Staan weldra de synagogen weer in brand?

Screenshot_20

(Vertaling: E.J. Bron)

Al op donderdag 10 juli zorgde een spontane anti-Israëlische bijeenkomst met minstens 100 oorspronkelijk uit Arabië afkomstige personen in de binnenstad van het Duitse Essen voor de aanwezigheid van veel politie, toen de racisten, anti-Israël leuzen scanderend, langs de synagoge trokken. Voor vandaag, 18 juli, heeft de antisemitische en (anti)-fascistische jeugdafdeling van “Die Linke”, “Solid”, opgeroepen tot nog een anti-Israël demonstratie, “Stop het bombardement op Gaza”, om 17.00 uur op de Webermarkt en bij de politie 500 deelnemers aangemeld. Op internet hebben ook neonazi´s en radicale islamieten hun komst met antisemitische comments aangekondigd. Als spreker zal o.a. de voorzitter van “Die Linke” in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Ralf Michalowsky (kleine foto) aanwezig zijn.

Sinds woensdag dragen de politieagenten, die in de binnenstad van Essen de oude synagoge bewaken, kogelvrije vesten en machinepistolen. Een politiewoordvoerder motiveert deze maatregel ermee dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en de politie van Nordrhein-Westfalen de veiligheidssituatie als gevolg van de in heel Duitsland plaatsvindende anti- en pro-Israëlische demonstraties “nu anders beoordelen. Er is sprake van een verhoogde bedreigende situatie.”

Op hetzelfde moment willen demonstranten – er zijn 50 aangemeld – op de Willy-Brandt-Platz onder het motto “Tegen antizionisme en terreur” hun solidariteit met Israël betuigen. De desbetreffende demonstranten moeten op de hen ver uit elkaar liggende toegewezen plaatsen blijven. “We rekenen bij beide bijeenkomst op duidelijk meer deelnemers”, aldus de politiewoordvoerder. De politieagenten zijn ook ingesteld op extremisten: “Als de deelnemers zich niet aan de met ons overeengekomen regels houden, zullen we ingrijpen.”

Onder deze druk lijkt nu ook het slechte geweten van de CDU in Essen zich te gaan roeren:

Het “Christliche Forum” bericht:

De CDU bekritiseert het samengaan van links- en rechts-extremen bij anti-Israël demonstratie van “Die Linke”.

De CDU in Essen bekritiseert de voor vandaag geplande anti-Israël demonstratie, waartoe de jeugdafdeling “Solid” van “Die Linke” heeft opgeroepen. Zowel radicale islamieten als links- en rechts-extremen hebben hun deelname aan deze manifestatie tegen de joodse staat aangekondigd.

De christendemocraten van de stad aan de Ruhr roepen op tot “terughoudendheid en dialoog”: ze veroordelen vooral de jeugdafdeling van “Die Linke”, die een “vergaarbak van verschillende Israël-vijandige en antisemitische groepen” organiseert.

Hierover zei de fractiechef van de CDU, Thoma Kufen:

“Essen is een naar de wereld toe gerichte en tolerante stad. Juist daarom mag onze stad niet het toneel worden van links- en rechts-extreme groeperingen met hun antisemitische en racistische leuzen. De twist van het Midden-Oostenconflict wordt ongebreideld gebruikt als stemmingmakerij tegen Israël.”

De geschiedenis schijnt zich te herhalen – alleen onder andere voorwaarden. Niet alleen Hitler heeft – voor een beperkte periode – de Holocaust bedreven, de vrome moslims bedrijven deze als sinds 624 na Chr. en hebben geen scrupules om nu ook in de Duitse straten ongehinderd tot volkerenmoord tegen de Joden op te roepen en tegelijkertijd de door hen gepleegde genocide op de Armeniërs te ontkennen.

De heersende klasse zouden deze woorden van de rechtshistoricus Julius von Ficker (1826-1902) in hun partijboek moeten schrijven: “Wanneer het een volk aan de kracht of het inzicht ontbreekt, wanneer het zich niet meer capabel acht om over vreemden te heersen, dan zal het volgens de aard der dingen ook spoedig de vreemde heerschappij bij zichzelf zijn intrede doen.”

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, Appeasement, Duitsland, Gazastrook, hersenspoeling, Islamisering, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

6 reacties op Staan weldra de synagogen weer in brand?

 1. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de Telegraaf: Bij een bombardement in Gaza Stad zijn drie Palestijnse kinderen omgekomen. Telegraaf-correspondent Ralph Dekkers was getuige van de explosie. De taxi waarin hij op dat moment reed, werd bijna geraakt door het allesvernietigende projectiel.

  En dit vind ik nou de reinste stemmingmakerij, typisch Telegraaf. Dat wordt weer lekker breed uitgemeten. Ach ach, wat zielig, drie Palestijnse kinderen omgekomen. Maar onlangs zijn er drie Joodse tieners vermoord. Daar hoor je niemand meer over, wat een stelletje schijnheilige flikkers zijn het toch ook.

  Like

 2. Ahava zegt:

  Julius von Ficker was een profeet, die in eigen land niet geëerd wordt. Duitsers zijn sowieso heel slecht in het vak geschiedenis, hoewel ze die zelf slechtdeels schrijven…

  Like

 3. de 13de imam zegt:

  “Zowel radicale islamieten als links- en rechts-extremen hebben hun deelname aan deze manifestatie tegen de joodse staat aangekondigd.”

  Niks nieuws aan, de oude getrouwe NSDAP aanhangers hebben elkaar weer hervonden. Hilter is groot geworden dankzij deze mix.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik moest het even op me laten inwerken, maar…..Jà: Dat gaat inderdaad op waar het de strijd van de Nazi ’s tegen het Jódendom betreft. Zie het pact met de Grootmoefti van Jeruzalem.
   Men kan echter niet beweren dat de NSDAP zich binnen de Duitse grenzen met de radicale islam verenigde: Dat is, ook al met het oog op de rassenleer, nooit aan de orde geweest binnen het ‘Derde Rijk.’
   Typisch iets van onze eigentijdse EU, kan men wel zeggen…….

   Like

 4. Thomasson zegt:

  Stommeriken als Die Linke en Fundamentalistisch Islam gaan – voorlopig – hand in hand. Beide ambiëren de val van de natiestaat. Het doel van Die Linke is het omver werpen van de huidige instituten. Verder willen ze chaos creëren die ZIJ zouden benutten voor een Sovjet-achtig dictatoriaal regime. Hun Fundamentalistische vrienden hebben een plan die voor ‘Die Linke’ en de rest van Duitsland (inclusief Neo Nazi’s) geen goeds voorspeelt. Zij willen iedereen, die niet in Allah wil geloven, afmaken en Duitsland in een Shariastaat veranderen. Het zou goed zijn als de BND en BKA ze goed in de gaten houden. Deze lui moeten dezelfde behandeling krijgen (en zelfs strenger) als destijds de RAF leden kregen. Soms is een oorlog nodig om de vrede te bewaren

  Like

 5. Pingback: Brandaanslag op synagoge in Wuppertal | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s