Merkel: “Israël heeft het recht zich te verdedigen”

Screenshot_16

De Duitse bondskanselier Angela Merkel

Volgens Angela Merkel heeft Hamas krachtigere wapens in gebruik genomen. Dat geeft Israël volgens de Duitse bondskanselier het recht om haar landgenoten te verdedigen. Turkije heeft ondertussen gevraagd om de Veiligheidsraad bijeen te roepen over het offensief. Door de protesten roept Israël ondertussen iedereen terug uit de ambassade daar.

De Duitse bondskanselier Merkel gaf vanochtend een persconferentie naar aanleiding van de ramp met het neergestorte passagiersvliegtuig in Oekraïne. Tegelijkertijd gaf ze haar visie op het grondoffensief dat Israël heeft gelanceerd tegen Hamas in Gaza.

Volgens Merkel gebruikt de islamitische groepering Hamas wapens met een ‘nieuwe kwaliteit’ tegen Israël. Landen die aangevallen worden mogen zichzelf verdedigen, vindt Merkel. Ze vroeg zich wel af of de aanvallen van het Israëlisch leger in proportie zijn met de dreiging van Hamas.

‘De twee partijen moeten moeilijke compromissen sluiten’, stelde Merkel. ‘Maar we staan achter Israël als het aankomt op zelfverdediging.’

Lees verder>>>
(h/t Jan Wandelaar)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Israël. Bookmark de permalink .

13 reacties op Merkel: “Israël heeft het recht zich te verdedigen”

 1. Driek zegt:

  Ik lees: Volgens Merkel gebruikt de islamitische groepering Hamas wapens met een ‘nieuwe kwaliteit’ tegen Israël. Landen die aangevallen worden mogen zichzelf verdedigen, vindt Merkel. Ze vroeg zich wel af of de aanvallen van het Israëlisch leger in proportie zijn met de dreiging van Hamas.

  Nou heb ik die zin een paar keer overgelezen, ik was enigszins verbaasd, want ik vind het een ongelooflijke idiote uitspraak van Merkel. Zij vindt dus eigenlijk dat het Israëlisch leger een beetje minder moet aanvallen. Ja, je mag wel aanvallen, maar een beetje minder mag ook, en dan wel met evenveel soldaten als Hamas heeft en met evenveel wapens, want anders is het BUITEN PROPORTIES.
  En dat zijn dus de mensen die het lot van ons, de burgers, is handen hebben, die kunnen ongestraft de meest onnozele dingen uitkramen.
  Ik zou heel ordinair tegen mevrouw Merkel zeggen: PLEUR OP MET JE STOMME GELUL!

  Like

  • realist zegt:

   zij denken conflicten en oorlogen te kunnen uitvechten met regels?in geval van oorlog is er maar 1 regel,de wet van de sterkste. als men zichzelf aan handen en voeten vastbind met regeltjes zal de tegenstrever (die dezelfde moraal niet deelt) graag zien.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Driek: 14.37. uur, op 18/7. Geheel met U eens, Driek. Er zit een “dubbele bodem”, in hetgene Merkel zegt. Vertrouwen doe ik deze “oud stasi tante”, voor geen meter. Israël vecht om te overleven, en dan moet je keihard doorpakken!

   Like

 2. Wans Horst zegt:

  Iedere tegenaanval (!) van Israel op het ebolavirus dat Hames heet, net als ieder ander islamitisch element dat Israel van de kaart wil vegen – hoe groot of hoe klein ook – is, Mevrouw Merkel, absoluut legitiem, dat hoeft niet in twijfel te worden getrokken. Die trut van een Merkel is nog steeds van mening dat Hamas een partij is waar mee onderhandeld dient te worden. Je zou haar wat, dat stuk onbenul!

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Wie tussen de regels doorleest, heeft allang in de gaten hoe Merkel over bepaalde zaken denkt.
  Zij vind het geweld van het Israelische leger in geen verhouding staan tot die van Hamas. Zij bedoelt eigenlijk te zeggen; Arme Palestijnen, ik heb het met jullie te doen, en ik hoop dat de diplomatiek Israel in de hoek zet. Merkel is een uitgekookte tante, alles wat zij doet en zegt, moet voor haar politieke winst opleveren. Vandaar dat zij met list en bedrog de laatste keer alweer verkozen is tot fuhrer van het groot Duitse Rijk. Een Rijk waar de E.U. geilheid van af druipt. Ook toevallig, Alle E.U.landen worden steeds verder uitgemergeld door diezelfde E.U. maar het groot Duitse Rijk baadt bijna in weelde !.

  Like

 4. Jean zegt:

  Wie met een luchtpistool naar mij gaat schieten mag zich aan een reactie met een jachtgeweer verwachten.
  Die Duitse trien is stapelgek van zichzelf, is blijkbaar een vrouw waar ik zware twijfels over heb, 74 jaar geleden liep er in Duitsland ook zo een dctatoriale idioot rond en wat doet E.T? Zoals al zijn hele leven lang, reten likken en de bankrekening spekken.
  Sommige zenders blijven die dweil ‘president’ noemen daar waar het maar een ordinaire voorzitter van een bende parasieten is, wij Vlamingen resp. Europeanen erkennen die leegloper niet want een president wordt “gekozen” door het volk en niet door vriendjes die hun reet drooggelikt is.

  Like

 5. Marc Bouwman zegt:

  Ik ben blij met de uitspraak van Merkel. Ik had ook niet anders verwacht van een Duitse bondskanselier.

  Dat irritante gedoe met die Turken komt mij ondertussen mijlenver de strot uit: Israël in 2010 beledigen met een zogenaamde bevrijdingsboot waarbij Israëlische militairen zwaar mishandeld werden, om in 2013 en 2014 eerst de soennitische Isis in Syrië en Irak aan de macht te helpen tegen de shiietische regeringen van Irak en Syrië, om vervolgens de soennitische Hamas (die al gesteund worden door het sterkere shiietische Iran) te steunen. Verder dient Turkije zich voor een internationaal gerechtshof te verantwoorden voor het onbelemmerd doorlaten van Syriëgangers, incluis bewapening, uit Europa!

  En Turkije dient de moord op de Armenen eindelijk eens ronduit te erkennen in plaats van eigen, Turkse, journalisten om deze reden te vermoorden.

  Turkije is buitengewoon hypocriet!

  Maar dat zijn de Saudisch ook!

  En de Egyptenaren!

  En alle andere moslims, in welke gradatie van ‘gematigdheid’ ook!

  Pas als moslims, Arabische moslims in het bijzonder, joden als mens en Israël als staat accepteren en erkennen zal er vrede zijn in het Midden-Oosten!

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Je zou moeten roepen ach wijf ga toch koken!!!
  Maar ook dat kan ze immers niet! Wat een minkukel!
  En in het begin had ze zoveel oningevuld vertrouwen. Welnu… nu is duidelijk geworden wat voor capaciteiten Frau Merkel bezit! GEEN DUS!!!! En die arme Duitsers maar zuchten en zuchten!
  Tijd om wakker te worden!!!

  Like

 7. Harry zegt:

  We zouden onszelf kwalijk moeten nemen dat we de kruistochten niet wat grondiger uitgevoerd hebben .
  Halfbakken gedoe leidt tot niks . Zie de landen in Noord Afrika waar het westen zich mee bemoeid heeft . Niks is er goed afgewerkt ! Overal is het nog erger dan voorheen , dankzij Barack Obonobo .
  Alleen Egypte is nog redelijk uit de ellende gekropen .
  Ik hoop dat Israël zich deze keer niet laat weerhouden om al die gekken de zee in te drijven .
  (Zwemmen houden ze niet zo lang vol met al die lorren om hun bast , áls ze al kunnen zwemmen ).
  Ze komen steeds weer weg met alles wat ze doen en de getallen worden steeds groter !
  En hun bewapening beter .
  Decimeren lijkt me de enige optie .
  Maar dan wel bij herhaling .
  Laat Israël zich nou eens niks aan de kritieken van de foute mensen gelegen laten liggen , gewoon eenmaal doen wat gewenst is .
  Grondig en zorgvuldig .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zo is het, Harry: In een oorlog niet doorgrijpen uit zogeheten ‘fatsoen’heeft nooit iets deugdelijks opgeleverd. En zeker niet met deze wostijn-apen, die het woord ‘fatsoen’niet eens kunnen sp~ellen.
   Neem nou “Operation Desert Storm”destijds: Prachtige coup……Maar ze maakten het niet af.
   Norman Schwarzkopf zei: “Doorstoten naar Bagdad en Saddam inrekenen. We kúnnen het.”Maar nee: Koeweit was bevrijd en de Amerikanen hielden het voor gezien: De Irakezen zouden zelf wel met Saddam afrekenen. -Dacht men.
   Mooi niet. We hebben nog jarenlang met die vent geworsteld.
   In díe contreien uit fatsoen iets aan die mensen zelf overlaten? Nooit doen; dat is altijd half werk!
   Je moet die kl…..oké, die ‘Midden-óósterlingen’ constant bij de hand houden, anders komt er niets van terecht…..
   Net kinderen, die je consequent moet opvoeden. En niet te snel loslaten.

   Like

  • Wans Horst zegt:

   Met u ben ik van mening dat wij moeten doorpakken, in de basis loopt geen enkele cultuur meer uit de pas met de Westerse dan de islamitische, nu openbaart dat zich opnieuw. Ook ben ik van mening dat de lokale bestuurders en de meeste Eerste- en Tweede-Kamerleden er geen biet van (willen) begrijpen en dat zij dus verantwoording dienen af te leggen voor hun weigering het ambt dat zij hebben aanvaard om de Nederlandse burger te vertegenwoordigen te vervullen. Heeft iemand een suggestie voor de benaming van een dergelijk tribunaal?

   Like

 8. Avidia zegt:

  paulzwueste zegt:
  18 juli 2014 om 20:04 , Merkel

  Je kunt beter zeggen, ach mens ga toch oorlog voeren, want dat is wat zij wil, de oer duitse zin om oorlog te voeren is nog niet weg ge ebt, Merkel heeft er zin in, ga maar in de startblokken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s