dat die Zweedse troela weldra een moslim tegen het lijf loopt die andere gedachten heeft eens zien of ze dan nog zo schreeuwt en lawaai maakt voor nog meer moslimvuiligheid.
  Ik moet nog maar een glimp van een kopvod zien om braakneigingen te krijgen.
  Ik zal eerst rust vinden als die moslimvuiligheid uit ons westers Europa verdreven is, hopelijk nog voor 2016…

  Like

 2. Monalisa zegt:

  de ramadan werken ho, maar met dan aan rakkertje

  Like

 3. Cathja zegt:

  Je vraagt je in zo’n situatie als klant af in welk land je leeft: je vaderland of een moslimland. Schandalig en treurig is het dat de moslims gewoon werk weigeren tijdens de ramadan. Wat heeft een Europees land met de ramadan te maken? Ik zou geen personeel in dienst willen nemen die bepaalde handelingen weigert uit te voeren ‘vanwege zijn geloof’. Je bent totaal inzetbaar of je kunt een baan vergeten.

  Het wordt ook hier weer duidelijk wie in feite de baas zijn!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 12.10. uur. Precies, goed gesproken Cathja. En hier in mijn woonplaats, zie ik steeds meer KOPVODDEN en ZWARTE KOLENKITTEN rondlopen, allemaal op onze kosten, dat dan weer wel. En hun kerels- de booslims- daar werkt er amper een van! Nederland is inmiddels ook naar de verdommenis. Dank daarvoor maar PvdA,CDA,D66 en de VVD.

   Like

   • Driek zegt:

    Tom Hendrix zegt: En hier in mijn woonplaats, zie ik steeds meer KOPVODDEN en ZWARTE KOLENKITTEN rondlopen.

    Ja, meneer Hendrix, er komen er steeds meer bij, vanmiddag dacht ik, met die warmte, naar het zwembad te gaan, het is een openluchtzwembad, dus met binnen en buitenbaden en een groot grasveld. En daar stond me bij de kassa toch een zooitje moslimvrouwen, met hoofddoeken en met ontelbare kinderen, ik waande me nu echt een vreemdeling in eigen land. Ik had geen zin om mij daar tussen te mengen, die lieden staan verder onder mij, dus ik ben maar huiswaarts gekeerd. Jammer hoor, nog tot voor een paar jaar terug was het een heel fijn zwembad, waar je op mooie zomerse dagen, vaak met dezelfde groep mensen, van de zon kon genieten in een ligstoel. Dat zwembad is nu een beproeving geworden, je gaat er niet meer voor je plezier naartoe, we zijn werkelijk overstroomd met Mohammedanen, waar je ook kijkt zie je die kopvodden, het is niet normaal meer. Dat onze regering dat ooit heeft toegelaten, het is werkelijk onbegrijpelijk, Nederland is echt helemaal naar de knoppen, dat komt niet meer goed.

    Like

 4. Engeland is al afgeschreven;dat komt nooit meer goed!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Hopelijk gaat de Tesco failliet met zijn tapijtvretende klantenkring !

  Like

 6. Driek zegt:

  Maar dat moet die mevrouw ook niet doen, boodschappen doen tijdens de ramadan, en dan nog wel wijn en ham, is ze nou helemaal gek, ze weet toch dat moslims niet drinken en geen ham eten? Schande, ze moet zich eens leren aanpassen, en ze draagt ook nog eens geen hoofddoek.

  Like

 7. jitskesez zegt:

  Dit is op My Blog herblogd.

  Like

 8. joop zegt:

  Wij waren op het strand er zat een moslimgezin kind was bang voor onze hond want ook dat mag niet van allah baba , moslims weg naar huis wat doet de hond die legt op die plek een grote hoop stront

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Tesco is in England wat A.H. is in NL.
  Die mevr. had 2
  dingen kunnen doen.
  Die “Honey” ham [per ongeluk ] open ritsen aan een scherp kantje van de afrekentafel, de wijn [per ongeluk] omstoten en kapo-tlaten-vallen op de grond.
  OF: niet willen afrekenen, DAN gewoon de winkel uit met de artikelen.
  Rest me te zeggen:”dit is in Fr “absolutely ondenkbaar”

  Like

 10. Trucker zegt:

  enne heeft farrage de STAND UPPER in eurabia HQ brussel (en held van VELEN op deze blog) reeds een geluid laten horen.
  De vraag stellen is ze beantwoorden daar gaat deze clown zijn klep over houden want het niet belangrijk in zijn retoriek.
  Wie er nog aan tijfelt waar het eerste kalifaat gevestigd wordt, nee niet Zweden maar Dame (Iron Lady) Magaret Thatcher’s natie die nu naar de kloten geholpen wordt door een politieke kaste die in eerste instantie islamofiel is, wat daarna komt is voor hun niet zo belangrijk, wel dat ze islamofiel zijn (in feite elkaar de loef afsteken op dat punt) en de fucking islam(iet) geen strobreed in de weg leggen.
  Ik wacht op een man als Bibi om eurabia te zuiveren.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Kunnen ze in Londen niet gewoon alle ‘islam-onwelgevallige- artikelen uit de winkels verwijderen?
  Ze zijn daar immers toch al hard op weg om een islamitisch land te worden.

  Like

 12. Theresa Geissler zegt:

  Een ding is me wel duidelijk: Als dit soort idioterie -waarvoor GB inderdaad bevattelijk blijkt te zijn- in welke vorm ook zou overwaaien naar Nederland, staat ons slechts dit te doen: Het op geen enkele manier pikken en er luidkeels tegen ageren!
  Als die lui in óns land in winkels willen werken, zullen ze ook wèrken, Ramadan of niet!
  Maar waarachtig: Ik heb er in Nederland nog niet van gehoord. Wie weet voelen ze ook híer aan, dat ze in dit land niet aan die fratsen zouden moeten beginnen…..?

  Like

 13. John zegt:

  Ik had hem die ham in de haren gesmeerd.

  Like

 14. tjonge zegt:

  kreeg deze week folder van de lidl,
  man, man, man, wat is die toko volledig gebukt voor die moslims !
  zowat de hele folder gewijd aan ramadanvoedsel.

  mij zie je daar nooit meer !!!!!!!!

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Driek: 15.42. uur. Zover is het nu gekomen, Driek! En de stomme doorsnee NEDERLANDER, trapt overal in, als hij/zij maar “brood en spelen”, krijgen!

  Like

 16. oud-marinier zegt:

  Ben woonachtig in Bali , Indonesie. ( Land met de grootste Moslim bevolking ter wereld) . Maar ook zeer veel Christenen. Op Bali is echter 97% HINDU, 2% Christen en ongeveer 1% Moslim. Men heeft hier het principe dat wanner het je NIET bevalt , het je vrij staat om te vertrekken. (en daar wordt ook echt wel voor gezorgd dat je dat doet. ZEKER wat de Moslims betreft….die zien ze hier zowiezo liever gaan , sinds de bomaanslagen in ’02 en ’03. Wat ik echter wilde zeggen is ..dat ook hier Moslims werkzaam zijn als KOK …deze mensen zijn professioneel genoeg , om te begrijpen dat wanneer je als KOK werkt en zeker de FRANSE als ook andere WESTERSE cuisine neemt , je dus te maken krijgt met VARKENSVLEES en afgeleidde producten . Men heeft er GEEN enkel probleem mee om deze producten te bereiden en/of te proeven enz enz…simpele reden ….RISICO VAN HET VAK …..denk dat die kassier uit GB daar een voorbeeld aan kan en moet nemen.

  Like

  • Infidel Pride zegt:

   @oud-marinier

   Zo hoort het eigenlijk overal te gaan, tenminste, als wij een leefbare planeet willen blijven voor iedereen.
   Ik persoonlijk heb overal wel een mening over. Ik kan tegen bepaalde zaken zo anti zijn dat er nog maar een klein stapje gezet hoeft te worden zodat ik tot geweld over zou kunnen gaan.
   Maar wie ben ik? Ik kan moeilijk van de wereld verwachten dat mensen met andere gedachten mij slaafs gaan volgen in mijn ideeën en opvattingen.
   Hoe het kan weet ik niet maar ik heb daardoor iets bij mij zelf ontwikkelt; Mensen in hun waarde laten en respecteren die dat ook bij mij doen.
   Ik ben van mening dat als iedereen dat zou doen (respect nemen/respect geven maar ook je religie in je hart dragen (dus niet anderen oplegt)) de wereld er veel mooier uit zou komen te zien.
   Ik weet zeker dat veel mensen zo denken.
   Ik weet ook zeker dat dit een illusie is.
   De wereld zit nl opgescheept met een ideologie die helemaal niet zo denkt.

   Zoals ik al zei, zoals in jouw verhaal zo zou het eigenlijk moeten zijn.
   Maar ik ben blij dat jij de verhoudingen er bij hebt gezet; 97%, 2% en 1%.
   Bali zou Bali niet meer zijn als de verhoudingen omgedraaid zouden zijn; 97% moslims, 2% Hindu en 1% christen.

   Een collega van mij zit daar nu.
   Als de verhoudingen omgedraaid zouden zijn waarschijnlijk niet.
   Alleen maar omdat er dan van dat ‘geven en nemen’ helemaal niks meer over is.

   Like

   • oud-marinier zegt:

    Hoi geachte Infidel Pride …. Idd , Bali zou Bali niet zijn als de verhoudingen anders zouden zijn. Bali is een zeer vede lievend eiland, met zeer vredelievende mensen… (but don’t piss them off…dan heb je zeker de poppen aan ’t dansen….Maar goed…het is hier aardig toeven …en idd ook IK heb dezelfde gedachtengang als u….respect geven en gerespecteerd worden d.m.v. mensen in hun waarde laten en ook zelf graag zo behandeld willen worden , dat je je eigen religie (in mijn geval 7e Dags Adventist , maar ZEER liberaal ) in je hart draagt en idd NIET aan anderen opdringt….dan zou idd de wereld er een stuk mooier , vrediger en beter er uit zien….het ziet er idd naar uit dat het een illusie is….maar ik blijf volharden en hoop hebben…daar u en ik , toch al 2 mensen zijn met dezelfde denkwijze en handelswijze….
    U zegt : ” Een collega van u zit hier ” , werk gerelateerd of ivm vakantie ? Indien werk gerelateerd , misschien kan ik uw collega van dienst zijn , afhankelijk van in welke branche uw collega werkzaam is. Ben zelf werkzaam in de Security / Fire & Safety-Prevention / HSE = Health Safety Environment . Ik zal u alvast mijn MOBIELE nummer geven , dan kan uw collega contact met mij opnemen : Josh B. +6381314105277 , kan me toevoegen aan zijn contactenlijst en What’sApp-en of gewoon bellen / sms-en . Nou , dan ook maar mijn email : jinowi09@live.com . En bedankt voor uw steun en commentaar.

    Like

   • Republikein zegt:

    Met geld kom je altijd terecht.
    Voor de rest is het pappen en nathouden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s