Het grondoffensief van Israël is begonnen

Screenshot_2

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Tien dagen na het begin van operatie “Protective Edge” (Hebreeuws: Zuk Eitan) tegen de dagelijkse raketaanvallen vanuit de Gazastrook, zijn Israëls grondtroepen donderdagnacht de Gazastrook binnengemarcheerd. Eitan Barak (20) is de eerste Israëlische soldaat die tijdens het grondoffensief dodelijk werd getroffen door een scherpschutter. Zijn voornaam Eitan (Krachtige) is dezelfde als die van de Israëlische militaire operatie. Intussen wordt Israëls zuiden constant aangevallen door raketten uit de Gazastrook. Om de paar minuten loeien de alarmsirenes in het zuidelijke gebied.

Alle inspanningen tot een wapenstilstand met de radicale Hamas-regering in de Gazastrook zijn mislukt. Zelfs de Egyptische president Abdel Fattak al-Sissi heeft in een tv-toespraak Hamas in de Gazastrook voor de escalatie tegenover Israël verantwoordelijk gemaakt. Hij beschouwt de opmars van islamitische stromingen in het Midden-Oosten als gevaar voor de hele wereld. Het radicale Hamas-regime heeft Israël met alle geweld een oorlog ingetrokken. Zelfs na het VN-voorstel van een 5 uur durend staakt het vuren (gisteren van 10.00 uur tot 15.00 uur) ten gunste van de Palestijnse bevolking in de Gazastrook, werd Israël nog steeds met raketten aangevallen.

Bovendien heeft Israëls veiligheidskabinet gisteren begrepen dat Israël deze keer Hamas buiten gevecht moet stellen. De reden waarom Israël met grondtroepen de Gazastrook is binnengetrokken, zijn de ondergrondse tunnels die vanuit de Gazastrook naar Israël leiden. Deze onderaardse tunnels, die overal in Gaza gegraven worden, zijn voor Israël een groot gevaar geworden.

Donderdagmorgen tegen 04.30 uur hebben Israëlische soldaten op het laatste moment een terreuraanval kunnen verhinderen, toen 13 terroristen door een tunnel naar Kerem Shalom geslopen waren en op tijd werden ontdekt. Het doel is nu de tunnelstelsel te vernietigen.

Volgens Palestijnse informatie werden er in de afgelopen elf oorlogsdagen ongeveer 250 Palestijnen door Israëlische veiligheidskrachten gedood werden. Ondanks doelgerichte luchtaanvallen en artilleriebeschietingen zijn daarbij ook Palestijnse burgers omgekomen. Om dit te verhinderen, heeft Israël de Palestijnse bevolking er meerdere keren toe opgeroepen (flyers en sms-meldingen) bepaalde gebieden in de Gazastrook te verlaten en een veilig heenkomen te zoeken. Het probleem is alleen dat de Hamas-terroristen dit verhinderen en de Palestijnse bevolking als menselijk schild tegen Israëls doelgerichte aanvallen op terroristen en hun wapenopslagplaatsen misbruiken.

Dit werd gisteren zelfs voor het eerst door de VN bevestigd, toen de UNRWA, een organisatie van de VN, op haar terrein in een school in de Gazastrook 20 verborgen raketten ontdekte. “Dit is volgens het volkerenrecht een eclatante schending van de onschendbaarheid van onze ruimtes”, schreef de UNRWA in een verklaring en zij voegt er aan toe dat het incident “burgers, waaronder medewerkers van de UNWRA, en de belangrijke missie van de organisatie in Gaza om te helpen en te beschermen, in gevaar brengt.” Wie de raketten in de school verstopt had, werd in de melding niet genoemd.

Anders dan in de vorige twisten met de radicale Hamas-regering in de jaren 2009 en 2012 spreken Palestijnen uit de Gazastrook zich voor het eerst uit tegen hun Hamas-leiders, die hun leven in de Gazastrook tot een hel gemaakt hebben. In de Israëlische media wordt erover gediscussieerd of Israël de Gazastrook uit veiligheidsoverwegingen weer moet veroveren of niet. Voorstanders hiervan waren Palestijnen, die in telefoongesprekken met Israëlische journalisten smeekten dat Israël hen van Hamas moest bevrijden.

De Palestijnse bevolking in de Gazastrook lijdt, daarover bestaat geen twijfel, maar dit is het resultaat van een radicale Hamas-leiding, die haar volk opoffert aan een oorlog tegen Israël in plaats van haar eigen volk te beschermen. Hamas is tegenwoordig geïsoleerd in de Arabische wereld, krijgt uit Iran geen financiële ondersteuning meer en bevindt zich in oorlog met Israël. Israël probeert van deze situatie gebruik te maken en alle raketopslagplaatsen te vernietigen, evenals de terreurtunnels, die tussen de operaties in steeds opnieuw voor de aanvoer van wapens zorgden. Voor de operatie werd geen eindtijd gesteld, alleen maar het doel raketten en tunnels te vernietigen.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het grondoffensief van Israël is begonnen

 1. joopklepzeiker zegt:

  The emotional picture taking over the internet “I suddenly saw soldiers embracing my son”
  During the alarm in Rehovot, the car’s door was jammed, and in the last minute, Yair 4.5 year old managed to get out of the car, suddenly his parents saw home front command soldiers embracing the son and protecting him instead of defending himself. The picture received positive emotions and comments, “I had to picture this moving moment” said the mother of Yair to channel 2 news.

  It happened yesterday at 1pm, Lee Aviv Dadon – 34 year old, and her husband Barak drove with their child, 4.5 years old, when suddenly an alarm went off, the door was jammed and the parents panicked. Yair managed to get out of the car through another door, and then the couple witnessed an emotional sight, home front command officers grabbed and embraced the son to protect him. The mother took footage of the incident and uploaded the picture, which caused a lot of positive feedback.

  “As we entered our neighborhood in Rehovot the alarm went off.” Said Dadon. “We stopped at the side of the road, a vehicle in front of us also stopped, and 4 officers from the home front command exited the vehicle, and instead of protecting themselves they protected my son.” Her husband took the baby out of the car, and asked her wife to help Yair out of the car. “Everyone were hiding in cover, it was very stressful while I struggled with the car door, and when he ran for cover. I suddenly saw two home front command soldiers embracing him, it was simply amazing, and I asked them for permission to photo the moment.” The soldiers who do not know the family, simply acted on instinct to protect the child, and even after the alarm they spoke with the child to make sure he is relaxed and calm. “I thanked them, I was really emotional, Yair was calm”.

  immediately after the event, she knew she has to do something, and uploaded the picture, “I wanted everyone to see the true face of our moral and human soldiers who protect other instead of themselves.”

  http://www.jerusalemonline.com/news/in-israel/local/soldiers-protecting-a-child-6527

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Geen waarschuwingen, geen pamfletten, geen klopjes op het dak

  MAAR 15 SECONDEN om de veiligheid op te zoeken voor de terreur raketten van het hamas uitschot.

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Maar de Israëliërs staan VOOR hun kinderen in plaats van het hamas tuig wat ACHTER hun kinderen staat en ligt !”

  Like

 4. Ik vind dat Israel het heel netjes doet,met alle waarschuwingen vooraf.En een oorlog zonder burgerslachtoffers bestaat nu eenmaal niet,hoe jammer dat ook is!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Op het NOS journaal moesten ze vandaag nog even snel verkondigen dat er ook een Palestijnse baby gedood was. De smeerlappen, niet van die baby, dat is erg genoeg. Maar de (on) partijdige redacteuren weigeren al decennia het hele verhaal erbij te vertellen. dat ze hierbij hun eigen beroepsethiek door het slijk halen deert hun blijkbaar niet. Ik kan het NOS journalisten uitschot niet meer aanzien, kunnen ze ‘s-nachts nog wel slapen met hun bewust gekozen desinformatie en demonisering campagnes. Alsof alles nog niet genoeg is blijven ze het terroristen uitschot van Hamas ook steevast en met nadruk “”strijders”” noemen. Vreselijk dat mijn belastinggeld naar deze ploerten gaat. Schamen moeten ze zich.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/04/het-nos-journaal-is-staatsantisemitisme

  Like

  • win zegt:

   de joodse nos nieuwslezer bob meijer (wie kent hem nog?) heeft nu alweer vele, veele jaren geleden ontslag genomen omdat hij het moeten voorlezen van continue eenzijdige, anti-israel verhalen niet meer kon verdragen.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ach ja, we moeten weer zo nodig DDS aanhalen. Wat zijn we weer braaf en oh zo politiek-correct-rechts! Laten we vooral niet vergeten dat DDS dagelijks de ruimte heeft gegeven (en als zo dadelijk de rust in GAZA zal zijn weergekeerd weer opnieuw!…!) aan ANTI-WILDERS-OPHITSERIJ! Heer Livestro draait als een bromtol, net als zijn favoriete medewerker Schut. Als ik het zo zeggen mag. Overigens een goed artikel natuurlijk.

   Like

 6. Igor zegt:

  Door de eenzijdige berichtgeving van de NPO wordt het antisemitisme bij de moslims alleen maar gevoed, met alle gevolgen vandien, totdat bij die gasten de geest ujit de fles komt en zij denken dat zij hier in dit land gewoon de dienst kunnen uitmaken.
  Het continu over het bolletje aaien keert zich op een bepaald moment tegen je, en dan hebben ze in den Haag werkelijk een probleem net zoals de Duitsers nu hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s