Dagblad Trouw doet een Slotervaart over de Joden

Screenshot_25

De aandacht was even afgeleid door de wrede aanslag op het verkeersvliegtuig dat in Oekraïne neergehaald is. Dus bedacht het dagblad Trouw, dat inmiddels uitgegroeid is tot een van de belangrijkste spelers in het aanjagen van Israël- en Jodenhaat, kom, we sturen een derderangsjuffertje naar Slotervaart om In Slotervaart voelt Gaza heel dichtbij te kunnen schrijven. En natuurlijk zijn de moslims daar allemaal heel erg begaan met het lot van de Gazanen. De moslims komen er ongehinderd door het kritiekloze juffertje van Trouw tot de slotsom dat ze zelf beste mensen zijn, maar ja, die akelige…

Zoals deze We hebben Joodse vrienden, op de basisschool was mijn beste vriend een Jood. In Marokko is het met Joden en moslims ook geen probleem, dat weten veel mensen niet.

Nou, wie zich de moeite getroost de zaken uit te zoeken weet dat de bijna voltallige Joodse bevolking die eeuwenlang Marokko bewoonde door Jodenhaat van 270.000 naar 3.000 omlaag kelderde. Dat weet Trouw natuurlijk ook, maar daar durfde het juffertje in Slotervaart niet mee aan te komen, want we weten hoe moslims op het stellen van kritische vragen doorgaans reageren.

Lees verder>>>
(h/t Jan Wandelaar)
Screenshot_27

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Appeasement, Islam, Israël-vijandigheid, kwaadaardige opzet, mainstream-media, Rotzakken. Bookmark de permalink .

17 reacties op Dagblad Trouw doet een Slotervaart over de Joden

 1. Thomasson zegt:

  Op Trouw verscheen een reactie van ene Joop Moerkens: “De gevoelens die er leven, zijn te begrijpen. . Het Israëlisch optreden is, zoals gebruikelijk, buiten proportie en waarschijnlijk militair niet effectief. . In het Midden-Oosten lopen weinig heiligen rond, en Israël zit er zeker niet bij”. Een reactie van een vent die niets van de realiteit weet. Te beginnen met de zin: . ”Het Israëlisch optreden is, zoals gebruikelijk, buiten proportie en waarschijnlijk militair niet effectief”. Vindt deze heer dat de reactie op wekenlang – dag in dag uit – rakettenbeschieting buiten proportie? Stel je voor dat vanuit België zou Noord Brabant, dag in dag uit, worden beschoten? Waarom zijn de Israëlische slachtoffers minder waard dan de Palestijnse? Waarom mogen de kinderen in Israël wel worden beschoten?
  Wij zouden teruggaan naar de Tweede Wereldoorlog. Wij zouden vergelijking maken met de Duitse burgers die onder de geallieerde bombardementen moesten leven. Waren de geallieerde bombardementen ook buiten proportie? Niet alle Duitsers waren Nazi’s? Maar Nazi Duitsland was verantwoordelijk voor het bombardement in Rotterdam (mei 1940) in Coventry (november 1940), en talloze andere hevige bombardementen en gruwelijke oorlogsmisdaden. De Duitsers hebben Hitler aan de macht geholpen, zij schreeuwden vol enthousiasme “Der Führer befiehl wir folgen”. En ze hebben hem gevolgd met gevolgen als Operatie Sodom en Gomorrah waarin op Hamburg fosfor bommen zijn gegooid (1943) de bombardement van Dresden en andere Duitse steden. De Palestijnen in Gaza hebben met vol enthousiasme de Hamas gekozen en delen zijn misdadige regime. Waarom verdienen de mensen van Gaza een andere behandeling als de Duitsers tijdens de tapijten bombardementen? Het antwoord is te vinden in de houding van deze Jaap Moerkens. Hij is (zonder dat te willen) een linkse racist. In tegenovergestelde tot de Duitsers, ziet hij (en zijn linkse collega’s) de Palestijnen als “the missing link”. Niet een aap. Maar ook geen mens. Van een mens verwacht men verantwoordelijkheid voor wat hij doet. De Palestijnen zijn, in linkse ogen, niet in staat verantwoordelijkheid te dragen. Zij zijn te primitief en zwak van geest. Het zijn “De Wilden” uit de boekjes van “Kuifje”

  Like

 2. Dat is wel weer even zoeken als je wilt weten door wie dat stuk is geschreven.

  Like

 3. Vederso zegt:

  Afgezien dat niet meteen duidelijk is door wie het stuk geschreven is, is het toch heel goed gedaan.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  En wat er bij die lui op een gegeven ogenblik ook altijd om de hoek komt kijken: Dat ze niet bang zijn voor de dood en dat dat ‘zoiets moois’ is. Oké, als ze het dan per sé zo willen hebben: Westerlingen, althans de meeste, zijn wèl bang voor de dood. Ja! Ze aanvaarden het leven zoals ze dat gegeven is en ze hóuden ervan. Ze gooien het niet zomaar weg, zoals de moslims, achteloos, wel doen: Meestal willen ze pas dood op het moment dat ze er fysiek en psychisch echt aan toe zijn en eerder niet. Zelfs in oorlogen proberen ze zoveel mogelijk in leven te blijven met het oog op hun naasten thuis. En heel vaak ook voor zichzelf. Gek, hè? Maar zo is het nu eenmaal! Westerlingen hangen dan misschien volkomen aan dat leven, dat jullie zo verachten, maar de keer zijde daarvan is dan weer wel, dat ze meer oog hebben voor de levende mens nààst hen, ook voor zijn fysieke welzijn. Alles is hier nu eenmaal niet gericht op allah en het hiernamaals, zoals bij jullie. Take it or leave it en remigreer in het laatste geval liever naar je zandbak om dáár je doodscultuur te belijden!Meld je daar even aan als jihadstrijder of als menselijk schild, dan gaat het nog sneller. Maar als je toch door hebt, dat de westerling er anders tegenover staat, val hem er dan ook verder niet mee lastig!
  Ik krijg langzamerhand toch wel zó genoeg van die bezweringen dat de islam iets moois is en dat de dood iets moois is. Wij hier willen dat niet, klaar!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Goed artikel! Verder is het weer een bewijs, dat de HELE PERS is geïnfecteerd met het RODE SOCIALISTISCHE VIRUS. Objectiviteit is er niet meer in te vinden. We kunnen blij zijn met dit blog van Dhr. Bron, waar we tenminste onze visie kunnen uitdragen, en niet gehinderd worden door het geneuzel en gezwatel van RODE DWAALLICHTEN en de POLITIEK-CORRECTE KLIEK. Ze liegen allemaal dat ze barsten, de hele PERS,OMROEPEN en de MSM!

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Hoeveel ouderen zijn er eigenlijk nog, die zich herinneren hoe in NL en EU na de 6-daagse oorlog van Israel in 1968,heel NL a.h.w. als een man achter Israel stond. Er werden collectes en inzamelingen etc,etc gehouden.
  Het leek wel of iedereen pro-Israel was.
  Als je dan die schrikbeelden ziet van anti-Israel-demonstraties in Paris en Brussel, WAAR GAAT DAT HEEN.??

  Like

  • delamontagne zegt:

   Gelukkig ook heel veel positieve pro-Israel-reacties op artikel van trouw.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik herinner me dat nog wel. En zeker in Nederland is dat ook jaren zo geweest. Maar als U het mij vraagt: Eén van de oorzaken voor de opmerkelijke omslag -zeker niet de enige- kàn zijn, dat het pro-Israël-gevoel de naoorlogse generatie té krampachtig opgedrongen werd.
   Kijk, of je dat nu leuk vindt of niet: Het anti-semitisme was, in latente vorm, voor de oorlog wel degelijk algemeen aanwezig. Bij de Katholieken omdat ze katholiek waren en bij de protestanten omdat ze protestant waren, zogezegd. Alleen de onkerkelijken wilden er misschien nog wel eens hun schouders over ophalen, maar hoeveel waren dat er, voor de oorlog? -Bovendien dachten díe soms weer andere redenen te hebben. Goed, toen kwam de Oorlog en de bezetting en de holocaust en na de oorlog, toen men langzamerhand niet meer om bepaalde feiten heen kon, was het opeens: Ja, we zijn nog steeds niet gek op Joden, maar dit is toch verschrikkelijk geweest, dit had niet mogen gebeuren. Dús stopte men dat latente anti-semitisme tegen heug en meug weg en ontwikkelde men, soms geforceerd, pro-Joodse gevoelens, waarbij de andere, weggestopte gevoelens zelfs niet meer uitgesproken mochten worden. Iets, wat men ook de jeugd probeerde mee te geven. Maar dacht U, dat die jeugd dat geforceerde, dat pro-Joods-en-pro-Israël-móeten zijn niet aanvoelde?
   Natuurlijk wel! Heel vaak zonder het te kunnen benoemen, maar tóch!
   En vervolgens doemde de Palestijnen-kwestie op, tegelijk met al die lieve moslims die geholpen moesten worden en toen had de na-oorlogse generatie opeens een stok om de hond te slaan en een gegronde reden om zich af te zetten tegen de opgelegde normen -dus ook in dit opzicht- van de oudere generatie. Zó ontstond dus mede die op het eerste gezicht zo onbegrijpelijke omslag. Even dwingend als de vorige, maar dat hebben té veel mensen niet in de gaten, helaas. Helaas, omdat de consequenties een stúk ingrijpender zijn.
   Als ik voor mezelf spreek: Ik ben niet Joods qua achtergrond en daardoor ben ik ook niet zó pro Israël in de mate, waarin je het bij sommige anderen ziet, die totaal verslingerd zijn aan de Joodse Zaak, zelfs zónder Joods te zijn. Dat heb ik -zeg ik eerlijk- niet. Als ik verkies, pro-Israël te zijn, dan is dat op verstandelijke gronden; in de wetenschap, dat Israël de enige democratie van het Midden-Oosten is, met grotendeels westerse normen (De orthodoxe minderheid daargelaten, maar die heb je overal.) En het belangrijkste: Ik weet zeker dat ik wèl anti-islam ben. Dat, tezamen, is voor mij de belangrijkste drijfveer om in deze kwestie aan de kant van Israël te staan: Op grond van eigen waarnemingen en verstandelijk overwogen. Maar wel uit vrije wil en niet “omdat het zo hóórt.”
   Heel veel mensen, zeker van linkse signatuur, beginnen instinctief met dat laatste, maar denken dar eerste niet goed door. Daar komt die onberedeneerde Palestijnen-sympathie vandaan.

   Like

   • Vederso zegt:

    Zelfs Samson wil denk ik ook niet onder de sharia leven. Wat dat betreft gaat de Wiardi Beckman Stichting als wetenschappelijk bureau van de PvdA met een grote boog om de problematiek van de 3I’s. Misschien is dit comment en die van 8.43 uur de basis voor een uitgewerkt artikel?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Vederso, 15.16U: Van mij, bedoelt U? Ik wil er best naar kijken.
    Ik heb, om eerlijk te zijn, twee andere probeersels op stapel staan, die tot nu toe niet erg goed van de grond komen.
    Dus moest ik die misschien maar even schrappen: Dit is geen slecht idee.
    Maar zoals met alles bij mij zal het wel enige tijd in beslag nemen.
    Ik beloof U of E.J. nog even niets. Het is laat; ik zal er morgen serieus naar kijken. Dàt is in ieder geval wèl beloofd.

    Like

 7. De schuld van de linkse monocultuur, maar vooral van de mainstream-media, aan de komende pogroms in Europa en aan de komende Holocaust in Israël is eindeloos.
  Maar ze hebben het geluk van de wezenloze domheid.
  Ze zijn te debiel om te beseffen wat ze aan het aanrichten zijn.
  In het aangezicht van de katastrofe zullen ze zeggen:
  “Kijk, dat krijg je nou van dat islambashen!”
  Waarachtig, hun geluk en hun gelijk zijn onschokbaar.
  Zo’n “Maaike” van Trouw: aan de voornaam alleen al heb ik genoeg.
  Bregje heten ze ook wel.
  Of Femke.
  Ik heb niet eens de kracht meer om ze te haten.

  Like

 8. fleckie zegt:

  Nederland werd toen WEL beter geinformeerd over bepaalde!! …toestanden in de “ORIENT”,
  (als NIET-begrepen waarschuwing was wel dat de ISLAMITISCHE gastarbeiders in de Ned.steenkolenmijnen, in Zd.Limburg, …..”ONRUSTIG”!!!…..waren!

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Door al die positieve geluiden over de Gaza door de Nederlandse nieuwsvoorziening kan het niet anders zijn dat dat er een zwaar geheim spel gespeeld wordt ten gunste van de islam.
  Terwijl een land, Israël, probeert te overleven, Isis Mosul christenvrij aan het maken is, een vliegtuig uit de lucht geschoten is, boko harem nog steeds meisjes gevangen houdt en er lustig verder op los moord, probeert het westen zonder een internationaal onderzoek Putin de schuld te geven terwijl de bemoeienissen van de EU met de Ukraine natuurlijk wel de eerste aanzet is geweest van alle ellende.

  Like

 10. wouteenhoorn zegt:

  Dat is toch een christelijke krant?
  Zouden we al die christelijke kerken ook maar met de grond gelijkmaken of ga ik iets te ver.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s