Zware gevechten in Gaza

Screenshot_20

Gewonde soldaten worden overgevlogen naar Israëlische ziekenhuizen

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

Bloedige gevechten in de Gazastrook. Talrijke Israëlische soldaten raakten gewond. De Israëlische troepen rukken op en zoeken naar tunnels en raketinstallaties. Zware gevechten in het oostelijke stadsdeel Shejaia van Gaza-City. Op dit moment mogen we niet mededelen wat er gebeurt. Volgens Palestijnse bronnen zijn daar 50 doden gevallen en nog meer gewonden. De Israëlische militaire woordvoerder herhaalde dat de Palestijnse bewoners van Shejaia er al twee dagen gelden via flyers en sms´jes toe werden opgeroepen hun huizen te verlaten.

Het waren de Hamas-terroristen die de bewoners om tactische redenen weer terugstuurden. Israëls grondtroepen zijn op zoek naar raketinstallaties en terroristen, die zich verborgen houden tussen de Palestijnse burgerbevolking in Shejaia.

Uit humanitaire redenen heeft Israël de Palestijnen vanaf 13.30 uur een twee uur durend staakt het vuren toegestaan om gewonden te verzorgen en doden te begraven. In de schaduw van de gevechten in Gaza wordt Israël nog steeds met raketten vanuit de Gazastrook bestookt. En desondanks richt het Israëlische leger een veldhospitaal bij de grensovergang Erez in, dat de komende uren zal worden ingezet voor de behandeling van de Palestijnse burgerbevolking. Hamas wijst nog steeds ieder voorstel uit Egypte en Qatar voor een wapenstilstand af.

Hamas blijft, ondanks het tijdelijke staakt het vuren, nog steeds op Israël schieten. Het was Hamas zelf dat om een twee uur durend humanitair staakt het vuren vroeg en dit uiteindelijk van Israël kreeg.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas, IDF, Israël. Bookmark de permalink .

18 reacties op Zware gevechten in Gaza

 1. Roger Catrysse zegt:

  Onderhandelen met islamieten helpt niet, ze respecteren niets hun woord is niets waard

  Like

  • Harry zegt:

   Precies , R.C. ! En als ze al een akkoord sluiten , dan is dat enkel in hun eigen belang , soms om erger te voorkomen , soms om te hergroeperen , soms om eerst weer geld te vergaren en als dat afgerond is, beginnen ze weer van voor af aan .
   Stomme honden van een politici die daar steeds weer intrappen .
   Radicaal uitdunnen is de enige optie , tenslotte is dat ook de methode die zij onafgebroken toepassen .
   Met eigen munt betalen lijkt me de beste oplossing .

   Like

 2. Hendrick M. zegt:

  Dergelijke humanitaire maatregelen van Israël zeggen de moslims niets. Ze maken er echter wel gaarne ge-/misbruik van, maar voor hen geldt: als de vijand je de hand reikt, hak hem af; zijn ze het niet met je eens, vermoordt hen.
  Ik voel veel meer voor oog om oog, tand voor tand. Dat begrijpen ze misschien, of ze zien er naar uit vanwege de belofte van 72 maagden.
  Kennelijk zijn joods-christelijke normen en waarden niet aan dit moslimtuig besteed ….

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Hamas, en de arabieren, en moslims, wensen GEEN VREDE! Keer op keer laten ze dat blijken. Israël vecht om te overleven, Hamas en de moslims om alle Joden te vermoorden en Israël van de kaart te vegen.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tom daar graven ze zichzelf hun onder gang mee, Voorbeeld als de moslims Israël van de kaart veegt met een grote bom dan gaan zij er zelf ook aan. maar ze vergeten een iemand die heel rijk is en die straks heel wat te zeggen krijgt in de wereld, is ook een JOOD. dan praten ze wel anders.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Monalisa: 17.33. uur. Inderdaad beste Monalisa, zo is het. De WACHTER van Israël, zal zijn VOLK-Israël- NOOIT in de steek laten. Daar kan ik nog een heel mooie anecdote van: Koning Frederik de Grote van Pruisen- de 18e eeuw- vroeg eens aan zijn hofpredikant om een GODSBEWIJS, en deze had er maar 3 woorden voor nodig: DE JODEN,SIRE. Een heel mooie om over na te denken, dunkt mij. Trouwens Frederik de Grote- der ALTE FRITZ- was een verlicht despoot.

    Like

 4. Anneke zegt:

  KRANK IM KOPF…..heb géén andere woorden. Misselijk, kotsmisselijk van al de voortwoekerende leugens, over de wereld ‘gestrooid’ door de (regular) mainstream-media. Omgekocht in, laat ‘k zeggen…begin jaren-70 ??? Omgekocht door de aanziens- en machtsverslaafde politici en anderen achter de zeer duistere schermen van het gehele wereldtoneel-drama. Afgelopen week fysiek letterlijk ziek en nog niet geheel fit…Een weerspiegeling van de actieve oorlogsvoeringen. De strijd wordt met de dag heter; ach….des te eerder heeft men zich in het islamtische Nabije-Oosten geheel afgeslacht en is VERLOSSING van de anti-joodse en anti-christelijk hetze een feit. “Voer het tempo nog maar even flink op, moord elkaar maar radicaal uit”.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Juist Tom alle door jou genoemde groepen zijn het zelfde als bloem en meel, niet van elkaar te onderscheiden. Alleen dekt terrorisme de lading van dit, even voor het gemak moslim tuig.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 16.09. uur. Peter zagen dat maar meer Nederlanders dat in. Wij met ons allen op dit voortreffelijk blog, weten het, en aanvaarden de werkelijkheid. Maar helaas onze ZOMBIE BEVOLKING heeft meer over voor: ” Brood en Spelen”.

   Like

 6. Monalisa zegt:

  zo 20 jul 2014, 12:51
  ‘Hamas schendt bestand, dus gevechten hervat’

  JERUZALEM –
  Israël neemt de Gazastrook weer onder vuur. Het Israëlische leger liet de wapens zondag vanaf 12.30 uur Nederlandse tijd even zwijgen, zodat de inwoners van een gebombardeerde wijk humanitaire hulp konden krijgen. Maar Hamas schond het bestand, zegt het Israëlische leger, dus heropende Israël de aanval.
  Het is niet bekend of Hamas ook een staakt-het-vuren had toegezegd. Israël wilde 2 uur lang de wapens laten zwijgen, maar hervatte de bombardementen binnen een uur.
  „We hebben ingestemd met het verzoek van het Rode Kruis om een ‘humanitair venster’ in Shejaia, ondanks de dreiging vanuit de wijk. Hamas heeft daar zijn raketten, tunnels en commandoposten. In Shejaia vonden onze militairen tien ingangen van tunnels die werden gebruikt om Israël te terroriseren”, liet het Israëlische leger bij de aankondiging van het bestand weten via Twitter. Volgens Israël zijn de bewoners van de wijk enkele dagen geleden gewaarschuwd om te vertrekken. „Hamas droeg ze op om te blijven. Hamas heeft ze in de vuurlinie geplaatst.”
  Het bestand volgde op een beschieting van een buurt bij Gaza-stad in de nacht van zaterdag op zondag. Daardoor zouden zeker 40 doden en ongeveer 400 gewonden zijn gevallen. Het is de dodelijkste aanval sinds Israël op 8 juli de aanval op de Gazastrook opende.

  Bron Telegraaf

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Waarom knallen die moslims elkaar niet gewoon lekker direct af?
  Hun hoogste doel is toch dat ‘paradijs’ met die 72 maagden?
  Nou, waar wachten ze dan nog op?
  Wat moet je immers met een stuk grond op deze aarde als het ‘paradijs’ veel aanlokkelijker is?

  Like

  • aquarius4422 zegt:

   Daar zijn ze in Syrië en Irak dan ook druk mee bezig.

   Like

  • fleckie zegt:

   ‘WATER’.!!!….NIW 22.10.1999!! ……..IN de ISRAELISCHE bodem zouden ..zich…waterreserves …bevinden , met daarin zo’n 150 miljoen kubieke meter water. Dat is 10% van wat Israel in een jaar verbruikt. Voor sommige bronnen geldt echter dat als het water wordt opgepompt, de bron voor eeuwig droog blijft liggen. Watercommissaris Meir Ben Meir wacht de resultaten van verder onderzoek af.####################

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tistochwat: 17.31. uur. 72 maagden, volgens mij een maagd van 72, beste Tistochwat!

   Like

 8. johannes zegt:

  ik voel mee met de fam. van de soldaten die om kwamen in de strijd voor Israel gedode teroristen zijn er wat mij betreft nooit genoeg,ze mogen wat mij betreft dat tuig helemaal uitroeien tot de laatste toe.

  Like

 9. Avidia zegt:

  Het is heel erg dat de moslims niet begrijpen dat het Joodse volk zo veel verder is dan zij ooit kunnen komen, dat ze geen vrede sluiten met Israël om deel te nemen aan hun uitvindingen. Als er EEN volk is om uitvindingen te produceren is het Israël wel, en ze zijn niet te beroerd om onderliggende landen er mee van te laten genieten, maar dat gunnen ze Israël niet, het is hun vijand, juist omdat ze veel meer intelligentie hebben dan die stomme zandhappers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s