Doku Umarov, de leider van de Tsjetsjeense radicale islamieten, is officieel dood

Screenshot_16

Doku Umarov

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat “Unzensuriert.at” al in januari van dit jaar berichtte, is nu ook officieel: Doku Umarov, de gevreesde terrorist en aanvoerder van de radicale islamieten in de Kaukasus, is dood. De Russische geheime dienst FSB maakte al in april na een speciale actie zijn dood bekend. Nu werd dit door een door een van de presidenten van de Tsjetsjeense regio, Ramsan Kadyrov, verbreide foto bevestigd. Hierop is het lijk van Umarov te zien.

Radicaalislamitische leider wilde “Kaukasus Emiraat” oprichten

Doku Umarov begon zijn militaire loopbaan als rebel in de strijd tegen Rusland tijdens de Tsjetsjeense oorlogen. Hier maakte hij al snel naam en richtte weldra een eigen rebellengroep op. Via het contact met vooraanstaande geestelijken in de regio begon Umarov te dromen van een islamitische staat inclusief sharia op Tsjetsjeens grondgebied. Al snel werd hij president van de ondergrondse regering. Umarov riep uiteindelijk in het jaar 2007 het “Kaukasus Emiraat” uit, en benoemde zichzelf tegelijk tot emir. Door de reusachtige wouden, die als toevluchtsoord dienen, was het voor het Russische leger en de geheime dienst jarenlang bijna onmogelijk de radicale islamieten effectief te bestrijden.

Screenshot_17

Umarov verantwoordelijk voor tientallen terreuraanslagen

Doku Umarov paste, om dichterbij zijn doel van een emiraat in de Kaukasus te komen, de meest wrede methodes toe. Zo zou maatgevend hebben deelgenomen aan dewapende bezetting van een school in het Tsjetsjeense Beslan, bij de bestorming waarvan 331 mensen, de meesten van hen kinderen, om het leven kwamen. Overlevenden hebben hem later geïdentificeerd. Maar hij eiste ook de verantwoordelijkheid op voor de aanslagen op de luchthaven van Moskou of de metro van Moskou in het jaar 2010.

Het is niet verrassend dat veel Tsjetsjeense radicale islamieten hun droom van een Allah-staat in Syrië en Irak najagen, omdat het de laatste tijd rustiger is geworden in de Tsjetsjeense regio. Ook aangekondigde aanslagen op de Olympische Winterspelen in Sotsji bleven uit. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de pro-Russische president Ramsan Kadyrov, die de radicale islamieten keihard aanpakt.

Screenshot_12

Bron:
http://www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door;
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, koran, Moslims, Rotzakken, sharia, Terrorisme, Tsjetsjenië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Doku Umarov, de leider van de Tsjetsjeense radicale islamieten, is officieel dood

 1. paulzwueste zegt:

  Dat Rusland ze allemaal zal kunnen afmaken!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Hoera weer een ONMENS opgeruimd. Ik ben klaar met ALLE MOSLIMS, die bij de ISLAM blijven zweren! Zover hebben deze moslims mij gekregen, dat ik HAAT heb kunnen ontwikkelen, terwijl ik dat in wezen niet zou willen. MAAR DE GROOTSTE SCHULDIGEN ZITTEN IN DE POLITIEK en IN DE REGERINGEN, all over the world!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Er is dus weer een goeie moslim bij !!

  Like

 4. Min een;nu de rest nog!

  Like

 5. Willie zegt:

  Goed zo!! Wie mogen we een medaille opspelden ?

  Like

 6. Jade zegt:

  Mooi zo, één psychopaat minder, nog 2 miljard te gaan…

  Like

 7. Avidia zegt:

  Godzij dank dat er weer een minder is, afgrijselijke mensen die onze samenleving totaal willen ontwrichten door hun absurde idee van een samenleving.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s