Europese Commissie wil verven van paaseieren verbieden

Screenshot_7

(Vertaling: E.J. Bron)

Oostenrijk en Duitsland wijzen plannen van de Europese Commissie af om de biologische landbouw strenger te controleren. Volgens de plannen mogen boeren in het vervolg niet meer wisselen tussen biologische en conventionele teelt. De Duitse minister van Landbouw, Schmidt, vreest de sluiting van kleinere en middelgrote ecologische bedrijven.

De Europese Commissie plant een verandering van de bestaande regelgeving voor de biologische landbouw. Ze wil bijvoorbeeld de uitzonderingsregel afschaffen die de boeren het wisselen tussen biologische en conventionele landbouw toestaat. Oostenrijk en Duitsland wijzen de plannen af.

De Duitse minister van Landbouw, Christian Schmidt (CSU), zei maandag dat hij zulke strenge regels “niet praktisch en niet noodzakelijk” vindt. Bepaalde uitzonderingen dienen te blijven bestaan, werd hij door de “Kronen Zeitung” geciteerd.  

Wanneer de voorstellen van de Europese Commissie in deze vorm worden ingevoerd, betekent dat “op veel terreinen een opgave van kleinere en middelgrote ecologische bedrijven”, citeert n-tv de CSU-minister.

Ook de Oostenrijkse minister van Landbouw, Andrä Rupprechter, bekritiseert de “over-gebureaucratiseerde” bepalingen van de geplande regeling. Wanneer de EU-verordening daadwerkelijk wordt ingevoerd, moeten veel biologische boeren in Oostenrijk ermee stoppen.

“Als ik erover nadenk dat in de toekomst het verven van eieren in Oostenrijk niet meer mogelijk is, dan is dat gewoon absurd”, aldus de minister maandag. Volgens de Brusselse plannen mogen biologische boeren hun paaseieren niet meer verven, omdat het verven zelf niet als biologisch geldt.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, dictatuur, Eurofielen, Europese Commissie, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op Europese Commissie wil verven van paaseieren verbieden

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  Hoe werden dit soort maatregelen ook al weer genoemd? En wàt was ook alweer het resultaat ervan? (voor de burger dan hè..)

  Like

 2. Lucie zegt:

  Weer een aanval op onze tradities,geen paaseieren meer,daarna geen Pasen meer.
  En de biologische bedrijfjes moeten zo snel mogelijk verdwijnen omdat we dan het giftige vreten van Monsanto door onze strot geduwd kunnen krijgen.
  De mensen moeten uitgeroeid worden want de elite vindt dat er veel te veel zijn,van het klootjesvolk.
  Laat dit tuig en hun criminele aanhang(politici,moslims,linkse extremisten,bankiers)zichzelf maar uitroeien(moslims zijn al druk bezig)dan wordt de aarde eindelijk weer een paradijs.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Alle Joods christelijke gebruiken en feestdagen worden stapje voor stapje geëlimineerd, door de nieuwe nazi’s, de heilstaat volgens de cryptocommunisten, socialisten op nazi-roots gebaseerde EU.

   Like

   • Trucker zegt:

    Goed gezien Tom, deze drakonische wetgeving en reglementering is de vaseline voor de islam(iet) zijn kalifaat.

    Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Het GEDROCHT EUSSR, weet niet van ophouden! Alles moet kapot, de middenstand, de landbouw, onze cultuur, onze soevereiniteit, alles voor hun UTOPIA, het VIERTE REICH. Daar draait alles om!

  Like

  • Trucker zegt:

   euh Tom Hendrix reactie naar jou verkeerdelijk onder (gewaardeerd) reageerder peterselie1 geplaatst dus even scrollen aub

   Like

   • Trucker zegt:

    Yep, zou ik toch een pilletje nodig hebben
    @ peterselie1 deze comment was voor jouw bijdrage:
    Ben er niet “bij” vandaag teveel OVER TOEREN peins ik lezen als võlgt

    Goed gezien peterselie1 deze drakonische wetgeving en reglementering is de vaseline voor de islam(iet) zijn kalifaat.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Trucker: 16.27. uur. Bedankt voor de verwijzing Trucker.

    Like

 4. Jean zegt:

  Met de bemoeizucht van die uitgerangeerde leeglopers gaat het echt de verkeerde kant op, wij moeten die leegloperstroep heel snel opruimen want die troep krijgt een orgasme van dictatuur en censuur en dat botst constant met onze vrijheid en onafhankelijkheid.
  Die EU troep moet uitgeschakeld worden, niet morgen maar vandaag en die misdadigers zoals die vanRAMPuin en zijn troepen veroordeeld worden tot levenslange opsluiting.

  Like

 5. Claudia M. zegt:

  Ja, dit is ook wel weer bijzonder belangrijk allemaal. Hoe controleer ik nog meer en draai daarbij de nodige ondernemers de nek zachtjes edoch gestaag om. Wat wordt al ons belastinggeld toch goed besteedt. Ondertussen is het zowel binnen als buiten de EU één grote teringzooi, m.n. door de religie van de vrede, maar wij hebben het over het afwisselen van bedrijfsformule; mag niet! Diepe, diepe zucht!

  Like

 6. koloth zegt:

  Laat ze toch naar de hel lopen met al hun regeltjes.

  Like

  • Wim Siemonsma zegt:

   De EUSSR is de hel. Nederlanders lopen als de ratten van Hamelen achter Rutte en de zijnen aan. Blijmoedig, tolerant en vergevingsgezind. Pas nu alle Brusselse maatregelen en dwangmiddelen voelbaar worden beginnen sommigen het vuur van de hel te voelen ….

   Like

 7. Geen zwarte Piet,geen kerstbomen,en nu moeten de paaseitjes er aan geloven????Dan ook weg met het suikerfeest en andere islamitische uitwassen!

  Like

 8. Willie zegt:

  Waar bemoeien die stomme kloten zich toch allemaal mee ???

  Like

 9. Giny zegt:

  Zwarte Piet, Kerstbomen en Paaseitjes moeten gewoon blijven, die horen bij ons!
  Suikerfeesten en Islamitische feestdagen niet!!!
  Gewoon doorgaan met onze eigen gewoontes, daar gaan we toch zeker niet aan toegeven,
  kom op zeg!!!

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Van het hele ecologische gedoe krab ik me bij tijd en wijle wel eens achter de oren. Persoonlijk ben ik niet zo’n doorgeslagen los van de werkelijkheid staande milieu en klimaat aanhanger en koop dan ook nooit van dat zogenaamde gezonde spul. Wel vind ik dat overheden weinig en liever helemaal niet zich mogen bemoeien met wat burgers produceren en verkopen. Ik ben voor maximale vrijheid en de markten hebben zelf een reinigend effect. Door het overheids beleid wordt dit organisch reinigende effect verstoord. De plan economische systemen en het protectionisme van de sociaal democratische en groene elite vind ik dat ook een gruwel. Wel vind ik de lijn volgend dat ze hier een punt hebben. Ga je zogenaamde ecologische eieren (wat dat ook moge zijn) verkopen en deze tegelijk kleuren met niet natuurlijke verven dan ben je uiteraard in het licht van je ideologie verkeerd bezig. Mijn moeder gebruikte vroeger altijd natuurlijke kleurstoffen om Paaseieren te verven. In een tijd toen nog geen milieu en klimaat waan bestond. De natuurlijke stoffen die mijn moeder gebruikten waren: Schillen van uien voor geel, rode kool en rode biet voor mooi dieprood en spinazie voor fris groen.

  http://www.leerwiki.nl/Paaseitjes_kleuren_met_natuurlijke_kleurstoffen

  Like

 11. Erik Bink zegt:

  Kees van Kooten en Wim de Bie voorzagen dergelijke ontwikkelingen al in 1997.
  Zie hun “Euro Paashazennormering”:

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Ik dacht bij het lezen van de kop heel even dat de moslims wederom ontstemd waren, maar het is ‘slechts’ de eu die zich met andermans zaken bemoeit, bij gebrek aan nuttige werkzaamheden.
  De Hollandse ‘samenleving’ wordt zo langzamerhand wel érg kleurloos; er mag straks helemaal niets meer!

  Like

 13. Trucker zegt:

  Hahahaha, ik weet zeker dat de eerstvolgende STAND UPPER beurt van de clown farrage dit nijpende probleem aan de kaak zal stellen.
  Lui verwittigen jullie me wanneer hij zijn leven betert en eens kijkt in zijn eigen achtertuin.

  Like

 14. Tempelier. zegt:

  Man man, hebben ze niks beters te doen daar, zoals de crisis oplossen, die de banken veroorzaakt hebben. Bovendien zijn er genoeg natuurlijke kleurstoffen. ZEIKSTENGELS. Gewoon niet naar luisteren.

  Like

 15. Anneke zegt:

  Het gehele mensdom hangt wereldwijd aan de GALG !!! ! !!! Het leven wordt ons mensen ONMOGELIJK gemaakt. De geschonken talenten kunnen velen niet meer activeren; belemmerd door de politiek financieel-economische maatschappij. De crisis is nog lang niet voorbij; al wil men dit ons burgers wel WEER wijsmaken. Máár de dwazen spreken zichzelf meer en meer tegen, dat moet toch (eens) op gaan vallen bij de mensen ??? Merk wel dat heel schoorvoetend (o.a.) de NOS en RTL-nieuws de fanatiek radicale moslims niet meer te overdreven over ’t bolletje streelt. “Het is natuurlij loei-moeilijk om uit te komen voor het journalistieke bedrog, verdeeld over een ‘dikke’ vier-decennia….Als ’t er al géén vijf zijn.

  Like

 16. Leo zegt:

  Porverdorie nog eens aan toe, zech??
  Als we geen eieren meer mogen kleuren dan is het hoog tijd dat we de “eieren” van die EU minkukels binnen kort eens dun moeten gaan gaan schillen.

  Like

 17. Charles Martel zegt:

  Geen probleem, Juncker gaat een speciale expertencommissie oprichten om het probleem te bestuderen. Ondertussen kunnen we de eieren laten rotten om EU een en ander mee te bekogelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s