Afrika: Kindhuwelijken als middel tegen verkrachtingen?

Screenshot_8

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Het argument van de Ethiopische moslims is zó kras, dat je daar alleen maar  je hoofd over kan schudden. Het meisje Wube-Enat werd op 10-jarige leeftijd uitgehuwelijkt. Toen men haar op de bruiloft vroeg of ze haar toekomstige man kende, keek ze schuchter naar de grond. In het overwegend islamitische gebied op de hoogvlakte Amhara worden de meeste meisjes nog voor hun 15e uitgehuwelijkt, hoewel de wet dit als minimumleeftijd voorschrijft.

Maar traditioneel geldt daar: een meisje dat oud genoeg is om water te halen, is ook oud genoeg om te trouwen.

De motivering:

Men huwelijkt ze op kinderleeftijd uit, omdat als ze volwassen is ze niet meer geschikt zou zijn om te trouwen”, verklaarde een priester in de film “Kindhuwelijk” van de organisatie “Safe Hands for Mothers”. De organisatie maakt deel uit van de coalitie “Meisjes, geen bruiden”.

“Iemand zou haar kunnen verkrachten, daarom moeten we haar beschermen.” [door haar op 10-jarige leeftijd gedwongen uit te huwelijken].

Reuters Afrika

Het artikel probeert weliswaar de islamitische component te verdoezelen, maar de aanwijzing in het artikel naar genitale verminking geeft ons te denken dat het primair om moslims gaat. Maar Afrika is en blijft Afrika, ook bij de natuurreligies. Ja, zelfs veel stammen die zich bekennen tot het christendom blijven onder de dunne christelijke oppervlakte trouw aan hun Afrikaanse tradities.

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Islam, Mensenrechten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Afrika: Kindhuwelijken als middel tegen verkrachtingen?

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  Het spijt mij voor hen, maar ik ben meer en meer de mening toegedaan dat wij eerst zèlf CLEAN HOUSE moeten maken en de muslims UIT onze landen verwijderen… Ik voel me geen ‘zendeling’ laat hen zelf hun eigen idioterieën bestrijden, zoals wij in eigen cultuur al gedaan hebben en allang weer hadden moeten doen!

  Als ‘wij’ niet opstaan en weer gaan vechten dan zitten wij in no time met ‘diezelfde normen & waarden èn èrger aangezien ‘de moslim’ ook ons, de niet-moslims, als inferieur ziet, eigenlijk nog niet goed genoeg ziet als slaaf dienend voor hen… en wij allen weten wat slaven ondergaan bij hen… sorry dus maar ER UIT met hen allen en als er ‘goede’ tussen zitten, dan mogen zij NU de mond opendoen en afstand nemen van die’anderen’ of mèt hen vertrekken! Degenen die niet willen vertrekken, de doodstraf geven en hen vertellen dat zij in varkenshuiden ingenaaid gecremeerd worden.

  Nooit meer IN onze landen toelaten en de stenen van de moskeeën en al hun andere verderfelijkheden gebruiken als landfill…

  Needless to say that I am quite fed up with the muzzies….

  Like

  • meneertje zegt:

   U geeft het juiste recept, mar het is – helaas! – onuitvoerbaar, omdat de meerderheid van de Nederlanders weliswaar niet erg ingenomen is met de islam, maar toch hardnekkig weigert die islam als een levensbedreigend gevaar te zien, waartegen harde actie (op korte termijn) noodzakelijk is, willen wij niet als Westerse cultuur ten onder gaan.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Er moet dringend een middel uitgevonden worden om hitsige mannen af te laten koelen. Het is toch abnormaal hoe zij naar jonge (zéér jonge!) meisjes kijken? Ik heb er maar één woord voor, en dat is: PERVERS! Alles waaraan Afrikaanse mannen -meest moslims- zich te buiten gaan, geven weer dat ze eigenlijk tot de primitieve volkeren behoren. Ik vergelijk hun sexuele driften wel eens met een apensoort, welke apen de hele dag ook niks liever doen dan ‘de jonge heer (er-)uit hangen’.
  Ze hebben verder ook een ‘goed’ voorbeeld aan hun zelfbedachte profeet Mootje, want die hield er net zulke primitieve manieren op na als de ‘heren’ van nu.

  Beschaving kennen ze niet. Nooit van gehoord. Het zal ook nooit wat worden.
  Het meest ellendige is dat wij in onze westerse samenlevingen hier steeds meer mee te maken krijgen.

  Ongewild…!

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Kindhuwelijk IS verkrachting

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Oh, juist ja: Dan wordt ze verkracht door haar wettige echtgenoot en dan is het geen verkrachting meer…..Enfin, als we eerlijk moeten zijn, kennen we dàt criterium allemaal; is hier ook nog té lang in zwang geweest, al was dat dan niet op 10-jarige leeftijd.
  Verder is het waar dat kind-huwelijken en besnijdenis niet specifiek-islamitische gebruiken zijn, dat klopt.
  Het enige is, dat het christendom zich in de praktijk veel heftiger verzet tegen dergelijk aspecten van de ‘natuurreligies,’dan de islam, die één en ander eigenlijk wel best vindt.
  Zéker dat van kind-huwelijk, want daarin isde grote profeet ze tenslotte zelf voorgegaan……

  Like

 5. Avidia zegt:

  Ze moeten gewoon allemaal gecastreerd worden. Klaar, weg probleem. Kinderen kunnen dan gewoon kinderen zijn en geen lustobject, gatsie smerige kerels.

  Like

 6. jitskesez zegt:

  Ja, dat zeggen ze ook van de burqa. Vrouwen moeten zich bedekken, anders worden ze verkracht. Pft, het lot van een Muslima is 1 en al verkrachting, ook in Mohammed’s versie van “Paradijs”.

  Like

 7. Pingback: Afghanistan: Familie wil 10-jarig, door moellah verkracht meisje, doden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s