Hamas wil dood

Screenshot_23

(Door: David. P. Goldman)

Het is net als die oude grap: Waarom sterven joodse mannen eerder dan hun vrouwen? Omdat ze dat willen. Beschavingen sterven voor het grootste deel, omdat ze niet meer willen leven. Dat is de kern van mijn boek uit 2011: How Civilizations Die (and Why Is Islam Dying, Too). Zij geloven niet meer in hun eigen toekomst en proberen met afleidingen zo goed mogelijk niet te denken aan het vooruitzicht van uitsterven. Hellenistisch Griekenland was de eerste universele demografische ramp; het gaf ons prototypes van de stoommachine en de computer (via Heron van Alexandrië) evenals de moderne vormen in de literatuur. Maar ook rijke mannen stelden hun dochters bloot en de bevolking implodeerde. Toen Aristoteles leerde dat mensen natuurlijk proberen het goede te doen, had zich reeds drukkend bewijsmateriaal tegen hem gekeerd. De meeste mensen willen vergetelheid. Binnenkort zullen de laatste aanwezige overblijfselen van de klassieke wereld verdwijnen. In een volgende generatie zullen meer mensen Hebreeuws dan Grieks spreken.

Hamas wil dood, [dat is] duidelijk en zichtbaar. Van die gedachte gruwen westerlingen. Wat een aantal Israëlische commentatoren opmerkte, Hamas maakt zich niet bijzonder veel zorgen over het hebben van een Palestijnse staat. Het wil de Joodse staat vernietigen en is bereid daarvoor te sterven. Het wil op een zodanige manier sterven dat Israël ook zal sterven. Er is iets volkomen onwerkelijks aan het feit dat burgers van Hamas zich rond militaire doelen verdringen en de Israëlische piloten die er van afzien om hen aan te vallen. Het herinnert aan de grap over de sadist en de masochist. De masochist zegt: “Sla me!” En de sadist zegt: “Nee … lijd”.

Hamas stelt zeker voor om te sterven in een versneld tijdsbestek en op een bijzonder walgelijke manier, maar het moet in gedachten worden gehouden dat dit zelf gewilde uitsterven de norm is. Ten westen van de Indus is Israël is de enige overlevende van de duizenden kleine naties die bloeiden tussen 10.000 voor Christus en 600 na Christus. Er zijn tal van kleine stammen die wilden leven, maar door veroverende hordes onder de voet werden gelopen. De regel is echter dat beschavingen sterven aan hun eigen afkeer van het leven. Het merendeel van de industriële landen is bezig te sterven, sommigen doen dat zeer snel. Het grootste deel van de islamitische wereld zou liever sterven dan tegemoet te komen aan de moderniteit (hoewel sommigen er mogelijk voor kiezen niet meer islamitisch te zijn).

Ik wil niet wreed klinken, maar het beste wat je voor de slachtoffers van een stervende cultuur kan doen is: Wees niet een van hen. Personen die willen leven, hebben de mogelijkheid van cultuur te veranderen. Ik bedoel niet dat Israël (of iemand anders) er toe over zou moeten gaan z’n vijanden te doden om aan hun doodswens te voldoen. God verhoede: het leven is nog steeds heilig voor ons, zelfs als het hen afstoot. Evenmin moeten we zelfmoord plegen om aan de doodswens van onze gekke buren tegemoet te komen. We zouden kunnen proberen om hem te bepraten en hem van het dak te krijgen, maar we hebben het recht om een stap opzij te doen als hij springt. Het ligt niet in onze macht om suïcidale beschavingen te overtuigen om door te gaan met leven. Uiteindelijk is het onze taak om de schade aan onszelf te beperken. We moeten een aantal doden van burgers accepteren als we tegenover een vijand staan die een maximum aan burgerslachtoffers probeert te maken.

Dit alles is een gruwel voor zgn. progressieven, wier uitgangspunt is dat menselijk handelen alle problemen kan oplossen. Het materialisme van de Verlichting poneerde een natuurlijke mens, die ofwel zelfbehoud zocht (Hobbes), of natuurlijk zijn eigen belang naging (Locke), of inherent goed was en bedorven door de beschaving (Rousseau). Satanisch gelach uit de hele Levant overstemt de piepende, dunne stem van de Verlichting. Men hoeft er geen boeken meer voor te lezen. Het Midden-Oosten is geworden tot: “Hoe Beschavingen sterven: De reality show”.

Israël is het enige ontwikkelde land (met een vruchtbaarheidscijfer van drie) dat voldoende van het leven houdt om meer kinderen op de wereld te zetten dan er nodig zijn om de bestaande bevolking te vervangen. Zelfs de VS is onder het vervangingsniveau gedaald als zgn. Hispanics in de westerse cultuur assimileren en de evangelische jongeren zich steeds meer gedragen als hun seculiere leeftijdgenoten. Israël vandaag de dag, zoals ten tijde van de profeten, blijft een uniek en onvervangbaar licht der wereld, het toonbeeld van een natie, de hoop van de hele mensheid. Vandaag is er het bewijs dat moderne mannen en vrouwen het leven kunnen omarmen en boven het tragische lot van de volkeren sinds de opkomst van de mens kunnen uitstijgen. Antisemitisme is de vicieuze wrok dat de dood herbergt tegenover het leven. We zijn moe van het weerleggen van de onhandige laster waarvan Israël elke dag in de progressieve media wordt beschuldigd. Ons antwoord moet zijn: “Kies het leven!”

Bron:
www.meforum.org
Auteur: David P. Goldman

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hamas, Israël, Jodendom. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hamas wil dood

 1. cat zegt:

  Mooi artikel. Islam loves death, Jews love life.
  Islam is gif.

  Like

 2. Don't Get Too Comfortable zegt:

  Ik had van dit boek al wel gehoord. Bovendien had ik ook recensies gelezen. De suggestie wordt in dit boek gemaakt dat de moslim wereld evenzeer aan een demografische implosie aan het lijden is als het Westen. Dat lijkt me toch niet helemaal correct, of beter, het lijkt onwaarschijnlijk optimistisch.

  Interessant vind ik wel dat Goldman blijkbaar ook co-auteur is van het boek (uitgegeven sinds 02/2014, zie ik) The Sunni Vanguard: Can Egypt, Turkey, and Saudi Arabia Survive the New Middle East? (The London Center Series in International Conflicts)

  http://www.amazon.com/The-Sunni-Vanguard-International-Conflicts/dp/0615974473/ref=pd_sim_b_13?ie=UTF8&refRID=0210QMQ198R3T7CB8915

  Lijkt me interessant, wel.

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv @MinPres Hamas wil dood A S A P PLEASE!!! http://wp.me/p1O7aM-hlw via @wordpressdotcom

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s