Duizenden “Palestijnen” op de vlucht: Hamas roept burgers op te blijven

Screenshot_1

De oorlog rondom Gaza neemt steeds gruwelijker vormen aan: Hier heeft een zogenaamde soldaat van Hamas in het district Shejaia in het oosten van Gaza-Stad zich als islamitische vrouw verkleed. Israël beschuldigt Hamas er bovendien van de burgerbevolking als levende schilden te gebruiken. 

(Vertaling: E.J. Bron)

Wegens het grote grondoffensief van het Israëlische leger in de Gazastrook zijn duizenden burgers op de vlucht geslagen. Hamas heeft de bewoners ertoe opgeroepen hun woongebieden niet te verlaten. De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki Moon, eist een onmiddellijke wapenstilstand.

Israël breidt zijn grondoffensief in de Gazastrook uit. Bij de zwaarste aanval sinds het begin van het binnenrukken drie dagen geleden kwamen zondag volgens Palestijnse informatie minstens 50 mensen om het leven. In het noordoostelijke stadsdeel Shejaia zouden 400 mensen gewond zijn geraakt, deelde ambulancepersoneel mee. Veel bewoners vluchten naar een met gewonden overvol ziekenhuis. Bij de in totaal 13 dagen durende gevechten werden volgens Palestijnse informatie minstens 370 Palestijnen gedood. Aan Israëlische zijde werden vijf burgers en 13 soldaten gedood. De Arabische Liga verklaarde het optreden van Israël in de Gazastrook als een oorlogsmisdaad te beschouwen. In Europa demonstreerden duizenden mensen tegen de Israëlische militaire actie. In Parijs leverde de politie straatgevechten met demonstranten. Het kwam tot talrijke antisemitische uitlatingen. In de binnenstad van Londen namen duizenden mensen vreedzaam aan een demonstratie deel.

Ook in Berlijn berichten joodse organisaties van antisemitische uitvallen aan de rand van de demonstraties.

De gewapende tak van de militante Palestijnse beweging Hamas heeft naar eigen zeggen tijdens de gevechten in de Gazastrook een Israëlische militair gevangen genomen. Een gemaskers lid van de Qassam-brigades zei zaterdagavond op Hamas-TV dat de soldaat zich in de macht van de organisatie bevindt. Israël wilde daarover eerst geen mededelingen doen.

De secretaris-generaal van de VN, Ban Ki Moon, heeft in het Gaza-conflict een onmiddellijk staakt het vuren geëist. Het Israëlische militaire offensief is een “afschuwelijke daad”, Zei Ban Ki Moon zondag in Doha. “Het geweld moet stoppen.” De secretaris-generaal van de VN was naar de hoofdstad van Qatar gereisd om in gesprekken met de conflictpartijen een wapenstilstand te bereiken. Diplomatieke inspanningen van o.a. Egypte, Qatar, Frankrijk en de VN om een einde aan het geweld te maken, waren afgelopen weekend zonder resultaat gebleven. Israël had afgelopen weekend zijn grondoffensief in de Gazastrook uitgebreid. Daarbij kwamen zondag volgens Palestijnse informatie minstens 60 Palestijnen om het leven. Bij aanvallen van Hamas op Israëlische troepen in de Gazastrook werden volgens informatie van het leger 13 soldaten gedood.

Duizenden bewoners vluchten na het begin van de artilleriebeschieting uit het stadsdeel. Velen te voet, velen op vrachtwagens, velen op de motorkap van auto´s. Het huis van de vooraanstaande Hamas-vertegenwoordiger Chalil al-Haja werd vanuit de lucht geraakt, zeiden vertegenwoordigers van het ziekenhuis. Daarbij zouden diens zoon, zijn schoondochter en twee kleinkinderen om het leven zijn gekomen. Op verzoek van het Internationale Rode Kruis kondigde Israël een twee uur durend humanitair staakt het vuren af. Kort daarna hief Israël dit weer op, met de motivering dat het gebroken werd door Hamas.

Een Israëlische militaire woordvoerster zei over de aanval dat de bewoners van het desbetreffende district twee dagen geleden werden gewaarschuwd het gebied te verlaten om hun leven te beschermen. Hamas op haar beurt appelleerde aan de bewoners om geen gehoor te geven aan de Israëlische oproep.

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu beschuldigde Hamas ervan burgers in de Gazastrook als menselijke schilden te gebruiken. Het leger valt militaire doelwitten aan. Dat er daarbij ook vaak sprake is van burgerslachtoffers betreurt Israël zeer, zei Netanyahu tegenover de Amerikaanse tv-zender CNN. Netanyahu noemde geen tijdsbestek voor de militaire operatie. Hij zei alleen maar dat de actie om de tunnels te vernietigen “tamelijk snel” achter de rug zou zijn.

Israël had donderdag een grondoffensief gestart, nadat een beschieting van tien dagen vanuit de lucht en vanaf zee geen doorslaggevend succes opleverde. Het is het doel van het offensief om een einde te maken aan de beschieting van Israël met raketten en een wijdvertakt netwerk van tunnels van de extremisten te vernietigen. In het zuiden van Israël en in Tel Aviv joelden zondag de sirenes weer die waarschuwen voor raketaanvallen. Volgens Israëlische informatie werden er tot nu toe 1700 raketten op het land afgevuurd. De meesten worden echter onderschept door het afweersysteem “Iron Dome”.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, bevestigde dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. De VS ondersteunen de inspanningen van Israël om de door Hamas gebruikte tunnels om Israël aan te vallen te vernietigen en zich tegen de raketten van de extremisten te beschermen. Hij deed een beroep op Hamas akkoord te gaan met een wapenstilstand en op deze wijze levens te redden, zei Kerry tegenover de Amerikaanse tv-zender Fox News.

Diplomatieke inspanningen van o.a. Egypte, Frankrijk, Qatar en de VN om een einde te maken aan het geweld bleven zonder resultaat. Volgens informatie van Qatar hebben Abbas en de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki Moon, gisteren overleg gehad over de situatie. Daarna zal Abbas ook een ontmoeting hebben met Khaled Mashal. Qatar heeft een lijst met eisen van Hamas aan de internationale gemeenschap overhandigd, dat de afgelopen weken een door Egypte voorgesteld staakt het vuren had afgewezen. Tot die eisen behoren de vrijlating van gevangenen, de opening van de grenzen en een einde aan de zeeblokkade van de Gazastrook door Israël.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Gazastrook, Hamas, IDF, Israël. Bookmark de permalink .

11 reacties op Duizenden “Palestijnen” op de vlucht: Hamas roept burgers op te blijven

 1. chris2 zegt:

  Geheel volgens de lijn van de terroristische traditie worden de ‘eisen’ zo gesteld dat de tegenpartij er niet aan kan voldoen, zonder figuurlijk (maar heel toepasselijk) gesproken, het hoofd op het hakblok te leggen.

  Like

 2. Jean zegt:

  Israel is goed bezig nu nog het huiswerk goed afmaken wij zijn dat gebrakels van die baardapen spuugzat, alla mban sca hma da alla en nog va dat is er over. Als die achterlijken hun kinderen gebruiken als buffer dan moeten ze niet zo een kabaal maken als die kinderen sterven, voor die kinderen is het misschien nog beter zo anders worden ze toch maar misbruikt door die perverse eikels.

  Like

 3. Jade zegt:

  Natuurlijk “vraagt” Hamas de burgers te blijven, want
  anders houden ze geen menselijk schild meer over…

  Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Ban Ki-Moon vindt het grondoffensief van Israël een afschuwelijke daad, 1700 raketten afschieten Israëls burgerbevolking is natuurlijk niets mis mee. Stuur die eikel met permanent ziekteverlof voor hij nog meer onzin uitkraamt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @aquarius4422: 16.05. uur. Deze Ban Ki-MOON staat voor de hele MOSLIMKONTLIKKENDE VERENIGDE NAZIES. Ik neem deze pias niet eens serieus.

   Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Gazanen, die op de vlucht slaan, hebben jarenlang HAMAS getolereerd, zo niet op allerlei manieren gesteund. Voor het geval zij zich als vluchtelingen, bij ons als asielzoeker aanmelden, dienen ze NIET geaccepteerd te worden. Ze zijn net zo crimineel als de leden van HAMAS die achtergebleven zijn en de strijd tegen Israël voortzetten. Het is net als dief en heler die even schuldig zijn voor de wet.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  De ratten verlaten het zinkende schip!!!!!

  Like

 7. Tempelier. zegt:

  Ban Ki, can go to the moon, eisen en eisen hij lijkt wel een moslim.

  Like

 8. johannes zegt:

  zo is dat ,en als er gecollecteerd gaat worden voor dat rot volk,) )(ze zijn over al toe in staat) ,kunnen ze mijn deur voorbij gaan ,ten zij ze graag afgeblaft worden,op rotten met die kut moslims.

  Like

 9. Bankimoon staat weer eens aan de verkeerde kant!Er was een bestand,geschonden door Hamas.Wat wil die minkukel dan?Dat Israel zich met de grond gelijk laat maken,of zo?Bij mijn weten mag je je nog altijd verdedigen;de tijd van de andere wang toekeren is voorgoed voorbij!Kunnen we ons niet meer permiteren,dankzij gluiperige,nooit te vertrouwen,moordzuchtige,fanatici,genaamd moslims!

  Like

 10. Zelfs tolerantie heeft een grens! En als er na honderden Israëlische waarschuwingen nog steeds Hamas eencelligen blijven provoceren en aanvallen, dan moet hiertegen wel keihard worden opgetreden! Over and out!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s