De publiciteitsoorlog

Screenshot_1

(Door: Leon de Winter)

TEL AVIV – Toen we gisteravond opnieuw waren weggedoken bij een roekeloze raketaanval, zocht ik op mijn iPhone snel naar nieuws over de verbijsterende vliegramp. Zinloze doden, ook daar.  Vermoedelijk een vergissing – een passagiersvliegtuig aangezien voor een militair toestel, maar door wie?

De acties van het Oekraïense leger tegen de opstandelingen hebben inmiddels het leven gekost aan vierhonderd mensen, het grootste deel burgers, onder wie kinderen. Geen demonstraties in Den Haag, geen verontwaardiging, stilte. In dat onmogelijke conflict, net zo onmogelijk als dat rondom Gaza, hebben de EU en onze eigen politici olie op het vuur gegooid. Een grootschalig conflict is het gevolg, met nu ook voor Nederland verschrikkelijke gevolgen.

Stupide Europese krachten spelen ook in Gaza continu een fatale rol. Hamas zet de eigen bevolking onder de bommen van de Israëlische luchtmacht, en de media en de politieke elites laten zich door de gruwelijke beelden die daardoor ontstaan manipuleren.

Nogmaals: ER ZOU GEEN ENKELE DODE IN  GAZA TE BETREUREN ZIJN ALS HAMAS GEEN RAKETTEN OP ISRAËL ZOU AFVUREN.

Lees verder>>>
(h/t Jan Wandelaar)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

9 reacties op De publiciteitsoorlog

 1. Cathja zegt:

  Wat weer een lezenswaardige bijdrage, heer De Winter! Als er nog mensen zouden zijn die aan de integriteit en de goede bedoelingen van Israël twijfelen, dan zullen deze columns er hopelijk aan hebben bijgedragen dat ze hun mening over dat land gaan herzien. Omdat we helaas ‘gewend’ zijn aan linkse media, die bepaald geen vrienden zijn met Israël en het Joodse volk, zal het niet eenvoudig zijn om Israël-haters om te vormen naar Israël-lovers.

  Ik heb met veel interesse de columns gelezen. Bedankt voor deze waardevolle informatie!

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  Leon presenteert hier een prachtig geschreven artikel. In enkele alinea’s somt hij heden en verleden op, elke letter waar. Dit artikel zou aan alle muren in alle parlementen en regeringscentra van Europa, het Midden-Oosten en de rest van de wereld moeten hangen. Gebeiteld in marmer, gebet in een schrijn. Want dit is de werkelijkheid, dit is de waarheid.

  Wat mij betreft is een tweestatenoplossing definitief achterhaald: Israël kan nooit zijn veiligheid riskeren voor een riskant project als een Palestijnse staat die elk moment zich tegen het bestaan van Israël kan richten. Als we een uittocht van Palestijnen uit Gaza en Westbank afwijzen, is er maar een feitelijk mogelijke oplossing, en dat is dat de Palestijnen de joden erkennen voor wat ze zijn, namelijk mensen met recht op leven, juist in Israël. De Palestijns-Arabische erkenning van Israël moet vanuit het hart komen. Hiervoor is het nodig dat zijn hun islamitische trots opzij zetten. Kunnen de Palestijnen dat? Momenteel lijkt dat er niet op: vanuit de hele wereld trekken Palestijnse Arabieren niet-arabische islamitische geloofsgenoten aan om hun strijd te versterken. Dat heeft alles met haat te maken.

  Palestijnen zijn 1. Palestijn. 2. moslim. 3. Arabier. Van deze drie identiteiten speelt de belangrijkste, namelijk de Arabische identiteit, voor de Palestijnen vrijwel geen rol. Zij zijn dus op de verkeerde weg. Zal het hen lukken hun haat voor de joden (en het Westen) te overwinnen? Zal het hen lukken als Israëlische staatsburgers hun identiteit als Arabier opnieuw vorm te geven?
  Zal het lukken lief te hebben in plaats van te haten?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Een Arabische identiteit opnieuw vormgeven, zodat de haat overwonnen wordt? Nobel streven, maar het lijkt mij sterk. Ik vrees, dat er bij de Palestijnen dan niet alleen mentaal, maar zelfs genetisch een knop om zal moeten. En hoe onmogelijk dit is, beseffen we allemaal wel.
   En tja, die tweestatenoplossing is inderdaad achterhaald. Helaas moet dat zelfs nog tot sommige israëliërs doordringen en vaak nog prominente ook: Zoals Ari Shavit, bijvoorbeeld, getuige de analyse van Martien Pennings.
   Bij hem gaat dat zelfs zo ver, dat hij de beledigingen en intimidaties door de moslim Mohammed Dahla voor zoete koek slikt. Inderdaad is een duidelijker bewijs van Stockholm-dualisme amper mogelijk; dat kan zelfs iemand als ik zien, die toch niet pretendeert, bijzonder goed thuis te zijn in deze materie.
   Maar de populariteit van Shavit, ook in Israël, laat zien, dat ook daar de naïviteit bepaald nog leeft.

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    Moslims, dus ook Arabieren, moeten sowieso hun haatgenen omschakelen. Of ze doen het zelf, of het zal het gevolg zijn van een door hen verloren derde wereldoorlog. Dit is geen dreigement van mij aan hen, ook geen wens tot oorlog, integendeel. Maar zoals moslims en Arabieren zich nu opstellen gaat het onvermijdelijk die kant uit. Zulke oorlogen zijn er in het verleden natuurlijk meer geweest, het meest duidelijk die van 1939-1945. En ja, de kwartjes vallen hier in het Westen erg langzaam. En ja, het gaat ons vele slachtoffers kosten. Dat is allemaal niet mijn wens. Maar laten de moslims en Arabieren ons enig andere keus?

    Like

 3. Monalisa zegt:

  E J Born hier had ik een stuk aan je gestuurd ik vond dat dit ook de aandacht van de mens moest komen, maar met deze tekst ben ik met de winter totaal eens @Monalisa

  Nu is het eerst tijd om te rouwen. Al die onschuldige mensen die onderweg waren voor vakantie, werk, familiebezoek, zijn in de Oekraïne door andere varianten van ziekelijke haat gestorven. Naar het zich laat aanzien was het de bedoeling een ander vliegtuig te raken, niet dit vliegtuig. Onze landgenoten zaten in een vliegtuig dat onverhoeds verstrikt raakte in een nodeloos conflict tussen Rusland en de EU, een vers conflict met oude wortels. Maar aan die nuancering hebben de gestorvenen en hun nabestaanden niets. Gedreven door haat drukte iemand op een knop. Het is onverdraaglijk.

  Like

 4. Deze verschrikkelijke aanslag[want zo zie ik het]had kunnen voorkomen worden:waarom vliegen er nog maatschappijen op deze route?Ik begrijp dat niet.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Maar de RODEN en GROENE SMEERLAPPEN, komen alleen samen met hun vriendjes- de BOOSBAARDEN- de straat op als het TEGEN ISRAËL IS! Wat boeit het deze aanhangers, van de Partij van de ACHTERBAKSEN, dat overal de JODEN en CHRISTENEN en ANDERSDENKENDEN VOGELVRIJ zijn in IRAK,Syrië, S.A. en nog meer van deze HAATBAARDLANDEN. En de grootste KWAL TimmerfranSS moet zo nodig kruipen -voor de ISLAM-, alleen om OLIE en MACHT!

  Like

  • Van mij mogen ze verzuipen in hun olie die ze in ruil voor alle ellende die wij daar van ondervinden,wel eens gratis hadden mogen geven!Opzeggen die handel,wij moeten ook zonder die bloed-olie kunnen;komt echt wel een oplossing voor.Dat vergt alleen lef.Maar ja,lef en een Nederlander?Dat zijn er vandaag de daag twee!

   Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Helaas voert meneer de Winter al jaren zijn eigen publiciteitsoorlog tegen de PVV. Jammer, want het mag toch iedereen duidelijk zijn dat de PVV support kan gebruiken en de enige partij is in Den Haag, die graag de subsidies aan de Palestijnen en hun afsplitsingen wil stoppen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s